Įkraunama...
Įkraunama...

Tarp mamų ir dukrų

QUOTE(__snowflake @ 2014 08 22, 15:19)
O kelių metų paklausė? ir ko konkrečiai?

Paklause kam reikalingi tie always visokie, nes mate ir pasmusu mamas. Cia apie 8 metus. Paaiskinau svelniai negasdindama ka reikia daryti kaip elgtis tai menesiniu laukia nebijodama. Apie tuos pacius metus kalbejom ir apie isimylejimus ir kaip turi elgtis save gerbianti mergyte. Lyg ir suprato. Dabar ziuri laidas kuriose galima pamatyti nepagarbos sau apraisku ir net isskiria netinkama elgesi piktinasi juo ir pan. Mums padejo pokalbiai per jos megstamus filmus ar filmukus.
Atsakyti
Sveikos, Supermamos! Man yra 12 metu ir neseniai prasidejo menesines. 4u.gif Beda ta, kad pirmosios truko 8 dienas, ir paskui dar kokias 4 tepliojo. Paskui antrosios menesines prasidejo po 38 dienu ir truko tik 3 dienas, bet buvo labai labai gausios... Kas valanda tekdavo keisti super plus paketus... Noriu suzinoti, ar tai normalu? Klausiau mamos ir vyresnes sesers, jos abi nieko aiskaus man nepasake... Padekit man prasau... ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamos smile.gif Sveiki, mano santykiai su mama tikrai negeriausi...Nors paplepam retkarčiais apie mokyklą ir pan...Esu žžiauriai uždaras žmogus, iš manęs nieko neišpeši biggrin.gif Žinoma kartais būnu žiauriai rimta, o kartais linksmuolė tongue.gif Vos kaip išgirstu žodį "lytinis brendimas", o dievulėliau, kad į žemę prasmegčiau biggrin.gif
Man beveik 13 metų (bus spalį), esu "kauliukas" nors ryju kaip nežinau kas, net mama stebisi mano apetitu biggrin.gif Jau buvau kartą užvedusi, kada man buvo 9 metai, klausinėjau mamos kas tie o.b., kas tos menstruacijos, mama sakė tokio žodžio nežinau. Mamai prasidėjo 14 m. lygtais, žinau, nes kažkada labai norėjau"papų" ir klausiau mamos kada užaugs man "papai" biggrin.gif, ji sakydavo man užaugo 14, o tada ir subrendau aš. O dabar ir krutinukė mini yra, ir iškyros kiekvieną dieną bėga ir jau gal 6 mėn. taip... nežinau ką man daryti reikės, kaip bus menesinės....Nors esu savarankiška viską perkuosi pati, manimi mama netaip rūpinasi kaip broliais, žinoma mano močiutė viską papasokojo man kai negirdėjo mama biggrin.gif Man baisu ką reikės daryti, kaip man bus menesinės, iš kur aš gausiu, kaip apsisaugoti ir pan. Jei galite patarkite, nes jaučiu, kad tą diena vis artėja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Love01 @ 2014 08 26, 18:08)
Sveikos, Supermamos! Man yra 12 metu ir neseniai prasidejo menesines.  4u.gif Beda ta, kad pirmosios truko 8 dienas, ir paskui dar kokias 4 tepliojo. Paskui antrosios menesines prasidejo po 38 dienu ir truko tik 3 dienas, bet buvo labai labai gausios... Kas valanda tekdavo keisti super plus paketus... Noriu suzinoti, ar tai normalu? Klausiau mamos ir vyresnes sesers, jos abi nieko aiskaus man nepasake... Padekit man prasau... ax.gif

normalu viskas. Ir didedsni tarpai tarp menesiniu, ir mazesni. praeit gali keli metai kol "susinormuos", tai nepergyvenk mirksiukas.gif

