Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(" voresta " @ 2014 10 24, 15:16)
sveika,
burokėliai yra tokia daržovė,  kurioje natūraliai yra daugiausia nitratų,  todėl,  jei juos virsime dideliame kiekyje vandens,  didelė dalis  nuitratų iš burokėlio pereis į vandenį,  o jei garuose- visi liks daržovėje.
Blogis ne burokėlis, blogis lašišoje jos polinesotieji riebalai. skaityk ČIA ir ČIA nebent tavo lašiša laukinė.

Ir šiaip geriau lėčiau pereidinėk į šitą mitybą, lėčiau nulipk nuo didelių kiekių angliavandenių, ypač,  jei prieš tai jų tavo mityboje buvo daug.

Ne,ne lasisa nelaukine-nevalgysiu tada jos.kazkaip bulku,sumustiniu nepasigendu,bet laaaabai norisi dziovintu slyvu doh.gif (cia organizmas bando angliavandeniu lengvu gaut?)
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2014 10 24, 20:43)
Ne,ne lasisa nelaukine-nevalgysiu tada jos.kazkaip bulku,sumustiniu nepasigendu,bet laaaabai norisi dziovintu slyvu doh.gif (cia organizmas bando angliavandeniu lengvu gaut?)

o dziovintos slyvos blogai,,,,,,
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 24, 19:33)
Tai voresta ir pagavo signala, kad jei ir toliau vartos gliukoze, vezys nukas jos gyvybe. Jos atveju jokios maldos ir karmos nebutu padeje, jei ji nebutu ziurejusi ka valgo/nevalgo. Tad, ne karma ir ne sventoji dvasia ja istrauke is tu znypliu.

ir Nidulia pagavo signalą, kad nereikia pamilti savo ligos, astmos o nustoti ėst cukrų Jei būtų pamilusi, iki šiol pirkaliotų inhaliatorius.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 24 spalio 2014 - 19:03
QUOTE(jautiena @ 2014 10 24, 17:22)
oj ne, tikrai neriboju, nes netikiu, kad persiduoda su pienu vaikui - pvz pririjus kopusto, jis tikrai kraujy necirkuliuoja, kad i pienuka patektu. o pilvukus pucia visiem, vieniem daugiau, kitiem maziau, ir tiem misinuku maitinamiem. ka tom mamom kaltint? gal kad karve, is kurios pieno tas misinukas pagamintas, netinkamos zoles prisiede  biggrin.gif as irgi macius mamu dejoniu, kad jos menu like tik makaronai  blink.gif , bet vaikui nuo to negereja  doh.gif beje, dar teko skaityt, kad kai po WWII, JAV kariai isslaisvino kalinius is vienos konc. stovyklos (neatsimenu pav dabar, is D raides), ten rado 5-6 kudikius iki puse metu amziaus ir jie buvo puikios fizines bukles, ko nepasakytum apie jas zindziusias mamas. taigi, mamos kunas atiduos viska mazajam bet kuriuo atveju ir tie atsisakymai yra saves zalojimas...

Na as irgi pradzioj taip masciau, bet...kai vaikui atopinis grese...meciau von pieniskus ir po 3 sav.vualia - stenuklingai svytintis vaikas. Siaip kazeino kazkiek patenka i motinos piena. Ir butent i svetima baltyma vaiko organizmas reaguoja.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 10 24, 19:03)
Na as irgi pradzioj taip masciau, bet...kai vaikui atopinis grese...meciau von pieniskus ir po 3 sav.vualia - stenuklingai svytintis vaikas. Siaip kazeino kazkiek patenka i motinos piena. Ir butent i svetima baltyma vaiko organizmas reaguoja.

