Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 51

QUOTE(ida1 @ 2014 11 09, 19:25)
ide 4u.gif parasykit kaip jusu tetis laikosi?jau pabaiget gydyma?kaip jauciasi?

Gydymą praeitą savaitę baigėme. Lašino gemcitabiną su karboplatina. Šiaip chemijos praėjo normaliai, tik po priešpaskutinės buvo labai užšokęs spaudimas ir dusino. Po 3sav.KT, širdies echoskopija ir dar kažkoks stemplės tyrimas. Po keturių chemijų labai sublogėjo kraujas ir nelabai atsistato, onkologiniam sakė, kad taip turi būti. Eisim šią savaitę pas šeimos gyd. darytis kraują žiūrėsim ką sakys., nes dabar tik maistu bandom reguliuotis ax.gif

Vilties ir sveikatos visoms.
Vakar radau tokius žodžius:
Ilsėkis kai pavargsti, kai tampi pažeidžiamas blogų emocijų, neaiškumo, liūdesio ar pykčio. Suklupęs sutelksi vėl jėgas, stosies ir susikaupsi didiems darbams. Kiekvienas daug pasiekęs žmogus savo laiku turėjo pereiti per baimes, dvejones, sunkios vienatvės ir neaiškumo akimirkas. Kartais per itin sunkias, nežmoniškai sunkias kai rodos nebėra daugiau nei Tikėjimo nei jėgų. Iš tiesų visos tokios emocijos ir mintys net nėra tikros. Tai nesi Tu, tavo mintis tai ne Tu.
Geros dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dvyne9 @ 2014 11 07, 23:32)
Vietą atrado sausio vidury ir užrašė. O aš palinkčiojau galva kaip kvailė ir išėjau  blush2.gif

Jau rašiau anksčiau, pasikartosiu- tyrimą galite nemokamai atlikti bet kurioje net ir privačioje klinikoje, tik turėkit gydytojos siuntimą mirksiukas.gif
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2014 11 08, 18:51)
Jauciu- pralaimiu as sita kova.

Nu čia kas dabar? mad.gif Nori prieš kžką pralaimėti-puiku, nes jau pralaimi prieš mane, nes aš tau uodegą vanoju gun_rifle.gif O su tuo brudu kovoti būtnai.
Wilow, o anksčiau gerai matei su ta akim?
Leonile, o vaistus nuo pykinimo tu nuolat per chemiją naudojai? Mūsų klaida buvo ta, kad laukdavom, kol pradės pykinti ir tada leisdavomės. Tokiu atveju jau niekas nebepadėdavo doh.gif O kai leisdavom nuolat-būdavo nuolatinis šleikštulys, bet be vėmimo protrūkių.
Kastuve, puikios naujienos thumbup.gif Skaitau pažintinė kelionė Marijampolė-Kaunas-Utena irgi neblogai biggrin.gif Bet kokius atveju, po tokių puikių žinių, tikiuosi nebuvo didelio liūdesio dėl nepavykusios kelionės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ide @ 2014 11 10, 09:28)
Gydymą praeitą savaitę baigėme. Lašino gemcitabiną su karboplatina. Šiaip chemijos praėjo normaliai, tik po priešpaskutinės buvo labai užšokęs spaudimas ir dusino. Po 3sav.KT, širdies echoskopija ir dar kažkoks stemplės tyrimas. Po keturių chemijų labai sublogėjo kraujas ir nelabai atsistato, onkologiniam sakė, kad taip turi būti. Eisim šią savaitę pas šeimos gyd. darytis kraują žiūrėsim ką sakys., nes dabar tik maistu bandom reguliuotis ax.gif

Vilties ir sveikatos visoms.
Vakar radau tokius žodžius:
Ilsėkis kai pavargsti, kai tampi pažeidžiamas blogų emocijų, neaiškumo, liūdesio ar pykčio. Suklupęs sutelksi vėl jėgas, stosies ir susikaupsi didiems darbams. Kiekvienas daug pasiekęs žmogus savo laiku turėjo pereiti per baimes, dvejones, sunkios vienatvės ir neaiškumo akimirkas. Kartais per itin sunkias, nežmoniškai sunkias kai rodos nebėra daugiau nei Tikėjimo nei jėgų. Iš tiesų visos tokios emocijos ir mintys net nėra tikros. Tai nesi Tu, tavo mintis tai ne Tu.
Geros dienos 4u.gif

Na va kaip smagu kad atsaket.cia su plauciais jau nieko nebeliko is senesniu verysad.gif Linkiu teciui sveikatos.palankiu tyrimu.ir kad jegos po chemijos greiciau atsistatytu.Parasykit dazniau 4u.gif Visom sveikatos
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 11 10, 08:35)

Wilow, o anksčiau gerai matei su ta akim?

