Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 51

QUOTE(blondzinka @ 2014 11 02, 14:43)
Su kuo pakalbet man apie kruties vezi? Ar yra koks atskiras forumas, kur merginos dalintusi info apie gydytojus, vaistus.
Padarytas tik skyscio citologinis, atsakymas blogas  ir ryt bus gautas siuntimas pas chirurgus(kaip supratau biopsijai).

Nuo 2012m vasario sergu krūties v. Diagnozuota 3 st. Dabar išplitęs beveik visur. Gydymas sutabdytas dėl pašalinių reiškinių, pavojingų gyvybei... Į kitus forumus nevaikštau, asmeniškai žinutėmis nekonsultuoju. Jei kas domina, jei žinosiu , atsakysiu čia. Bet kasdien aš čia neužeinu.
Atsakyti
sveikos moteraites. kaip Jus gyvos? as pati virusiuka pasigavau tai keleta dienu neuzsukau... kapukus aplankiau vakar ir vel i lovyte. visiems iskeliavusiems is sios temutesa a.a.
mamukui nusprende daryt thermo abliacija, jei nepavyks tai radioterapija. nezinau kada darys, nes laukia kada gyd tures laiko. tai nuo ketv namie, bet ryt vaziuoja vel i ligonine, gal ryt ar poryt jau darys.
kalbejau su gyd. tai stadija nesikeicia. pirma. sake anais metais irgi pirma buvo, ir pasirodo piktybinis, bet mama sake kad nea. tai taip ir likau nesupratus. bet kas anais metais nuvo turbut jau ner svarbu, svarbu kas dabar...
Visoms stiprybes ir sveikatytes!
Atsakyti
Aš už dalinimąsi vaistais, nusižengiam taisyklėms, bet jei vaistų liko, ne narkotinių, jų nesiruoši pardavinėti ir panašiai, gal jų gali prireikti taip pat sergančiam kitam žmogui. Yra vaistų kompensuojamų, bet yra nevisiems kompensuojamų ar nekompensuojamų, kai turėsim atliekamų tikrai atiduosim kam jų reikia. Patys esam gavę vaistų, begalo dėkingi pasidalinusiems, mums tai sutaupė pinigų kitoms reikmėms. Esam pirkę pagal skelbimus, lenkijoj, kur tik pigiau, jei tik įmanoma, nes kai gauni leistis brangius vaistus (mums jie brangūs) pvz fraxipariną, didelėm dozėm 2*0,9ml gana ilgą laiką, pajamų didžioji dalis išeina vien vaistams. Taip, kad jei galiojimas geras aš už dalybas. Ligininės gauna finansavimą vaistams.

Į dalybų temą dovanų turim atlikusias Tena slip medium dydžio 6vnt sauskelnes, gal kam reikia nedidelio dydžio. Dar yra pudros neilgai naudota.

Neramumai dėl sesers sveikatos, atlėgo, jau galiu rašyti. MRT nerodo pakitimų, palengvėjo. Smegenų edema sukėlė nepageidaujamų reiškinių itin stiprių, dėkui Dievui sumažėjus vėl vaikšto ir kalba grįžo. Po vyro tėvo ligos, papildomas nerimas dėl galimo recidyvo. Vaikom nerimus ir toliau gydo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 02 lapkričio 2014 - 20:29
labas rytas 4u.gif .As tai uz .kad dalintumemes likusiais vaistais.tikrai vieniems pagal liga kompensuoja kitiems patiems pirkti reikia.Nemanau kad tai nusikaltimas.isskyrus narkotinius tada.Vaistines ir farmacininkai ir taip klesti.kad jiems atidavineti.Willow o kaip jums su DLV.suleido tas tris likusias vakcinas?Kaip jauciates?Shipra tikrai mamai nustatyta stadija ir modernus gydymas nuteikia optimistiskai.tai ir prognozes bus geros 4u.gif Angele. nu aciu dievui kad recidyvo nebuvo.smagu kad ir jaustis geriau .Mes vis taip pat.sunkiai si karta ketvirtas kursas eina.toks pykinimas vyrui nu ziaurus.Bet Zofranas nuima.tik galim palyginti israsytas buvo ir leidziamas ir tabletem.leidziamu poveikis daug geresnis.Nes praita karta gydytoja ibruko geriama doh.gif
Atsakyti
Aš pritariu angelei, kad jei atliko vaistų, papildų, slaugos priemonių, kodėl jomis nepasidalinus, juo labiau, kad kaunantis su šia liga kiekvienas litas svarbus. O vat narkotines priemones geriau pridauoti į vaistinę manau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 11 03, 10:03)
Aš pritariu angelei, kad jei atliko vaistų, papildų, slaugos priemonių, kodėl jomis nepasidalinus, juo labiau, kad kaunantis su šia liga kiekvienas litas svarbus. O vat narkotines priemones geriau pridauoti į vaistinę manau ax.gif

