Įkraunama...
Įkraunama...

Tarp mamų ir dukrų

QUOTE(mergytėuogytė @ 2014 03 25, 20:00)
Sveikos, mamytės! smile.gif

Man yra 11 metų, greitai bus 12, labai norėčiau liemenėlės. manau, netik jos norėčiau, bet jos man jau prireiktų... Nes šiokia tokia krūtine jau turiu. Ir šiaip nelabai malonu persirenginėti kūno kultūrai be liemenelės, kartais pro maikutes prasimato ir mano speneliai... Ir jau beveik visos klasiokės liemenelė turi. blush2.gif

Mes su mama gerai sutariame, todėl man nebaisu būtų jos paprašyti liemenelės ar pan, tik nežinau nuo ko kalba pradėti! biggrin.gif Kaip pasakyti mamai, kad jau norėčiau nusipirkti liemenėlę?
Beje kokia liemenelė būtų geriausia?

Lauksiu jūsų atsakymų.

mama geriausiai turetu zinoti, kokia pirkti ir ar tikrai jos reikia, nes kartais tai buna tik noriu, nes visos jau devi. Bet jei pasirodytu, kad mama nelabai susigaudo kokios reikia, tai geroj parduotuvej pardaveja tikrai pades issirinkti.
Nuo ko pradeti pokalbi? Gal nuo to, kaip jautiesi per fizinio pamokas?
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2014 01 08, 13:21)

o kad su dratais - nu nezinau - pirmieji mano stanikai buvo be dratu- medvilnines liemeneles sportinio tipo- gal kitokiu tada ir nebuvo- o tuos dratus as ir dabar pirmiausiai istraukiu is liemeneliu- nes man jie netinka. o dar geriau perkuosi geriau jau paprastesnes latviskas (irgi zinokit brangokos 45litukai vienos) kaip kaikas isireiske bobiskos- taciau netraumuoja krutines ir manes.

pilnai pritariu
Papildyta:

o siaube- simtus kartu sakiau dukrai jau geriau maza krutine- ir pati dukra amto kaip sunkusu didele- nors jai tik 7m bet mato kaip vargstu mano dydis E - niekam nelinkiu tokio "gerio" elementariai gulint ant nugaros as megdavau guleti be pagalves- tai uzdusti gali- krutine metasi aukstyn ir darosi sunku kvepuoti- jei koks bronchitas tai ragas - liaudiskai tariant miegi  su didziausiomis pagalvemis beveik sedint 4u.gif

Labai linksmai aprašėte didelės krūtinės bėdas biggrin.gif Bet, tiesą sakant, aš visai norėčiau didelės wink.gif Dešimtmetė dukra žiūri į mane ir sako, kad nori tokios kaip mano - mažos. Turbūt tokią ir turės, bet.. vyro giminėje moterys didžiakrūtės, tai dar neaišku, kurie genai nulems ax.gif

Tai ir jūs gal geriau dukrai sakykite, kad krūtinių būna įvairių ir gerai tokia, kokia yra, na, kad mylėtų save, o ne graužtųsi per didelė ar per maža wink.gif ne tame juk esmė, ar ne?

Nes vat man iš kažkur supratimas, kad gražu/patrauklu/seksualu - TIK DIDELĖ krūtinė, ir viskas. Ir nei vaikinai buvę, nei vyras negali perkalbėti sad.gif
Atsakyti
as irgi turiu 75E, bet nei mane dusina, nei smaugia ar ka ten schmoll.gif Tik labai sunku rasti tinkamus rubus. Na, nebent paprastas bliuskutes ar megztinius. Bet svarkai ar kokie marskinukai klasikinio stiliaus, tai jau nenusipirksi, kad graziai atrodytu. Reikia pirkt gerokai didesnius, siaurint per liemeni ir trumpint rankoves. Va tik tokia beda as kol kas izvelgiu (gal su amzium ir dar kas trugdys). Na, ir kas liecia begiojimo, tai irgi ne, tada prie zemes "traukia", bet kai sporto nemegstu, tai ne problema, o jei truputi pabeget reikia, tai prisilaikau begdama blush2.gif
Atsakyti
Viska perskaiciau... Paiti turiu 13 metu dukra(siais metais bus 14metu) atrodo daug vyresne (~16metu). Apie jai aktuoala tema pradeda kalbeti pati. Tesiog pasiklausia,o as atsakau. Nes jaigu as pradesiu jai sakyti apie koki lytini gyvenima,o ja sitas gali visai nedominti tai nekazkas bus. Pasakiau kad pati klaustu kas jai yra idomu. Lemenele pradejo nesioti gan anksti nuo 9 metu,pati prima buvo tokia kaip maikute.Zodziu,budama trecioke turejo jau normala lemenele.Nes ji jai tikrai buvo reikalinga. Pati pasakiau kad jai jau laikas nesioti lemenele.Ji is pradziu nenorejo,bet kiekviena karta prmindavau jai apie tai. Ir badar visalaik pati ja uzsideda,nes jai jau rimtai butu negrazu be lemeneles vaiksciot.O perkam mes dviesa jas. Papus ji turi dideliu ir tikrai nepagal amziu jos pas ja.Dbr 2B nesioja lemenele. As tik isivaizduoti galiu kokie pas ja papa bus kaip uzaugs unsure.gif Labai dar keista istorija su tom strijom. -Pati nori kad mama su tavim kalbetusi atvirai,bet tau yra gieda paroditi jai krutine? blink.gif Nejuokauk. Esi dar vaikas ir nieko ten gedingo nera.Mano dukra kaip ir visos turi savo minusu,ji jos mato savyje,bet niekam nesako apie tai,pati kovoja su jais.Ir kad ten butu jai del kazko geda ar dar kas tikrai ne-ESU ISITIKINUSI.

