Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(mėnulis @ 2014 10 14, 07:16)
Nidulia, negaliu kiaules dviem savaitem uzsipirkt. O vistos produktai man dvokia. Tai valgau tai kas yra, isskyrus kruopas. Beja nelabai zinau kokia zuvi valgyti saldyta man neskani  g.gif

vienos problemos, ane? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2014 10 14, 08:29)
vienos problemos, ane?  biggrin.gif

lotuliukas.gif Turėtume pirmame puslapyje perspėti kokie XXI amžiaus iššūkiai laukia paleo mitybos sekėjų biggrin.gif

Nomore, kaip tu laikaisi, kaip lelius ir dideiji tavo? Visi vargstate su paleo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 10 14, 08:50)
Nomore, kaip tu laikaisi, kaip lelius ir dideiji tavo? Visi vargstate su paleo?  biggrin.gif

Aš gerai, džiaugiuosi, kad jokių depresijos požymių nejaučiu, nors turėjau polinkį į tai nemenką. Ir miego trūkumą lvngviau pernešti. Mažoji auga, didieji kaip kada biggrin.gif Dukra tai kaip ir prisilaiko, o vyras tai kaip vyras - iš namų išvažiuoja, ir valgo beleką biggrin.gif Dukros mokykloj ar svečiuose irgi nepersekioju, leidžiu pačiai sprendimus priimti. Aišku, visko būna, bet pagrinde maistas primal.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 10 14, 08:16)
Nidulia, negaliu kiaules dviem savaitem uzsipirkt. O vistos produktai man dvokia. Tai valgau tai kas yra, isskyrus kruopas. Beja nelabai zinau kokia zuvi valgyti saldyta man neskani  g.gif

Šaldiklio neturi? Jei turi - nematau problemos. Mergyt, cia jau tavo asmeninis reikalas ka niamnioji, bet tai ne paleo o menulio gyvenimo budas:) Bet bile tau gerai:)
Miargai, man, tinginei, patinka mano sportai ir jau laukiu kitos treniruotes, vo:)
Gerai, kad Egliukazs primine apie tempimo pratimus, tai vakar po treniruotes prasitampiau ir siandien nieko neskauda tik kazkiek kojas jauciu.
Atsakyti
sveikos 4u.gif
QUOTE(Egliukasz @ 2014 10 13, 10:05)

Whole30 esme ir yra atsikratyti to yprocio kazko tokio suvalgyti..Vaisiu prie pusryciu galima suvalgyti arba uogu, tik geriau pries ir tada po pusvalandzio kazka rimtesnio valgyti 4u.gif

aciu uz atsakyma Tau 4u.gif zinau zinau kad reik atsikratyti, bet nu uzejo.....atlaikiau ir nieko nesuedziau biggrin.gif

QUOTE(Nidulia @ 2014 10 14, 09:23)
Miargai, man, tinginei, patinka mano sportai ir jau laukiu kitos treniruotes, vo:)
Gerai, kad Egliukazs primine apie tempimo pratimus, tai vakar po treniruotes prasitampiau ir siandien nieko neskauda tik kazkiek kojas jauciu.

saunuole klausyk Tu, taip ir toliau 4u.gif

Jaicy, aciu uz palaikyma ir receptuku idejima i paleoreceptai.lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 10 13, 18:34)
svogunas gavosi toks kaip troskintas, svelnus, nes kepiau orkaiteje inde, tj nieko, viskas gerai. pomidorus ir as nuo snd isemiau, gal netinka man jie. ir kazkaip keistai jauciuosi kiausiniu uzvalgius, matyt ir tie man negerai. o kaip valget vien mesa, zuvi ir darzoves, tai koks jusu dienos meniu buvo? as nebesumastau ka pasidarti  smile.gif

troskintos darzoves , kita valgyma sviezios darzoves - salotos(su alyvuogem/ avocado/ mesyte kokia/tunu/ kiausiniu/lasisa/be nieko, nors man sociau yra su kuo nors smile.gif )

burokeliai kokie marinuoti, kepti, zali
sultinys man butinas
rauginti kopustai, agurkai

garintos darzoves
saldytos darzoves
nu ir mesos variacijos- virta krutinele, kotletukai, zuvis, sonkauliukai, mesyte kokia-virta, troskinta
kepeneles, sirdeles, jaucio sirdis , liezuvis