o bandei atgal pieniskus produktus ivesti ir ziureti ar sureaguos? gaila labai mazai tyrimu maitinimo krutim tema - nera kam finansuoti. kitaip negu farma kompanijom, misinuku gamintojam tai tikrai neapsimoketu.
man atrodo dauguma atveju per tas 3sav mazieji paprasciausiai isauga tuos pirmus negerumus, jie juk taip greitai keiciasi, bet mamai kazko nevalganciai susidaro ispudis, kad butent atsisakius to ar ano vaikui pagerejo.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 10 24, 21:38)
o bandei atgal pieniskus produktus ivesti ir ziureti ar sureaguos? gaila labai mazai tyrimu maitinimo krutim tema - nera kam finansuoti. kitaip negu farma kompanijom, misinuku gamintojam tai tikrai neapsimoketu.
man atrodo dauguma atveju per tas 3sav mazieji paprasciausiai isauga tuos pirmus negerumus, jie juk taip greitai keiciasi, bet mamai kazko nevalganciai susidaro ispudis, kad butent atsisakius to ar ano vaikui pagerejo.

Taip ivedziau smile.gif ir pabere zandus , aciu dievui atopinio pedsaku nera .
Bet baisiausia kad mane irgi pabere po akimi ir jau pora men.nepraeina. Vel sedziu ant bepienes dietos. Dae tik 3 d., tikiuosi kad praeis mano alergija ir kudikucio zandai pagrazes.

Zinok, ten ne paprastas valymasis ar berimas buvo, o ant ausu kauseliu, uzausiuose atsirasdavo spuogeliqi, kurie kaip demele pletesi, slapiavo ir atrode kaip egzema, nu vienzo. As ismeciau viska kas gali alergizuot, po to po viena grazinau. Tai nei kava, nei kiausiniai, nei sokoladas nerode jokios reakcijos, o vat surio paedus - iskart zandai parode.

Dar isitikinau kad esu alergiska auksui sad.gif , gal nuo jo ir ta dilgeline kankina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azu: 24 spalio 2014 - 21:09
QUOTE(jautiena @ 2014 10 24, 21:38)

Galiu is patirties pasakyt-savo pienu seriau abu po 13men, tai pirmas ziauriai reagavo i kiausinius. Jei ryte suedu-vakare vaikas vos ne zaizdom. O irgi daug ko atsisakius ilgai buvau. Nustojus maitint irgi reaguodavo i vistos kiausus. Nustojo alergizuot apie 13 metu gal. O maziui tiek pat tesesi neurodermitas, nors mazam buvo reakcija ir juodalksnio ziedadulkem, lazdynui. Ir maisto daug visokio anuliave buvom, tik veliau priejau isvados, kad tai nerviniu pagrindu. Taip kad su pienu vaikui poveikis didelis. Ir galit tai neigt kiek norit, nes kalbu ne is teorijos, o patirties

Azu, as piena iki pirmo vaiko geriau kibirais, o po nestumo emiau netoleruot laktozes. Vaikai abu irgi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rigedora: 24 spalio 2014 - 21:15
As vaikus maitinau po 3 metus, taciau tikrai pastebejau, kad kazkiek yra maisto ir maitinimo rysio. Nuo topinambu mano suvalgytu vaikas verkdavo labiau. Bet nereikia nieko atsisakyti. Arba valgyti po truputi. (Siaip rekia ir kai valgai viska ir kai nieko nevalgai, tai is kur ten suprasti nuo ko. Nuo nervu smile.gif ) Del to, kad per piena vaikas butent pratinamas prie maisto, kuri jis gaus, pieno skonis keiciasi nuo mamos suvalgyto maisto. Ir per ji jis "ragauja" ta maista, kuri veliau valgys. Nuosirdziai nesuprantu mamu, o turiu tokia pazystama 3 vaiku mama, kuri nutrauke maitinima, ir derino ji su antialergiskais misiniais ir ozkos pienais, nes anot jos, jos pienas sukelia alergija vaikui. Ir "jis ne visada geriau, nei karves, nes vaikas turi polinki i alergija..." Nezinau kur tokias ismintis raso ar sako, gal pediatrai kokie protingi, bet kad ir kokia alergija jos pienas sukelia vaikui, jis tikrai bus 1000 kartu geriau uz karves pieno miltus arba ozkos piena biggrin.gif Tada reikes sekti ka ede ozka arba karve...Kai paseria ta vaika ir karves pieno misiniu tai ir atsiranda "bedu su maitinimu"
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 24, 10:20)
Tiksliai knarkaliu temoje galime svariai pareiksti, kad nuemus cukrus, miltus ir visus grudus, ju vyreliai nustos knarkti. Kad dar ta straipsni rasti apie knarkima ir angliavandeniu pertekliu.