Del make up'e tai mano septintoke daznai akys dazo su tusu ir laineriu. Ant veido uzsideda krema-pudra. Jaisu ne 10 tonu uzisdeda ant savo vejdo,bet kazkiek... Plaukus yra daziusi sampunas-plauku dazai.

Jaigu vaikas su mama bijo kalbetis,pasipasakot tai manau yra viena is dveju problemu -Pas vaika ir mama nera bendro rysio.Vaikas bijo savo mamos.
-Arba vaikui jau su psichika kazkas negerai. (soriuka jaigu kazka izeidziau)

Tai toks mano poziuris.O is esmes,daug cia mergyciu is muses drambli pucia...
Atsakyti
QUOTE(sell @ 2014 03 31, 18:09)
Del make up'e tai mano septintoke daznai akys dazo su tusu ir laineriu. Ant veido uzsideda krema-pudra. Jaisu ne 10 tonu uzisdeda ant savo vejdo,bet kazkiek... Plaukus yra daziusi sampunas-plauku dazai.

Ar jau čia aš atsilikusi, ar ką, bet man atrodo, kad 13 m mergaitei tiek špakliuotis tikrai nereikia g.gif na max akių tušas, o kam tos pudros jaunai gražiai odai?
Atsakyti
QUOTE(tolla @ 2013 08 09, 23:46)
Mamos, būkite su savo dukromis kartu. Man dar liko sakyčiau tokia nuoskauda, [...]
Nedarykite tik Jūs tokių klaidų  4u.gif

kazkas panasaus ir pas mane buvo....
man truputi juokingai graudus pasakymai, kad pasisakyk mamai, kodel nepasisakai, kitos cia net ir moralizuoja, bet ne visos mamos vienodos rolleyes.gif kaip ir zmones skirtingi- vieni jautrus, demesingi, kiti salti, oficialus. Man teko likimas tureti mama salta, nerodancia jausmu, nepamenu ar vaikysteje esu prisiglaudusi prie jos, apie liemeneliu ar menstruaciju klausimus isvis nekalbu ax.gif musu namuose tai, kas susije su intymumu buvo tabu, geda, tai, apie ka nekalbama. Pirma liemenele as ,,nugvelbiau" is savo jaunesnes tetos, nes mama nei pirko nei isvis kalbejo apie tai, visos jau nesiojo, o as neturejau pinigu blush2.gif na, prisiminus, jog tai buvo sovietmetis, gyvenom mazam miestely, univermago pardavejos iskart butu pasakiusios mamai, ko buvau atejusi pirkti....... taigi nuoskauda, kad man teko deveti svetima nesiota daikta, liko, o dar is sazine ilgai grauze, vis norejosi tetai prisipazinti, kur dingo jos liemenele....o ji, pamenu, buvo per didele biggrin.gif teko nosinaite iskisti doh.gif dabar tai skamba juokingai, bet tuo paciu apgailetinai....tiesiog buvo spraga padaryta.....
mano motina irgi kazkada prie manes tevui, pasake, kad va- kokia merga auga, jau serga blush2.gif galvojau sulysiu i zeme, parejusi kambarin raudojau, norejau motinai galva nusukt rolleyes.gif manau, kad tokie intymus dalykai turetu likti tarp mamos ir dukros, na, jeigu ir zmona pasisako vyrui, tai bent jau ne prie dukros ir tiesiog negarsiai rolleyes.gif

