Įkraunama...
Įkraunama...

Rugsėjinukų ruduo:)

Sveikos

Kitty, neapsirkite ir laikykites 4u.gif

QUOTE(Kler @ 2015 01 15, 16:56)
sveikos, mamos 4u.gif

zodziu, patarkit ax.gif

Na pas mus irgi buvo taip. Niekas su manim nedraugauja, niekas nezaidzia, tai ir as net asara isspaudziau. Bet pradejau sakyti, kad reikia paciam eiti ir kalbinti, zaisti ir atsiras tie draugai. Maniskis dar yra toks, net nezinau kaip issireiksti, na jis neleidzia vaikams imti jo zaislu, jei pasikvieciam ka i namus, tai labai viska riboja, neduoda, turi daryti tik tai, ka jis nori. Tai as jam vis sakau, kad taip draugu nesusirasi, jei nieko neduosi, neleisi, tai jau dabar po truputi pradeda dalintis ir kada cia gryzes sake, kad jau su 3 berniukais klasej draugauja, tai jau poslinkis yra. Mes gyvenam soduose vieni, aplink draugu nera, nebent tik atsivezam ka nors i svecius, tai nelabai ir turi su kuo bendraut. o Jus irgi svetimoj saly, tai nera ko ir noreti, kad greit viska turesit. ax.gif Manau iki vasaros atostogu turetu atsirasti tu draugu. 4u.gif
Atsakyti
Labas mamukai 4u.gif

Kitty, tau daug daug 4u.gif laikykitės. Linkiu tau daug miego arba nedaug, bet gero. 4u.gif Mano mažasis irgi dėl miego mane nervuoja. Sunkiai jis man migdosi. O kai miega abu dviaukštėj lovoj, tai ne visos auklėjimo priemonės įmanomos, nes nesinori skriausti mergaitės. 4u.gif doh.gif Vakarais po sunkios dienos dar "darbas" migdant kartais visai išsunkia. Bet guodžiuosi tuo, kad viskas praeina ir kad neserga smile.gif

Dėl draugų mokykloje tai problemų nėra,nes jau vien iš darželio jie keturiese klasiokai, puseserės berniukas irgi. Draugauja ir su gatvės vaikais ir pan. Kartais jau net pykstu, kad namie viena pažaisti negali, nors žaislų pilni namai. Vis jai draugų reikia. Vieną kartą net man prikišo, kad pas mane tai draugas gali ateiti, o pas ją ne biggrin.gif Na, kai kurie draugai ir man labai patinka, tai smagu, kad gražiai bendrauja, bet vasarą buvo viena mergaitė iš darželio, tai daugiau jau aš nebenoriu... Manau, kad teks su laiku išmokti toleruoti vaikų draugus cool.gif
Atsakyti
labas rytas nu ka ateinu pasidziaugti vakar dalyvavom mes siauliuose sokiu konkurse ir laimejom taure ax.gif wub.gif wub.gif wub.gif nu nerealiai faina kai matai kad tavo atzala po zingsneli po zinksneli tobuleja wub.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos

Kitty - 4u.gif

Del draugu - RCH darzelyje gal kiek psiskusdavo, bet mokykloj lyg viskas ok. Dar jis vienoj klasej su kai kuriais buvusiais grupiokais is darzelio, dar vienas vaikystes draugas eina kartu. Tai turi bendravimo rata. Tame rate ir mergaiciu ir berniuku yra. O namie tai su broliu siauteja biggrin.gif

QUOTE(vasarele85 @ 2015 01 18, 11:31)
labas rytas nu ka ateinu pasidziaugti vakar dalyvavom mes siauliuose sokiu konkurse ir laimejom taure  ax.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  nu nerealiai faina kai matai kad tavo atzala po zingsneli po zinksneli tobuleja  wub.gif  wub.gif

Kaip smagu bigsmile.gif Cia kur vakar vyko? Kokioj grupej?
Atsakyti
QUOTE(Bagyrute @ 2015 01 18, 14:09)
Sveikos

Kitty  -  4u.gif

Del draugu - RCH darzelyje gal kiek psiskusdavo, bet mokykloj lyg viskas ok. Dar jis vienoj klasej su kai kuriais buvusiais grupiokais is darzelio, dar vienas vaikystes draugas eina kartu. Tai turi bendravimo rata. Tame rate ir mergaiciu ir berniuku yra. O namie tai su broliu siauteja biggrin.gif
Kaip smagu  bigsmile.gif Cia kur vakar vyko? Kokioj grupej?

