Įkraunama...
Įkraunama...

Tarp mamų ir dukrų

QUOTE(Kava&arbata @ 2015 03 23, 08:49)
doh.gif Pati buvau paselusi paaugle, bet nuo 11 metu "seksiukemis" buti  blink.gif  blink.gif

be abejo turėk omeny, kad mergaitės bręsta greičiau nei berniukai. dar pridėk maistą su maisto priedais - ankstina brendimą. na o bet tačiau ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Klausiau savo vaiko (ji ketvirtokė) sakau - o kodėl jos taip pasivadino? sako, madingos nori būti. nors nežino kodėl madinga turi sietis su seksu - paralelę išvedė vistik... Kadangi ir vaikus, ir jų tėvus šiek tiek pažįstu, vistik manau, kad žiniaklaida irgi dirba savo juodą darbą. su visais seksualiausių automobilių ir tvorų rinkimais.
Atsakyti
[COLOR=Chocolate]Sveikos,
Ilgai galvojau rašyt, nerašyt.Bet vis dėlto rašau.Man 12 metų ir prasidėjo pirmos mėnėsinės.Nežinau ką daryt. help.gif Papasakočiau mamai tačiau bijau,nežinau kaip pradėt temą 4u.gif Gal padėtumėt labai jūsų prašau cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Black Cat22 @ 2015 07 09, 15:51)
[COLOR=Chocolate]Sveikos,
Ilgai galvojau rašyt, nerašyt.Bet vis dėlto rašau.Man 12 metų ir prasidėjo pirmos mėnėsinės.Nežinau ką daryt. help.gif Papasakočiau mamai tačiau bijau,nežinau kaip pradėt temą 4u.gif Gal padėtumėt labai jūsų prašau cray.gif

O ko reikia bijoti?? Kas negero atsitiks jei papasakosite?

Man vaikysteje susirgus (taip pat 12 metu), net minciu nekilo sakyti ar nesakyti. Kadangi menesines buvo skausmingos ir is lovos nelipau, tai pirmas dalykas ka padariau, paskambinau mamai ir pasakiau. O ta parleke su visu maisu visokiausiu rusiu higieniniu iklotu. Sako visus isbandyk ir issirink kokie geriausi, nes as tai nebepamenu (tuo metu pati nesirgo mm del sveikatos problemu). smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 09 liepos 2015 - 20:53
Labai ačiū mamai pasakiau viskas ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasukas @ 2014 12 30, 15:21)
buvom,bet sake nera jokiu nukrypimu,kad viskas normalu ir kad dar visus metus ar net daugiau gali buti menesines nereguliarios ir nevienodos.

