Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(Akutee @ 2015 01 15, 20:15)
aciu labai, zinojau ta info, bet visai mane supainiojo kolegos kai kurie.. 4u.gif
jau perskaiciau dar karta galiu laikyt 2 kart, ompoto tik po pusmecio...jauciu busiu vienintele neislaikius, is tos baimes puse pamirsiu, o ir seip mano matematikos..hmmm hmm... blush2.gif

as daba mokiaus is jusu 1 psl.nuorodu, sekas nelabai..atsiprintinaua is guglo viskiu formuliu angliskai, ir visai jau...nzn ar verta, bet ar buna uzdaviniu is kiek litru per vl., nubegs vandens, kiek tai kainuos...arba akcijos- prekiu skaicius= kiek procentais...kiek KM-per val. nuriedes auto...? g.gif nes kai kur grynai formules eina, su X..

ir acciiuuu tada dar pasiskaitineiu ir mokysiuos is jusu rekomenduoto puslapio, nes nesinori moket pinigu uz uzduotis, kuriu ne nebus..ar bent jau panasiu, negi sedesi prie visiskai nzn info,,, ax.gif

jus ne formules spausdinkit, o spreskit, spreskit ir dar karta spreskit, kai gaunat atsakymus ziurekit paaiskinimus, kad ikirstumet kaip ten kas eina, o procentiniu skaiciavimu tai ten nemazai, ne tik pirmoje dalyje bet ir antroje dalyje. Nesu ir as kazkokia super matematike, bet pasisprendusi diena is dienos jus suprasit kas ten kaip, ir su tom sekom ir su visokiais procentais, ten logikos reikia daugiau o ne formules ismokt. maziau stresuokit o geriau spreskites.

Atsakyti
sirle aciu, beje labai grazus tavo parasas... smile.gif

Tai formules su pvz, ieskau, mokaus, ir sprestis badauu is pirmame puslapiu pateiktos info, zinok sunkiai gaunas...tos sekos, yra lengvu yra sunkiu, kad jau apie procentus kalbame, vadinas, ir tu lenteliu gali buti neemazai, kaip praeitoje temoje pateikta..ar grynai uzdaviniai, yra tiek, bus tiek, pirksim aniek, kiek procentu bus? vaje...dar ilgas kelias manes laukia, kol ismoksiu ir viska perkasiu...

man patiko, viena pazystama, savaite pasimoke,mokamus ir islaike, gerai kai zmonem paprasta... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2015 01 15, 22:09)
sirle aciu, beje labai grazus  tavo parasas... smile.gif

Tai formules su pvz, ieskau, mokaus, ir sprestis badauu is pirmame puslapiu pateiktos  info, zinok sunkiai gaunas...tos sekos, yra lengvu yra sunkiu, kad jau apie procentus kalbame, vadinas, ir tu lenteliu gali buti neemazai, kaip praeitoje temoje pateikta..ar grynai uzdaviniai, yra tiek, bus tiek, pirksim aniek, kiek procentu bus? vaje...dar ilgas kelias manes laukia, kol ismoksiu ir viska perkasiu...

man patiko, viena pazystama, savaite pasimoke,mokamus ir islaike, gerai kai zmonem paprasta... ax.gif

bus lenteliu abiejose dalyse su skaiciavimais, na bent jau man buvo, bus ir uzdaviniu.
As sprendziausi valstybestarnyba.peis.lt tai pirmajai daliai per egzamina net buvo papuole keli tokie patys, kokius nurodytam puslapyje sprendziausi. O antroje dalyje siame puslapje gana nemazai konstituciniu dalyku, kuriu tiek nebuna, antra dalis daugiau praktine, bus daugiausia uzdaviniai ir reikes taip pat apskaiciuoti procentus(pvz. vienam skyriui dirba tiek ir tiek vadybininku jie aptarnauja per diena tiek ir tiek klientu, jei padidins vadybininku skaiciu reikia apskaiciuoti kiek procentu daugiau klientu jie gales aptarnauti) ar siaip atsakyti ka darytumete vienoje ar kitoje situacijoje, na jei spresites mokamus tiek valstybestarnyba.com tiek valstybestarnyba.peis.lt na bus kazkas panasaus ir per egzamina.