Del slaugos prekiu tai yra net legali tema, prasom:
http://www.supermama...;#entry67762261
Del likusiu vaistu... Dvejopa mano nuomone: kaip ir vaistai brangus ir reikalingi, kaip ir neaisku, ar is galiojimo neiseje(kitiems vaistams galiojimas prasideda nuo kamstelio atidarymo, o ne kas uzrasyta ant buteliuko, o kas zino, kiek laiko tas kamstelis buvo atidarytas g.gif ).

Del narkotiniu vaistu-tai griezta tuo klausimu: nesinori nesti i vaistine, tai pilkyt lauk be gailescio i unitaza, kad, neduok Dieve, kokie vaikai nesusiprastu paskanauti ar sumaisyti. doh.gif Ir jokio gailescio graudzioms istorijoms forume nereikia: absoliuciai visi ligoniai, kuriems tie medikamentai tikrai reikalingi, gauna receptus-kompensuojamus ar ne, bet gauna drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 11 03, 08:46)
Willow o kaip jums su DLV.suleido tas tris likusias vakcinas?Kaip jauciates?

DLV liko penkios. Kadangi pastaroji skirta chemija slopina imuninę sistemą buvo nuspręsta suleisti po visų chemijų. Dabar gi kai sustabdyta chemija iš vis niekas neaišku...
Jaučiuos blogai su širdim, didelis pulsas, dusimas, kosėjimas, silpn,mas, Rengiuoss pas kardiologą konsultacijai. Šią naktų vos neatidaviau galų: pradejau dusti miegodama, sapnuoju kad dūstu. Kai pabūdau, tai pašokau nuo lovos kažkokiu būdu įkvėpiau oro, tada jau pradejau koset, . Nuo kosulio galvą pradeda skaudet - buvo nedaug pakilęs spaudimas, tai išgėriau betaloc. Paskui už valandos užmigau. Nepatinka didėjantys galvos skausmai - jie vėl visiškai kitokie. Skauda kai kosti ir smūgiuoja kraujagyslėse ramybės būklėj.
Vitute, noriu paklausti, o kaip pačiai su kvėpavimu, ar skysčius nuleido, ar deguonies kaukė padėjo? Po kelintos jau chemijos?
Papildyta:
[quote=Angele,2014 11 02, 20:05]..... pvz fraxipariną, didelėm dozėm 2*0,9ml gana ilgą laiką, pajamų didžioji dalis išeina vien vaistams. .....
(/quote]
Dėl fraxiparino: kai gydžiau kardiologiniam bandžiau diskutuoti dėl orfarino, onkologiniam vienu balsu onkologiniams nusistatę, kad netinka, tinka, tik fraksiparinas. Santariškėse ie skyriaus vedeja, ir gydanti gydytoja vienu balsu išaiškino, kad kažkodėl onkologinis turi suinteresuotumą ir orfarinas nedraudžiamas onkologiniams, nei vienam vaistų aprašyme, nei vienoj studijoj to mesutiko. Dabar geriu orfariną, tik reikia krešuno rodiklius iš pradžių kasdien tikrintis ir kartu leisti 5-6 dienas fraksipariną 2 kartus per dieną, nes jo veikimo trukmė 12val, kol susidaro kraujy reikalinga koncentracija orfarino ir jis pradeda veikti, tada yik orfarinas. Nežinau, ar tiesa, ar aš čia sau kenkiu, bet darau taip kaip kardiologiniam sakė.

Dėl nuskausminančių: perspėju visas, kaulijančias per az, nuo šiol visos tos žinutes bus perduotos supermamų administracijai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 03 lapkričio 2014 - 10:54
Mielos "temietės"!

Vaistais šioje temoje nesidalinsime. Jokiais.
Tai, ką jūs sutarsite tarpusavyje per AŽ bendraudamos arba kažkur susitikę - kas kita.