Sveikos,gal kam bus naudinga tai pasidalinsiu,issireikalavau kad padarytu dukrai kraujo tyrima,tai buvo stiproka anemija,(feritinas labai zemas)kai gydytoja pamate tyrimu rezultatus tai daugiau nebesake kad cia viskas normalu ir taip turi buti.Gerem gelezi 4 menesius,jau po pirmo menesio matesi pokyciai,mergaite tapo linksmesne,energingesne,susinormalizavo menesines,nors ir nera labai reguliarios,bet bent jau nebeplaukia kaip anksciau.Beje,skausmai irgi liovesi,tiesiog praserga savo dienas be dideliu stresu.
Nors visada nepasitikejau vieno gydytojo nuomone bet dar karta isitikinau,kad geriausias diagnostikas yra mama.
Atsakyti
sveikos, mamos, čia tema "Tarp mamų ir dukrų", tad mano įrašas, tikiuosi, bus į temą. tiesiog esmė ta, kad pas mus namie gyvena 13 metų sesers mergaitė. su mama nesutaria dėl ankstesnio mamos šventinio girtavimo, palikimo pas senelius iki 6 metų ir visiško nesusibendravimo jau pradėjus gyventi kartu. žodžiu, vaikui mama yra siaubas baubas, mama nori taikytis ir nežino kaip, dabar jau pradėjo net į anoniminius alkoholikus eiti, bet vaikas nieko apie ją girdėti nenori. žodžiu, dabar ja rūpinamės mes. ir susiduriame su tūkstančiu klausimu: kaip ją motyvuoti mokytis? ką sakyti, namo grįžus vėliau, nei buvo tartasi? rėkti ar tuo labiau mušti tikrai ne auklėjimo būdas - tą puikiai suprantu. dar suprantu, kad mergaitė dažnai manimi manipuliuoja. kaip ją sutaikyti su mama? g.gif
savo vaikų mes neturime, norime, planuojame, laukiame, bet tiesiog dar turbūt ne laikas. na, nesvarbu. dabar svarbiausia - ką man su ta paaugle daryti? doh.gif skambinau mokyklai - jie skambino sociliniam darbuotojui, šis parašė protokolą ir bylos atsisakė. mokykla irgi plaunasi rankas. rašiau kito regiono atstovams (veiksma vyksta Londone), bet atsakymo negavau...
ar normalu, kad 13 metų mergaitė džiovina plaukus džiovintuvu, o eidama susitikti su draugėmis dažosi tušu?turi viršsvorio, bet tingi sportuoti? nenori mokytis? atsišnekinėja? dėl savo nepastovaus būdo, žinoma, kaltina mamą...
Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif , man yra 13 metų (spalį jau 14-likti), turiu šiokią tokią krutinę, plaukelius visur, galima sakyti visi brandos požymiai ax.gif Taip pat bėga išskyros jau antrus metus blush2.gif Taigi pradėsiu savo "pasaką" liepos 10-tą iš pat ryto laabai pradėjo skaudėt pilvą net negalėjau ištverti, poto jau pagalvoja, kad tuoj prasidės, bet nuėjau į tualetą "padariau gamtinius reikalus", kada nusisluosščiau pamačiau kraujo-mano reakcija doh.gif pradėjau verkti, tada dar šluoščiausi ir vis kraujo yra, buvau šoke schmoll.gif Tačiau poto tai pasibaigė po keliu valandų, jau kaip sekantį kartą padariau "gamtinius" nieko nebuvo ax.gif Kita dieną ir iki šiol nieko dar nenutiko ir ačiū Dievui thumbup.gif Tačiau, štai šiandien vėl muisto skauda pilva ir pan., bijau, kad nebūtų to unsure.gif Mamai nenoriu sakyti, ji kalbėjo apie šitą temą, bet aš net nesakiau apie išskyras, plaukelius ir pan., taigi, mamoss patarkite ką daryti, nes bijau labaiii blush2.gif Galvoju kaip bus mokykla įsidėti extra atvėju jei ką blush2.gif Bijau pati pirktis paketus/tamponus (Gal savitarnos kasoj ir pavyktų g.gif ...Mama naudoja super tamponus, tai nebus iš ko "vogti" biggrin.gif Laukiu patarimo ką daryti, ar tai vaidinasi, kad prasidėjo tos nelauktos dienos? schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gwappie: 13 rugpjūčio 2015 - 20:36
Laba vakara 4u.gif
norejau pasiklausti jau "ta" praejusias mamas. Dukrai 10 metu 4u.gif pastaruoju metu formos siek tiek suapvalejo- buvo tokia prie plonesniu, bet pastaruoju metu matau, kad kunas...na tiesiog mano akimis yra pradedantis bresti (tikriausiai tai normalu g.gif smile.gif
lanke baseina ir ten aisku pamate jau vyresniu mergaiciu kunus. Nors yra maciusi ir mane nuoga, bet tikriausiai pamacius jaunas mergaites iskilo visokiu klausimu- pakolkas viska pakomentuoju aptakiai, taciau suprantu, kad jau netrukus tikriausiai reikes prisesti ir pasikalbeti atvirai unsure.gif
gal galit papasakoti- kaip jus tai padaret ir kaip konkreciai papasakojot ax.gif gal ir keistai skamba, bet kazkaip nezinau nuo ko pradeti....ir kaip paaiskinti, kad tai ...na, intymu, kad isgirstos informacijos nereikia eiti ir visiems pasakoti ir pan. rolleyes.gif
dukra pasruoju metu darosi ir psichologiskai, tikra "mergaite"- pamato filme besibuciuojancia porele ir "xixixaxa" doh.gif lotuliukas.gif ir tokia koketiska pasidare kai eina kalba apie berniukus blush2.gif

vienu zodziu- esu pasimetusi ir ...esu bebrestancios mergytes mama blush2.gif nenoriu padaryti klaidu, nes mano tevai sioje srityje ju padare daug, kas mano atveju dave daug blogu dalyku verysad.gif nenoriu to savo vaikui ax.gif

laukciau patarimo 4u.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ceroc @ 2015 08 02, 23:07)

ar normalu, kad 13 metų mergaitė džiovina plaukus džiovintuvu, o eidama susitikti su draugėmis dažosi tušu?turi viršsvorio, bet tingi sportuoti? nenori mokytis? atsišnekinėja? dėl savo nepastovaus būdo, žinoma, kaltina mamą...

