Įkraunama...
Įkraunama...

Rugsėjinukų ruduo:)

Sveikos

puodeli_kavos - sauniai padarei, jog nepatingejai parasyt! Viskas labai aiskiai, logiskai ir sklandziai.

!kristule - nuosirdziai sveikinu! Smagaus laukimo, vaikas ateina i puikia seima!

Mes siandien buvom pas vyresnioka mokykloj, pusmecio rezulattu aptarime su mokytoja. Na, progresuojam, viskas einasi kol kas puikiai thumbup.gif

Kitty - nu medalis tau, kad dar maitini... Laikykites, negaliu paguost, jog bus lengviau... bet mielai duociau pasiskaityt tavo postus vienai bendradarbei, kur dar tik laukiasi pirmo, o jau svaigsta, kaip nori pametinuku bent 3 biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Tylu, ramu cia. Kaip laikotes?

kristule, sveikinam 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Ei, pabudome ir kelkimės, nes rodos, kad temutė miršta unsure.gif

Oi.... nu bet kodėl būna dienų lyg tyčia... va taip ir ne kitaip..... Kitty tai tikrai supras, nes pas ją irgi vis "supuola"...

Turbūt nepavyks trumpai papasakot... blush2.gif Tiesiog apie faktą trumpai blush2.gif: mano draugas jau kuris laikas kaip atsikraustė ir gyvename kartu. Aš nuo to kaifuoju, nes palengvėjimas yra didelis, įskaitant vaikų suvežiojimą rytais. Jei mažius užsiožiuoja ar keliasi vėliau, tai neprivalau jo per prievartą žadint, rengti ir tempti į mokyklą. Galiu ir vėliau nuvežti, o kol vežu į mokyklą, tai vyrukai pabūna kartu. Tai va, per ilgąjį savatgalį man šeštadienį teko dirbti, nuo ketvirtadienio iki šeštadienio dar turėjau sesės mergaitę,o mūsų vyrai išvažiavę buvo į Vokietiją parsivežti baldų. Na, viskas ėjosi kaip ir neblogai. Buvo suplanuota, kad mano vaikai nuo pirmadienio bus su močiute, o ji dabar Vilniuje, tai sakė atvažiuos ir pasiims kartu į Vilnių. Viskas kaip ir thumbup.gif atostogoms. Bet taip gi būti NEGALI doh.gif Mažius naktį iš sekmadienio atėjo pas mane į lovą, kosėjo, apsivėmė. Manau, kad nuo kosulio. Tada supratau, kad negerai čia kažkas, karščiuoja. Kadangi gerą savaitę jau mokiau neateiti pas mane į lovą, tai naktim vesdavau atgal ir jau priėjom prie etapo, kad kai ateina, tai vedasi mane į lovą, kad pabūčiau kol vėl užmigs. Ir tą naktį jau sakau, gulk šalia, o jis - ne, noriu savo lovoj blink.gif Nu gerai, gi vaiką mokiau, tai reikia laikytis nuoseklumo. Kadangi apvėmė pižamą, tai nurengiau, kitą rengtis atsisakė. Bandau migdyti, jam nesiseka. Įkalbinu išgerti vaistų, nes jaučiu, kad karštas ir blogai jaučiasi, kliedi. Sugirdžiau, bandau pamatuot temperatūrą (turiu tik paprastą elektroninį termometrą, nes vaikai super retai serga.... blush2.gif). Pridedu prie kaklo, dar nesulaukus supypsėjimo nuimu ir jau rodo 38.8. Naktis, kokia 4 val. Man, žinoma, nuo nervų valosi žarnynas. Bandau mąstyti logiškai. Vaistų sugirdžiau, reikia palaukti, kad nukristų temperatūra. Bet tokios aukštos jis neturėjęs. Skambinti sesei? Kokia nauda, ji irgi namie viena su mergaite, kokia čia iš jos pagalba. 112? Ką aš jiem pasakysiu? Nežinau kokia temperatūra, bet karščiuoja... Žodžiu, išgeriu raminamųjų, rašau vyrams SMS ir bandau laikytis. Vyrai jau 400 km iki Lietuvos (sesės vyras gi gydytojas). Ramina mane, kad viską padariau gerai. Atsiboginu storą dekį, pasikloju ant žemės ir užmiegu paryčiais pas vaikus. Karščiavimas praėjo, ryte vaikas beveik kaip agurkėlis, ko nepasakysi apie mamą cool.gif Dar naktį prabėgo ateinančių atostogų vaizdas ir krūva klausimų. Kaip elgtis, ar leisti jam važiuot į Vilnių, ar pasilikti namie? Į darbą reikia antradienį ir trečiadienį, o šį šeštadienį i sekmadienį važiuoju dirbti Į Uteną. Pasiplanavau būtent tą savaitgalį, kad vaikai per atostogas būtų pas močiutę.... Na, pasitariau su močiute, pasakiau, kad truputį negaluoja, kad gal neduoti jo, kad kitų vaikų neužkrėstų. Bet močiutė neišsigando. thumbup.gif Bendraujam kasdien ryte ir vakare skype. Dienom jis tik pakosti ir pasloguoja, vakare užkarščiuoja.... Šiandien ryte man močiutė jau net nesakė, kad vakar irgi buvo jam pakilus temperatūra iki 37.6. O va vakare jau 38. doh.gif Nu galiu ryt lėkt, pasiimt, nuvežti pas gydytoją. Bet kas iš to? Šeštadienį ryte turiu būt Utenoj. doh.gif Kur Kaune palikt vaiką šeštadienį neturiu, nes sesė su vyru į seminarus, mano draugui - darbas doh.gif Žodžiu, susinervinau normaliai. Bet sesuo ramina, kad nėra taip blogai, kad temperatūra nesilaiko pastoviai, kad tampyt tą vaiką pirmyn atgal kažin ar yra prasmės. Aš epidemijos laikotarpiu irgi neturiu didelio noro tempt jį į polikliniką. Bet jaučiuosi bloga mama verysad.gif Nors žinau, kad ne ką geriau už močiutę tuo vaikų pasirūpinčiau.....
O tokia nebloga diena buvo... Pradėjau nuo jogos, po to trumpi apmokymai darbe, savęs pradžiuginimas nauja rankine ir striuke.... Ruošiausi dar salotas vakarienei paruošt, bet.... draugui irgi darbas užsitęsė, reiktų turbūt eit miegot, bet nervas sukilęs ir jau iš viso nieko nesinori.... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
sveikos gyvos kavos puodeli laikykis 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif nera to blogo kas neisietu i gera smile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
na mes gyvenam kaip ir gerai liepa ruosiames dideliai sventei wub.gif wub.gif
mazasis mano tai jau sokiuose tobuleja siualiuose buvo 2 vietoje o kedainiuose tai 3 v eitoje abu kartus gryzo su tauremis namo thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos

