[quote=drambiuke,2014 10 11, 20:22]
[quote=Leonilė,2014 10 11, 19:40]
Man klausimas iškilo, jeigu kraujas geras, visi rodikliai geri, ar būtina griežtai laikytis 3savaičių režimo? ar nieko tokio jei bus 3-5 dienas nukelta chemija?
[/qu
Net nezinau, mano mamai chemijos nei vienos nepavyko gaut laiku ... Kai turejo lasint antra chemija, mire sesrs vyras Kai turejo lasint 3 chemija, mire tetukas... tai visos buvo savaite nukeltos. Nieko chemoterapeute nesake, ar cia gerai ar ne, siaip ji isvis nieko nesake atejna mamayte, paskyria ir atia, o jei koks klausimas, tas pats kad sienai uzduot.. As visa info gavau cia, ir perskaicius daugeli forumo temu...
Nezinau kada dabar mums pas ta chemoterapeute, turejau skambint pirmadieni, jei butu echoskopija padare... Dabar paskambinsiu, pranesiu kad mamulis ligonineje, na ir paklausiu, ar galim kokio gydymo tiketis... Siaip jau esu uzsirasius konsultacijai pas kita , ne VUOI o Santariskiu klinikuose... Dar galvoju pabandyt Bloznelyte, sako kai jau neiks neapsiima tai kartais ji bando eksperimentini gydyma..
Leonile o tu ilsekis, taupyk jegeles. Linkiu , kad visi blogumai kuo greiciau praeituuu. Ir kaip rasiai po visu chemiju kuo ilgiausios remisijoooos!
Siandien dar drauge nuliudino... Jai buvo pries pusantru metu kruties vezys diagnozuotas, gavo 8 chemijas, spinduliu, dabar jau va gruodi butu metai kai herceptina leidosi, bet nutraukia ji, nes kiausydese aptiko kazkoki darini... Eina ji is proto dabar Suzinojusi apie diagnoze, ji pakeite visa gyvenima, ir maitinosi beveik kaip zaliavalge, meditavo, ir dabar se tau vel asaru pakalne...
[/quote]
Negrazu klausti, bet kas buvo tavo sesers vyrui. Juk jaunas zmogus. Ar irgi pakirto v?
QUOTE(Mergelė @ 2014 10 11, 22:01)
Negrazu klausti, bet kas buvo tavo sesers vyrui. Juk jaunas zmogus. Ar irgi pakirto v?
Jaunas 30 metu... Jis pats isejo.. pats taip nusprende Apei metus jau ji kamavo depresija, gal net daugiau, ir visi raginimai nueiti pas gydytoja buvo atmetami , ka as durnas , kad pas psichiatra eit... Ir uzteko pasikeitimo darbe, paluzo... Nesmerkiu jo, ir iki siol labai gailiuosi, kad nieks laiku nepamate problemos rimtumo...
Mano mamai Gimdos kuno vezys, bet kalbejau su pazistama, ji med.sesute, tai sake bandyt pas ja jei yra mts kepenyse, ji kartais apsiima ir taiko kazkoki gydyma...
Papildyta:
Zinau , kad Bloznelyte specializuojasi odos susirgimuose,melanoma, bet vat uzstrigo pazystamos pasakymas, kad jei yra kepenu mts, tai pas ja galima bandyt ..
QUOTE(drambiuke @ 2014 10 11, 22:24)
Jaunas 30 metu... Jis pats isejo.. pats taip nusprende Apei metus jau ji kamavo depresija, gal net daugiau, ir visi raginimai nueiti pas gydytoja buvo atmetami , ka as durnas , kad pas psichiatra eit... Ir uzteko pasikeitimo darbe, paluzo... Nesmerkiu jo, ir iki siol labai gailiuosi, kad nieks laiku nepamate problemos rimtumo...
Mano mamai Gimdos kuno vezys, bet kalbejau su pazistama, ji med.sesute, tai sake bandyt pas ja jei yra mts kepenyse, ji kartais apsiima ir taiko kazkoki gydyma...
Papildyta:
Zinau , kad Bloznelyte specializuojasi odos susirgimuose,melanoma, bet vat uzstrigo pazystamos pasakymas, kad jei yra kepenu mts, tai pas ja galima bandyt ..
Papildyta:
Aš šalinausi odos darinius kažkada pas ją. Tai va ir galvoju koks ryšys dabar ir šalinausi, bet pas kitą onkologę. Nes apgamai labai negražūs buvo.
Gal kas galėtų paaiškinti kokiu tikslu po chemijos reikia gerti daug vandens? Ir kaip supratau kuo daugiau,tuo geriau? taip?
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 11, 22:42)
Gal kas galėtų paaiškinti kokiu tikslu po chemijos reikia gerti daug vandens? Ir kaip supratau kuo daugiau,tuo geriau? taip?
Išplauti chemiją iš Jūsų. Aš net lašelines statausi po pora litru dienai, kol neatsigaunu.
Stengiuosi lašinti chemija laiku, ypač kai yra atsakas ir chemoterapeutė nepasiduoda mano "provokacijom", kad aš dar neatsigavus po ankstesnės. Tokia nuostata. Per
keturis metus gal tik pora kartu 2-3 dienom nukėlėm, o daugiau varėm kaip patrakę.
Prie ko Bloznelytė ir chemoterapija? nu čia tai pievos. Atsiprašau, bet grubiai paklausiu: pinigų neturi kur dėt? nežinau nežinau
o šiaip - merginos, ar matėt koks dar vis ruduo už lango. FANTASTIKA. geltona, nešalta. pilnai laimei reikia tik geros savijautos. Ko visoms ir linkiu.
