Įkraunama...
Įkraunama...

Tarp mamų ir dukrų

Ar normalu, kad viena krutis didesne uz kita?Kazkur skaiciau kad pradzioje tai normalu,bet pradzioje jos buvo vienodos,kiek veliau pradejo skirtis, lyg ir sakyciau viena kiek auksciau nei kita g.gif unsure.gif
Atsakyti
Dar paklausiu: ar normalu kad paskutines menesines truko vos 2 dienas,nors iprastai trunka 5,6 dienas ir jau gana reguliarios. Na siandien butu 3 diena bet kolkas kraujo nebuvo g.gif tiesa,nakti taip pat kraujo nebuvo. Ar normalu kad tap sutrumpejo ciklas? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Magaleja @ 2012 03 21, 16:57)

gali skirtis ir tai gali likti visam laikui (t.y. gali ir nesuvienodeti). Tai normalu.

QUOTE(Magaleja @ 2012 03 25, 12:00)

kiek tau metu? Nuo kada prasidejo menesines?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 03 25, 13:18)
gali skirtis ir tai gali likti visam laikui (t.y. gali ir nesuvienodeti). Tai normalu.
kiek tau metu? Nuo kada prasidejo menesines?

Pasirodo vis dar sergu,per anksti sunerimau doh.gif
Atsakyti
nezinau, tiesiog nedrysau. Manau ji man vel paskaitas skaitys...
Atsakyti
Sveiki, man yra 11 metų. smile.gif Nuo 10,5 nešioju liemenėlę. Na kai matosi nepatogu. Na amn nebuvo jokių problemų kadangi man atiduoda rūbus. Su mama tvarkėm rūbinę ir buvo 35AA ir t.t. dydžių liemenukai mama man juos davė ir sako: gali nešiot. Šiaip apie mėnesines, liemenukus nekalbam. Mama žino kad turiu kelias mergaičių knygas kuriose viskas parašyta. Dabar man reikia juodo liemenuko(visi kuriuos turiu balti), nes vasarą prie juodų maikių balti netinka, o be jo nekas biggrin.gif Manau parašysiu jai raštelį biggrin.gif Nežinau kodėl, bet man nepatinka šia tema kalbėti į akis... 4u.gif rolleyes.gif
Atsakyti
keliu metu buvo jusu dukros, kai papasakojot apie menstruacijas?
patekau i keblia situacija. mano dukra dar pakankamai maza, iki menstruaciju jai dar toli. taciau isejo taip, kad sveciuose ji pamate panaudota paketa (kaip kur smulkmenu nepasakosiu, seimininke tvarkinga, taciau ji per daug smalsi) aisku klausimai is kur tiek daug kraujo, susizeide ir tt ir pan. as nepasiruosusi tokiems klausimams leptelejau, kad taip taip susizeide. bet kuo toliau to graziau, aisku, pamacius pas mane pakuotes, jai ir toliau kyla klausimai, kam man tiek daug ju, kodel jai neduodu. o karta susizeidusi kelia, uzsiprase uzklijuoti "to bintuko is zalio pakelio".
tai vat ir galvoju, kad gal jau uzteks sekt pasakas ir kazkaip subtiliai, per daug nesigilinant i smulkmenas papasakot apie tuos dalykus. bet kaip tai padaryt, kad butu suprantama 5metei
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2*2: 12 liepos 2012 - 00:40
2*2
manyciau graziai, be dideliu smulkmenu papasakokit. Mano drauge jau 6 metu zinojo apie mamos "liga" ir man papasakojo. Neisgasdino, normaliai priemiau biggrin.gif

