[quote=Leonilė,2014 11 04, 21:13]
dvyne9, širdingai dėkoju už palaikymą ir gerą žodį
Ačiū Jums labai po tokių žodžių psichologinis nusiteikimas užtikrintas
Nedrįstu klausti, bet paklausiu, minėjote, kad Jums nekaip sekasi, o kas nutiko, pasipasakokite Sveikatos ir stiprybės
Smagu, kad pavyko bent kažkiek pagerinti nusiteikimą Kaip sekasi po šitos chemijos? Gal mažiau skauda?
Man tai net nežinau, kaip trumpai parašyti. Vasarą buvo visokių nesąmonių ir nežinios, dabar vėl, naujų baimių prisidėjo...Šiaip sergu krūties vėžiu, šiuo metu gaunu biologinę terapiją. Buvo prieš metus diagnozuota trečia stadija, o dabar labai neramu, nes plautyje ir kiaušidėje matosi neaiškios dėmės, čia KT. Plaučiuose esančios dar ir padidėjo eigoje. Blogiausia, kad niekas nesiima išsiaiškinti, kas ten per dėmės. Kadangi išvadoje parašyta "stebėti", tai mano daktarė ir stebi ramiai. O man tai nėra labai ramu. Dabar net sausio mėn. paskirta pakartotinė KT. Iki to laiko galima ir iš proto išeiti. Pažįstama pulmonologė sako, kad reikalingas PET, nes nelabai aišku, kas ten yra, bet mano daktarės nuomone geriau palaukti ir pakartoti sausio mėn. KT. Tik nelabai aišku, kas bus po to. Turbūt tęsis stebėjimas. Kažkaip nesinori, kad liga išplistų taip bestebint.
Remedy, kaip supratau, daugiau nieko blogo, išskyrus tą limfmazgį? Linkiu, kad kuo greičiau pribaigtų iki galo tą nenaudėlį, kad sunaikintų paskutinius jo likučius tame limfmazgyje.
Sena pažįstama, nors ir prašėte nerašyti užojautų, bet...labai gaila Stiprybės Jums.
QUOTE(willow @ 2014 11 05, 22:45)
Remedy, dėl limfmazgio: jei jis patogioj vietoj, tai gal neturėtų sukelti problemų jų naikinant.
Dvyne, ko gero švitino krūtį? Gali būti plaučių randėjimai po švitinimo. Nekosčiojat? Jei pradėsit kosčiot, nelaukit, lai daro be eilės tyrimus, nelaukit 3 mėn
Dvyne, ko gero švitino krūtį? Gali būti plaučių randėjimai po švitinimo. Nekosčiojat? Jei pradėsit kosčiot, nelaukit, lai daro be eilės tyrimus, nelaukit 3 mėn
Taip, švitino, bet kitoje pusėje, be to, šitos dėmelės jau buvo ir prieš švitinant. Seniai buvo daryta pirmoji Kt, prieš metus. Tada rašė, kad panašu į fibrozės židinius ir niekas į tai nekreipė dėmesio, tame tarpe ir aš pati. Bet kai dabar, rugsėjo mėn. pakartojo KT, tos dėmėlės padidėjusios. Kažkaip nelabai būdinga seniems randams...Aš tai gerokai pakosčioju, bet kaltę verčiu virusams, kurie mane paskutiniu metu vis puola. Bet ką gali žinoti, gal ir ne tik virusai. O kaip Jūs, kai buvo mts plaučiuose, kosėdavot? Jaučiu, tikrai reikia eiti prašyti, kad kažką darytų. Kai tik pasveiksiu nuo eilinio virusiuko, eisiu pas daktarę.
Wllow, kaip Jūs jaučiatės, gal jau stipriau?
Limfmazgių tai buvo išoperuota 20, iš jų -4 pažeisti. Po operacijos buvo dar viena chemija (vietoj planuotų 2-jų) ir švitinimas.
