Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Ačiū už palaikymą 4u.gif
Skaičiau aš Kazimiero istoriją. Bet, kita vertus, kiekvieno žmogaus organizmas skirtingai reaguoja, todėl kažkaip ir baisu man pasidarė, gal galiu tik pakenkti sakydama valgyk tą , nevalgyk to. Nors ir visur rašoma, kad angliavandeniais minta vėžys.Bet kaip mažas vaikas nusisukęs krauna 4 šaukstelius cukraus ir ką tu jam, man daktaras leido. Arba duonos gabaliukas nepakenks... Oi, jei pats žmogus nenorės kažką daryt, kitas bejėgis.

Čia dar tokius visokius komentarus radau:
http://sveikatossalt...steles-866.html

Žodžiu, trūkt už vadžių vėl iš pradžių...
Dar va kaip tik skaičiau tokį žurnaliuką, "Ko nepasako gydytojai", bet jau tokie prieštaraujantys straipsniai, matomai surinkti iš interneto ir be tik sudėti. Štai vienam rašo apie kviečių žalą, kad pakeist, išimt iš raciono. O va kitam rašo, kad pilno grūdo padeda nuo to ir to... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(livijaaa @ 2014 10 12, 14:57)

Patarciau bent 30 dienu ismest pieno produktus, visas night shade darzoves, riesutus ir seklas 4u.gif Gausis grieztas meniu, bet bus aiskiau, kas netinka 4u.gif

QUOTE(Nidulia @ 2014 10 12, 15:06)

Na jei tavo gyvenimas is masinos y darba ir y masina atgal namo, tai manau tikrai bent kasdien 30 min. pasivaiksciot grynam ore reiktu ir veliau drasiai 3-4 kartus gali eiti y sporto sale. Ziurint ka ten darai, nes vieni gali s.. malt ir 3 valandas, kiti susisukt ir padaryt normalia treniruote per 30-40 min. Ziurek nuo savijautos kiek tau reikia. As kai jautis, tai galiu ir kasdien ten art biggrin.gif Bet einu 4 kartus per savaite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vailet2 @ 2014 10 12, 11:09)
O mano Whole rezultatas 7 kg minuso  bigsmile.gif  Šią savaitę supurtysiu organizmą, pavartosiu pieno produktus, o paskui eisiu į kitą etapą - vėl Whole30. Nebuvo jokių prastų šalutinių poveikių nuo pieno produktų  ax.gif

oho, šiaip labai daug. net per daug, kaip per 1 mėn g.gif Tai va, žiūrėk, po truputį įtrauksi ir pieno produktų, bus visavertė mityba smile.gif

Aš valgau 3-4 kartus. Sportuoju, tad jei nusimažinsiu maisto, kas iš to - greit numesiu ir taip pat greit priaugsiu atgal viską.

Klausimas - kuo negerai yra grūdai (klausiu konkrečiai apie pilno grūdo juodą duoną ir grikius), jei nereikia lopyti žarnyno ar neturiu AI bėdų?
Atsakyti
Na, s... malt negaliu nes sudaryta man programa ir tarp pratimu turi buti ne daugiau 30 s pertrauka, tai ner kada s,,malti:) Programa ne is trumpuju, tik keista, kad pratimai daromi ratu. Maniau, kad viena pratima pavarai kelis priejimus po kazkiek kartu, tada eini kita daryti. O man vienas priejimas 20 kartu, tada sekantis, trecias, ketvirtas ir vel viskas is pradziu, ir taip tris kartus. Gaunasi, kad darau 5 skirtingus pratimus po viena priejima, kuri kartoju tik padariusi sekancius3/4 pratimus. Tada sekantys pratimai po viena priejima ant skirting 4/5 treniruokliu ir vel dar du ratai. Pabaigoje lankas ir kardio. Jautiena mokino kitaip, sake, kad tai paciai grupei daryti kokius 10 priejimu po 12 kartu ir tada imtis kitos raumenu grupes. Va ir nezinau, kaip is tikruju teisinga. Ryt bus antra programa, daugiau jegos nors ir pirmoje programoje man presas eina su svoriu ir pritupimai su svoriu ir kiti jegos pratimai. Bent jau pirma programa apima visas raumenu grupes, kai viska padarai. Po pirmos treniruotes kita diena truputi skaudeno tik virsutini presa, pecius ir talija nuo lanko, nors po treniruotes drebejo slaunu priesakine puse. Zodziu, kol kas turiu noro:)
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2014 10 12, 15:53)
Ačiū už palaikymą 4u.gif
Skaičiau aš Kazimiero istoriją. Bet, kita vertus, kiekvieno žmogaus organizmas skirtingai reaguoja, todėl kažkaip ir baisu man pasidarė, gal galiu tik pakenkti sakydama valgyk tą , nevalgyk.