taip, toks elgesys paauglei normalus.
Del elgesio ir auklejimo, paieskokit siame forume yra daugiau temu apie paauglius, gal rasit jums tinkama atsakyma, nes vienareiksmisko atsakymo del auklejimo tikrai nerasit.

QUOTE(Gwappie @ 2015 08 13, 20:33)

gali buti, kad prasidejo menesines. Geriau sukaupk drasa ir pasikalbek su mama. O tamponu tau nederetu dar naudoti, geriau higieniniai paketai. Nusipirkt gali ir pati, kad ir kokiam prekybos centre. Jei gedijiesi, isivaizduok, kad mamai perki, bus lengviau. Imk su sparneliais.

QUOTE(Parvati* @ 2015 08 13, 21:16)

ziurint ka norit mergaitei papasakot, ko ji klausia. Norit apie menesines, nestuma ar tik apie besikeicianti kuna pasakot, ar apie viska.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2015 08 14, 08:33)
gali buti, kad prasidejo menesines. Geriau sukaupk drasa ir pasikalbek su mama. O tamponu tau nederetu dar naudoti, geriau higieniniai paketai. Nusipirkt gali ir pati, kad ir kokiam prekybos centre. Jei gedijiesi, isivaizduok, kad mamai perki, bus lengviau. Imk su sparneliais.

Ačiū wink.gif Reikės išdrįsti kažkaip...O dėl mamos, nelabai noriu sakyti, nes kartą, kaip gydytoja paklausė ar serga menesinėmis (žinoma tada nesirgau), tai aš taip susigėdau, kad prie mamos to paklausė blink.gif Nestas žodis "menesinės" labai gėdina mane...Na, o jei prasidėtų, tai kažkaip pati išgyvenčiau, kad ir mama nežinotų-juk čia asmeninis reikalas mirksiukas.gif Šiaip mano mamai nelabai patinka kalbėti tokiomis temomis, pati matau, nes kai kartą užklausiau (kai buvau kokių 10 m.) ji man pasakė viską ir daugiau nekalbėjo nieko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gwappie: 15 rugpjūčio 2015 - 11:06
Sveikos, mamos. smile.gif Labai reiktų jūsų atsakymo.. man 12 metų. unsure.gif tai va, kelias dienas siaubingai skauda pilvo apačią (netgi dabar), baltos išskyros prasidėjo kažkur einant 12-iems metams. Ir šiandien nuėjus į tualetą ant kelnaičių pamačiau rudų išskyrų... Ar tai mėnesinės? unsure.gif šiek tiek žinau tik iš interneto, iš draugių ir iš mokyklos. Mano mama man yra labai grubi ir šalta, nors visada stengiuosi būti gera ir paklusni dukra. Tikriausiai ji tokia jau yra verysad.gif Labai bijau sakyti mamai, nes niekada nejaučiau paramos iš jos jokios :verysad:Ji man niekada nieko nepasakojo apie tokius dalykus.. man labai nemalonu su ja bendauti, o tuo labiau kalbėti tokiomis temomis verysad.gif aš netgi nieko nesakiau jai apie išskyras ir visa kita, nes bijau savo pačios mamos, kaip tik dėl to jos šaltumo ir grubūmo su manimi verysad.gif negaliu tiesiog nueiti ir pasakyti mamai "man menesinės" verysad.gif ką daryti? verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TooFaarr: 17 rugpjūčio 2015 - 16:25
taip tai gali būti mėnesines.
mergytės, nebijokit su savo mamom kalbėtis šia tema. jos tikrai gali patarti, pagelbėti ir nuraminti. kartais iš draugių tokių dalykų išgirsit, kad verksit naktimis prisifantazavę.... mama gali tikrai patarti.
Atsakyti