Nera, aš patekau konsultacijai tik kitam trečiadieniui pas dr. Šerpytį. Dabar geriu senosios kardiologės išrašytą nebilet vietoj toluros per pietus, tai jau apie 90 pulsas. Kaip jūsų reikalai, kokios prošvaistės? viena kita gera žinelė labai stiprina.
Leonile, Aspirino poveikis visai kitoks, jis net nepriklauso kraujo krešumą veikiantiems vaistams. Kodėl nesigilinau, nes anksčiau ir aš aspiriną gerdavau, man nutraukė kai tik prasidejo problemos su širdim. Dabar geriu orfariną pagal Santariškių kardiologų rekomendacijas ir kol kas džiaugiuosi, kad onkologai nesikiša, ir kaina ne kosminė kaip fraxiparino, ir tabletytę išgėrus pilvas nėra pastoviai mėlynas.
kastuve, apie jūsų laiko leidimą paskaičius širdis dainuoja. Gera, kad gerai jautiesi ir puikiai leidi laiką. Geriau negalvok apie visas biopsija, gali ir gerybiniai kokie būti, nors nerimo aišku būna.
Aš vyrą pristabdau kartais, jam atrodo, kad per daug. Bet į vichy sakiau gal dar luktelk Primenu, kad sunkiai nekilnotų, darbų nemažai yra, sako darau kiek galiu, norisi pirmoj vietoj sveikatą palaikyti, o ne persistengti.
Kad greičiau praeitų pykinimai, o mano vyras leidžiamų nenori. Dėl badymo, daug badomas ir taip, o ir skaudžiai kažkaip suėjo paskutinį kartą, geriau jam tabletėm. O pykina beveik kasdien
Jums turbūt 0,3ml dozuotė po kartą į parą? Susidaro, bet kai tiek dar nieko. Vyrui leidom 1,8ml parai šeši tokie švirkštukai kaip jūsų, aišku leidžiam kitą dozuotę ne tiek badymo, du kartai tik, dabar po kraujagyslių tyrimo sumažino iki 2*0,6ml, jau mažyn.
willow, ilgai laukti jums, bet nors kiek sumažėjo pulsas. Vyrui kažkokius stipresnius leisdavo ligoninėj, reiktų paieškot pavadinimo. O taip tai betaloc naudoja pagal poreikį, dar procorolanas kiek mažina pulsą jam.
Reiks pasiklausti, pamenu pasakojo apie geriamus vaistus dar reanimacijoj, kad trys mėnesiai fraxiparino, o paskui geriami. O hematologai sakė, kad reikia 6 mėn leistis. Krešėjimą jam daro du kart į savaitę, kaip ir kitą kraują. Dabar paguldė chemijai pakrito kraujas ir atidėjo chemiją, galėjo važiuoti namo savaitgaliui, bet nevažiavo viena iš priežaščių fraxipariną tada ligoninė leidžia. Žinoma ir kitkas, kad guldymai prieš tai dienos stacionare pridavus kraują, laukiant atsakymų, tuo metu labai silpna būdavo, tai tas važinėjimas labai vargino.
Aš vyrą pristabdau kartais, jam atrodo, kad per daug. Bet į vichy sakiau gal dar luktelk Primenu, kad sunkiai nekilnotų, darbų nemažai yra, sako darau kiek galiu, norisi pirmoj vietoj sveikatą palaikyti, o ne persistengti.
QUOTE(ida1 @ 2014 11 03, 08:46)
labas rytas .As tai uz .kad dalintumemes likusiais vaistais.tikrai vieniems pagal liga kompensuoja kitiems patiems pirkti reikia.Nemanau kad tai nusikaltimas.isskyrus narkotinius tada.Vaistines ir farmacininkai ir taip klesti.kad jiems atidavineti.Willow o kaip jums su DLV.suleido tas tris likusias vakcinas?Kaip jauciates?Shipra tikrai mamai nustatyta stadija ir modernus gydymas nuteikia optimistiskai.tai ir prognozes bus geros Angele. nu aciu dievui kad recidyvo nebuvo.smagu kad ir jaustis geriau .Mes vis taip pat.sunkiai si karta ketvirtas kursas eina.toks pykinimas vyrui nu ziaurus.Bet Zofranas nuima.tik galim palyginti israsytas buvo ir leidziamas ir tabletem.leidziamu poveikis daug geresnis.Nes praita karta gydytoja ibruko geriama
Ačiū, sesė jau namie, atsigavo. Tikimės nesikartos.Kad greičiau praeitų pykinimai, o mano vyras leidžiamų nenori. Dėl badymo, daug badomas ir taip, o ir skaudžiai kažkaip suėjo paskutinį kartą, geriau jam tabletėm. O pykina beveik kasdien
QUOTE(Leonilė @ 2014 11 03, 18:18)
Šiandien ir man fraxiparino išrašė, bet jau kaina jo tai 10 dienų 134 lt. Į mėnesį gaunasi 402 lt. brangoka, bet ką padarysi jei reikia, tai reikia.