Dvyne, man kai prisirinko pleuroj skysčių kosčiojau trumpai sausai tarsi krenkšteldavau. Dabar jos neišnaikintos, gydymo negaunu, pradejau rimčiau kosėt, bet nemažai drėgno kosulio. Net plaučių embolija irgi turi požymį kosėti. Tai kodėl aš kosėju - bala žino.
Pas tave keista kad priešingoj pusej - paprastai mts lengviausia formuotis toj pačioj, nes pažeidžia dar švitinimas. Gal tu nebijok, gydytojai gak mato. kad fibrozė.
Kadangi pulsas nukrito iki 86, jau per namus vaikštai kartais ir greičiau, bet kai įsijaučiu, tai jau ir suplka širdis smarkiau. Užtai vėl prisiminiau, kad kojos vatinės. Ir galva skaudena.
Pas tave keista kad priešingoj pusej - paprastai mts lengviausia formuotis toj pačioj, nes pažeidžia dar švitinimas. Gal tu nebijok, gydytojai gak mato. kad fibrozė.
Kadangi pulsas nukrito iki 86, jau per namus vaikštai kartais ir greičiau, bet kai įsijaučiu, tai jau ir suplka širdis smarkiau. Užtai vėl prisiminiau, kad kojos vatinės. Ir galva skaudena.
QUOTE(Caskada @ 2014 11 05, 17:57)
Mergaites, o apie Nida44 nieko negirdejote? Paziurejau, paskutini karta prisijungus rugpjuti, kazin, kaip ji..
Labai seniai nesirodo... Gal kas buvo asmeniskai bendraves? Turi koki kontakta,galima butu brukstelt sms koki ?
QUOTE(willow @ 2014 11 05, 13:25)
Na taip, čia tai tikra kova. O va aš ištežau ir laukiu. Laukiu kada galėsiu gydytis. Ir dar visokias problemos pašalinės.
Kiekvieno kova svarbiausia. Ir jūs puiki kovotoja, palaikom mintimis. Toks gydymas vyrui, ilgas net labai, svarbiausia rezultatas efektyvaus gydymo teigiamas. Kai buvo pertrauka be chemijos beveik trys mėnesiai, tikrai sunku išlaukti, nes žinai, kad laikas svarbus. Bet reikia sustiprėti fiziškai, jis sustiprėjo ir tęsia. Tikiuosi kad ir kokios problemos būtų palengva išspręsite ir susikaupsite kovai.
Dvyne9, nerimas nepadeda, gal geriau pasikalbėti su gydytoja dėl išsamesnių tyrimų sparčiau. O kaip dėl MRT gal tiksliau rodytų, biopsijas, bronchoskopijas daro.
Remedy, gal ilgai netemps ir skirs gydymą, greičiau baigsis. Santariškėse duomenys kompiuterinėje bazėje taip pat, ne tik kortelėje, mes galim matyti tyrimus, konsultacijas ir tt. Gal nebus sudėtinga apsikeisti informacija gydymo įstaigoms. Šalia šeima, kartu tvirčiau
Jūsų sūnus nėra mažiukas vaikas, kad nesuprastų, gal geriau kalbėtis, papraščiau. Jei nekalbat apie diagnozes, gal vis tik kur nugirdo. Sesers mergaitė 10 metų begalo rūpinasi mama, tarsi suaugus. Mano vyriausiam greitai šešeri, nekalbam apie diagnozes, bet vaikiškai kartais paliūdi, kad tėtis serga, kad ligoninėj, nori kad greičiau pasveiktų ir panašiai. Nori nenori ima į širdelę mažą ir savaip tai išgyvena. Mirties temos buvo šiek tiek, kad pasensta ir numiršta, liūdėjo, nenori, kad močiutė pasentų, mes su vyru ir panašiai, kalbėjomės, kai iškeliavo prosenelė, senelis. Labiausiai stengiausi atsieti ligą, nes mes namie stengiamės pabrėžti gydymąsi ir sveikimą. Vaikiškam pasauly noriu palikti vaikiškumą, bet ne rūpestį. Bet kaip nerūpės vaikams, kai tėčio dažnai nebūna, ilgi periodai buvo ligoninėse. Pasikeitė kas buvo prieš metus, bet vaikai prisitaiko.
