pasilaksčiau, grįžau.
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 14, 11:08)
Irgi sukdavau galva:) Tai virta mesa, tai kotletai, tai tusinta su darzovemis. Virta jautiena megstu, sparnelius virtus. Darzoves virtos, zalios ir panasiai. Nera tie patiekalai labia ivairus, bet alkane nelikau:) Svarbu nestresuoti, priimti, kad tai tik maistas kurio reikia isimesti I skrandi kaip kuro ir valgome, kad gyventi o ne gyvename, kad valgyti, tada paprasciau. Nesakau, kad nemastydavau kaip cia ivairiau pagaminti, nes ne as viena tai valgau, juk visai seimynai gaminu. Dabar pas mane panasus meniu. Pieno produktu nevalgau, vis tikrinu juos, kiausiniu kazkaip naturaliai nenoriu. Pamegau kotletus is kiaulienos ar vistienos per pus su kepenelemis.
Papildyta:

pagaliau, po metų draugystės su paleo priėjai teisingų išvadų. Susirašyk savo bėdų sąrašą, įrėmink, ir pasikabink ant sienos, kad rastum, kai vėl ant šlamšto ims traukt.
QUOTE(nefifi @ 2014 10 14, 11:20)
Sveikos,
pasidariau pilną chol. tyrimą įdomumo dėlei - nepatenkinta.
Turiu 5,77 (norma iki 5,2) MTL - 2,89 (0-2,59), DTL - 2,78 (daugiau nei 1,6), TRGL-0,35. Visi man paišo tokius rezultatus dėl streso. Nu to vidinio streso, aišku, man netrūksta, bet ir mityba ne paskutinėj vietoj, turbūt
nematau ko būt nepatenkintai.
insulto ar infarkto riziką rodo dideli trigliceridai, didesnis nei norma (medicininė norma, nes biologinė yra ~7

) cholesterolis beveik nieko nebereiškia
Rekomenduojama MTL norma kraujo serume - <3,34 mmol/l. DTL cholesterolis yra gerasis cholestrolis. Bendras cholesterolis gali būti padidėjęs gerojo cholesterolio sąskaita. Tai geras požymis.
Aterosklerozinių komplikacijų tikimybę apibūdina bendro cholesterolio/DTL cholesterolio santykis (rekomenduojama norma 1,0-5,5).
pas tave tas santykis yra 2.
Be to, dar dabar -ruduo, kada natūraliai gali būt šiek tiek daugiau to cholesterolio.