Rytoj lašins 2-ą chemiją. Į skyrių neguldys. Tiesiog reikės atvykti dvi dienas lašalines pasilašinti.
Prirašė visokių vaistų nuo skausmo, dabar turėsiu ir Petidino nuo skausmo ir Tramadolio. Ir jeigu šitie bus neefektyvus tada ir Morfinas. Labai tikiuosi, kad neprireiks ir apseisiu su silpnesniais.
Kaip šiandien jaučiatės? Gal lengviau šį kartą eina po chemijos.Rytoj lašins 2-ą chemiją. Į skyrių neguldys. Tiesiog reikės atvykti dvi dienas lašalines pasilašinti.
Prirašė visokių vaistų nuo skausmo, dabar turėsiu ir Petidino nuo skausmo ir Tramadolio. Ir jeigu šitie bus neefektyvus tada ir Morfinas. Labai tikiuosi, kad neprireiks ir apseisiu su silpnesniais.
Jums turbūt 0,3ml dozuotė po kartą į parą? Susidaro, bet kai tiek dar nieko. Vyrui leidom 1,8ml parai šeši tokie švirkštukai kaip jūsų, aišku leidžiam kitą dozuotę ne tiek badymo, du kartai tik, dabar po kraujagyslių tyrimo sumažino iki 2*0,6ml, jau mažyn.
willow, ilgai laukti jums, bet nors kiek sumažėjo pulsas. Vyrui kažkokius stipresnius leisdavo ligoninėj, reiktų paieškot pavadinimo. O taip tai betaloc naudoja pagal poreikį, dar procorolanas kiek mažina pulsą jam.
Reiks pasiklausti, pamenu pasakojo apie geriamus vaistus dar reanimacijoj, kad trys mėnesiai fraxiparino, o paskui geriami. O hematologai sakė, kad reikia 6 mėn leistis. Krešėjimą jam daro du kart į savaitę, kaip ir kitą kraują. Dabar paguldė chemijai pakrito kraujas ir atidėjo chemiją, galėjo važiuoti namo savaitgaliui, bet nevažiavo viena iš priežaščių fraxipariną tada ligoninė leidžia. Žinoma ir kitkas, kad guldymai prieš tai dienos stacionare pridavus kraują, laukiant atsakymų, tuo metu labai silpna būdavo, tai tas važinėjimas labai vargino.
QUOTE(Angele @ 2014 11 05, 12:03)
0,3ml dozuotė po kartą į parą
man kardiologiniam aiškino, kad fraxiparinas veikia 12val.
Angele.o kiek vyrui dar chemiju pagal plana?kada gydymas baigsis?Musu atradimas siu chemiju metu imbierine arbata.jau visiem zinoma.o musu dar nebandyta .Labai padejo tikrai.Dar maciau anonsa kazkokia laida rodys ketvirtadieni per tv3 apie v....ruolia sedejo karaliunaite.gal idomu kam bus paziuret.Maniskiui jau chemijos baiges.tai vel laksto.kaip niekur nieko
QUOTE(Leonilė @ 2014 11 04, 20:13)
Beje, gal kas žinote, kodėl onkologiniams ligoniams negalima (nerekomenduojama) kraujo skystinimui naudoti aspirino?
nezinau prie ko cia onkologija, taciau jeigu reikia kasdien gerti kraujo skystinimui, tai aspirino neskiria, nes jis labai eda skrandi. Na bent jau taip aiskino tetes atveju, kol dar nebuvo jokio vezio net.
Sveikatos ir stiprybes visoms.
QUOTE(willow @ 2014 11 05, 12:31)
man kardiologiniam aiškino, kad fraxiparinas veikia 12val.
Vyrui ir leidžiu du kart kas 12 val.
Ida, kaip gerai, kad taip gerai jaučiasi tarp chemijų.
