Sveikos,
prašau pasidalinkit turimomis žiniomis apie fotoepiliacijos saugumą. Kokių turit žiniu dėl šalutinių poveikių - odos ligų (vėžio), apgamų daugėjimo ar kitų. Philips sc2008 instrukcijoje rašoma apie indikacijas, jog negalima naudoti tam tikrais atvejais, net ir sergant cukriniu diabetu, turint kraujagyslių ligų.
Gal galit pasidalinti nuorodom į kokius nors tyrimus ar šiaip informaciją? Ar nebijot naudoti?
QUOTE(laiminga_ @ 2014 11 26, 21:22)
Gal galit pasidalinti nuorodom į kokius nors tyrimus ar šiaip informaciją? Ar nebijot naudoti?
kas bijo, tas nenaudoja
QUOTE(Gemma @ 2014 11 27, 08:45)
kas bijo, tas nenaudoja
Bet Gemma, ar teko jums rimciau dometis? As nusipirkau aparata, bet abejoju de rimtu pasekmiu po keliu metu. Pvz taip pat idomu ar nepadaugejo apgamu.
Internete nerandu konkreciu atsakymu. Niekas neraso apie poveiki po 5 metu naudojimo.
Nes niekas tiek ilgai dar nenaudoja... Man irgi šiek tiek baisu.
Aš irgi labai nesigilinau, bet manau, kad visvien kažkiek kenkia ir odai ir sveikatai...Paklausius konsultantės ji atsakė, kad neturi jokių atsiliepimų ir tyrimų...Bet kita vertus mes gi kiekviena diena kenčiam nuo visko, kas aplinkui mus yra, oras užterštas, saulė irgi odą veikia, o jau nesakau apie soliariumo poveikį, na ir t.t. Viskas vienas prie vieno ir kas paskui pasakys nuo ko ta ar ana liga atsirado...
QUOTE(laiminga_ @ 2014 11 27, 14:25)
Na kaip suprantu pvz. JAV labai populiaru lazeriai, fotoepiliatoriai ir pan. Manau ten jau seniai naudojami. O, kiek randu, neigiami poveikiai tik nudegimai, todel keista.
Aš linkstu galvoti, kad jus painiojate foto su Lazeriu, be to dar yra didžiuuuulis skirtumas tarp naminiu ir profesionaliu saloniniu fotoepiliacijos aparatu, dar vienas dalykas dėl ko atsiranda nudegimai, kad lazerines procedūras daro ne visai profesionalūs darbuotojai, o turėtų daryti tik gydytojas. Nudegimai aišku gali atsirasti ir netinkamai naudojant fotoepiliatorių, pvz. ant įdegusios odos ar iškarto po vonios procedūrų. Be to nei viena mergina iš čia esančiu nesiskundė nudegimais ar padaugėjusiais apgamais
va, ką labai greitai radau:
http://depiliacija.e...a-vezio-rizika/
o čia jei idomu kuo skiriasi foto nuo lazerio (irgi ant greičio):
http://depiliacija.e...ne-depiliacija/
QUOTE(laiminga_ @ 2014 11 27, 09:06)
Bet Gemma, ar teko jums rimciau dometis? As nusipirkau aparata, bet abejoju de rimtu pasekmiu po keliu metu. Pvz taip pat idomu ar nepadaugejo apgamu.
Internete nerandu konkreciu atsakymu. Niekas neraso apie poveiki po 5 metu naudojimo.
jūs taip pat pasidomėkite ir pamatysite, pirmas IPL prietaisas kurį, patvirtino FDA (JAV Maisto ir vaistų priežiūros valdyba) tik maždaug prieš 20 metų (bent jau anot wikipedijos, nors dėl patikimumo galima ginčytis), iš pat pradžių buvo skirtas visai kitiems tikslams. naikinti nepageidaujamiems plaukams pirmą kartą panaudotas 1997 m., naminiai aparatai atsirado dar vėliau.
koks gali būti ilgalaikis poveikis ir tyrimai, jei pats epiliacijos būdas yra palyginti naujas?
kitas momentas, kas finansuos tokius tyrimus? privatininkai tikrai nebus suinteresuoti, nes o vdrug išlįs koks bjaurus pašalinis efektas. o prietaisai tai populiarėja po truputį ir pelnai didėja didėja...
vyriausybinės organizacijos, ko gero, dėmesį skiria rimtesniems klausimams, nemanot? todėl manau, kad tie galimi neigiami efektai dar tikrai nėra ištirti, ir apskritai neaišku, ar bus kada greitu metu ištirti. bet kita vertus, norėčiau tikėti, kad visiškai nesaugus aparatas negautų visų sertifikatų, kuriuos gavo tas pats philipsas. vadinasi, kažkokie tyrimai buvo atlikti, nors ir trumpalaikiai.