vaikai e2 15 val siuliuose smile.gif o koks laimingas buvo ax.gif wub.gif manu db dra labaiu nores dirbti sokti ir tobuleti smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kler @ 2015 01 15, 17:56)
sveikos, mamos 4u.gif

as, kaip visada, trumpai ir aiskiai - ar jusu vaikai turi mokykloj draugu? Liepsniuke tai lyg turi, tai lyg vel ne. ir nezinau, ar viska nurasyt naujai saliai, mokyklai, siokiam tokiam kalbos barjerui, ar jau pradet susirupint... ir ka galima padaryt?

siaip ir mes patys per pusmeti dar jokiu draugu nesusiradom, nera cia draugiskiausia salis, bet budamas suauges jau visai kitaip i tai reaguoji. uztenka ir vyro kompanijos ir vyno taures, ir retkarciais pokalbiu su draugem telefonu smile.gif bet va kai pamatai vaika viena per pietu pertrauka knyga skaitant, tai is to bejegiskumo ir pyktis, ir asaros ima doh.gif

zodziu, patarkit ax.gif

Nu vat tuos dalykus ir aš labai jautriai išgyvenu... mes kai buvom pakeitę darželį po UK kai grįžom...tai jam sunkiai su draugais buvo... tai ant pačio galo, jau šiek tiek daugiau to bendravimo buvo. Dabar mokykloj turi vieną geriausią draugą, nu aš jam vis ir primenu, kad svarbu ne kiekybė o kokybė, ir aiškinu kas tas yra biggrin.gif
Bet aš juk dabar į DE važinėju, ir tikriausiai kelsimės visi čia... nu kaip man baisu dėl tų visų dalykų... o jis dar kai mėgsta savį viska palaikyt, sunku ką išpešt.... unsure.gif vat kas liečia skaudulius jis nesako, reikia tepti suktai iš jo viską.... unsure.gif O viska kita yra baisiai mandras bernas... ir jau meilę turi wub.gif lotuliukas.gif

O tu laikykis, žinau labai sunku, kai tai liečia tavo vaiką, bet tu jos pati paklausk, kaip ji dėl to jaučiasi, kad neturi, kaip manai kodėl nebendrauja... gal nedrąsi? gal sunku pradėti, paskatink ją. Nuramink jei pasakys, jei jaučiasi blogai. O gal kas iš klasės tėvų yra draugiškesni, pasikviestumėte kokius tėvus į svečius ar pasivaikščioti. Ir vaikams gal tas padėtų labiau susidraugaut.
O dar vaikai, labai iš tėvų daug mokosi. jei tu nejauti poreikio labai draugų ieškoti, gal ji mato ir susikuria, kad ir jai to nereikia? Keliaujate daug, keičiate vietą o gal išgyvena dėl to, kad gal vėl teks tą vietą keisti ir draugų neteks jei turės? Čia aišku labiau tas jautresniems vaikams imponuoja. Na labiausiai reikia tau su ja pasišnekėt manau, apie jos jausmus baimes, paskatint nuramint blush2.gif , nežinau ar padėjau, bet gal minčių pasisemsi.

Maniškis jautruolis, kas liečia tokius dalykus unsure.gif Draugus, žmonių netekti, nelaimes... Jau net galvoju, kad tikrai, kai nestuke.gif buvau, ir išgyvenau tėvo mirtį, jam tas tikrai persidavė... ta tokia emocija unsure.gif nes kai kartais pašneka.... verysad.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
Ačiukas visoms.

KLER, gal dėl to , kad nauja aplinka g.gif EMilija tai kaip be draugų, kompanijos vaikas, viena gi nepabus, visur begalės draugų, ir mokykloj, ir kieme, man jau ir per daug kartais smile.gif