Na, niekaip nepakenksi pasakydama, kad cukraus ir miltiniu nevalgyk. Bet nieko neriversi kol patys nepanores, cia jau faktas. As saviskei viska isaiskinau, sake, kad prisilaiko, bet kai pamatau pas mama sokoladu, dziuveseliu, duonos irivairias koses, tai per kuri gi ten gala prisilaiko:) Dabar nieko nesakau, nes kruvas straipsniu atspausdinau ir daviau skaityti. Va kai ima skustis sanariu skausmais, nemiga ir galvos skausmu, nuolat skaudenancia gerkle, tai primenu, kad jei nevalgytu cukru ir miltu, neskaudetu, tai greitai nustoja skustis, kad tik apie maista moralu neskaityciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 12, 14:06)
Tai ir nereikia tik 2 kartus valgyti. Principas - valgyti isalkus. Ir neturi vaikscioti alkana. Man atrodo, kad geras meniu, tik pomidoru skureles gali erzinti skrandi ir gal nuo riesutu susilaikyti. Prie pietu, ne per mzai riebalo? Jei kelios alyvuoges salotose, tai gal riebalo ir mazai?

as irgi galvoju gal per mazai riebalo, i salotas pilu nemazai alyvuogiu aliejaus, kaip dar butu galima i pietu meniu ivesti daudiau riebalo?
Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2014 10 12, 15:01)
Patarciau bent 30 dienu ismest pieno produktus, visas night shade darzoves, riesutus ir seklas 4u.gif Gausis grieztas meniu, bet bus aiskiau, kas netinka 4u.gif

sakykit, o kurios tai darzoves? Pomidorai, baklazanai, ar klystu?
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 12, 16:22)
Klausimas  - kuo negerai yra grūdai (klausiu konkrečiai apie pilno grūdo juodą duoną ir grikius), jei nereikia lopyti žarnyno ar neturiu AI bėdų?

Tuo, kad kazkada gali padaryti pralaidu zarnyna, tada imunine uzsiims ne savo darbu, imsi sirgti persalimo ligomis ir t.t.Visos seklos turi apsaugine luobele, ji yra antimaistine medziaga, kuri ir subado zarnyna. Pilno ar ne pilno, vistiek grudas. O is kur zinai, kad nereikia lopyti zarnyno, kad jis nera pralaidus?
Cia raso, kad net alzhaimeri galima sustabdyti, nutraukus grudu vartojima.
http://www.delfi.lt/...s.d?id=63322102
sita tai ko gero skaitei
http://www.homosanit...nynas_pralaidus
Papildyta:
QUOTE(livijaaa @ 2014 10 12, 16:40)
as irgi galvoju gal per mazai riebalo, i salotas pilu nemazai alyvuogiu aliejaus, kaip dar butu galima i pietu meniu ivesti daudiau riebalo?
Papildyta:

sakykit, o kurios tai darzoves? Pomidorai, baklazanai, ar klystu?

Na, jei pili nemazai alyvuogiu aliejaus ir dar alyvuogiu valgai, gal vienam valgymui ir pakanka riebalo. O jei jauti, kad mazai, galima lasinuko gabalaiciu prisikasti. Ir nesiek 2 valgymu, nesamone vaikscioti alkanai, kad net iki galvos skausmo dasivaryti. Jei tavo organizmas praso 3 valgymu, tai ir duok jam maisto 3 kartus.
Pomidorai, baklazanai, paprika ir kazkas dar sakyc.
Atsakyti
Nidulia, as ta s.. malima kaip pavyzdy paemiau, kad sporto laikas esmes neturi ar 30 min. ar 1.30 val., svarbu, ka per ta laika darai 4u.gif Su tais priejimais tai daryk taip, kaip treneris parase. Jeigu jau veliau kazkurias atskiras raumenu grupes auginsi, tai tada priejimai tai paciai vietai kelis kartus is eiles su didesniais svoriais eina. Pradziai tiesiog po truputy viskas daroma ir kartojama, kad raumenys priprastu prie kruvio. Svarbiausiai nepamirsk gero apsilimo ir nepagailek laiko tempimo pratimams po sporto 4u.gif 4u.gif Smagu, kad patinka thumbup.gif

Vailet2, nu nerealus rezultatas bigsmile.gif As ir taip noriu ax.gif 4u.gif

livijaaa, tai yra pomidorai, baklazanai, bulves, goji uogos ir paprikos, cili pipirai, kajeno pipirai. Berods tiek. As ismetus juos is raciono bet kada pabandydama atgal sugrazint suprantu, kad paprikos, pomidorai man visiskai netinka schmoll.gif Griauzia skrandy, atsirugstu maziausiai 3-4 valandas, rugstim atpyliau netgi karta schmoll.gif Gal cia ir bus priezastis. Be to darzoves siulyciau valgyt geriau trumpai apvirtas, apkeptas, negu zalias. Ydomumo delei del skrandzio 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(nefifi @ 2014 10 12, 16:22)
Klausimas  - kuo negerai yra grūdai (klausiu konkrečiai apie pilno grūdo juodą duoną ir grikius), jei nereikia lopyti žarnyno ar neturiu AI bėdų?