QUOTE(GoXxXis @ 2014 08 30, 09:07)

kaip suprantu su mama nenori ir nematai reikalo kalbet? Na, as su savo mama irgi apie tai nekalbejau ir ka zinojau, tai tik is aplinkos ka nugirdus, tai tave tikrai suprantu.
Ar gauni kokius nors kisenpinigius? Jei taip, siulau tau, kad tiesiog nusipirktum paketus (geriau su sparneliais). Tiesiog nezinai kada tos menesines gali prasidet, kad ir velu vakara, kai parduotuves bus uzdarytos, o pas mama irgi paketai tuo metu gali but issibaige. Jei kisenpinigiu negauni, ar labai mazai, gal nelabai grazu, bet vistiek siulau paimt is mamos koki paketa sau. Na, toki supakuota atskirai, jeigu tavo mama tokius perka. Ir netgi gali ji nesiotis kuprinej, kokioj vidinej kisenej. Nes menesines zinok nenuspejamas dalykas, gali ir mokykloj prasidet. O kai turesi bent jau viena paketa, tai vis is bedos isgelbes. O paskui jau galesi pasakyt mamai, kad nupirktu paketus ir tau.
jei kas dar domina, klausk. Butinai kas nors sioj temoj atsakys.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 08 30, 11:45)
normalu viskas. Ir didedsni tarpai tarp menesiniu, ir mazesni. praeit gali keli metai kol "susinormuos", tai nepergyvenk  mirksiukas.gif
kaip suprantu su mama nenori ir nematai reikalo kalbet? Na, as su savo mama irgi apie tai nekalbejau ir ka zinojau, tai tik is aplinkos ka nugirdus, tai tave tikrai suprantu.
Ar gauni kokius nors kisenpinigius? Jei taip, siulau tau, kad tiesiog nusipirktum paketus (geriau su sparneliais). Tiesiog nezinai kada tos menesines gali prasidet, kad ir velu vakara, kai parduotuves bus uzdarytos, o pas mama irgi paketai tuo metu gali but issibaige. Jei kisenpinigiu negauni, ar labai mazai, gal nelabai grazu, bet vistiek siulau paimt is mamos koki paketa sau. Na, toki supakuota atskirai, jeigu tavo mama tokius perka. Ir netgi gali ji nesiotis kuprinej, kokioj vidinej kisenej. Nes menesines zinok nenuspejamas dalykas, gali ir mokykloj prasidet. O kai turesi bent jau viena paketa, tai vis is bedos isgelbes. O paskui jau galesi pasakyt mamai, kad nupirktu paketus ir tau.
jei kas dar domina, klausk. Butinai kas nors sioj temoj atsakys.

Ačiū jums labai,jau buvau pradejusi nerimauti... Neseniai prasidejo 3 mano menesines, tai 2dienas labai negausiai, paskui 1 diena tarpas, dabar vel viena diena negausiai... Bet si kart esu rami, nes su mama dar kart pasnekejau, pasirodo ir jai taip buvo... O kokius jus paketus naudojate? Nes as ir mano mama esame always megejos, bet po to kai prisiskaiciau apie visokias alergijas, nutryminus, tai net baisu pasidare... g.gif
Atsakyti
tie alwaysai kazkokiu plastiku padengti, tai, aisku, kad nesveika. As perku Bella Perfecta melyna pakuote. Jau daug metu tokius naudoju ir nesiskundziu bigsmile.gif
Dar buvau pirkus Naturella, bet labai jau smarkiai prikvepinti, tai atsisakiau tokiu, nes itariu, kad irgi sveika nera.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 09 17, 11:37)
tie alwaysai kazkokiu plastiku padengti, tai, aisku, kad nesveika. As perku Bella Perfecta melyna pakuote. Jau daug metu tokius naudoju ir nesiskundziu  bigsmile.gif
Dar buvau pirkus Naturella, bet labai jau smarkiai prikvepinti, tai atsisakiau tokiu, nes itariu, kad irgi sveika nera.