Sekos nera sunku, ten kaikur buna paaiskinimai viokiom formulem, bet reliai tai galima ir logiskai ismastyti, nes buna skaiciai dideja kas kazkokia seka, ar kas antra skaicius turi tarpusavyje kazkokia logine reiksme, is pradziu atrodo baisu, bet kai jau pasispresit, suprasit kame ten saknys, ir bus viskas paprasta, man net labai patiko sprestis tokius uzdavinukus. sekmes ir jums.
Atsakyti
Aš norėčiau pasidalinti vienu savo pastebėjimu.
Bene kiekvienam prieš pat konkursa kyla klausimas, iš kokių teisės aktų reikia ruoštis tam konkursui.
Pirmiems dviems konkursams aš ruošiausi iš tų teisės aktų, kurie nurodyti Konkurso aprašyme (skelbime) prie specialiųjų reikalavimų.
Kur rašo: ,,Valstybės tarnautojas, einantis šias pareigas, turi būti susipažinęs su tokiais ir tokiais teisės aktais..." tačiau tai neišeitis, kai kurių tų įstatymų tikrai tuo metu neverta net keltis. Kaip pvz. jei kandidatuojate į VMĮ, tai dar nereiškia, kad Jus klausinės iš Mokesčių administravimo įstatymo. jei Jūsų funkcijos bus susijusios tik su dokumentų tvarkymu, kanceliarija, tai tų specifinių žinių, kaip Jūs išmanote mokesčių teisę, paprastai net neklaus. Juos domins būtent tik tokie klausymai, kurie bus susiję su Jūsų būsimomis funkcijomis.

Todėl labai svarbu atkreipti dėmesį į patį pareigybės pavadinimą ir funkcijas, kurias turės vykdyti konkursą laimėjęs asmuo. Kiekviename konkurso aprašyme yra nurodytos tai pareigybei priskirtos funkcijos. Reikia tik jas įdėmiai persiskaityti. Sąžiningai vykdomame konkurse paprastai klausimai ir yra formuluojami su tuo, kas nurodyta tose funkcijose.
Kaip pvz. jei prie funkcijų nurodyta, kad šias pareigas einantis valstybės tarnautojas turės vykdyti dokumentų kaupimą, apskaitą, tvarkymą, saugojimą, tai tikėtina, kad konkurso metu bus užduotas klausimas susijęs su dokumentų administravimu. Ir dar patikslinsiu, kad prie specialiųjų reikalavimų tarp teisės aktų nebus nurodyta, kad turi būti susipažinęs su ,,Dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisyklėmis" ar ,,Elektroninių dokumentų valdymo taisyklėmis" Todėl ir yra labai svarbu atkreipti dėmesį į funkcijas ir pagal jas atsirinkti reikalingus teisės aktus, iš kurių tikėtina bus užduoti klausimai.
jei funkcijose norodyta, kad turės rengti įkeitimo lakštus, tai tikėtina, kad bus užduotas klausimas susijęs su įkeitimo lakštais ir pan.
Čia tik mano pastebėjimai ir rekomendacijos, tad jei kas turite priešingą nuomonę - nesiginčisiu. tiesiog norėjau pasidalinti savo pastebėjimais, nes pamaniau, kad gal kam nors jie bus naudingi.

(P.S. šioje temoje nemažai pasisakymų, kad Utenos Sodroje neverta dalyvauti, nes ten iš anksto nuspręsta, kas laimės. Kaip iš tikrųjų konkursai vyksta Utenoje aš nežinau, tad nekomentuosiu. Tačiau noriu pasidalinti savo patirtimi ir ne iš vieno girdėta nuomone, kad Vilniaus Sodroje vykdomi bene vieni iš skaidriausių konkursų, tad nenuleiskite rankų ir tikrai dalyvaukite.
O ruoštis jiems aš patariu iš Konkurso aprašyme nurodytų funkcijų - jie tarsi raktas ir atsakymas į kokio pobūdžio klausimai gali būti užduoti konkurso metu
sėkmės 4u.gif
Atsakyti
sveikos valstybės tarnautojos smile.gif kaip šiemet su metiniu vertinimų, ar pakėlė kam nors kategoriją ar klasę?
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 01 16, 11:56)
sveikos valstybės tarnautojos smile.gif kaip šiemet su metiniu vertinimų, ar pakėlė kam nors kategoriją ar klasę?

