Paskaitinėjau temutę ir nutariau pasidalinti savo patirtimi.
Labai dažnai norėdavau keisti ne tik kirpimus, bet ir plaukų spalvą. Galiu pasakyti, kad esu lankiusis pas daugybę meistrų. Žinoma, ten, kur nepatikdavo, antrą kartą neidavau, o ten, kur patikdavo, lankydavausi kokį pusmetį.
Pastebėjau, kad kiekvienas meistras turi savo stilių ir savo nuomonę apie tai, kas tinka klientei (tų, kurie neturi nuomonės, meistrais nevadinu).
Skirtingus meisrtus rinkdavausi ne atsitiktinai, o tik rekomendacijų pagrindu, t.y. sutinku žmogų, kuris stilingai apkirptas ir pasidomiu, kas jį kerpa.
Todėl nevisai pritariu tam, kad kai kurios čia rašo, jog kirpėja buvo bloga ir t.t. Aš pati mačiau puikiai tvarkomus draugių plaukus, bet kai nueidavau pati, man nieko įdomaus nepasiūlydavo ir nepadarydavo. Bet tikriausiai čia ne meistro problema, o mano.
Kita vertus, gal aš jau dabar esu taip apkirpta ir nudažyta, kaip man labiausiai tinka. Tai negi meistras turi keisti kažką, kad būtų blogiau?
O šiaip 100 proc. akivaizdu, kad brangus meistras tai dar nebūtinai geras meistras. Tiesiog jis nuomojasi darbo vietą prabangiame salone, už tą darbo vietą moką daug, tad ir jo kainos turi būti aukštos. O ar jis kaip meistras tikrai to vertas, tai dar klausimas. Todėl brangius salonus renkuosi labai atsargiai.
Labai gerai pamenu, kad nuėjau pas vieną mažai žinomą kirpėją (jis tuo metu net nebuvo oficialiai kirpėju), kuris man nukirpo plaukus taip, kaip aš visda galvojau, kad man netinka. Išėjau beveik verkdama, o jis mane išlydėdamas dar pajuokavo: "va, dabar tai nors vėjas paukus darko" . Galvojau, kad skelsiu jam tuoj, jei dar nors žodį pasakys... Bet jau kitą dieną sukinėjau galvą ir džiaugiausi, kaip stilingai atrodau. Nepatikėsit, nuo tada baigėsi mano eksperimentai ir jau ketvirti metai kerpuosi tik taip, nes tikrai taip yra geriausia. Nuotraukos tą liudija ir artimųjų nuomonė tokia pati.