puodeli - isties buna juodu dryziu nors tu ka... Bet. Pabandom paziuret kitaip. Pries n menesiu butum buvus labiau viena sioj situacijoj, dabar turi tiek puikiu zmoniu salia (as apie drauga ir puikia mociute). Darbas sekasi puikia, vaikai ligas praeis. Kita menesi bus pavasaris ir dar kita rankine (ar bateliai). Laikykis. Pavasarejam 4u.gif

Beje, ar uzduda jusu vaikams mokykloje? Maniskis "atostogavo" gi (isvis niekaip galva neisnesa, kam tos atostogos papildomos vasario men doh.gif ). Tai uzduota buvo ir kelis posmus ismokt ir skaityt ir darbeli is 100 daliu padaryt ir dar su blynais ir kauke ejom po atostogu biggrin.gif

Atsakyti
Sveikos

Prisiruosiau ir as parasyti. Sedziu jau trecia savaite biuletenyje, nes siemet taip apsigripavau, kad ojojoj. Su temperaturom, kosuliais ir iki bronchito. Doze antibiotiku sugeriau, tai gal jau busiu sveika, nors siandien kazkaip nekaip jauciuos, bet gal skrandis cia man sustreikavo nuo vaistu g.gif

Puodeli, laikykites 4u.gif

Bagyrute, uzduoda mums namu darbu tikrai nemazai, bet atostogoms tai ne. Nei savaitgaliui nei atostogoms

Atsakyti
Puodeli - mano galva viska tu gerai padarei. Juk nepalikai pas kazkoki svetima zmogu serganti vaika.

