Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Nidulia @ 2014 10 21, 20:43)

O ta mergina is Delfio, tai musu LumiLumi.

Kuriame straipsnyje?Nes man jos valia tai didziausio medalio verta.
Atsakyti
Ir man is pradziu buvo sunku, bet po to pripratau, be to zinojau, kad taip reikia ir viskas:)
Skaitai musu tema ir visiskai nieko nesupratai, net nuo ko pradeti??? O pirmame puslapyje sudeta info pasiskaitei? Gal pradziai perskaityk va sita straipsniuka, gal rasi ka bendro su savo savijauta
http://www.homosanit...zes_nugalejimas
http://vaitas.eu/blo...j-gydytis-i-tik
ir butinai stai si perskaityk visa. Svoris is oro neauga, matyt kemsi bandeles, saldainius, makaronus ir kitus cukrinius bei miltinius, be to uzkandziauji ir kramsnoji. Nuo riebios mesos nestorejama su salyga, kad negauni angliavandeniu pertekliaus o tai reiskia, kad pastaruosius, bent jau pradzioje turesi gauti tik is labia daug darzoviu, bet miltinius, krakmolinius ir cukrinius dalykus teks pamirsti.  Badauti tikrai nereikes, nes prisedus pavalgysi sociai ir tarp valgymu nekramsnosi, kad nesokdinti insulino.
http://www.homosanit...lizaciju_maista
dar ir sita gali perskaityti
http://www.homosanit...sa_visam_laikui
ir sita
http://www.homosanit...is_ir_nutukimas
O ta mergina is Delfio, tai musu LumiLumi.

Ačiū! Pradedu skaityti.
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 10 21, 14:43)
S O S !

Man kazkoks amzinas badas uzejo! Pusryciams (apie 7 val.)  sukirtau dyydelius 2 virtus kiausinius su lasiniais ir agurku dar uztvirtinimui isgeriau chai arbatos su svestu ir kokosu pienu. O 11 val jau alkana, 12 val jau badas visiskas....o pietus darbe tik 13...
Vadavausi vandeniu, zoliu arbatom, nu bet alkis baisus... tai dar sauksteli kokoso aliejaus paslapcia i burna.  Vakar panasiai buvo - vos pietu sulaukiau. Purryciam tikrai jauciuosi sociai pavalgius,  daugiau ir nebelenda, bet kazkap lb greitai praeina sad.gif  Cia man toks laikinas isbadejimas, kaip manot???

Laikina, organizmas pajuto gera maista, dabar matyt kazko reikalauja. Man taip buvo su kiausiniais, visa menesi kisau su lasiniais ir alkana jauciausi. Po to kai gavau ko reikejo, apsiramino biggrin.gif tada ruduo buvo, gal cia sezoniskas poreikis? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2014 10 21, 13:44)

juste10, o jautiesi soti taip valgydama? šiaip, viskas kaip ir gerai, išskyrus tą aliejų. aišku, nežinoma lieka proporcija ir kiekiai. o mėsos kiekis, pagal knygą, su kiekvienu valgymu - delno dydžio (be pirštų), o daržovių  - kaaalno biggrin.gif riebalo - per 1-2 pirštus, kad jaustųsi sotumas iki kito valgymo.
dėl nutukimo, labiau reiktų bijoti gal miltų, cukrų ir kitų biesų, o ne mėsos papildomos ar riebalo smile.gif