čia kaip kam kokie patinka. gyvenime daugybėj vietų liečiatės su plastiku ir dar nemirėt. aš n metų naudoju tik always, niekas netrina ir nealergizuoja. lai išbando pačios, kas labiausiai tinka.
Atsakyti
Sveikos, mielosios Supermamos! Susiduriau su tokia problema. Lapkricio menesi isskrendu i Egipta, ir tai paskutinis kartas, kai tevai mane vezasi i siltuosius krastus. Ir pasitaike taip ,kad butent tuo metu, bunant Egipte turiu susirgt menesinem... Atkelti ar nukelti nzn ar imanoma, sitoj srityje esu zalia, nes nelabsi seniai man tos menesines ir prasidejo, pries keleta menesiu... blush2.gif Taigi, prie esmes. Ar galima nekaltoms naudoti tamponus, nes taip nesmagu, atskrendi ir sedi kambaryje... mirksiukas.gif

Butu labai malonu isgirsi jusu nuomones ir atkelimo\nukelimo klausimu... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Love01: 11 spalio 2014 - 19:00
Ar galima...... na, nerekomenduojama, bet ir nedraudziama. As nepatarciau. O kodel su paketais turi sedet kambary? Juk Egipte ne vien tik maudytis galima, negi nieko daugiau nesugalvosi ka veikti be maudyniu?

Menesines perkelti tikrai imanoma, tik nezinau ar tokiai jaunai galima g.gif Imanoma jas perkelt vartojant kontraceptikus. Bet del to gal geriau pasitark su mama ar ginekologe.
Atsakyti
sveikos,noreciau patarimo is mamu,kuriu dukros jau serga menesinemis.Maniskei 12 bus sausi,pirmieji tepluiojimai buvo rugseji,poto super tvarkingai spalio menesi prasirgo 6 dienas,lapkriti irgi prasidejo tvarkingai,bet uzsitese 10 dienu-viena diena nieko,kita gausiai,o dabar nepraejus nei 19 dienu vel,gausiai,labai skauda pilva(pilva mums skauda jau pora metu).Vat ir nzn,suprantu,kad nebus reguliarios,bet vaikas perbalus,verkia.Gal butu tikslinga apsilankyti pas vaiku ginekologa,kad bent zinoti ar viskas gerai?,ar tiesiog dar palaukti,gal sekantis kartas bus normalesnis?pati susirgau 12 metu ir menesines iki gimdymo buvo gausios ir skausmingos,bet jau velesniam amziuj.
Atsakyti
Nueikite pas gydytoja, blogiau nebus. Bet del skausmu gali buti kad niekuom nepades. Man paciai nuo pirmu menesiniu siaubingi skausmai, pirma diena net i mokykla neidavau.. pagerejo tik po nestumo pirmo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 13 gruodžio 2014 - 00:20
QUOTE(Love01 @ 2014 10 11, 19:52)
Sveikos, mielosios Supermamos! Susiduriau su tokia problema. Lapkricio menesi isskrendu i Egipta, ir tai paskutinis kartas, kai tevai mane vezasi i siltuosius krastus. Ir pasitaike taip ,kad butent tuo metu, bunant Egipte turiu susirgt menesinem... Atkelti ar nukelti nzn ar imanoma,  sitoj srityje esu zalia, nes nelabsi seniai man tos menesines ir prasidejo, pries keleta menesiu... blush2.gif  Taigi, prie esmes. Ar galima nekaltoms naudoti tamponus, nes taip nesmagu, atskrendi ir sedi kambaryje... mirksiukas.gif

Butu labai malonu isgirsi jusu nuomones ir atkelimo\nukelimo klausimu...  g.gif

Labukas,

Aš ir ankščiau ir po šiai dienai žinodama,kad nusimato koks svarbus įvykis(vestuvės,kelionès ir panašiai) norėdama atitolinti ar palengvinti mėnesines jas atitolindavau arba sumažindavau prisivalgydavau daug citrinu su žievele ir bent jau man jokiu kontraceptiku neprireikė ... Linkiu dėl tokiu gamtos reiškiniu nesigadinti nuotaikos ir geros kelionès ir įspūdžiu!
P.s.tas daug tai neįvardinsiu kiek tiksliai,tačiau daugiau nei įprastai ...pasipjaustydavau riekutėmis ir skanaus,galima
su medumi,o ir šiaip žiema,tai tikrai nepakenks wink.gif sėkmės!

Kikiki tik dabar pamačiau,kad jau pavėlavau su patarimu,bet gal bus kam ateity pravers
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dashkiux: 16 gruodžio 2014 - 12:22