Ta mano akis visada buvo silpnesnė jau kokia dešimt metų (kiek nešioju akinius), bet po galvos švitinimo jaučiau kad ji dar pasilpus ir naktį atsibudus visokius tamsulius matydavau, bet nebuvau uždengus sveikesnės. Tą padariau neseniai , nes skaudėt pradėjo. Bijau nusišnekėt - švitinimas ko gero sudegino lęšiuką, iš kraštų vaizdas dar yra.
NERA, kaip tavo nuotaikos? gal kokių naujienų turite?
Atsakyti
Kastuve, vis tik naujas miestas pamatytas. Tikiu bus daug savaitgalių su išvykom po nematytus miestus ir šalis.

Seminare išsakyta mintis Bent kartą per metus nukeliauk kur nebuvai, padaryk ko niekad nedarei.

Giedrė berods minėjo, jei nepainioju, kad norėtų prisidėti prie veiklos su besigydančiais. Gal dar ką sudomins, man įdomu, norėčiau praeiti mokymus dėl sergančių ir dėl savęs, tiek, kad kažin ar esu tinkamas emocinis palaikytojas šiuo metu.
Savanorystės programa "Draugų kalendorius"

Ide, gražūs žodžiai. Sveikatos jūsų tėčiui, reikia laiko atsistatyti kraujuj.
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 11 10, 10:15)
Na va kaip smagu kad atsaket.cia su plauciais jau nieko nebeliko is senesniu verysad.gif Linkiu teciui sveikatos.palankiu tyrimu.ir kad jegos po chemijos greiciau atsistatytu.Parasykit dazniau 4u.gif Visom sveikatos

Skaitau Jus beveik kiekvieną dieną su vienom paliūdžiu su kitom džiaugiuosi gerom naujienom tyliai, tik kartais aš nelabai turiu ką parašyti ax.gif nelabai aš raštinga
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 11 10, 10:24)
Bijau nusišnekėt - švitinimas ko gero sudegino lęšiuką, iš kraštų vaizdas dar yra.

Sakyčiau nueik pas okulistę, gal dar galima pataisyti be lęsiuko operacijos g.gif
Naujienas dėlioju galvoje. Šiandien ir ryt kalbamės su gydytojais ir manau vėl važiuosim. Dėl tų nepakeliamų skausmų ir paralyžiaus Izraelio neurochirurgas davė 90 proc. , kad kalti per ilgi varžtai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 11 10, 08:35)

Leonile, o vaistus nuo pykinimo tu nuolat per chemiją naudojai? Mūsų klaida buvo ta, kad laukdavom, kol pradės pykinti ir tada leisdavomės. Tokiu atveju jau niekas nebepadėdavo doh.gif O kai leisdavom nuolat-būdavo nuolatinis šleikštulys, bet be vėmimo protrūkių.

Deja, bet taip, tik pajutus, kad pykina leidžiuosi. Pirmąjį kartą pykinimas ir vėmimas ne toks intensyvus buvo, kaip šį kartą. Šį kartą tik dvi dienas pasikankinau. Ir jau normaliai viskas. Keliuosi, viską darau... O pirmojo karto nesinori net prisiminti verysad.gif Antrąjį kartą tik skausmeliai buvo palyginti su pirmuoju.
O nesileidau iškarto vien tik dėl to, kad galvojau, kad man vidurius užkietins doh.gif ir taip čia mano amžina problema verysad.gif
dabar tik kojos liko "medinės", užtirpusios, toks jausmas lyg būčiau jas stipriai įsidilginusi doh.gif
bet žinau, kad kitaip nebus verysad.gif
rytoj einu kraują tirtis.
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 11 10, 11:04)
Deja, bet taip, tik pajutus, kad pykina leidžiuosi.  Pirmąjį kartą pykinimas ir vėmimas ne toks intensyvus buvo, kaip šį kartą. Šį kartą tik dvi dienas pasikankinau. Ir jau normaliai viskas. Keliuosi, viską darau... O pirmojo karto nesinori net prisiminti  verysad.gif  Antrąjį kartą tik skausmeliai buvo palyginti su pirmuoju.
O nesileidau iškarto vien tik dėl to, kad galvojau, kad man vidurius užkietins  doh.gif ir taip čia mano amžina problema verysad.gif
dabar tik kojos liko "medinės", užtirpusios, toks jausmas lyg būčiau jas stipriai įsidilginusi  doh.gif
bet žinau, kad kitaip nebus  verysad.gif
rytoj einu kraują tirtis.

