Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 51

QUOTE(Leonilė @ 2014 10 12, 17:09)
Taip, gaunu paklitaxelį+karboplatiną+avastiną, kojas ir dubenį nežmoniškai skauda, kur tarpais plinta į stuburą, skausmą galėčiau prilyginti sąrėmių skausmui, kai gauni maximalią skatinamųjų dozę.
Kita ploblema pilvas, viduriai užkietėję, gėriau 2 rabarbarų šaknų tab. Vakare 15 gutalax lašiukų, ryte susivariau 4 microlax klyzmutes, nepadėjo, per pietus duphalaco pasiėmiau, nepadeda verysad.gif
Ir dieną prieš lynų sėmenų kisielių gėriau.

Dabar jau dar ir pykina, susileidau Zofraną, valgyt nieko nesinori....
Žiauri ta chemoterapija, eina peklan...

Leonile lasines statosi privaciai,ieskoma pazistamo med personalo.ir palasina po chemiju.Laikykites 4u.gif O del viduriu.nebandot gerti senos lapu arbatos.kai vyras skyriuj gulejo ten visi ligoniai jomis viens kita vaisina.
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 10 12, 18:31)
Leonile lasines statosi privaciai,ieskoma pazistamo med personalo.ir palasina po chemiju.Laikykites 4u.gif O del viduriu.nebandot gerti senos lapu arbatos.kai vyras skyriuj gulejo ten visi ligoniai jomis viens kita vaisina.

Ši arbaa žiauriai raižo unsure.gif gėriau kažkada, kai dar sveika buvau. Netiko man.
---------

Galvojau, kad chemoterapijos šalutiniai baisūs, bet, kad ant tiek..... neįsivaizdavau.
Nenoriu aš tos chemijos daugiau, atsisakysiu turbūt, neištversiu aš 5 kartų niekaip angel_sadangel.gif

P

Pasiduodu
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 12, 17:43)
Ši arbaa žiauriai raižo  unsure.gif  gėriau kažkada, kai dar sveika buvau. Netiko man.
---------

Galvojau, kad chemoterapijos šalutiniai baisūs, bet, kad ant tiek..... neįsivaizdavau.
Nenoriu aš tos chemijos daugiau, atsisakysiu turbūt, neištversiu aš 5 kartų niekaip angel_sadangel.gif
P

Pasiduodu

Oi laikykis. Pamatysi ryt jau pradesi pagiriotis nuochemijos ir pamazu atsistos viskas i vietas.
Nepadaugink laisvinamuju.
Papildyta:
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 12, 17:27)
Kuo tepti dūrio vietas ant užpakalio? atsirado kažkokios mėlynės.
Ir kuo tepti venas ?ten kur lašino chemiją irgi mėlynės susidarė

Mama tepė lyg Venatorun .
Mamai Ketanovas nepadeji. Ji leidosi Tramadoli. Bet mes buvom gave palikimo. Tu pakalbek su seimos gydytoja gal israsys.
Dar mamai leisdavau nospa.
Papildyta:
Ruduo tikrai nuostabus. Siandien buvau su suniu miske, tai juokiausi, kad lapais sninga. Geltona, geltona.
Bukit ir jus visos tokios grazios ir stiprios kaip ruduo. Laikykites. Visoms po ziupsneli sypsenos.
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 12, 18:43)
Ši arbaa žiauriai raižo  unsure.gif  gėriau kažkada, kai dar sveika buvau. Netiko man.
---------

P

Pasiduodu

Laikykites,ir net minties apie pasidavima! Jus kovotoja! O del lasaliniu,mama vezem i savo poliklinika, pas seimos gyd uzejom,ir sesute pastate proceduriniam.
Labai tikiuosi ryt bus jau lengviau,ir taip su kiekviena diena po zingsniuka! Pasimelsiu uz Jus,kad tik visi blogumai kuo greiciau pasibaiktu.
Del viduriuku patarsiu,ir mamai po operacijos padejo. 1 litras silto vandenuko, didelis saukstas druskos ir visos citrinos sultys, ir isgert is ryto per valanda. Nera malonaus skonio bet pranusa tikrai gerai!
Mamuliukas mano tai ne kaip,visa issiputusi,nieks nieko nedaro kol kas,savaitgalis. Sian vel kraujuka lasino,jau hemoglibinas 84. Bet sian pykina ir vemia,silpna, nieko nenori matyt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drambiuke: 12 spalio 2014 - 18:05
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 12, 18:43)
---------

P

Pasiduodu

Man tai viduriam vienintelė priemonė-klizma (paprasta) nes iš esmės susidaro kamštis, kurį reikia "pramušti". kai jį išjudinsit, viskas pajudės ir bus geriau. o visos geriamos priemonės iš viršaus spaudžia, o apačioje nepraeina. mano tokia patirtis.

Ir jokių gydymo atsisakymų. Jūs dar tik pradėjot gydytis. Turit kovot
Atsakyti
Aš kai gydžiausi Kauno klinikose, tai kaunietės susitardavo su sesele, leidžiančia chemiją, kad sulašintų kitą dieną skysčius. Galima prašyti, kad sulašintų savo šeimos klinikoje.
Leonile, preis tie negerumai. Kokią trečią dieną jau geriau bus.
Dėl tų vidurių kietėjimo, aš tai natūraliom priemonėm -sėmenų aliejau šaukštą, ryte avižų košės, mirkytų slyvų džiovintų, ir tą mirkalą išgerdavau, vasrą tai man labai tiko ir žalios slyvos.
Atsakyti
Leonile, laikykitės. Gal po kitų chemijų bus lengvesni šalutiniai. Vyrui buvo žarnyno nepraeinamumas, pavargo kol pramušė, pagrinde klizmos. Dar dėl to susidarė, kad buvo nusilpę visi raumenys pradžioj ligos. Viduriavimus stabdė, o kai užstabdė uch
Vėliau labai seka vidurius, ligoninėj gana efektyvus duodavo laktuliozės sirupą, dėl pavadinimo pasitikslinsiu išrašuose.