Pas mus vasario men papildomu atostogu nebuvo ir tuom dziaugiuosi..

Namu darbu mums duoda kasdien..bet Aiste pasidaro dar mokykloj budama.. Retai namie tenka..

Natab 4u.gif - sveikatos tau.. Brr tie virusai..

Aistei sestadieni sloga prasidejo, bet jau atidirbe schema kaip kovot tai isejo i mokykla siandien...

Kas cia dar smile.gif.. Na, pilvas auga, vis dar sako kad mergyte bus smile.gif.. Rubeliu mergaitisku jau siek tiek turiu biggrin.gif.. Laukiu pavasario, bet neturiu visai kuom apsirengt biggrin.gif .. Per musu mazylius nusipirkau sijonuka nescioms moteroms, laukiu dabar kol atsius, tikiuosi kad tiks biggrin.gif. Labiausiai laukiu silto oro del vaiku rengimo.. Jau taip atsibodo tie salikai/kepures/pirstines/papildomos kelnes ir ttt.. Gismeteo kovo men oru prognoze irgi nedziugina biggrin.gif..

Buckis visoms..
Atsakyti
Labukas 4u.gif

Prisikapsčiau šiaip ne taip..Kristule, matau, prisidavė 4u.gif Mergytė- kaip faina wub.gif

Puodeli 4u.gif Super, kad n etylėjai dėl to teatro thumbup.gif

Aš tai..ką... nenoriu jau čia vbisko ir rašyti, nemiegotos naktys + medikai, daugiau nieko kaip ir..Įtariama mažiui alergiją pieno baltymui, laikaisi dabar dietos be jokio pieno, kuri mane pribaigs, paties pieno man nereikia, bet... visų gaminių..nuo angliavandenių visa pučiuosi ir burbuliuoju, artimiausią savaitę vizitai pas hematologę, neurologę, LOR ir okulistę doh.gif , Erikutis nustojo atpylinėti, Eliza pradėjo, vėmė porą kartų rimtai, nežinau, valgo jau papildomą maistą, gal kažkas netinka, nebeturiu jau nei supratimo, nei jėgų, vis galvojau, kad lengvės, o vis dar sunkėja. Šalia bemiegių naktų ir dienomis tik mažei mamos, tik ant rankų, brolį myli, bet tegul susiranda kitą mamą doh.gif , vakarais iš viso tik aš tinku, vyras ją gali palaikyti tik kol į wc nueinu ir tai..Emilytę guldau, migdau su maže ant rankų.. pervargau juodai, keliasi abu pastaruoju metu 6.30, negaliu ramiai dičkės suruošti, paskui abu zyzia nedamigę, lieku viena,abu kažkaip užmigdyti, neturim grafiko, nes miega bele kaip, sesė dieną gali ir visai neužmigti, kokį pusvalandį, arba ne laiku, visos košės išsiderina, jetus, kaip aš pervargau... apie naktis nekalbu..ir vyras pervargo, nežinau , gal Erikučio pilve kokia skylė doh.gif , naktį kas 1,5-2 val keliasi ir punta, per naktį apie 0,5 L išgeria doh.gif O valgo papildomą maistą pilnu tempu, mėsytė su daržovėm, grūdai, vaisių tyrelės, nu ir ką..pieno poreikis nemažėja doh.gif
Eliza sveria beveik 10 kg doh.gif Nejuda, vėl neurologė bars, tingi šikniuką pakelti doh.gif Du dantis turi,kad dėl to palengvėtų- nė velnio.. O brolis varinėja atbulas, jau nuo lovos nusivertė..