Angele, o kaip kraujas pas vyrą? Pas mane leukocitų kaip ir per mažai, o neurofilų viršija normą. Nefrologė ir kardiologė nieko nemato blogo. Visa kita gerai, ti CRB padidėjęs, bet jokio uždegimo neranda, ir pasėlius sėjo ir kiti rodikliai geri. (šiaip mano vardas irgi Angelė )
Papildyta:
Ko gero niekas.....
Papildyta:
QUOTE(drambiuke @ 2014 11 05, 22:43)
Labai seniai nesirodo... Gal kas buvo asmeniskai bendraves? Turi koki kontakta,galima butu brukstelt sms koki ?
Ko gero niekas.....
QUOTE(willow @ 2014 11 05, 23:39)
Dvyne, man kai prisirinko pleuroj skysčių kosčiojau trumpai sausai tarsi krenkšteldavau. Dabar jos neišnaikintos, gydymo negaunu, pradejau rimčiau kosėt, bet nemažai drėgno kosulio. Net plaučių embolija irgi turi požymį kosėti. Tai kodėl aš kosėju - bala žino.
Gydytojai dabar negarantuoja, kad ten fibroze, sako, gali būti ir tas, ir tas Bet labai ačiū už padrąsinimą, gera išgirsti tai, ko tikiesi.
Aš kažkaip buvau supratusi, kad pas Jus nebeliko mts plaučiuose. Kad tik greičiau tą gydymą galėtų pradėti. Gal pradės, jei kardiologai leis? Tas kojų silpnumas ir galvos skausmas tai turbūt ir neturi greitai praeiti po galvos švitinimo/
Papildyta:
QUOTE(Angele @ 2014 11 05, 23:45)
Dvyne9, nerimas nepadeda, gal geriau pasikalbėti su gydytoja dėl išsamesnių tyrimų sparčiau. O kaip dėl MRT gal tiksliau rodytų, biopsijas, bronchoskopijas daro.
Pulmonologė sakė, kad biopsijos iš tokių nelabai išeitų paimti. Sakė geriausiai būtų PET skenavimas, bet ten labai griežtos indikacijos, į kurių rėmus aš kolkas neįtelpu...
QUOTE(willow @ 2014 11 05, 23:54)
Angele, o kaip kraujas pas vyrą? Pas mane leukocitų kaip ir per mažai, o neurofilų viršija normą. Nefrologė ir kardiologė nieko nemato blogo. Visa kita gerai, ti CRB padidėjęs, bet jokio uždegimo neranda, ir pasėlius sėjo ir kiti rodikliai geri. (šiaip mano vardas irgi Angelė )
Papildyta:
Ko gero niekas.....
Papildyta:
Ko gero niekas.....
Willow ,kiek pamenu kad kepenyse turit mts? Ar Crb negali del to but padidejes? Pas mama buvo net 160 tai sako jei yra pakitimu kepenyse crb uzkyla del to.nes organai aplink kepenys taip reaguoja ( cia buitiskai)
Romedy kazkaip labai sugraudino jusu zinute del sunaus... Mes tai saviskiui 5 meciui nesakom del mamos, o jis kas ryt pravaziuoja i darza pro antakalnio ligonine ir sako kad ten baba guli... O vakar stalciuj rado mamos telefona... Sako o baba pamirso,as pats jai atiduosiu...
Dvyne9 kaip jums turetu but sunku tas nenormalus laukimas. O del PET , negalina butu patept kur reikia kad ji skirtu? Aisku sneket paprasta, bet jei reik kokios pagalbos jus kreipkites. Gal mokama pasidaryt, tikrai tikiu kad visos kazkiek prisidetu ir gautusi ta suma.