Vyrui pagal planą savaitėmis skaičiuojama jam gydymas intensyvus 66 savaitės, serga jau greitai metai, bet kiek atsidėjo chemoterapija, tiek pasislenka viskas, tikimės eisis sklandžiai be užtrukimų. Liko 3 chemoterapijos kas 8 savaites metatreksato ligoninėj, po 8 savaičių tada intensyvinimas dvi savaitės citozaro ir ciklofosfamido. Į tą tarpą kasdien geriama chemija merkaptopurinas, kartą į savaitę tabletėm metatreksatas, tarpe tarp chemijos lašinamos vinkristinas ir plius deksametazonas. Lumbalinės kas du mėnesius. Ir geriama chemija palaikomasis gydymas apie 2,5 metų. Suskaičiavau pagal savaites intensyvinimas bus gegužės mėnesį ir po to geriama chemija liks. Tyrimai ir lumbalinė.
QUOTE(Angele @ 2014 11 05, 12:58)
Vyrui ir leidžiu du kart kas 12 val.
Vyrui pagal planą savaitėmis skaičiuojama jam gydymas intensyvus 66 savaitės, serga jau greitai metai, bet kiek atsidėjo chemoterapija, tiek pasislenka viskas, tikimės eisis sklandžiai be užtrukimų. Liko 3 chemoterapijos kas 8 savaites metatreksato ligoninėj, po 8 savaičių tada intensyvinimas dvi savaitės citozaro ir ciklofosfamido. Į tą tarpą kasdien geriama chemija merkaptopurinas, kartą į savaitę tabletėm metatreksatas, tarpe tarp chemijos lašinamos vinkristinas ir plius deksametazonas. Lumbalinės kas du mėnesius. Ir geriama chemija palaikomasis gydymas apie 2,5 metų. Suskaičiavau pagal savaites intensyvinimas bus gegužės mėnesį ir po to geriama chemija liks. Tyrimai ir lumbalinė.
Na taip, čia tai tikra kova. O va aš ištežau ir laukiu. Laukiu kada galėsiu gydytis. Ir dar visokias problemos pašalinės.
Mergaites, o apie Nida44 nieko negirdejote? Paziurejau, paskutini karta prisijungus rugpjuti, kazin, kaip ji..
Labas visoms
Aš jau po atsakymų, mano kova dar tęsis nes limfmazgis vis dėlto pažeistas. Bus susirinkimas kitą savaitę ir nuspręs ką su manim daryti, plius užklaus Onkologinį dėl informacinio cd, kad išsiaiškintų kurios būtent vietos buvo švitintos, kad neprišvitint 'ant viršaus' liaudiškai tariant. Kažin toks dalykas daromas Lietuvoj? Juk pas mus visa info kortelėse ar ne?
Šiaip viskas kaip ir gerai pas mane, gavau darbą, studijuoju, visa šeima kartu, ko daugiau norėt
Ar kalbate apie ligą su vaikais?
Vieną vakarą mano 14-metis sunūs paprašė manęs, -Mamyte, tik tu nenumirk, aš tave labai labai myliu ir labai verksiu jei tu numirsi
Buvau šoke tiesą pasakius,nes mes niekada neminėjom jam kas tai per liga.
Aš jau po atsakymų, mano kova dar tęsis nes limfmazgis vis dėlto pažeistas. Bus susirinkimas kitą savaitę ir nuspręs ką su manim daryti, plius užklaus Onkologinį dėl informacinio cd, kad išsiaiškintų kurios būtent vietos buvo švitintos, kad neprišvitint 'ant viršaus' liaudiškai tariant. Kažin toks dalykas daromas Lietuvoj? Juk pas mus visa info kortelėse ar ne?
Šiaip viskas kaip ir gerai pas mane, gavau darbą, studijuoju, visa šeima kartu, ko daugiau norėt
Ar kalbate apie ligą su vaikais?
Vieną vakarą mano 14-metis sunūs paprašė manęs, -Mamyte, tik tu nenumirk, aš tave labai labai myliu ir labai verksiu jei tu numirsi
Buvau šoke tiesą pasakius,nes mes niekada neminėjom jam kas tai per liga.
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 11 05, 21:20)
Siandien mire temos zvaigzdunas, Kaledu nesulauke...
Uzuojautas galit pareiksti per az, neterskit temos, joje turi vyrauti tik geros ir viltingos istorijos.
Bijau karkseti, bet itariu, kad Nidos irgi nebera...
Uzuojautas galit pareiksti per az, neterskit temos, joje turi vyrauti tik geros ir viltingos istorijos.
Bijau karkseti, bet itariu, kad Nidos irgi nebera...
zvaigzdunas...nelabai suprantu ,kas cia ?
skorpe555, tai senos pažįstamos tėtis