Sveikos
Ir aš pasidalinsiu patirtimi. Jau n metų dažiausi sruogelėmis, kurios atsibodo ir nutariau išlyginti spalvą. Naturaliai esu šiek tiek tamsesnė nei pilka. Atėjau į labai gražiai įrengtą grožio saloną Justiniškėse, pavadinimas "Barbora". Pasiteiravau, ar galės man išlyginti spalvą ir nudažyt viską šviešiai. Norėjau gražios šviesios spalvos. Meistrė (vardu Marija) mane apžiūrėjo ir pasakė, kas apsiims. Užsirašiau.
Kai atėjau, kas krito į akis, tai - visų pirmą kirpėja manęs paklausė, kada aš ploviausi galvą. Kai aš pasakiau, kad prieš kelias dienas, ji mane nuvedė plautis galvos. Labai nustebau, nes iki tol niekada prieš šviesinimą ar dažymą man niekas galvos neplovė. Bet ji nekaip nesureagavo į mano komentarą. Na, pagalvojau, kad gal naujoviškai darys.
Taigi, po galvos plovimo, mano šaknis ir plaukus ji sutepė šviesinamuoju mišiniu, laikas nuo laiko patikrindavo, kaip veikia. Sedėjau sau ramiai, nes dėmesio kaip ir užteko. Po kurio laiko, kirpėja atėjo ir pasakė, kad siūlo man "antrą dažymą", kad gautųsi graži "perlo baltumo" spalva. Žinoma, aš sutikau, nes norėjusi teigiamo rezultato. Taigi po šviesinimo ėjo "antras" dažymas. Bet, matyt, ta kirpėja Marija, visai ne tokia profesionali, kaip man pasirodė. Nes tuos antruosius dažus ji palaikė vos minutę-dvi. Finale gavosi, kad ten kur anksčiau turėjau sruogeles, gavosi graži šviesi spalva, o prie šaknų ir ex-tamsesnių sruogelių geltonai auksinė ;(
Kadangi kirpėja dar su šampūnu a la "irida" bandė taisyt geltonumą, tai kur turėjau plius prie visko ir violetinių sruogelių.
Plius prie visko kirpėja pasiūlė man apsikirpti, nes mano "šukuosena" atrodė netvarkingai. Aš sutikau. Ji paklausė ko aš norėčiau. Pasakiau - bobo, paaiškinau, kad noriu kad gale plaukai būtų trumpesni ir ilgėtų link veido. Ji padarė paprasta kare ir dar nesamoningą trumpesnę nei kiti plaukai grivkutę (iki tol grivkutė buvo vienodo ilgio su kitais plaukais). Metų jai tikrai virš 40, todėl šiaip patirties turėtų turėti ir žinot kas kaip, bet tikriausiai kirpėjos amžius nieko bendro su patirtimi neturi.
Žodžiu Marijos iš Barboros nerekomenduoju.
P.S. šioje kirpykloje tuo metu taip pat dirbo vyras- tikriausiai vyriškų šukuosenų meistras. Mačiau, kaip kirpo jauną vyruką- rezultate ten buvo gražus " a la erokėzas"