As irgi galiu jungtis prie jusu, geriau mieganciu del nebeknarkanciu vyru smile.gif Bet kazkaip tik jusu pastebejimus perskaiciau ir galus suvedziau smile.gif

QUOTE(Rasa:) @ 2014 10 24, 11:10)
Sakykit - ar gali būti, kad hemoglobinas geras (gal net per geras?) - 139, o feritinas būtų mažas?

Gali.
Atsakyti
Labuka, nebzinau ka daryt, prie visu bedu dar atsirado panikos atakos ir aukstas kraujospudis, per pusmety apturejau 4 sirdies krizes, buvau ligoninej.. Streso darbe tik daugyn, jegu nulis, silpna, bloga nuolat.. I salotas ziuret nebegaliu.. Liepe man badaut ir ant kosiu sedet.. Be mesu ir lasiniu.. Riebalu.. Da taip sudinai nesijauciau.. Gal cia nuo nervu viskas...? Gaila darbo keist neisein...

Buckis smile.gif
Papildyta:
Pries tai niekad bedu su sirdim neturejau*svoris toks pats laikos..
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 10 24, 13:10)
Sveikos.
Čia kai kurios diskutuodavot apie feritiną. Sakykit - ar gali būti, kad hemoglobinas geras (gal net per geras?) - 139, o feritinas būtų mažas? Feritino nesityriau, bet bandau suprasti, nuo ko pradėjo galvą skaudėt. Kažkuri rašėte, kad kiaušiniai trukdo geležį įsisavinti - tai ir pagalvojau - gal jau nebėr jos pas mane, nes kiaušų kasryt tvarkingai po 2 suvalgau (su lašiniais ir kalnu daržovių)  ax.gif
Ale bet hemoglobinas kyla (anksčiau 120-125 būdavo)

feritinas gali būt per mažas, jei hemoglobinas ir geras (čia man taip yra), bet nemanau, kad dėl to galvą gali skaudėt schmoll.gif o dėl galvos skausmo, man tik vandens trūkumas ateina į galvą arba gal dar detoksikacija (man būna, kai vieną dieną geriu kavą, o kitą ne) g.gif O druskos rūgštį geri?

Man šiuo metu druskos rūgštis atrodo panacėja lotuliukas.gif O tos, kam blogai nuo paleo, kaip reikalai pas jus su druskos rūgštim? Juk jeigu jos nėra, o valgai daug baltymų, tai tikrai geriau nuo tokios mitybos nebus, o tik blogiau ...

Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2014 10 25, 20:11)
Labuka, nebzinau ka daryt, prie visu bedu dar atsirado panikos atakos ir aukstas kraujospudis, per pusmety apturejau 4 sirdies krizes, buvau ligoninej.. Streso darbe tik daugyn, jegu nulis, silpna, bloga nuolat.. I salotas ziuret nebegaliu.. Liepe man badaut ir ant kosiu sedet.. Be mesu ir lasiniu.. Riebalu.. Da taip sudinai nesijauciau.. Gal cia nuo nervu viskas...? Gaila darbo keist neisein...

Buckis smile.gif
Papildyta:
Pries tai niekad bedu su sirdim neturejau*svoris toks pats laikos..

Dieve sventas. Tai gal cia anaerobiniu nukrypimu kvepia, gal membranos per uzdaros? O viduriai nekieteja?
O kokios pas tave porcijos, kiek baltymu, riebalu, angliu? Gal per daug baltymo ir sociuju riebalu? Reikia mazinti reiskias. Reikia pasiziureti i metabolizmo nukrypimu aprasa, gal susives galai? As imetus cia temoje nuoroda (rasau is tel, neiseina vel imesti), dar kvepavima pasiskaiciuoti, slapima pasiziureti. As to per ekrana paziureti negaliu, reikia susiziureti situos dalykus ir bandyti spresti problema.
Nervai irgi prie gero neprives, zinau kaip sunku neimti i galva.
Atsakyti