Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(" voresta " @ 2014 10 14, 19:02)
jei suvalgius bandelę pašviesėja akyse, man labiau panašu į hipoglikemiją,  nei į kirminus.
Hipoglikemijos požymiai:

silpnumas;
    prakaitavimas;
    kūno drebėjimas;
    išblyškimas;
    galvos skausmai;
    alkio jausmas;
    pykinimas;
    nerimas;
    dvejinimasis akyse;
    neaiškus matymas;
    širdies plakimas.

Juk beveik tą pat patiria saldumynų mėgėjai,  kai apsireiškia "angliavandenių gripas" perėjus į paleo.
O jei kirminai taip nemėgsta žalio maisto,  tai  kodėl žaliavalgiai veganai (nelaikantys net jokių gyvūnų)  su įvairiom kirmėlėm susiduria? Gal dėl druskos rūgšties nepakankamumo skrandyje? ax.gif

Papildyta:

pirmas straipsnis
matai, aš įpratusi tokias kirmėles (musių lervų) veisti fazaniukų auginimui,  tad manęs  mėsinės musės lervos , kurios negyvena gyvuose audiniuose, tikrai negąsdina. Prieš porą metų jas net panaudojau ožkos šuns padarytai giliai žaizdai sugydyti. Labai gražiai lervos ją išvalė ir sugijo- nors atrodė ir šlykščiai ir dvokė.

antras straipsnis- kažkokios firmelės reklama- kuo labiau prigąsdinsi- tuo labiau uždirbsi  biggrin.gif
Užsikrėtus parazitais kamuoja raumenų ir sąnarių skausmai, alerginės reakcijos, bronchinės astmos priepuoliai, ant odos atsiranda niežtinčių išbėrimų. Tokie žmonės dažnai serga, nuolat būna suirzę, dažnai prabunda 2-3 val. ryto.
ujej, Nidulia,  gal tu kirmėlių turėjai,  simptomai beveik visi tavo bėdų  biggrin.gif

Dėl parazitų savyje- nesiruošiu lakstyt tikrintis, nes nejaučiu jų turinti. Jei kokia askaridė ir apsigyvens,  tai tik suaktyvins imunitetą ir po poros metų nugaiš ir natūraliai pasišalins,  nes žmoguje jos nesidaugina.
Papildyta:

o aš esu mačius daug kirmėlyčių stintose bet vis vien valgiau  ir vis dar kasmet bent kartą jų valgau, šiek tiek pakaitinusi. Jei jūs bijot , geriau nevalgykit.
Šiaip žuvies labai mažai mano racione,  nes geros šviežios nėr iš kur gaut,  o Baltjūrinės , su gyvsidabriu ir dioksinais, nesinori.

Aciu voresta kaip visada issamiai paaiskini.
Atsakyti

Klausimas sportuojancioms. Ar gali vos po dvieju treniruociu imti gamintis energija?
Nenusrygstu vietoje, jau laukiu sekancios treniruotes, pagatava jau ryt lekti I sale, net siandien namie truputi prasitampiau. Gal sakau cia toks momentinis kazkoks energijos antpludis? Truputi maudzia slaunis, bet tas maudimas malonus ir jau pagaunu save, kad labiau stengiuosi tiesiai laikytis, nesumesti I prieki peciu.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 14, 10:20)
Sveikos,

pasidariau pilną chol. tyrimą įdomumo dėlei - nepatenkinta.
Turiu 5,77 (norma iki 5,2) MTL - 2,89 (0-2,59), DTL - 2,78 (daugiau nei 1,6), TRGL-0,35. Visi man paišo tokius rezultatus dėl streso. Nu to vidinio streso, aišku, man netrūksta, bet ir mityba ne paskutinėj vietoj, turbūt g.gif

Nematau del ko panikuoti. Pas mane irgi DTL ("gerasis" chol.) pakiles, visa kita normoje.
Papildyta:
Nidulia, gali gali wink.gif Man vien dviraciu gerai pamynus, energijos i valias atsirasdavo. Pavydziu, nes dabar nieko negaliu. Staigiau nuo kedes atsistojus i kamuoli susirieciu. Apie fizine veikla bijau ir pagalvot.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 10 14, 19:17)
ko panikuoti. Pas mane irgi DTL ("gerasis" chol.) pakiles, visa kita normoje.
Papildyta:
Nidulia, gali gali wink.gif Man vien dviraciu gerai pamynus, energijos i valias atsirasdavo. Pavydziu, nes dabar nieko negaliu. Staigiau nuo kedes atsistojus i kamuoli susirieciu. Apie fizine veikla bijau ir pagalvot.

Tada as busiu laimingiausia motera ant Lietuvos, jei man tokia energija pastoviai laikysis wub.gif
O tu nepergyvenk, spesi dar, kruopa saugok, augink ir liuliuok smile.gif

Beliko kazkaip prisiversti I poliklinika nuvaryti ir kraujo tyrimus pasidaryti, baisiai rupi cholesterolis, nes kazkada darytas tai buvo tragiskas. Bet gi dabar sociuosius riebalus stipriai sumazinusi, tai labai idomus cholesterolio rodmenys.
voresta, minejai kuriomis valandomis geriausia darytis chol. tyrimus. Lyg ir nuo 8-12? Ne? Primink prasau.
Atsakyti
Labas vakaras,mielosios.