O man dabar atrodo ,vaidenas tiksliau kad ma kas nors irgi yra zodziy ligu sau prisigalvoju... Mintys serga v... Reik kazkokios terapijos
Mielosios , gal kam reiks kokios pagalbos,visad kreipkites, drauge visada lengviau...
Papildyta:
Leonile kaip tu? Kaip vaistukai ar tinka tramadolis?
QUOTE(Remedy @ 2014 11 05, 18:57)
Labas visoms
Vieną vakarą mano 14-metis sunūs paprašė manęs, -Mamyte, tik tu nenumirk, aš tave labai labai myliu ir labai verksiu jei tu numirsi
Buvau šoke tiesą pasakius,nes mes niekada neminėjom jam kas tai per liga.
Vieną vakarą mano 14-metis sunūs paprašė manęs, -Mamyte, tik tu nenumirk, aš tave labai labai myliu ir labai verksiu jei tu numirsi
Buvau šoke tiesą pasakius,nes mes niekada neminėjom jam kas tai per liga.
Remedy laikykitės
Mano dukrai dabar 15, kuo aš sirgau tiksliai jai paaiškinau gal pradinėse, kai susirgau buvo 3, tai tik labai paprastai tada, kad sergu, kad leidžia vaistus, kad nukris plaukai, kodėl nukrito, nes liga rimta ir vaistai labai rimti ir jų labai daug, todėl ir pamečiau plaukus, o kažkur išgirdus kažką iš giminaičių sakant, kad galiu numirt, atrėžė, kad jau mano mama tai tikrai nemirs O paskui pradinėj tiesiog išėjo straipsnis apie mane ir jai klasiokė pasakė, kad jos mama serga vėžiu, tai grįžus perklausė ir pasikalbėjom apie viską. Šiuo metu, kadangi didžioji domisi gamtos mokslais, tai puikiai suvokia, kokios čia ligos, kaip ir kas yra, na ir šiaip mes abi labai artimos ir labai daug kalbamės apie viską, be to nematau prasmės slėpt nuo tokių jau didelių vaikų, jie kai puikiai žino situaciją, labai gerai su ja tvarkosi ir net tampa tavo pagalbininku, manau geriau, kai pats pasisakai, pasakai ką išgyveni, kaip jautiesi, kodėl šiandien pvz. negali pajudėt iš lovos ir pan. Dažnai juos paauglius slegia ne tai, kad tu sergi ar liga mirtina, bet, kad tu juo nepasitiki. Tiesiog manau kiekvienas pažįstam savo vaiką ir tikrai rasim žodžių kaip su juo pakalbėt. Įsivaizduokit Jūsų sūnus jau suaugęs žmogus, jam kažkas nutiko, bet jis jum nieko dorai nepasakoja, jus viska kažkaip aplinkui sužinot, vis tiek aplink žmonės kalba, išsprūsta žodis, kaip jaustumėtės? Pakalbėkit, abiem palangvės
QUOTE(Remedy @ 2014 11 05, 18:57)
Ar kalbate apie ligą su vaikais?
Skaudi tema. Aš žinau, kad man reikia pasisakyti savo beveik 13 - ametei, kas per liga pas mane, bet vis nesiryžtu... Einu mažais žingsneliais - sakiau, kad turėjau sunkią ligą, kad gali pasikartoti, kad bijau... bet niekada neįvardiju TO žodžio. O reikėtų Šiaip apie kitų žmonių onko ligą dažnai šnekame, visada stengiuos rasti pozityvų pavyzdį, kad va žmogus gyvena... Nors visko rožinėm spalvom irgi nepiešiu, sakau, kad būna ir kitaip. Mudvi gyvenam vienos, tai kiek kebloka, nes turim tik viena kitą