Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

sirle, neklausia ne del to, kad darbdaviam nerupi, o del to, kad negali tokio klausimo paklaust...nors pilna tokiu, kur vistiek tiesiai, ar tiesiai per aplinkui issiaiskina
Atsakyti
QUOTE(Savory @ 2014 12 03, 22:45)
sirle, neklausia ne del to, kad darbdaviam nerupi, o del to, kad negali tokio klausimo paklaust...nors pilna tokiu, kur vistiek tiesiai, ar tiesiai per aplinkui issiaiskina

mmm, mat kaip cia g.gif
Atsakyti
Mano nuomone, įstatymus reikia skaityti daug daug kartų, nes tik tada atsirenki ir suvoki esminius dalykus. Vieno dviejų kartų tikrai nepakanka.

Gal kam įdomu, galima valstybės tarnautojo algą pasiskaičiuoti eurais:

http://www.valstybes...ml#.VIAWTv5xm9I

Po euro įvedimo man pakils 4 Lt smile.gif O kainos tikriausiai tiek kils, kad tuos 4 litukus prarys ir dar paprašys...
Atsakyti
QUOTE(Deimantine Saule @ 2014 12 03, 13:18)
Man teko dalyvauti konkurse, kuriame klausinėjo ne tiesiogiai iš įstatymo, kaip pvz. kokias funkcijas atlieka įstaiga? bet jie patys įvardino, kad štai tokiame ir tokiame įstatyme yra parašyta, kad įstaiga atlieka tokią ir tokią funkciją ir prašo tavęs pakomentuoti kaip tu supranti, ką ta funkcija realiai galėtų reikšti.

O šiandien grįžau po konkurso, kuriuo labai nusivyliau (ne dėl to, kad nelaimėjau) bet dėl to, kad nelabai supratau ar aš tikrai dalyvavau tos pareigybės konkurse. Klausymai absurdiški. Tokiu atveju man peršasi tik dvi mintys arba jau yra konkretus kandidatas, kuris iš anksto žino tuos klausymus ir atsakymus į juos arba tai tik parodo konkurso organizatorių nekompetenciją organizuot konkursą ir sudarinėjant klausymus. juk iš atsakymų tu matai, ne tik ar žmogus toje srityje bent kiek gaudosi, bet ir kaip jis formuluoja savo mintis ir pan. O čia klausymai buvo tokio smulkumo, ir paimti iš tokių šalutinių dokumentų, kad nei vienam net į galvą nebuvo šovę į juos pasižiūrėti. Tu tiesiog arba žinai į tą klausymą atsakymą ir atsakai konkrečiai arba nežinai, nieko papildomai neišfilosofuosi.
Mūsų buvo apie 30 pretendentų, tai labai įdomu buvo stebėti ir spėlioti kokie gi ten klausymai, kad išėjusiųjų veido išraiškos neiko gero nežadėjo.

Apie šį konkursą, tikriausiai vykusį NMA, aš tokią pat nuomonę girdėjau, ne veltui pati paskutinę minutę persigalvojau ir nėjau į egzaminą. Tai ne pirmas kartas pas juos, kai tokie klausimėliai pateikiami, kuomet atsakyti gali tik dirbantys ir su ta sritimi susidūrę asmenys, ne veltui pakaitiniai laimi... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Disima @ 2014 12 04, 22:13)
Apie šį konkursą, tikriausiai vykusį NMA, aš tokią pat nuomonę girdėjau, ne veltui pati paskutinę minutę persigalvojau ir nėjau į egzaminą. Tai ne pirmas kartas pas juos, kai tokie klausimėliai pateikiami, kuomet atsakyti gali tik dirbantys ir su ta sritimi susidūrę asmenys, ne veltui pakaitiniai laimi... sad.gif

Taip. aš kalbėjau apie NMA.
Ir šiaip galvoju, galėtų kažkaip ištobulinti tą priėmimą į Valstybės tarnybą, kad jei jau yra konkretus kandidatas į tą poziciją, tai ir sudarytų galimybę jam dirbti toj pozicijoj negaišinant kitų laiko ir neva apsimetant, kad vyksta sąžiningas konkursas.
Atsakyti
Ar esate kada gavę klausimą konkursuose iš dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisyklių? Kokie galėtų būti klausimai iš čia?

Dar aktualu įrašas "išmanyti civilinę ir administracinę teisę reglamentuojančius teisės aktus". Bet ten praktiškai nedaug kas kalbama apie darbą valstybės tarnyboje.. (aktualu Sodra). Kokiu klausimų galima tikėtis čia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miaumar: 05 gruodžio 2014 - 11:45
Per konkursa kai praso prisistatyti, tai pasakot tik varda ir pavarde ar dar ka nors daugiau pasakojat
Atsakyti
mergaites, o pakaitinis valst.tarnautojas kokiam laikui priimamas?nera jokiu taisykliu?ko gero dazniausiai 2 metams, kol kita vaiko prieziuros atostogose?ar yra ir kitu atveju? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2014 12 09, 12:03)
mergaites, o pakaitinis valst.tarnautojas kokiam laikui priimamas?nera jokiu taisykliu?ko gero dazniausiai 2 metams, kol kita vaiko prieziuros atostogose?ar yra ir kitu atveju? ax.gif

Šiaip pakaitinis valstybės tarnautojas yra priimamas tam laikui, kol grįžta keičiamas darbuotojas, bet...vaiko priežiūros atostogų pastoviai kas nors išeina (ypač didelėse įstaigose), tai jeigu gerai dirbsi, tai gali pasiūlyti ir kitą vietą. Mano kolegė taip 8 metelius keitė jaunas mamytes, kol pati savo noru neišėjo iš VT smile.gif
P.S. Gal dabar yra kokių naujovių atsiradę, tai negarantuoju, kad taip ir bus ax.gif , nes VT jau metai kai nedirbu...
Atsakyti
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2014 12 09, 12:03)

na cia jau kokiam laikui tai jums atsakys tik ta istaiga kuri organizuoja konkursa, pasisikambinkit ir suzinosit, nes gali but ir nebutinai 2 metam, o vos menesiui ar keliems
Atsakyti
sveikos, gal kas laikete vadovavimo gebėjimu testa, gal galite pasidalinti patirtimi, toks vaizdas, kad niekas nelaike, jokios informacijos smile.gif
Atsakyti
Kas zino, kiek ilgai galima tempti issilaikyti bendruju gebejimu testa, kai paduodami dokumentai dalyvauti konkurse? Pvz siandien paskelbtas konkursas, per 9 dienas paduodam dokumentus, reikia uzsiregistruoti testui per 3 dienas...kazin, ar galima testuotis po menesio?
Atsakyti