as siandien kukuliukus is farso ir pievargybiais darysiu pietum
ryte buvo cukinijos ir spinatu kose su ghee
Papildyta:
Nidulia saunu skaityt, kad susidruagavai su sportu! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 14 spalio 2014 - 09:55
QUOTE(livijaaa @ 2014 10 13, 19:34)
svogunas gavosi toks kaip troskintas, svelnus, nes kepiau orkaiteje inde, tj nieko, viskas gerai. pomidorus ir as nuo snd isemiau, gal netinka man jie. ir kazkaip keistai jauciuosi kiausiniu uzvalgius, matyt ir tie man negerai. o kaip valget vien mesa, zuvi ir darzoves, tai koks jusu dienos meniu buvo? as nebesumastau ka pasidarti  smile.gif

Irgi sukdavau galva:) Tai virta mesa, tai kotletai, tai tusinta su darzovemis. Virta jautiena megstu, sparnelius virtus. Darzoves virtos, zalios ir panasiai. Nera tie patiekalai labia ivairus, bet alkane nelikau:) Svarbu nestresuoti, priimti, kad tai tik maistas kurio reikia isimesti I skrandi kaip kuro ir valgome, kad gyventi o ne gyvename, kad valgyti, tada paprasciau. Nesakau, kad nemastydavau kaip cia ivairiau pagaminti, nes ne as viena tai valgau, juk visai seimynai gaminu. Dabar pas mane panasus meniu. Pieno produktu nevalgau, vis tikrinu juos, kiausiniu kazkaip naturaliai nenoriu. Pamegau kotletus is kiaulienos ar vistienos per pus su kepenelemis.
Papildyta:
QUOTE(limma @ 2014 10 14, 10:34)
zinau zinau kad reik atsikratyti, bet nu uzejo.....atlaikiau ir nieko nesuedziau  biggrin.gif
saunuole klausyk Tu, taip ir toliau 4u.gif

Jaicy, aciu uz palaikyma ir receptuku idejima  i paleoreceptai.lt 4u.gif

Ne tau vienai uzeina:) Man irgi kartais kaip uzeina kokiu nesamoniu paesti, tai nors griuk ir rek. Kokiu kepintu, sudytu zemes riesuteliu, sokolado priesti ir panasiai. Na, bet near namie, tai ir praeina:)
Aciu uz palaikyma del sporto:)
Jaicy 4u.gif
Atsakyti
Nidules kepeneliu/vistos keksiukus dariausi, bet neidejau, nes foto trragiska.
kaip a snoriu turret gera fotika ir moket fotografuoti..
wub.gif
jau zinau kokia dovana sau pasidarysiu gimtad. proga wub.gif

del druskos rugsties- pasiziuresiu namie ir parasysiu!

vakar po ilgo laiko sutrauke peda unsure.gif riesutu jau senokai needus. bet siaip man nuo maisto netraukdavo... na aisku db beveik 7d I sav sedziu/dirbu.. gal ir tas prisideda g.gif
Atsakyti
Sveikos,

pasidariau pilną chol. tyrimą įdomumo dėlei - nepatenkinta.
Turiu 5,77 (norma iki 5,2) MTL - 2,89 (0-2,59), DTL - 2,78 (daugiau nei 1,6), TRGL-0,35. Visi man paišo tokius rezultatus dėl streso. Nu to vidinio streso, aišku, man netrūksta, bet ir mityba ne paskutinėj vietoj, turbūt g.gif
Atsakyti
Sveikutes!

Nugi vel ziuriu razborkes svelnia forma biggrin.gif
Menulio mityba is tiesu ipatinga biggrin.gif Ir as ne piktai, nu bet zinok cia is tiesu menas ne tik kad gydantis maistu iotraukti saldumynus, bet ir taip itiketi, kad tai nieko bloga. Paskaitau ir tada galvoju, o va as save uz koki riesutuka ne laiku ir ne vietoj grauziu, o va pasirodo galima ne tik kad negrauzti, bet dar ir tiketi, kad sveika.