O aš..ką.. Vargstam su savo kačiukais, lakstom pas medikus, baigiu išsekti, nusivemti ir t.t. Erikučiui negerai, vis dar vemia, atpylinėja, be to, 6 mėn darėm kraujo tyrimus, hemoglobinai abiem pakilo, bet aš dar nusprendžiau be gydytojos vis tiek padaryti vit D, sesytei nepavyko vėl, Erikučiui paėmė ir ką..perdozuota..175, kai norma 150. Daktarė..jau vos ne geriausia Kaune, pas ją jau 7 metus lankomės, nu bet vis tiek..Sako, tai sumažinkit, duokit po 2 lašiukus. Nu pyp, kaip po du, jeigu yra perteklius??Aišku, neduodu visai. Klausiu, o kaip Elizai? Tai irgi sumažinkit..nugi du skirtingi vaikai..Tai šiandein vežiau ją vėl savo iniciatyva, eilės, žmonių bele kiek, išeinam su mama, lekiam į Via Medica, ten vaikams nedaro, lekiam atgal, įsiprašom be eilės. Paėmė, bet nežino, ar užteks, ar pavyks padaryti. O Erikučiui..Pyp pypp, eozinofilai..16,9, norma iki 5. Sakau, kaip tik buvom pradėję duoti mišinį ir bulvę, gal alergija maistui, sako, nerealu, per didelis rodiklis,siunčia į infekcinę dėl visokių toksokarozių, toksoplazmozių ir pan..iš kur, nei gyvūno neturim, nieko...Vakar nuvažiavau, katastrofa, jis ir taip dabar visą laiką piktas, neramus, tik ant rankų, o dar dūrė į veną..klyyykė..nekrešėjo kraujas, fontanas iš venos varo, jis tiek rėkia, kad sulėkė iš visų kabinetų gydytojai, sako, duokit krūtį, tai kad neima..Tūpčiojau, laksčiau su juo, kol nuraminau, apsivėmiau pati, užspaudžiau skrandį..siunčia pas gastro tuo pačiu, neaišku, čia viskas susiję ar viskas atskirai, aš jau naktim sprendžiu daktaro Hauso uždavinius,rašausi, kada kas duota, kas gali būt susiję, kas ne, ir niekas neaišku, viskas viename :mišinys, skiepai, daržovės, aš bijau, kad ta eozinofilija gali būti nuo skiepų,bet gi jokiam gydytojui to neįrodysi, ir neaišku, ar buvo seniau, ar tai susiję su vėmimais, ar ne..dabar duodu tik MP, šiek tiek geriau lyg, kartais linksmesnis, nebeatrodo, kad labai skaudėtų pilvuką, bet pila, porą naktų išvėmė absoliučiai viską, lovos plaukė..Ir ką aš žinau, ar jam ką ras, jei reikės gultis į stacionarą, aš negaliu mažės palikti, jai papo reikia kaip oro..Dar dėl jos tos užgultos nosytės po didžiausiu blatu lėkėm pas šūstrą loristą, kuris Emilijai adenoidus operavo, nu ką,atvažiuokit šeštadienį 8.30/./.galvojom, paeiliui pamiegosim, š..., keltis 6, nulėkėm, tai....mamytei išgert mėtų arbatos, sveikas vaikas, čia greičiausiai adenoidai, bet be 1,5 metų niekas neoperuos, ko jūs norit. Sakau, miegot negalim abi, ji naktį kriuksi, knarkia, trina nosytę, jokių snargliukų nėra, tai ką daryt? Sako, miegokit su ausų kištukais. Sakau, nepadeda. Tuo ir baigėm. Nu va taip ir gyvenam..Erikui nebenoriu duoti mišinio, o to pieno...jam reikia virš litro, o mažė visą parą ant papo, naktį keliuosi traukti, bet ji nuvalgius, tai atidedu, bet tada ji vėl valgo ir taip visą naktį..vienu žodžiu..O ryte įsigudrino abu keltis apie 7, o aš Emiliją tuo metu į mokyklą ruošiu, visiškas durnynas, kaip persiplėšti..Seniau bent iki 8 pamiegodavo. Aš jau iš viso nežinau,ar mes m iegam, aš su Eliza ant papo dabar daugiau turbūt miegu negu vyras su Eriku,kuris papo neima nė per kur, užtat kas valandą naktį sėkmingai keliasi arba valgyti, arba rėkti, arba abu variantai. Ir ką...Bliamba, kol tik MP valgė, šventa ramybė su juo buvo,sesytei gi pilvuką 4 mėnesius skaudėjo, o jam nieko..niekada..o dabar..,ji punta košes sėkmingai, o jam va kaip..dabar jau ji kelias daržoves, jam visai kitaip reikės, atskirai abiem gaminti, nu kad tik smagiau būtų smile.gif
Prirašau čia apei tuos leliukus, jums jau viskas tolima.. bet kažkaip trumpiau neišeina, tada tik parašyt, kad viskas š ir atsijungti:) 4u.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

Oi, Kitty, taip daug tau norisi palinkėti jėgų ir stiprybės. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Nu kai paskaitau, pagalvoju apie save, tai stebiuosi tavo ištverme, kantrybe, medicinos žiniomis ir t.t.

Aš tai tik nervinuos, kad mano mažius sunkiai migdosi, nors žinau, kad gal laikina...