jau 16 metu su ta pacia kategorija ir klase verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2015 01 16, 12:42)
jau 16 metu su ta pacia kategorija ir klase  verysad.gif

oho, o aš po dvieju metų pykstu kad nepakėlė doh.gif tas ir mažina visą motyvaciją dirbti ir stengtis, jeigu aukščiausia valdžia uždraudžia vertinti labai gerai, nors visi rodikliai daugiau nei dvidubai viršyti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimantine Saule @ 2015 01 16, 10:09)
Aš norėčiau pasidalinti vienu savo pastebėjimu.

labai taiklus ir vertingi jusu pastebejimai. Kad daugiau tokiu sioje temoje butu, o ne vien pasakymu - neklausk, nes nieks tau nesakys. Aciu jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2015 01 16, 13:40)
oho, o aš po dvieju metų pykstu kad nepakėlė  doh.gif tas ir mažina visą motyvaciją dirbti ir stengtis, jeigu aukščiausia valdžia uždraudžia vertinti labai gerai, nors visi rodikliai daugiau nei dvidubai viršyti.  doh.gif

Svarbiausia kad pati valdzia ivertinta labai gerai. O gaunasi taip, kad kolektyvas nedirba unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Libra: 16 sausio 2015 - 13:59
Sveikos, dalyvauju konkurse, ir buvau paprasyta pateikti dokumenta, irodanti mano kvalifikacija. Tai dabar as atskanuosiu savo diploma ir ji prisegsiu i savo paskyra, ar jie iskart ir matys tai, ar dar reikia papildomai i pacia istaiga nusiusti? Nes atsiunte tik ta viena sakini, nei pateikimo terminu, nei budo nenurode g.gif
Atsakyti
QUOTE(Savory @ 2015 01 16, 19:45)
Sveikos, dalyvauju konkurse, ir buvau paprasyta pateikti dokumenta, irodanti mano kvalifikacija. Tai dabar as atskanuosiu savo diploma ir ji prisegsiu i savo paskyra, ar jie iskart ir matys tai, ar dar reikia papildomai i pacia istaiga nusiusti? Nes atsiunte tik ta viena sakini, nei pateikimo terminu, nei budo nenurode g.gif

O nemanote, kad protingiausia pačioj įstaigoj pasiklausti? smile.gif prikabinkit sistemoj, turėtų užtekti. Bet dėl visa ko pasitikslinkit ar mato, bus pačiai ramiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2015 01 15, 19:15)
aciu labai, zinojau ta info, bet visai mane supainiojo kolegos kai kurie.. 4u.gif
jau perskaiciau dar karta galiu laikyt 2 kart, ompoto tik po pusmecio...jauciu busiu vienintele neislaikius, is tos baimes puse pamirsiu, o ir seip mano matematikos..hmmm hmm... blush2.gif

as daba mokiaus is jusu 1 psl.nuorodu, sekas nelabai..atsiprintinaua is guglo viskiu formuliu angliskai, ir visai jau...nzn ar verta, bet ar buna uzdaviniu is kiek litru per vl., nubegs vandens, kiek tai kainuos...arba akcijos- prekiu skaicius= kiek procentais...kiek KM-per val. nuriedes auto...? g.gif nes kai kur grynai formules eina, su X..

ir acciiuuu tada dar pasiskaitineiu ir mokysiuos is jusu rekomenduoto puslapio, nes nesinori moket pinigu uz uzduotis, kuriu ne nebus..ar bent jau panasiu, negi sedesi prie visiskai nzn info,,, ax.gif

Nėra tie testai tokie baisūs, kaip atrodo mirksiukas.gif Atsisėsit, gausit popieriaus lapą, pieštuką, susikaupsit ir spręsit. Nepasiseks pirmą kartą - žinosit, ką reikia labiau pasimokyti kitam kartui mirksiukas.gif Jūs bandykit laikyti, juk už testų laikymą mokėti nereikia ax.gif
Atsakyti