Slaugos priemonės ir t.t. - niekas nedraudžia 4u.gif

Ir noriu pasakyti, kad imdami kažkieno vaistus, jų likučius ir t.t. rizikuojate tiek sveikata, tiek gyvybe. Neveltui yra griežti reikalavimai vaistų laikymui, saugojimui ir pardavimui 4u.gif

Net jei vaistininkas jums suklystų paduodamas vaistus, o jūs tą pamatytumėt po 15 min ir grįžtumėt į vaistinę - praktiškai neturit jokių šansų, kad vaistai bus priimti ar pakeisti kitais.

Iš savo patirties noriu pasakyti, kad mano gydymui reikėjo brangių vaistų (1 ampulė apie 400 Lt), tai kai pasakė išrašant iš ligoninės, jog tų vaistų liko beveik pilna dėžutė - pasakiau, kad juos palieku skyriaus medikams. Tuos vaistus reikėjo pirkti, jie nebuvo kompensuojami ir ligoninė jų paprasčiausiai neturėjo - išvis neregistruoti Lietuvoje, spec. atskraidinti ir t.t. Viena gyd. net atėjo padėkot doh.gif (man kažkaip net skaudu pasidarė, kokie kartais tie medikai pliki-basi) ir tikrai naudojo (nes dar prie manęs skubėjo suleisti kitam žmogui).

QUOTE(sena pažįstama @ 2014 11 03, 10:20)
Ir jokio gailescio graudzioms istorijoms forume nereikia: absoliuciai visi ligoniai, kuriems tie medikamentai tikrai reikalingi, gauna receptus-kompensuojamus ar ne, bet gauna drinks_cheers.gif

Ačiū, sena pažįstama už komentarą, nebesikartosiu.

QUOTE(willow @ 2014 11 03, 10:48)
Nežinau, ar tiesa, ar aš čia sau kenkiu, bet darau taip kaip kardiologiniam sakė.

Dėl nuskausminančių: perspėju visas, kaulijančias per az, nuo šiol visos tos žinutes bus perduotos supermamų administracijai.

nekenkiat 4u.gif Visišką tiesą sakė kardiologiniam ax.gif

O bet kokius vaistų prašymus (ypač dėl 'narkotinių', kaip pleistriukai, injekciniai vaistai ir t.t.) temoje, net kaulijimus AŽ galite persiųsti man ir tikrai bus pasirūpinta, kad tokių dalykų nebebūtų.
Atsakyti
QUOTE(blondzinka @ 2014 11 02, 14:43)
Su kuo pakalbet man apie kruties vezi? Ar yra koks atskiras forumas, kur merginos dalintusi info apie gydytojus, vaistus.
Padarytas tik skyscio citologinis, atsakymas blogas  ir ryt bus gautas siuntimas pas chirurgus(kaip supratau biopsijai).

sveika.Jei iskils klausimu gali man parasyt asmeniskai.Kuom galesiu tuom padesiu.Tai esu praejusi.Pradzia buvo sunki.Ta nezinomybe..Iskilantys klausimai.Kur eit ,ka daryt.
Atsakyti
QUOTE(dina1 @ 2014 11 03, 15:46)
sveika.Jei iskils klausimu gali man parasyt asmeniskai.Kuom galesiu tuom padesiu.Tai esu praejusi.Pradzia buvo sunki.Ta nezinomybe..Iskilantys klausimai.Kur eit ,ka daryt.

Aciu labai, ieskosiu Jusu, jei staigiai kas iskils.

Aciu Rasma del senu temu, ankstesneje kazka susigraibiau.

Rytoj darys stulpeline biopsija.
Atsakyti
Šiandien ir man fraxiparino išrašė, bet jau kaina jo tai blink.gif doh.gif 10 dienų 134 lt. Į mėnesį gaunasi 402 lt. wacko.gif brangoka, bet ką padarysi jei reikia, tai reikia.

Rytoj lašins 2-ą chemiją. Į skyrių neguldys. Tiesiog reikės atvykti dvi dienas lašalines pasilašinti.
Prirašė visokių vaistų nuo skausmo, dabar turėsiu ir Petidino nuo skausmo ir Tramadolio. Ir jeigu šitie bus neefektyvus tada ir Morfinas. Labai tikiuosi, kad neprireiks ir apseisiu su silpnesniais.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 11 03, 13:21)
Net jei vaistininkas jums suklystų paduodamas vaistus, o jūs tą pamatytumėt po 15 min ir grįžtumėt į vaistinę - praktiškai neturit jokių šansų, kad vaistai bus priimti ar pakeisti kitais.

Jus cia nevisai teisi. Esu pora kartu grazinusi vaistus i vaistine.
Atsakyti