Siandien pavalgius 10 h nenorejau valgyt iki 19 h,bet jau grizus is daro tai issikepiau 2 kiausinius ant lasinuku ir pasitroskinau zepteryje nedideli kopusta+moliugo+cukinijos gabaliuka.Tik kazin ar laikas valgymui ne per velus?
2 valgymai ar normalu?neiseina 3 k valgyt,nes darbe nera galimybes savo atsinesta valgyt,nebent morka kokia.
Atsakyti
Kokia cia valia, mane tai nidulios valia suzavejo, sitiek dienu griezto whole. Pas mane pradzioj tos valios buvo daug, dabar esu labiau atsipalaidavus. Paskutiniu metu padauginu su vaisiais, turbut nestumas daro savo. Visa laime, kad spurgos i burna nekrenta biggrin.gif
Atsakyti
Mergaites, hepl, noreciau jungtis i buri, nezinau nuo ko pradeti net..
Kiekviena rudeni jauciuos blogai, bet siu metu paskutines savaites nebepakeliamos. Kiek skaitinejaus, sakyciau priklausau sergantiems autoimuninems ligoms. Pastovus zemas kraujo spaudimas ir amzinas nuovargis, taciau dabartineje situacijoje net ryte atsikelus jauciuosi tokia pavargusi. Skauda absoliuciai viska, visa kuna. Pastovus be priezasties kazkoks nerimas, viso kuno disbalansas. Kuo labiau pavargus jauciuos, tuo daugiau kemsu i save visko kas papuola, balta kava ne vienas ir ne du puodeliai, noriu tai saldaus, tai rugstaus, tai vel saldaus. Sportuot neturiu jegu net eiti, nors sportuoju ne vienus metus, traukia tik i lova, isejau visai is rezimo. Oda pradejo reaguoti, meta spuogais, i wc einu reciau, kas itakoja dar prastesne savijauta. Vandens isvis vos prisiverciu isgerti puse puodelio. Jauciuosi isiputus kaip balionas. Neturiu su kuo pasitarti net. Bendradarbes guzcioja peciais, sako:- ka senatvej darysi, jei dabar dejuoji... Pas gydytojus eiti nenoriu, karta ejau, kraujas buvo geras, slapimas geras, ziuri kaip i keistuole ligu atejusia ieskoti...
Atsakyti
Junkites, mielosios. Mielai priimsim ir patarsim kiek galesim wink.gif

Ginnntare, jusu bedeles man labai primena manasias, kurias turejau pries du metus.
Atsakyti
QUOTE(MamaMamaMama @ 2014 10 21, 20:53)

Man labai idomu, kiek trunka jusu menstruacijos, kai ciklas 21 d ?

2 dienas stipriau, dar 2 dienas baigiamasis patepliojimas ir viskas.

QUOTE(LumiLumi @ 2014 10 21, 21:16)
Kokia cia valia, mane tai nidulios valia suzavejo, sitiek dienu griezto whole. Pas mane pradzioj tos valios buvo daug, dabar esu labiau atsipalaidavus. Paskutiniu metu padauginu su vaisiais, turbut nestumas daro savo. Visa laime, kad spurgos i burna nekrenta biggrin.gif

Kad ir as pati su banana ir obuoliu apsikabinusi ir sokolado juodo paragauju. Pabaru save, bet vistiek suleidziu dantis I obuoli. Gerai, kad jau mazai ju kieme besivolioja. Vakar ir siandien jauciuosi, tarsi persalimas prikibti nori, tai reiketu gi nuimti visus vaisius, ale fig, visties obuoli suedziau. Per viena baliu ir namines duonos rieke suslamsciau. Bet pradzioje, tai taip labia grieztai viskas buvo, labai jau bedos spaude, pameni gi.

QUOTE(ginnntare @ 2014 10 21, 21:36)
Kiekviena rudeni jauciuos blogai, bet siu metu paskutines savaites nebepakeliamos.