Pasakykit ar gali skaudeti skranndi nuo darzoviu.Vasara buvo didziuliai skausmai,tai beda buvo riesutai,o dabar manau kad didelis kiekis darzoviu.Valgau tik apvirtas.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 14, 13:49)
Na, gal ir tiesą sakai, bet aš sąlyginai jauna, tai vistiek galėtų daugiau ir nebekilti.

O dabar iš kitos operos, padiskutuokim. Mano kolegė prijaučianti žaliavalgystei. Vienu metu kelis mėn. sėdėjo vien ant raw maisto. Sako pradžioj kažkodėl būdavo labai bloga, pykindavo. Tada ją kažkas pakonsultavo, kad gali būti, jog ji turi kirminų (manau, ne paslaptis, kad visi žmonės turi kirminų, esmė jų kieky). O kirminai labai nemėgsta "žaliojo" maisto. Tada jai patarė kai tik pasidarys bloga - suvalgyt, pvz, bandelę. Sako, ir akurat, suvalgiau bandelę - net akyse šviesiau pasidarė. Kaip ten yra su tais kirminais, a?
p.s. Valgantiems - skanaus biggrin.gif

drinks_cheers.gif nu va. pagydo bandele. sakau, kad sveika.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 10 14, 19:32)
drinks_cheers.gif nu va. pagydo bandele. sakau, kad sveika.

Na taip, pasere kirmeles ir tos aprimo kuriam laikui biggrin.gif

As irgi megau bandeles, sveriau 93kg, buvau spuoguota ir susirgau IS. Ot tai sveika.
Atsakyti
QUOTE(KaPija @ 2014 10 14, 20:09)
Labas vakaras,mielosios.

Pasakykit ar gali skaudeti skranndi nuo darzoviu.Vasara buvo didziuliai skausmai,tai beda buvo riesutai,o dabar manau kad didelis kiekis darzoviu.Valgau tik apvirtas.

Man du kartus buvo priepuoliniai skausmai po svieziu kopustu salotu su pomidorais. O tau skauda ar pucia?
Atsakyti
Mėnuli, tu visuomet pilnaties fazėje lotuliukas.gif
Atsakyti
Nepucia,o skauda.Ryt bandysiu mazai darzoviu,ziuresiu kaip reaguos mano skrandelis.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 14, 21:14)
Man du kartus buvo priepuoliniai skausmai po svieziu kopustu salotu su pomidorais. O tau skauda ar pucia?

nidulia, atsakiau tau sporto temoje 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 14, 19:12)
Klausimas sportuojancioms. Ar gali vos po dvieju treniruociu imti gamintis energija?
Nenusrygstu vietoje, jau laukiu sekancios treniruotes, pagatava jau ryt lekti I sale, net siandien namie truputi prasitampiau. Gal sakau cia toks momentinis kazkoks energijos antpludis? Truputi maudzia slaunis, bet tas maudimas malonus ir jau pagaunu save, kad labiau stengiuosi tiesiai laikytis, nesumesti I prieki peciu.

gali gali 4u.gif fainas jausmas ane? biggrin.gif
atrodo per treniruote pavargsti, darai paskutini pakartojima, kojos dega, dantis sukandusi tupi zemyn, padarai treniruote, nusimaudai ir po to tooookia gera nuotaika, energijos daug, atrodo kalnus gali nuversti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 10 14, 21:14)
Mėnuli, tu visuomet pilnaties fazėje  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif ta pati pamaniau biggrin.gif Ale uzsispyrusi gi menulis, nors tu ka biggrin.gif

QUOTE(KaPija @ 2014 10 14, 21:24)
Nepucia,o skauda.Ryt bandysiu mazai darzoviu,ziuresiu kaip reaguos mano skrandelis.

Mano draugei zarnyna skauda nuo visu kopustiniu, net ir apvirtu. Gal tikrai pamegink pamazinti arba pradziai kopustiniu nevalgyti.

QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 10 14, 21:38)
nidulia, atsakiau tau sporto temoje 4u.gif
Papildyta:
gali gali  4u.gif fainas jausmas ane?  biggrin.gif
atrodo per treniruote pavargsti, darai paskutini pakartojima, kojos dega, dantis sukandusi tupi zemyn, padarai treniruote, nusimaudai ir po to tooookia gera nuotaika, energijos daug, atrodo kalnus gali nuversti lotuliukas.gif

Ziauriai fainas:) Labai tikiuosi, kad visada taip bus, nes tikrai smagu, kai nuotaika fantastiska, energijos yra, tarsi pacios kojos lekia I prieki smile.gif As juk ilga laika be energijos buvau, todel taip dziugauju dabar. Man po treniruotes kojeles dreba ir linksta kaip pas pamusta ciucika, ciut iki masinos nueinu:) Kadangi mano pratimai ratu (crossfit, cia mane jautiena apsviete) o ne tas pats pratimas iki drebejimo, tai man kiek kitaip per treniruote, nedreba sulig paskutiniu pakelimu niekas, bet po visos treniruotes tikrai jauciu, ka pasportavau nuo dusios. O svarbiausia, kad man patinka. Iki siol nejau, nes noro ir jegu neturejau. Kaip sake man Jolkitas, negalima per jega eiti jei jauti, kad near sportui jegu, nes tuomet organizmas ne atsistatines o atvirksciai, viska tik griausi. Dabar jauciu, kad noriu ir galiu.
Atsakyti