Emilytė.. nu ką...mūsų keptą kompą turbūt visos FB matėt, ar ne? smile.gif PRisistatėme mokykloje, vaikai sakė, kad geriausias pristatymas iš iki šiol buvusių rolleyes.gif Juodai nebuvo laiko ir energijos, bet džiaugiuosi, kad pasistengėm, gaila to kačiuko, mažai jai dabar dėmesio...
Mokykloje sekasi labai gerai, buvau pas mokytoją pusmetiniam pokalbiiui, visų dalykų įvertinimai aukščiausi, papildomos užduotys irgi, ji visada jas pasirenka, netgi visai neprivalomas. Bet va nauja psichologė dirba, davė tokius lapukus, vaikas turėjo pažymėti nuo 1 iki 10, ką galvoja apie save, kiek yra protinga, draugiška, graži, mylima ir dar vienas kažkoks. Ir aš turėjau pažymėti, kaip manau, ką ji apie save galvoja. Tendenciją gal ir pagavau, bet tikrai nepataikiau, nu bliam, protinga pažymėjo tik 2 iš 10, mokytoja sako, geriausia mokinė, nežinome, ką galvoti, gal jai per aukštus reikalavimus keliate? Sakau, tikrai ne,visada pagiriame, diskutuojame kaip su sau lygia, sako, matosi, geriausias analitinis mąstymas klasėje, nu žodžiu..padiskutavome..vakare klausiu: ar tu laikai save protinga? - Ne. Kodėl, gi gerai mokaisi ir t.t.? Ai, tai ką ten..bet probleminėje situacijoje nežinočiau, kaip reaguoti.
Nu ir kaip man reaguoti? g.gif
rolleyes.gif

QUOTE(Bagyrute @ 2015 01 30, 14:26)

Kitty - nu medalis tau, kad dar maitini... Laikykites, negaliu paguost, jog bus lengviau... bet mielai duociau pasiskaityt tavo postus vienai bendradarbei, kur dar tik laukiasi pirmo, o jau svaigsta, kaip nori pametinuku bent 3 biggrin.gif

ai, žinai..nebūtinai..visokių mamų ir visokių vaikų yra..draugai keturis augina, iš jų 2 dvyniai, bet tie vaikai tokie...aš su viena daugiau veiklos turiu biggrin.gif
Atsakyti
Ufff, pagaliau prisėdau parašyti...Laba diena, šimtas metų 4u.gif 4u.gif

Sveikinimai kristulei wub.gif
natab, sveikatos 4u.gif

Mes gyvenam gerai, stabiliai, taip, sakyčiau biggrin.gif
Rūtai mokykloj sekasi normaliai, matematika geriau, lietuvių sunkiau, bet šiaip pažangą daro thumbup.gif . Va Aistė mano jau skaito, skaičiuoja iki 10 mintinai, matos, kad jaunesnis vaikas.