Labanakt. Tegu ryt būna geresnė diena. o atsakyti reikia: taip ir bus
Drambliuke.dabar svarbu .kad mama sustipretu.nueisit i santariskes.gal chemike visai kitom akim paziures i mama ir jos bukle.Tikekis.kad ir gydyma skirs.Del Bloznelytes ir as esu skaicius.ir senose temose buvo diskutuota.Ji kai nieko jau negalima padaryti berods kazkokia lempa sviecia i ta augli.taip ji sumazindama.Neatsimenu kaip tai vadinasi kazkokia fotosinteze .aisku bandykit.Del visokiu cordysepsu ir kitu papildu.kiekvienas pats nusprendzia naudoti ar ne.kas nepadeda vienam gali padeti kitam.bendros nuomuones cia nebus.Visom sveikatos.
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2014 10 12, 00:22)
Išplauti chemiją iš Jūsų. Aš net lašelines statausi po pora litru dienai, kol neatsigaunu.
Stengiuosi lašinti chemija laiku, ypač kai yra atsakas ir chemoterapeutė nepasiduoda mano "provokacijom", kad aš dar neatsigavus po ankstesnės. Tokia nuostata. Per
keturis metus gal tik pora kartu 2-3 dienom nukėlėm, o daugiau varėm kaip patrakę.
Prie ko Bloznelytė ir chemoterapija? nu čia tai pievos. Atsiprašau, bet grubiai paklausiu: pinigų neturi kur dėt? nežinau nežinau
o šiaip - merginos, ar matėt koks dar vis ruduo už lango. FANTASTIKA. geltona, nešalta. pilnai laimei reikia tik geros savijautos. Ko visoms ir linkiu.
O kur tu tas lašelines stataisi?
Man visai blogai, visą naktį skausmai kankino, susileidau, Ketanovą, skausmą tik apmalšino, vėliau Diclofenac, tik apmalšina skausmą
Skausmą vertinu pagal skausmo skalę 8 iš 10.
Turiu užsilikusio nuo tėčio Metrifen pleistą, jeigu prisiklijuočiau? kai toks skausmas tai gyvent jau dabar nesinori...
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 12, 14:05)
O kur tu tas lašelines stataisi?
Man visai blogai, visą naktį skausmai kankino, susileidau, Ketanovą, skausmą tik apmalšino, vėliau Diclofenac, tik apmalšina skausmą
Turiu užsilikusio nuo tėčio Metrifen pleistą, jeigu prisiklijuočiau? kai toks skausmas tai gyvent jau dabar nesinori...
Jei paklitakselį gauni, tai kaulus nuo jo skauda-kojų, dubens. Kokias dvi dienas. Man nuo pirmo leidimo irgi labai labai skaudėjo. Kiti kartai žymiai lengvesni buvo. laikykis.
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 11, 18:40)
Man klausimas iškilo, jeigu kraujas geras, visi rodikliai geri, ar būtina griežtai laikytis 3savaičių režimo? ar nieko tokio jei bus 3-5 dienas nukelta chemija?
Kai mano anyta sirgo mielomine liga ir gulėjo Santariškėse hematologiniame skyriuje, buvau paskaitoj apie chemoterapiją. Paskaitą skaitė Kviliūtė. Ji aiškino, kad chemija veikia tam tikro išsivystymo, t.y. amžiaus ląsteles. Dėl to ji ir skiriama kursais. Manau, kad jei nėra rimtų priežasčių, neleidžiančių gydytis, tai geriau laikytis grafiko.
Tikrai nuostabus ruduo uz lango ir geras oras lauke, visoms linkiu sveikatytes ir stiprybes!
O kazi tuos grybus ir tuos tranfaktorius galima gert paraleliai su gydymu?
gal dar kam is cia yra plauciu vezys? nes daugiausiai kaip suprantu tai su moteriskom visos kovoja.
O kazi tuos grybus ir tuos tranfaktorius galima gert paraleliai su gydymu?
gal dar kam is cia yra plauciu vezys? nes daugiausiai kaip suprantu tai su moteriskom visos kovoja.
QUOTE(Edmė @ 2014 10 12, 15:21)
Jei paklitakselį gauni, tai kaulus nuo jo skauda-kojų, dubens. Kokias dvi dienas. Man nuo pirmo leidimo irgi labai labai skaudėjo. Kiti kartai žymiai lengvesni buvo. laikykis.
Taip, gaunu paklitaxelį+karboplatiną+avastiną, kojas ir dubenį nežmoniškai skauda, kur tarpais plinta į stuburą, skausmą galėčiau prilyginti sąrėmių skausmui, kai gauni maximalią skatinamųjų dozę.
Kita ploblema pilvas, viduriai užkietėję, gėriau 2 rabarbarų šaknų tab. Vakare 15 gutalax lašiukų, ryte susivariau 4 microlax klyzmutes, nepadėjo, per pietus duphalaco pasiėmiau, nepadeda
Ir dieną prieš lynų sėmenų kisielių gėriau.
Dabar jau dar ir pykina, susileidau Zofraną, valgyt nieko nesinori....
Žiauri ta chemoterapija, eina peklan...
Kuo tepti dūrio vietas ant užpakalio? atsirado kažkokios mėlynės.
Ir kuo tepti venas ?ten kur lašino chemiją irgi mėlynės susidarė
Ir kuo tepti venas ?ten kur lašino chemiją irgi mėlynės susidarė