Paziurek vienu puslapiu atgal, kaip tik naujokei Aurea parasiau nuo ko pradeti. Tavo visi nuovargiai ir kiti simptomai tik nuo cukraus o gal dar ir bujojancios kandidos pozymiai. Perskaityk viska, ka rekomendavau Aurea ir pradek. Geriausia pradeti nuo wgole30
As irgi kiekviena rudeni jausdavausi ziauriai ir pradedavau sirgti ir sirgdavau iki pavasario.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 10 21, 21:11)
Laikina, organizmas pajuto gera maista, dabar matyt kazko reikalauja. Man taip buvo su kiausiniais, visa menesi kisau su lasiniais ir alkana jauciausi. Po to kai gavau ko reikejo, apsiramino biggrin.gif tada ruduo buvo, gal cia sezoniskas poreikis? smile.gif

Aciu LumiLumi uz atsakyma, nes jau kompleksuoti pradejau, kad mano klausimai arba per durni arba per sunkus, nes nuolat lieka nepastebeti rolleyes.gif

O siaip dekui, nuraminai, gal tikrai del atsalusio oro... nes pas mus ruduo kaip tik dabar ir ateina... Ziuresiu kaip toliau bus, bet va kai tokie bado priepuoliai, tai baisu paslyst baisiai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 10 20, 21:04)
Nors ir nesinori bulvių dabar, bet grynai teoriškai įdomu.

Ant kugelių dietos sėsti gal ir negerai būtų. Bet mano diletantišku požiūriu - nuo šviežios (gal geriau naminės?) bulvės mirtis tikrai neištiks. Va jei kažkam čiaumojant bulvę ims kilti mintys apie amžiną nepataisomą žalą - sakyčiau - tai žymiai blogesnis variantas, nei tiesiog maloniai ją suvalgyti su kokiomis skaniomis salotomis.smile.gif

Nuo riebios mesos nestorejama su salyga, kad negauni angliavandeniu pertekliaus

Augs vis tiek svoris, jeigu per daug kcal surinks. unsure.gif Tik tiek, kad vien iš normalaus (gryno) maisto kcal perteklių surinkti gerokai sunkiau, nei iš sausainiukų-riešutukų-pagraužukų.

QUOTE(MamaMamaMama @ 2014 10 21, 20:53)
trukdavo 13-14 dienu, is kuriu kokios 8 pyle kaip is kibiro.

Atsiprašau, kad pacitavau. Bet oooo košmare.
O gydytojai, ką, sakė, kad normalu? unsure.gif

QUOTE(Nidulia @ 2014 10 21, 23:10)
2 dienas stipriau, dar 2 dienas baigiamasis patepliojimas ir viskas.

O kodėl galvoji, kad negerai?smile.gif Įprastai taip ir yra, kad kai taip trumpai trunka, tai ir pats ciklas žymiai trumpesnis.

QUOTE(ginnntare @ 2014 10 21, 21:36)
Kiek skaitinejaus, sakyciau priklausau sergantiems autoimuninems ligoms.

Nesipaišyk diagnozių ten, kur jų nėra.biggrin.gif Bent jau labai linkiu, kad nebūtų.
Iš tokių būsenų, kokias aprašei, imho, išlipti galima pakankamai paprastai, tiesiog suradus, kas tinka organizmui ir kas konkrečiai (ne vien maistas, bet ir veiklos, mintys) jam kenkia. Tik gali reikėti ir laiko, ir kantrybės. Daug. smile.gif Juk tokia būklė išsivystė ne per vieną dieną?

QUOTE(-sky- @ 2014 10 22, 08:40)
nes nuolat lieka nepastebeti  rolleyes.gif

Man atrodo, kad čia tik tau taip atrodo, ir dar kas nors čia irgi galėtų pasakyti panašiai.biggrin.gif Aš, pvz. perskaitau, bet tai, taip sakant, ne autoritetas nuomonių klausimu.biggrin.gif O ir iš asmeninių pasvarstymų naudos maža. Plius patirtys visų čia turbūt pačios įvairiausios, ir vieni nesusiduria su tuo, su kuo susiduria kiti.
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2014 10 21, 18:35)
Laba diena. Noriu paklausti. Vis skaitau skaitau pas jus apie Paleo , bet kaip man sudėtinga čia viskas atrodo... Aš noriu pradėti maitintis pagal Paleo visų pirma dėl svorio - noriu  kokius 20 kg numesti. Kažkada skaičiau Delfyje , kaip mergina su Paleo numetė daug svorio , bet net baisu pagalvot - kad riebūs , mėsingi patiekalai leis tai padaryti! Ar visiems tai veikia?! Iš vis , gal yra koks, kad ir užsienio blogas , kuris akcentuoja svorio metimą su Paleo? Nes jūs visos čia labai įnikę į sveikatos klausimus. O mane domina kaip to svorio atsikratyti... Nes kas mėnesį vis +2 kg, +2 kg , jau baisu.. Neina sustabdyti svorio augimo. Aišku , nesakau , kad esu visiškai sveika sveikatos atžvilgiu, bet esu 100% įsitikinusi , kad jei numesčiau kokius 20 kg - sveikata būtų tuomet puiki.

