Įkraunama...
Įkraunama...

Tarp mamų ir dukrų

Mamos, būkite su savo dukromis kartu. Man dar liko sakyčiau tokia nuoskauda, kad krūtinė pradėjo augti vėlokai, tai liemenukus pradėjau nešioti irgi vėlai, gal 14-15metų. Pamenu, pirkome pirmą baltą, tai aš jį kokius pusę metų tik tą vieną ir turėjau. Kai mama paimdavo rūbus plauti, tai tekdavo eiti į mokyklą ir be liemenuko, o taip norėjau nešioti. Lankeliai nuo skalbimo suplėšydavo liemenuką, tai taaaip nubraižydavo krūtinės šonus, kad baisu ir gėda. Bet turėjau tik tą vieną. Paskui atsirado ir antras. Bet kažkaip mama nepagalvojo nei dėl higienos nei ką dėl liemenukų. Lyg šiol pykstu. Turbūt dėl to dabar pati vis perku ir perku. O pinigų pati irgi neturėjau tokiems dalykams. Dar kitas svarbus dalykas, kad neleido dažytis. Irgi labai norėjau, bent su paprastu dieniniu kremu pasitepti, bet sakė, kad nėra reikalo. Nėra mama pasenusi ar senų pažiūrų, bet neleido ir viskas. pradėjau pasakoti, kad aš viena tokia klasėje nepasidažius biggrin.gif ir kitas dalykas...kai susirgdavau arba liemenuką kai ėjom pirkti, tai mama ir prie tetes ar brolio pasakydavo ką pirkome. Aišku, jiems vienodai šviečia, bet va man tada katastrofa buvo.

Nedarykite tik Jūs tokių klaidų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tolla @ 2013 08 09, 22:46)
tai liemenukus pradėjau nešioti irgi vėlai, gal 14-15metų.
Kai mama paimdavo rūbus plauti, tai tekdavo eiti į mokyklą ir be liemenuko, o taip norėjau nešioti.

tokio amziaus jau ir pati galejai bent jau ta liemenuka issiskalbti.
Atsakyti
tolla o sakei mamai kad nepasakotu broliui ar teciui visko? galu gale ir del nepatogiu liemeneliu, ar sakei mamai kad jos nepatogios, kad truksta ir t.t.? Ne visos mamos moka skaityti mintis. Ir galu gale tiek mamos tiek vaikai skirtingi. Jei vienam del kazko geda kitam vienodai sviecia. Ir zmones ne aiskiaregiai. Ir galbut net nesuprato ir net neitare mama kad tau kazkas blogai ar nepatinka.