Tiesa, buvom sekmadienį su mokykla išvykoje į operos ir baleto teatrą, tai patyriau nemalonių išgyvenimų... Ne tik dėl to, kad vaikams nepatogu matyti, nes aukšti kėdžių atlošai, bet ir dėl administracijos bendravimo. Pasijutau esanti visiškai nesvarbi kaip klientas (darbuotojos buvau pataisyta, kad pas juos ne klientai, o žiūrovai) ir pasijaučiau kaip gūdžiais tarybiniais laikais.... Nes gi čia "NACIONALINIS" teatras, o ne koks mažas teatriukas, kur vaikai gali daryti ką nori. Čia jie turi elgtis kultūringai. Mano mergaitė buvo sudrausminta, kad sėdėjo ant laiptų centriniame praėjime, nes sėdėdama savo kėdėje nematė scenos. Jau parengiau rašytinį nusiskundimą, nes žodžiu bendrauti nepavyko, tai dabar surinksiu adresatus ir siųsiu ne tik teatrui.... tongue.gif Ginsiu vaikų teises matyti jiems skirtus spektaklius pioneer.gif vėliau gal ir jums visą tekstą įdėsiu g.gif
Atsakyti
Labas mamytes smile.gif.. Ilindau paskaitinet kuom gyvenat smile.gif.. Kittykitty - nu kai nesiseka tai pa polnai, ane? biggrin.gif.. Uztat skaityt tave vienas malonumas smile.gif.. Taip ir isivaizduoji kaip viskas vyksta..

Kler - ar dukriukas liudi ir pergyvena del to, kad neturi draugu ar cia tau tas kliuna? Siaip jei vaikas turi stipru seimos uznugari ir yra emociskai saugus namie, zino kad bus suprastas, isklausytas ir pan, tai jam gali ir nebutinai reiket tu draugu.. Tavo situacija su knyga - man nieko ypatingo.. NES musu Aiste daznai gali pamatyt mokykloj sedincia viena su knyga.. Bet tik del to, kad ji pati tokia veikla pasirenka ne del bendravimo stokos, o del to kad nori skaityt. Nzn ar perteikiau minti.. Buvo kazkur straipsnis i tema, kad vaikams nereikia bendraamziu, kad jiems reikia tevu smile.gif.. Is esmes, kiekviena situacija skirtinga, todel teisingai ivertinti situacija pasaliniams zmonems yra praktiskai neimanoma.. tai arba yra problema arba ne..zinoma, tau savo atveji issiaiskinti butina smile.gif...

Na, o pas mus naujienos tokios kad laukiames trecio smile.gif... Sako kad mergyte bus.. Kt pirmadieni eisim vel ziuret, tai tikiuosi pasitvirtins dar karta smile.gif.. Nes keleta suknyciu neistverus jau nusipirkau pas mamas smile.gif..
Atsakyti
Mano istorija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo puodelis kavos: 29 sausio 2015 - 12:13
Sveikos,

Kristule, as kažkaip net neabejojau, kad susilauksit ir trečio smile.gif Labai sveikinu, kada turetų pagausėti jūsų šauni šeimyna?

Puodeli,
skaičiau šį straipsnį dar iki tol kol jį čia paviešinai. Esu labai tavo pusėje. Labai gerai, kad pasiskaitei taisykles, bei strateginius planus ir visą tai aprašei. Nesuprantu, kodėl vaikui sėdėt ant laiptų viduryje negalima, o šonuose galima... Taip, ten egzistuoja ta aukštų atlošų problema ir ji turėtų būti jau seniai išspręsta. Dėl to kelis kartus pirkau brangiausius bilietus pirmoje eilėje, kad mano vaikas galėtų matyti kas vyksta ant scenos. Bet maniškei nepatiko baletas, dėl to dabar vaikštom į kitus teatrus. Dar ten problema yra su balkonais - pirmoje eilėje matai viska, bet va kas sėdi toleliau ar paskutinej balkonų eilėje - nesimato NIEKO. Papasakok kaip baigsis visa ši istorija.
Atsakyti
[quote=dabej,2015 01 29, 13:50]
Sveikos,

Kristule, as kažkaip net neabejojau, kad susilauksit ir trečio smile.gif Labai sveikinu, kada turetų pagausėti jūsų šauni šeimyna?

[/qoute]

Oj aciu smile.gif.. Trecias pats nusprende pas mus ateit smile.gif.. Kaip ir neplanavom smile.gif.. Bet labai dziaugiames biggrin.gif.. Aciu uz sveikinimus 4u.gif
Gimti turetu per jonines biggrin.gif

Puodeli - liuks tavo skundas.. Toks argumentuotas kaip ir turetu buti thumbup.gif ..
Atsakyti