Negaliu pasakyt, kaip tiksliai, kokiais zodziais pasakyt, bet mazdaug: kai maza mergaite uzauga ir tampa moterimi, jai tarp kojyciu kartais pasirodo kraujuko, todel isideda i kelnaites ta...... (kazkaip pavadinsit). Taciau jai visiskai neskauda (manyciau, kad nereiketu gasdint apie skausmingas menesines). Kraujukas reiskia, kad ji jau gali turet leliuka (cia jeigu nesiruosiat apie gandrus ir kopustus pasakot). Na, kazka tokio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 07 13, 23:16)
2*2
manyciau graziai, be dideliu smulkmenu papasakokit. Mano drauge jau 6 metu zinojo apie mamos "liga" ir man papasakojo. Neisgasdino, normaliai priemiau  biggrin.gif

Negaliu pasakyt, kaip tiksliai, kokiais zodziais pasakyt, bet mazdaug: kai maza mergaite uzauga ir tampa moterimi, jai tarp kojyciu kartais pasirodo kraujuko, todel isideda i kelnaites ta...... (kazkaip pavadinsit). Taciau jai visiskai neskauda (manyciau, kad nereiketu gasdint apie skausmingas menesines). Kraujukas reiskia, kad ji jau gali turet leliuka (cia jeigu nesiruosiat apie gandrus ir kopustus pasakot). Na, kazka tokio  ax.gif

Labai gražiai. Ir nereikia čia pasakot apie milžiniškus skausmus, vaiką paskui galima prigąsdinti. ploja.gif
Atsakyti
Labas, mielos mamytės. rolleyes.gif
Man 15 metų , ir yra pradėjus augti krutinė. Na ji dar visai maža, kaip penktokės. verysad.gif Tai gal reikia pradėti nešioti liemenėlę su pakietinimu, kad atrodytų didesnė? Ir ar ji padėtų formuotis krūtinei? g.gif Man mama siūlė kažkada, ji sakė:
-Varysim liemenėlės pirkt, nes jau mačiau krūtinytė dygsta. g.gif
Bet aš atsisakiau, nes man gėda. doh.gif
O dabar turiu tokią medžiaginę, kurią visada paslepiu spintos gale, bet turbūt mama jau pamatė, nes ji tvarkė mano spintą ir mano liemenėlė buvo padėta prie apatinių,nors ją buvau paslėpus blush2.gif Tai kaip mamai pasakyti, kad jau reiktų liemenėlės su pakietinimu? Aš žinau, kad ji apsidžiaugs, bet man labai gėda prašyti.... blush2.gif Gal tiesiog pačiai nusipirkt ?

Atsakyti
Yra problema. Turiu 15 metų ir nesergu mėnesinėm... Mama siūlė nueit pas ginekologę, bet aš greit šios minties pasibaidžiau. Bet štai kas man blogiausia. (Požymiai) . Mano makšties viena lytinė lūpa būna išlindus verysad.gif . Kartais bėga baltos gleivės iš jos... Ar čia prieš blogą? Bijau, kad nebūtų kažko baisaus. unsure.gif
Apie ginekologę bijau pagalvot, nes man gėda tiek nuo mamos, tiek nuo savęs. Gal kam taip yra buvę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paslaptukee @ 2013 03 27, 15:10)
Tai gal reikia pradėti nešioti liemenėlę su pakietinimu, kad atrodytų didesnė? Ir ar ji padėtų formuotis krūtinei? 

jei nori, kad atrodytum turinti didesne krutine, tai gali prasyt mamos nupirkt liemenele su pakietinimu, bet ar tau tikrai to reikia? O su pakietinimu ar be, krutines augimui tai itakos neturi.

QUOTE(Paslaptukee @ 2013 03 27, 15:18)

maksties lupos visai neturi buti vienodo dydzio, gali buti vienodos, bet gali ir skirtis. Tai normalu. Tos baltos gleives turetu buti isskyros, kas irgi normalu. Kai kuriom dienom ju daugiau, kai kada maziau, o iskart po menesiniu ir visai gali pora dienu nebuti. Tiesa, kartais isskyros gali reiksti pvz. uzdegima ar kita liga, bet cia jau gydytoja nustato. Siaip tai manau, kad tau viskas gerai mirksiukas.gif
Atsakyti