Mes tai su mama apie viska kalbedavom, jokiu tabu nebudavo. As daugiau gal gedydavaus, ypac kai uzklausdavo ko gedingesnio, tai budavo neatsakydavau. O mamai tai tabu nebuvo apie nieka biggrin.gif pvz kazkurioje klaseje sumasteme vaikinams per valentino diena visiems iteikt ale dovaneles ar kaip pavadinti, po prezervatyva ir dar kazka, nepamenu jau (kokioj 6-9 klasej gal). Aisku nei viena nenorejo eiti ju pirkti, ir dar tokio kiekio biggrin.gif tai as be problemu paprasiau mamos kad nupirktu thumbup.gif
Labai tikiuos kad ir man pavyks su vaikais taip pat bendrauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 10 rugpjūčio 2013 - 15:01
Nesu mamai sakiusi, kad lenda tie lankeliai ir t.t. ir pan. pati bandydavau užsisiūti. Buvo gėda sakyti, nors dabar kai pagalvoju, tai o ko čia gėdytis. Apie mėnesines viską žinojau, nebuvo dėl to problemos. Smagu, kad kitos su mamomis taip puikiai sutariate, tikiuosi, kad jeigu turėsiu pati kada vaikų, tai pasimokysiu iš savo mamos klaidų, bet turbūt darysiu kitokias smile.gif))
Atsakyti
Mno mergytė jau dėvi liemenėlę. na kol kas tokią sportinio tipo. bet kadangi krūtinė jau formuojasi - jai nelabai smagu eiti be jos. apie tai su ja kalbėjomes, leidau pačiai išsirinkti kokias norėjo. kaip ir problemos nekyla. tik va šeimoje yra "didžiakrūčių" tai truputi pergyvenu, kad gali įsivaryti kompleksą vėliau, bet ties šiuo reikalu dar "padirbėsim". 4u.gif
Atsakyti
Labas mamytes,iskart prisipazystu kad visos temos neskaiciau,gal ir buvo apie tai diskutuota. Nuo kada leidos savo dukrytes pasidazyt akis einan i mokykla? mano siemet bus 5klasei ir ji pasake kad visos mergaites 5klasei jau dazosi akis tusu ir ji nenori but atsilykus nes as jei neleidziu,ir prase kad leisciau doh.gif .O man ji dar visiskai vaikais kaip galiu leist dazytis bet ir tikrai nenoriu kad mano vaikas taptu koks pastumdelis schmoll.gif ir dar nuo kada padazet plaukiukus ,kad ir kelias sruogeles?
Atsakyti
Man jau šią vasarą prasidėjo mėnesinės,kaip nervuoja,kad jos nereguliarios. Su mama sakom jeigu taip dar ilgai bus tai mokykloj kaip sunkiai bus,betkurią minutę galės prasidėt.... Čia klausių visų kurioms jau yra prasidėjusios . Kada jum jau susinormalizavo? Kaip mokykloj buvo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(teresiukas3 @ 2013 08 17, 18:28)
Labas mamytes,iskart prisipazystu kad visos temos neskaiciau,gal ir buvo apie tai diskutuota. Nuo kada leidos savo dukrytes pasidazyt akis einan i mokykla? mano siemet bus 5klasei ir ji pasake kad visos mergaites 5klasei jau dazosi akis tusu ir ji nenori but atsilykus nes as jei neleidziu,ir prase kad leisciau doh.gif .O man ji dar visiskai vaikais kaip galiu leist dazytis bet ir tikrai nenoriu kad mano vaikas taptu koks pastumdelis schmoll.gif  ir dar nuo kada padazet plaukiukus ,kad ir kelias sruogeles?

Maniškė aštuntokė, bet jai niekad bebuvo kilęs noras dažytis - nei akių, nei plaukų. Kažkada kalbėjom apie tokius dalykus, jai tai nepriimtina. Bendrauja su klasiokais normaliai, jokių problemų nei dėl nesidažymo, nei dar dėl ko nors nekyla. Beje, jos draugės irgi nesidažo.
Vaikai skirtingi, skirtingi dalykai atrodo svarbus ir toks tokį traukia.
Manau jei pagrindinis dėmesys skiriamas išvaizdai ir draugės panašios, tai be abejo, viena nepasidažiusi tarp jų mergaitė jausis nejaukiai. Bet jeigu pagrindinis dėmesys koncentruojamas kitur, žmogus stiprus savo viduje ir turi bendraminčių, tai mažai rūpi kas kiek aplink dažosi ar nesidažo.
Atsakyti
Mamos, norėjau jusu paklausti, ka manote apie popamokini bureli mergaitems (12-15 metu mergaitems), kuriame butu destomos paaugliams aktualios psichologines temos (meile, santykiai tarp draugu, tevu, patycios, konfliktai...), kosmetologes paskaiteles apie taisyklinga makiazas, visas dazniausiai daromas jo klaidas, dietologes paskaitos? Ar drąsiai eitu mergaites i toki bureli?
Atsakyti
Manau geras burelis butu.

Mano mergaite jau "buteli" zaide per vienos klasiokes gimtadieni doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tolla @ 2013 08 10, 00:46)
Mamos, būkite su savo dukromis kartu. Man dar liko sakyčiau tokia nuoskauda, kad krūtinė pradėjo augti vėlokai, tai liemenukus pradėjau nešioti irgi vėlai, gal 14-15metų. Pamenu, pirkome pirmą baltą, tai aš jį kokius pusę metų tik tą vieną ir turėjau. Kai mama paimdavo rūbus plauti, tai tekdavo eiti į mokyklą ir be liemenuko, o taip norėjau nešioti. Lankeliai nuo skalbimo suplėšydavo liemenuką,
Nedarykite tik Jūs tokių klaidų  4u.gif