as manau, kad zmones su virssvoriu kaip tik turi daug problemu su sveikata- kodel gi dar svoris auga? Sutrikusi hormone pusiausvyra, skrandzio bedos, ziurek dar kas.. tad.. manau neskirk labai- jus del sveikatos, o as del svorio.
maitinkis, gilinkis ir numesi to svorio 4u.gif
o blogu labia daug su pale, ivesk "paleo"" ir rinkis kuris graziausias smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ginnntare @ 2014 10 21, 20:36)
Kiekviena rudeni jauciuos blogai, bet siu metu paskutines savaites nebepakeliamos. Kiek skaitinejaus, sakyciau priklausau sergantiems autoimuninems ligoms. Pastovus zemas kraujo spaudimas ir amzinas nuovargis, taciau dabartineje situacijoje net ryte atsikelus jauciuosi tokia pavargusi. Skauda absoliuciai viska, visa kuna. Pastovus be priezasties kazkoks nerimas, viso kuno disbalansas. Kuo labiau pavargus jauciuos, tuo daugiau kemsu i save visko kas papuola, balta kava ne vienas ir ne du puodeliai, noriu tai saldaus, tai rugstaus, tai vel saldaus.  Sportuot neturiu jegu net eiti, nors sportuoju ne vienus metus, traukia tik i lova, isejau visai is rezimo. Oda pradejo reaguoti, meta spuogais, i  wc einu reciau, kas itakoja dar prastesne savijauta. Vandens isvis vos prisiverciu isgerti puse puodelio. Jauciuosi isiputus kaip balionas. Neturiu su kuo pasitarti net. Bendradarbes guzcioja peciais, sako:- ka senatvej darysi, jei dabar dejuoji... Pas gydytojus eiti nenoriu, karta ejau, kraujas buvo geras, slapimas geras, ziuri kaip i keistuole ligu atejusia ieskoti...

pasiskaityk Nidules komentaras pries tai. kaip tik surase viska.

o pradek nuo siandien. nebevalgyk jokiu saldumynu ir grudu
Atsakyti
Gal zinote kokiu naturaliu maisto vaistu pries stresa? Man gana daznai taip buna kad nelabai ka galiu valgyti del streso. O Rameval ar kaip ten tie lasai neturiu namuciuos. Karta buvo taip, kad nei miegojau nei valgiau visa savaite...Tiesiog negaliu, pykina. Nors dabar gyvenu kaip ir beveik isimtinai pagal paleo, bet va vistiek buna stresas. Ir kitam zmogui butu didziausia laime, o man laime, bet stresas. Taip atrodo, vajej, kas dabar bus biggrin.gif Nors nieko baisaus neatsitiko. Viskas gerai.

Vakar isvis beveik nieko nevalgiau. Turiu naturaliu saldainiu, tai ju gal ir visai noretusi, (dar nevalgiau) bet maisto jokio negaliu i burna, jokio. Ta prasme toks jausmas, lyg ir norisi, bet negali valgyti, kazkas trukdo.
Papildyta:
QUOTE(juste10 @ 2014 10 21, 21:05)
Kuriame straipsnyje?Nes man jos valia tai didziausio medalio verta.

Ir man idomu, kur LumiLumi delfyje?
Atsakyti