šioj vietoj galėtų nebent temos senbuvės pasisakyt, kaip joms pasireiškė (jei pasireiškė) kažkokie neigiami pojūčiai...
o, be to, Viktoshka labai teisingai pastebėjo, kad daug veiksnių mus neigiamai veikia, tad sunku išskirti kažkurį vieną, kuris būtų tas lemiamas
aš nebijau dėl savęs. kad jau 14 mėn. tam reikalui paskyriau, tai nebesustosiu. o kiekvienas lai sprendžia pats už save.
QUOTE(lisik @ 2014 10 27, 19:44)
o as pakraunu atlikusi procedura, kad kitam kartui jau butu paruostas, belieka paimt ir saudyt...
siaip man paprastai uztenka vieno pakrovimo 1,5-2 proceduroms. Jei praeita karta nekroviau ir baigesi baterija tai atidedu porai valandu i sali ir uzbaigiu procedura veliau.
siaip man paprastai uztenka vieno pakrovimo 1,5-2 proceduroms. Jei praeita karta nekroviau ir baigesi baterija tai atidedu porai valandu i sali ir uzbaigiu procedura veliau.
Ar patenkinta aparatu ir jo efektyvumu?
QUOTE(laiminga_ @ 2014 11 26, 22:22)
Ar nebijot naudoti?
Iš asmeninių įspūdžių - vaškas yra kur kas pavojingesnis. Po vienos vienintelės vaško procedūros mano kojos buvo subjaurotos visam gyvenimui. Toks jausmas, lyg kartu su plaukais man ištraukė visas kraujagysles į paviršių. Iš pradžių atrodė lyg tiesiog išbėrė kojas. Bet bėrimai pranyktų per kelias dienas, o man tie raudoni taškiukai liko VISAM, jie nekad nepranykdavo. Po velniais, taip ir slėpčiau kojas po kelnėm visą gyvenimą...meldžiuosi už to žmogaus sveikatą, kuris sukurė lazerį nuo plaukų. Nebenoriu prisiminti, kas yra tie kojų plaukai, mano oda dabar kaip kūdikėlio. Rodžiaus 100kartų ankstesnėse temose, parodysiu ir jums - jei turite tokių problemų, kaip aš turėjau - griebkit fotoepiliatorių greičiau. Neturit problemų su plaukais - neprasidėkit su fotoepiliacija, tam reikia kantrybės.
Papildyta:
QUOTE(laiminga_ @ 2014 11 27, 10:06)
Niekas neraso apie poveiki po 5 metu naudojimo.
Mano fotoepiliacijoms jau 5m. Pirkau pirmą aparatą kaip tik apie Kalėdas 2009.
O tam vieninteliam plaukui antroje nuotraukoje jau 2 metai sukakojo beje, tiek pat metų švenčia skustuvo galvutė, reiks pakeist
Papildyta:
QUOTE(viktoshka @ 2014 11 27, 15:38)
...yra didžiuuuulis skirtumas tarp naminiu ir profesionaliu saloniniu fotoepiliacijos aparatu...
Didžiuuuulio skirtumo nėra. Juk naminiai buvo sukurti būtent profesionalių aparatų pagrindu. Pagrindinis skirtumas tik vienas - galingumas. O jei naminis aparatas kardinaliai skiriasi nuo profesionalaus, tai sakyčiau jog tai negeras aparatas, neminėsiu modelių Geras aparatas bus labai panašus į profesionalų, tik turės mažesnį galingumą
QUOTE(Vika333 @ 2014 12 02, 10:13)
Didžiuuuulio skirtumo nėra. Juk naminiai buvo sukurti būtent profesionalių aparatų pagrindu. Pagrindinis skirtumas tik vienas - galingumas. Jei naminis aparatas kardinaliai skiriasi nuo profesionalaus, tai sakyčiau jog tai negeras aparatas, neminėsiu modelių
aš ir turėjau omeny - galingumą, tiesiog gal neaiškiai mintys išdėsčiau