QUOTE(Klepesova @ 2014 01 08, 14:21)
Afiget mergai 15m mama rubus skalbia apatinius??? ir dar tokius kuriuos geriau rankomis skalbti??? blink.gif  AFIGET kito zodzio netuiu-

visi esame skirtingi cool.gif o jusu zodynas ir tonas nelabai ,,ziba", o tema skaito ir jaunos mergaites, tad galetumet ir svelniau g.gif
Papildyta:
QUOTE(sell @ 2014 03 31, 18:09)
Tai toks mano poziuris.O is esmes,daug cia mergyciu is muses drambli pucia...

kiekvienam savas dramblys yra didziausias ir bedos didziausios, todel reikia priimti zmones su ju bedomis, kokios yra ir padeti jas spresti....

be to- nera kvailu klausimu, yra tik kvaili atsakymai, tad klausti yra labai gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*MM* @ 2014 04 18, 09:25)
Ar jau čia aš atsilikusi, ar ką, bet man atrodo, kad 13 m mergaitei tiek špakliuotis tikrai nereikia  g.gif  na max akių tušas, o kam tos pudros jaunai gražiai odai?

drinks_cheers.gif zinokit, ir man taip pasirode. 13 metu VAIKAS, o dazosi, kaip net ne kiekviena suaugus. Kazin ar jau tos pudros taip jau visai nekenkia tokiai jaunai odai? Ir idomu, kaip veliau dazysis, jei jau dabar tiek.
Atsakyti
QUOTE(sell @ 2014 03 31, 17:09)

Mano dukra lygiai tokio pat amziaus kaip Jusu. Tiesa sakant, net zagtelejau, kai perskaiciau kaip Jus absoliuciai 'naturaliai' rasot/priimat tai, kad ji nuolat dazosi, naudoja krempudra ir pan.
Mano supratimu, tai tikrai per anksti ir visko per daug schmoll.gif
Maniske pasidazo tik tuo atveju, kai soka konkursuose/koncertuose. Ji lanko sportinius sokius.
I mokykla eidama nesidazo, o ir as neleisciau tiek kraut visko ant tokios jaunos odos. Tai kas bus toliau???
Atsakyti
Labas, nenorėjau kurti naujos temos, tai gal kas atsakys čia. Kada papasakojote mergaitei apie brendimą ir visus mergaitiškus dalykus? Kada paklausė, iš kur IR KAIP atsiranda vaikai? Žinau, kad reikia pasakoti vaikui trumpai ir pagal amžių. Bet manoji neklausia. Jai 6,5 m.
Beje, gal kas žinote kokią knygą, kuri būtų panaši į "Iš kur aš atsiradau"?
http://www.manoknyga...ml#.U3NEFYF_uo0
Nes pastarosios kaip suprantu gauti neįmanoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo __snowflake: 14 gegužės 2014 - 12:23
Mano laikais buvo tokia knyga "Jauniems tevams". Pradinese klasese perskaiciau joje viska ka reikejo ir ka nereikejo biggrin.gif ka buvau kokiu 13, pasakiau mamai -- tu turi su manim pakalbeti apie moteriskus reikalus, jinai pasake -- o ka kalbet, tu jau visa perskaitei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2008 04 15, 12:14)
pasiuto jie ar ką ohmy.gif
na suprantu, kad 11 metėm ar 12 metėm, jau kažkokie moteriškumo probrėkšmiai atsiranda, bet čia...

mano desimtmete jau nesioja liemenele kurios kauselio dydis A... o krutine auga nuo 6 metu ....

QUOTE(__snowflake @ 2014 05 14, 13:21)
Labas, nenorėjau kurti naujos temos, tai gal kas atsakys čia. Kada papasakojote mergaitei apie brendimą ir visus mergaitiškus dalykus? Kada paklausė, iš kur IR KAIP atsiranda vaikai? Žinau, kad reikia pasakoti vaikui trumpai ir pagal amžių. Bet manoji neklausia. Jai 6,5 m.
Beje, gal kas žinote kokią knygą, kuri būtų panaši į "Iš kur aš atsiradau"?
http://www.manoknyga...ml#.U3NEFYF_uo0
Nes pastarosios kaip suprantu gauti neįmanoma.

mums pasirode sita knyga labai nepatraukli ir netinkama musu jautriai mergytei... kazkaip patys papasakojome kai pamateme kad ji pradejo dometis. tiesiog jau buvome tam pasiruose mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Staigmena @ 2014 08 21, 22:13)
mano desimtmete jau nesioja liemenele kurios kauselio dydis A... o krutine auga nuo 6 metu ....
mums pasirode sita knyga labai nepatraukli ir netinkama musu jautriai mergytei... kazkaip patys papasakojome kai pamateme kad ji pradejo dometis. tiesiog jau buvome tam pasiruose  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

O kelių metų paklausė? ir ko konkrečiai?
Atsakyti