O nuo užkietėjimo geri ką nors? Aš gerdavau forlax'ą, bet tik baigus zofraną (nes kitaip labai pūsdavo pilvą ir raižydavo), forlax'as "pramušdavo" ir vėl viskas toliau eidavosi gerai. Šiaip man chemoterapeutė sakė, kad zofraną gerti tik 1-2 dienas po lašinimo, paskui, jei pykina, keisti cerukaliu. Ir šiaip, nuo pykinimo vartot abu - ir cerukalį, ir zofraną, jei labai blogai.
Aš pati cerukalio nebandžiau, nes nusigandau šalutinių. Bet man niekada ir nebuvo taip blogai, kad vemčiau. Pabandyk su seknačiu kursu tu, jei nori, gal padės wink.gif

Man vėl skrandis streikuoja. Nežinau, čia gal dar juk ne recidyvas? doh.gif nes kai susirgau tai skrandžiu pirmiausia ir pasireiškė viskas. Bei vidurių užkietėjimu (yra ir tas, niekaip nenusikratau...). Aplankiau jau visokius daktarus, jų nuomone, viskas ok, čia su vėžiu nesusiję. O man atrodo, kad susiję. Tai belieka laukt kompiuterinės, sausio 16 d... Nervinu pati save, kodėl ramiai sau pagyvent negaliu, galvos nesukdama doh.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 11 10, 11:24)
Ta mano akis visada buvo silpnesnė jau kokia dešimt metų (kiek nešioju akinius), bet po galvos švitinimo jaučiau kad ji dar pasilpus ir naktį atsibudus visokius tamsulius matydavau, bet nebuvau uždengus sveikesnės. Tą padariau neseniai , nes skaudėt pradėjo. Bijau nusišnekėt - švitinimas ko gero sudegino lęšiuką, iš kraštų vaizdas dar yra.

Willow, as siulyciau nespeliot ir nelaukt, o dumt pas gydytoja... Kas ten zino, nuo ko.. Issiaiskinsit, bus paciai ramiau.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 11 10, 12:31)
O nuo užkietėjimo geri ką nors? Aš gerdavau forlax'ą, bet tik baigus zofraną (nes kitaip labai pūsdavo pilvą ir raižydavo), forlax'as "pramušdavo" ir vėl viskas toliau eidavosi gerai. Šiaip man chemoterapeutė sakė, kad zofraną gerti tik 1-2 dienas po lašinimo, paskui, jei pykina, keisti cerukaliu. Ir šiaip, nuo pykinimo vartot abu - ir cerukalį, ir zofraną, jei labai blogai.
Aš pati cerukalio nebandžiau, nes nusigandau šalutinių. Bet man niekada ir nebuvo taip blogai, kad vemčiau. Pabandyk su seknačiu kursu tu, jei nori, gal padės wink.gif
Man vėl skrandis streikuoja. Nežinau, čia gal dar juk ne recidyvas?  doh.gif nes kai susirgau tai skrandžiu pirmiausia ir pasireiškė viskas. Bei vidurių užkietėjimu (yra ir tas, niekaip nenusikratau...). Aplankiau jau visokius daktarus, jų nuomone, viskas ok, čia su vėžiu nesusiję. O man atrodo, kad susiję. Tai belieka laukt kompiuterinės, sausio 16 d... Nervinu pati save, kodėl ramiai sau pagyvent negaliu, galvos nesukdama  doh.gif

Suprantu tave.jaudiniesi del visko.as pati tokia doh.gif .Vienas vienintelis budas dirbti su savimi.nukreipt mintis.matyti tik teigiamus dalykus.Kaip tai padaryti.nezinau.as nemoku...Dar labai ne i tema.mane pacia ziauriai vargina nugaros skausmai sprando.arba strenu srityje.skauda itemptus raumenis.Sita problema jau sena.gal sesi metai.dabar vel paumejo.gal zinot kaip su tuom kovot g.gif .Koki masazista.ar akupunktura.
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 11 10, 11:31)
belieka laukt kompiuterinės, sausio 16 d... Nervinu pati save, kodėl ramiai sau pagyvent negaliu, galvos nesukdama  doh.gif

Ačiū už patarimus 4u.gif
O tu nenori dėl savo vidinės ramybės pasidaryti CA-125 tyrimą? Gal bent kiek ramiau būtų?
Atsakyti