Bet faktas yra vienas, kad pasikeitimas turi ivykti galvoj pirmiausia. Nezinau kaip jus, bet as ir be paleo maista turejau planuoti visuomet, nors ir ne uz 10 km parduotuve, bet ir ne uz kampo, tad planuoju visada. Dabar planuoju paleo visada. O kaip kitaip? Puikiai suprantu, kad per darbus sunkiai suspesiu kas diena nusipirkti sviezios mesos, tad saldau, nors sviezia skaniau, bet o ka daryt. O jus, menuli, kiek pamenu nesate ikalinta 9 val per diena ofise, tad turetu buti dar paprasciau suvazineti tuos 10 km masina, dviraciu ar netgi pesti suvaikscioti jei ne kas diena, tai bent kas 2 -3...

Bet cia jau kaip kam norisi ... nomore gerai pasake - kas iesko budu, o kas priezasciu ir pasiteisinimu...

Nidulia! Nu tu saunuole del sporto, ir dar toks dziugus uzsidegimas. Ir as taip noresiu, kol kas mano sportas naiem su sluotom, o savaitgaliais pasivaiksciojimai su sunim.
Atsakyti
pasilaksčiau, grįžau.

QUOTE(Nidulia @ 2014 10 14, 11:08)
Irgi sukdavau galva:) Tai virta mesa, tai kotletai, tai tusinta su darzovemis. Virta jautiena megstu, sparnelius virtus. Darzoves virtos, zalios ir panasiai. Nera tie patiekalai labia ivairus, bet alkane nelikau:) Svarbu nestresuoti, priimti, kad tai tik maistas kurio reikia isimesti I skrandi kaip kuro ir valgome, kad gyventi o ne gyvename, kad valgyti, tada paprasciau. Nesakau, kad nemastydavau kaip cia ivairiau pagaminti, nes ne as viena tai valgau, juk visai seimynai gaminu. Dabar pas mane panasus meniu. Pieno produktu nevalgau, vis tikrinu juos, kiausiniu kazkaip naturaliai nenoriu. Pamegau kotletus is kiaulienos ar vistienos per pus su kepenelemis.
Papildyta:

thumbup.gif pagaliau, po metų draugystės su paleo priėjai teisingų išvadų. Susirašyk savo bėdų sąrašą, įrėmink, ir pasikabink ant sienos, kad rastum, kai vėl ant šlamšto ims traukt.
lotuliukas.gif
QUOTE(nefifi @ 2014 10 14, 11:20)
Sveikos,

pasidariau pilną chol. tyrimą įdomumo dėlei - nepatenkinta.
Turiu 5,77 (norma iki 5,2) MTL - 2,89 (0-2,59), DTL - 2,78 (daugiau nei 1,6), TRGL-0,35. Visi man paišo tokius rezultatus dėl streso. Nu to vidinio streso, aišku, man netrūksta, bet ir mityba ne paskutinėj vietoj, turbūt g.gif

nematau ko būt nepatenkintai.
insulto ar infarkto riziką rodo dideli trigliceridai, didesnis nei norma (medicininė norma, nes biologinė yra ~7 mirksiukas.gif ) cholesterolis beveik nieko nebereiškia

Rekomenduojama MTL norma kraujo serume - <3,34 mmol/l. DTL cholesterolis yra „gerasis“ cholestrolis. Bendras cholesterolis gali būti padidėjęs „gerojo“ cholesterolio sąskaita. Tai geras požymis.

Aterosklerozinių komplikacijų tikimybę apibūdina bendro cholesterolio/DTL cholesterolio santykis (rekomenduojama norma – 1,0-5,5).
pas tave tas santykis yra 2.
Be to, dar dabar -ruduo, kada natūraliai gali būt šiek tiek daugiau to cholesterolio.
Atsakyti
Laba diena

valgau burokėlius su grybais ir galvoju - kaip paprasta pateisinti viską, jei iškraipai žodžius, svarbiausia rasti potekstę sau, kažkaip pateisinti norą cukraus - taip, aš pati rašiau, kad knygoje parašyta, jog tokiu atveju nei kviečiai, geriau cukrus, nes poveikį ne tokį staigų ir grubų daro. Bet nerašo ten, kad nevalgykim kviečių, ėskim cukrų smile.gif O kas kaip nori, taip sau ir aiškina smile.gif
Atsakyti