Jei jau taip nori, tai grikius daigintus ar rudus ryzius kartais gali suvalgyt. Bet tu, kurios turi glitimo, reiktu atsisakyt su visam 4u.gif Jau buvo mineta, kad jie genetiskai pakite nuo senesniu laiku ir nieko gero isvis juose nera smile.gif

Vakar iskepiau 6 mazas cukinijas, ydarytas farsu ir grybais, gavos 12 daliu. Ysidejau 3 y darba, kitas 9 MB suvalge pietums ir dar y darba ysidejo ax.gif O as ju taip norejau vakarienei biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukasz: 12 spalio 2014 - 17:50
Egliukasz, anie visada taip, apeda ir negalvoja. As ana savaite po darbo lekiau namo ziauriai alkana, turejau du jautienos kepsnius saldytuve palikus. Galvojau viena pati suvalgysiu, o kitas vyrui liks. Bet jis gryzo pietaut namo ir abu suede. Galvojau priplosiu rupuze.
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 10 11, 20:18)
Labas, merginos,
pasiskaičiavau savo kvėpavimo indeksą. Gavau 2. Tai aš čia ketogeniniame disbalanse, ar aš klystu? Per daug baltymo vartoju?

Man niekas nepatars? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 10 12, 17:59)
Man niekas nepatars? ax.gif

As atitrukus nuo tu balansu. Reiktu susirasti vorestos zinutes, ji visada paklodem cituoja tuos kvepavimo skaiciavimus. Kiek pamenu tai pagal si skaiciu energija gauni is riebalo. Jei svoris krenta, tada skaicius ir turi buti maziau uz 7.
Atsakyti
[quote=livijaaa,2014 10 12, 13:57]
[quote=Egliukasz,2014 10 12, 08:31]Koks jusu meniu, ka dazniausiai valgot? 4u.gif
pusryciai kiausinis su sviestu, avokadas, pomidoras, pietum orkaiteje kepta vistiena su moliugu plius salotos is spinatu, salotu lapu, pomidoru, agurku, alyvuogiu, vakarienei varske arba riesutai. Kartais kokia sriuba, miltu, grudu isvis nevalgau. Is mesos vistiena, jautiena. Vytinta desra. Aisku nepavyksta man valgyti tik du kartus, nes isalkstu, tada pykinti pradeda, galva skauda. Gal kazka darau ne taip, tikiuosi patarsit smile.gif
[/quote]

ghee sviestuka valgot?

as kasdien stengiuosi valgyti avokada
jei kiausiniene kepu-tai ant ghe+sonine pakepinta biski, arba lasinukas.
jei virti kiausiniai - ghee sviestuka i vidu dedu ir valgau
pietum - kazka(darzoves troskintos/virtos) ir ghee ant virsaus
jei zalios salotos- avokado+aliejus
aj dar grietine vartoju su salotom
mesyte su riebaliuku

Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2014 10 12, 17:48)

Vakar iskepiau 6 mazas cukinijas, ydarytas farsu ir grybais, gavos 12 daliu. Ysidejau 3 y darba, kitas 9 MB suvalge pietums ir dar y darba ysidejo ax.gif O as ju taip norejau vakarienei biggrin.gif

biggrin.gif
tai man siuo atveju gerai, nes maniskis nepripazista nei baklazanu nei cukiniju. ir moliugu gali jam nebut smile.gif to gerio visada lieka man, zinau akd grizus rasiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 11, 22:49)
Kas negeria, tas viska turi I favoritus susidejes biggrin.gif
O as jau savo subine nunesiau I sporto kluba, kaip tycia po treniruotes, praejus 2 dienoms energijos pripludimas kazkoks uzplauke, tai ir nezinau, ar cia energija gamintis eme ar obuoliai ipute energijos. Tikiuosi, kad 2-ju kartai per savaite nebus per daug, kaip manot? Juk raso, kad per didelis kruvis griauna viska o nepakankamas - stabdo atsistatyma ir energijos gamyba. Patarkite prasau. Programa sudarinejo man individualiai, pagal mano nusiskundimus ir prasymus (silpni nugaros raumenys, tragiska laikysena ir  energijos nebuvimas)

QUOTE(Nidulia @ 2014 10 12, 14:52)
O kai jau apsilsiu, kiek tada kartu eiti? Rokas tai rekomenduoja viena karta I savaite arba kas 5 dienas. kazi, kur teisybe, kiek reikia to fizinio kruvio?

tikrai 2 kartu nebus perdaug, paciai pradziai gal ir gerai 4u.gif po to butu gerai iki 3 kartu per sav, sakykim - pirmadieni, treciadieni, penktadieni, kad atsistatytu raumuo ir galetu augti.

paleo knygoje raso, kad kaulai ir raumenys auga ir tvirteja, kai jie yra naudojami, ir dyla ir ardosi jei nenaudoji, taigi sportas yra jega drinks_cheers.gif thumbup.gif

pati sportuoju 3-5 kartus per savaite, po 1 val ir daugiau, kaip kada pavyksta wub.gif megstu 'paesti', taigi svoris nekrenta, esu tvirto sudejimo, turiu raumenu,vyriska rema, bet ju nebijau. mirksiukas.gif Nugaros nebeskauda, istvermes daugiau cool.gif
Atsakyti