Afiget mergai 15m mama rubus skalbia apatinius??? ir dar tokius kuriuos geriau rankomis skalbti??? blink.gif AFIGET kito zodzio netuiu- kai man buvo 15 as sulaukdavau is mamos darbo skambucio kad isskalbk man dekrele ta ta ir ana... ry i darba eisiu su jais... tai reiske kad imi - rankomis skalbi sijonus bliuskutes- isgrezi rankomis- ISLYGINI iki kol tik tik dregni patampa ir kabini ant pakabu prie gyvatuko kad isdziutu- nes mama paprasciausiai neturedavo laiko 1.5 etato dirbdama- mano pareigose budavo ir suruosti patalynes maisais i skalbykles isnesti (mamos darbe budavo didziules skalbimomasinos- tuo ir naudojosi- ir ten dar buvo lygintuvai tokie dideli- presai) o cia staniko nesiskalbia - ka panelei nagai nukrite butu jei paimtu jinai liemenele ir issiskalbtu gryzusi is mokyklos- pvz po fizinio lavinimo pamokos??? o ryte jis jau ant radiatoriu sausas butu- arba penktadieni isiskalbi pirmadieni gaivi eini... pamenu dar mokyklos uniformu laikais antra klase penktadieniais nusiardai kalnieriukus isisskalbi sestadieni prisisiuvi svarius isilygintus. kojines ir pedkelnes irgi nuo trcios klases- kosk ten skalbimas kaip pamenu- pedkelniu tik padus isiskalbdavau smile.gif is vakaro- ryte mauniesi "svarias" nes ziema kojos prakaituoja zieminiuose batuose.. kojinaites irgi pamenu is vakaro isisskalbdavau nors budavo svariu- gryzti namo nusimauni isiskalbi ir pasidziauni. unsure.gif
o kad su dratais - nu nezinau - pirmieji mano stanikai buvo be dratu- medvilnines liemeneles sportinio tipo- gal kitokiu tada ir nebuvo- o tuos dratus as ir dabar pirmiausiai istraukiu is liemeneliu- nes man jie netinka. o dar geriau perkuosi geriau jau paprastesnes latviskas (irgi zinokit brangokos 45litukai vienos) kaip kaikas isireiske bobiskos- taciau netraumuoja krutines ir manes.
QUOTE(Leksa @ 2013 08 10, 09:21)
tokio amziaus jau ir pati galejai bent jau ta liemenuka issiskalbti.

pilnai pritariu
Papildyta:
QUOTE(Staigmena @ 2013 08 15, 11:14)
Mno mergytė jau dėvi liemenėlę. na kol kas tokią sportinio tipo. bet kadangi krūtinė jau formuojasi - jai nelabai smagu eiti be jos. apie tai su ja kalbėjomes, leidau pačiai išsirinkti kokias norėjo. kaip ir problemos nekyla. tik va šeimoje yra "didžiakrūčių" tai truputi pergyvenu, kad gali įsivaryti kompleksą vėliau, bet ties šiuo reikalu dar "padirbėsim".  4u.gif

o siaube- simtus kartu sakiau dukrai jau geriau maza krutine- ir pati dukra amto kaip sunkusu didele- nors jai tik 7m bet mato kaip vargstu mano dydis E - niekam nelinkiu tokio "gerio" elementariai gulint ant nugaros as megdavau guleti be pagalves- tai uzdusti gali- krutine metasi aukstyn ir darosi sunku kvepuoti- jei koks bronchitas tai ragas - liaudiskai tariant miegi su didziausiomis pagalvemis beveik sedint 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės! smile.gif

Man yra 11 metų, greitai bus 12, labai norėčiau liemenėlės. manau, netik jos norėčiau, bet jos man jau prireiktų... Nes šiokia tokia krūtine jau turiu. Ir šiaip nelabai malonu persirenginėti kūno kultūrai be liemenelės, kartais pro maikutes prasimato ir mano speneliai... Ir jau beveik visos klasiokės liemenelė turi. blush2.gif

Mes su mama gerai sutariame, todėl man nebaisu būtų jos paprašyti liemenelės ar pan, tik nežinau nuo ko kalba pradėti! biggrin.gif Kaip pasakyti mamai, kad jau norėčiau nusipirkti liemenėlę?

Beje kokia liemenelė būtų geriausia?

Lauksiu jūsų atsakymų.
Atsakyti