Drambiuke, sveikatos mamai. Skysčius varančius gauna? Nenuleidinėjo skysčių?
Atsakyti
Ačiū už palaikymą wub.gif
Aš bijau Tramadolio, nes jis labai mažai kam tinka, mano a.a. tetei nuo jo haliucinacijos buvo prasidėjusios ir kaip pats sakė, jautiesi lyg girtas...

Kitokių vaistų skausmui malšinti nėra apart Tramadolio?

Angele, laktulioze as geriau. Pavadinimas Duphalac. Dar yra ir kitas Ratiopharm firmos analogas, kuris ir vadinasi Lactulioze.
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 12, 20:47)
Ačiū už palaikymą wub.gif
Aš bijau Tramadolio, nes jis labai mažai kam tinka, mano a.a. tetei nuo jo haliucinacijos buvo prasidėjusios ir kaip pats sakė, jautiesi lyg girtas...

Kitokių vaistų skausmui malšinti nėra apart Tramadolio?

Na jei jusu tetulei Tramadolis netiko, nereiskia, kad ir jums netiks, nes organizmai skirtingi, vaistu toleravimas skirtingas mirksiukas.gif Daug kas ji geria prie onkologiniu ligu, bet apie haliucinacijas nuo jo pirma karta girdziu g.gif

Yra ir kiti vaistai: pradzioj bandykit Nimesiliu, analginu, nospa, Dicloberlu, jei nepades, yra opijatiniai pleistrai, jei ju nenorit-yra morfijus. Visi isbandyti, geriausias-Tramadolis. Pabandykit 4u.gif

O siaip prisijungsiu prie palaikanciu chemijos nenutraukti. Labai chrenova buna pora dienu, paskui bukle lengveja, gereja, kol vel tampat normaliu zmogumi. Ligoniai prakencia tas pora dienu, kol chemija ten vezi dusina, tada susilasina lasaline, kad nuodus isplautu is organizmo. Arba bandykit daug gerti mineralinio vandens 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 10 12, 19:59)
Leonile, laikykitės. Gal po kitų chemijų bus lengvesni šalutiniai. Vyrui buvo žarnyno nepraeinamumas, pavargo kol pramušė,  pagrinde klizmos. Dar dėl to susidarė, kad buvo nusilpę visi raumenys pradžioj ligos. Viduriavimus stabdė, o kai užstabdė uch
Vėliau labai seka vidurius, ligoninėj gana efektyvus duodavo laktuliozės sirupą, dėl pavadinimo pasitikslinsiu išrašuose.

Drambiuke, sveikatos mamai. Skysčius varančius gauna? Nenuleidinėjo skysčių?

Nieko neduoda del skysciu. Chirurgas paciupinejo,sako nepanasu kad ka reiktu nuleist.. Tai klausiu kodel ji visa issiputus,ar ten oras ar ten kas? Ir nieks man taip neatsake... O matosi kad visa kaip backute,ir del to sako visi sonai skauda...
Leonile nezinau kaip veiksminga bus tau, bet mamytei gerai skauma nuima diclac. Ypac kaulu skausmus. Tik vat jau skrandukui ji fui fui kaip kenkia...
Atsakyti
esu girdejusi, kad po chemoterapijos padeda kazkoks vandenukas su sidabru. mano koleges anytai taip buvo, tai pamenu kai kazkada kalbejom, sake kad perka ji, ir atsigauna daug greiciau po chemo
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 12, 20:58)
Na jei jusu tetulei Tramadolis netiko, nereiskia, kad ir jums netiks, nes organizmai skirtingi, vaistu toleravimas skirtingas mirksiukas.gif Daug kas ji geria prie onkologiniu ligu, bet apie haliucinacijas nuo jo pirma karta girdziu g.gif

Yra ir kiti vaistai: pradzioj bandykit Nimesiliu, analginu, nospa, Dicloberlu, jei nepades, yra opijatiniai pleistrai, jei ju nenorit-yra morfijus. Visi isbandyti, geriausias-Tramadolis. Pabandykit 4u.gif

O siaip prisijungsiu prie palaikanciu chemijos nenutraukti. Labai chrenova buna pora dienu, paskui bukle lengveja, gereja, kol vel tampat normaliu zmogumi. Ligoniai prakencia tas pora dienu, kol chemija ten vezi dusina, tada susilasina lasaline, kad nuodus isplautu is organizmo. Arba bandykit daug gerti mineralinio vandens 4u.gif

Tramadolio neturiu, rytoj "susiveiksiu", ir tikiuosi jis man tiks. Turiu namie Morfino. Skambinau būdinčiai gydytojai pasikonsultuoti dėl morfino. Liepė iškęsti iki rytojaus, bet jeigu nepraeis susileisti 0,5ml.morfino.
Išgėriau ibuprofeno 600mg. (Bent psichologiškai gal suveiks). Daugiau leistis nei diclofenaco nei ketanovo negaliu, nes labai skaudžiai per kojas "nubėga" ir toks jausmas, kad skausmą dar labiau suaštrina.

Ir blogiausia, kad gerti nieko negaliu. Skauda visur doh.gif tik gurkšnį praryju ir skauda. Viso gal šiandien 300ml. ir išgėriau, suvokiu, kad reikia gerti, bet negaliu, skauda.

Atsakyti