Turėjom "nuotykių", kaip gi be jų. Buvo vienu metu pas Rūtą krizė ant valgymo ir gėrimo: ir mokykloj, ir namie. Tas neskanu, to nenori, ano nedėk, nes klasiokės iškaulina, nu žiauru, namie irgi, arba saldumynai, arba nieko. Bandėm gražiai, bandėm pyktis...Susirgo, pradėjo kosėt, naktį šaukia, skauda galvą, tempa 38 (jai visada tokiu atveju skauda galvą), kadangi pasiskundus greit užmigo, vaistų nedaviau. Ryte girdžiu, vaikšto, kalba su MB (man po pietų darban reikėjo, tai dar gulėjau), plaunasi vonioj rankas- paskui riksmas ir BUUUUM. Mergos, kaip aš išsigandau wacko.gif wacko.gif. Tiesa, sąmonę atgavo greit, tik ilgai akyse mirguliavo, bet žilų plaukų tai man padaugėjo cool.gif . Greitoji atvažiavo už 40 min, paramedikas atėjo jau įsitikinęs, kad jai žarnyno infekcija doh.gif ir veža mus į infekcinę...Sakau, rašykit tuose savo popieriuose ką norit, bet vežkit mus į klinikas. Padarė priėmime kraują ir CRB, atėjo tokia savimi patenkinta rezidentė ir pareiškė, kad jai ortostatinis alpimas (toks, kai silpna pasidaro staigiai atsistojus) ir važiuotume namo. Blyn, kaip pasiutau....Sakau, jau tik nesek man pasakų cool.gif , koks ortostatinis alpimas, jei nualpo praėjus gerom 5 min, kai išlipo iš lovos. Bet rengiuosi, važiuojam namo (tik nelabai įsivaizdavau, kaip tą padaryti, nes mes dviese, o jai taip silpna, kad nepaeina). Rezidentė, pamačius mano perkreiptą fizionomiją, pakviečia gydytoją. Pakalbėjom, nutarė, kad reik paguldyt sekimui kokiom 8 val ir palašint skysčių, gal kokia dehidratacija. Pasirodo, taip ir buvo... Jau sulašėjus beveik litrui skysčių, šlapimas dar rodė, kad jų trūksta. Nu vien žo cool.gif . Tai dabar, susidėjus visus normalios mitybos principus toli į kišenes, į mokyklą dedu, ką jinai nori (bandelės su dešrele, sumuštinis su šlapianka, sūreliai, javinukai, šiaip bandelės, ir pan "gėrybės"). Namie gal geriau, bet reik, kad valgyt būtų įdėta į lėkštutę, taigi, valgo šaltą vištą, kotletą. Arba sasyskas cool.gif. Tebeliko bėda su gėrimu, nes geria tik vandenį ir tetrapakines sultis. Tų tai jau perku ypatingai retai, lieka vanduo...O jo neišgeria tiek, kiek reikia....

Yra ir fainų dalykų, man nutikusių. Va, pvz, buvau trumpoj, bet laaabaaai fainoj darbinėj kelionėj Dubajuje bigsmile.gif . O jezus, kai faina buvo thumbup.gif
Dar varysim po Velykų Anglijon savaitėlei thumbup.gif
Atsakyti
Moliute - faina del Dubajaus !!! Buvau ten pries gerus 10 metu, dabar visi vaziuoja, o as vel is paskos lekciau kaip i nauja sali biggrin.gif

Del mitybos - gal koks luzis? RCH budavo, mokykloj valgykloj vemia ir vsio... Kol pripratom valgyt doh.gif Dabar dienos pietus perku, kartais pasiderinam, ka noretu. O mazgis va nevalgus... Totaliai, visur ir visada... Kaulu vyniotinis auga (priesingai nei mama lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bagyrute: 24 vasario 2015 - 19:42
QUOTE(Bagyrute @ 2015 02 24, 20:41)
Moliute - faina del Dubajaus !!! Buvau ten pries gerus 10 metu, dabar visi vaziuoja, o as vel is paskos lekciau kaip i nauja sali biggrin.gif

Del mitybos - gal koks luzis? RCH budavo, mokykloj valgykloj vemia ir vsio... Kol pripratom valgyt  doh.gif  Dabar dienos pietus perku, kartais pasiderinam, ka noretu. O mazgis va nevalgus... Totaliai, visur ir visada... Kaulu vyniotinis auga (priesingai nei mama  lotuliukas.gif )

A, nžn... Jinai mokyklos valgykloj nevalgo nuo to laiko, kai porą kartų suviduriavo, vienąkart su baisiais žarnyno spazmais. Kai esam namie visi, tai problemų su valgymu kaip nebuvo, taip jų ir nėra- valgo viską, ką pagaminu, ir normaliais kiekiais. O va, kai viena namie, ir šakės doh.gif. Tai dabar nespazmuoju, susitariam, ką valgys, tą ir gauna, tikiuosi, baigsis šitas kada nors...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Na kaip liudna vienai namuose verysad.gif vyras uzsienyje, vaikas mokykloje o as biuletenyje doh.gif

Kitty, va kaip tau "linksma" o as neturiu kas veikt viena biggrin.gif

Moliute, faina del Dubajaus. O mazei sveikatos 4u.gif

Kristule fainiai del mergytes smile.gif

Bagyrute 4u.gif
Atsakyti