Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 51

QUOTE(shipra @ 2014 10 28, 17:51)
Vaziuosiu i ligonine tai issiaiskinsiu. noriu kazka skanaus jai nuvesti, bet nzn ka... is miltu baltu zinau negalima valgyt, pieno irgi... vaisiu zaliu irgi nerekomenduojama, tai ka tada pasilepinimui jai galima?  blush2.gif

Kai man buvo nustatytas vėžys, labai žiūrėjau maistą. Nors niekada nebuvo taip, kad valgyčiau bet ką, bet.... tuo metu skyriau ypatingą dėmesį: nevalgiau cukraus, miltų, bulvių ir dar daug daug ko. Paskui sekė recidyvai, o aš "taisyklingai" maitinausi. Dabar, po kažkelinto recidyvo, valgau ką noriu, kada noriu ir kiek noriu. Galiu pirmą valandą nakties išsikepti kiaušinienę ir su majonezu ir saldžia bandele suvalgyt. O prieš tai visą dieną absoliučiai nieko nevalgy, nes bloga, Kartais noriu net coca-colos (anksčiau aš jos net kvapo nemėgau). Su chemoterapeute kalbėjau, sakė jei tik maistu būtų galima pagydyti, visi būtų gydomi tik taip (net colos gerti nedraudė, nes kažkas ten su žarnynu vyksta, kad daug kas jos nori)
Įsivaizduojat, koks stresas organizmui: visą gyvenimą žmogus valgė pusryčiams miltinius blynus (čia tik šiaip pavyzdys) ir staiga "blynų nėra" cray.gif . Juokauju. Bet esmė tame.
Shipra, klauskit mamos ko nori ir vežkit: bandelę, lašinių sūdytų, silkės...bet ko, kad tik valgytų.
Skanaus essen.gif
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2014 10 28, 20:00)
Kai man buvo nustatytas vėžys, labai žiūrėjau maistą. Nors niekada nebuvo taip, kad valgyčiau bet ką, bet.... tuo metu skyriau ypatingą dėmesį: nevalgiau cukraus, miltų, bulvių ir dar daug daug ko. Paskui sekė recidyvai, o aš "taisyklingai" maitinausi. Dabar, po kažkelinto recidyvo, valgau ką noriu, kada noriu ir kiek noriu. Galiu pirmą valandą nakties išsikepti kiaušinienę ir su majonezu ir saldžia bandele suvalgyt. O prieš tai visą dieną absoliučiai nieko nevalgy, nes bloga, Kartais noriu net coca-colos (anksčiau aš jos net kvapo nemėgau). Su chemoterapeute kalbėjau, sakė jei tik maistu būtų galima pagydyti, visi būtų gydomi tik taip (net colos gerti nedraudė, nes kažkas ten su žarnynu vyksta, kad daug kas jos nori)
Įsivaizduojat, koks stresas organizmui: visą gyvenimą žmogus valgė pusryčiams miltinius blynus (čia tik šiaip pavyzdys) ir staiga "blynų nėra"  cray.gif . Juokauju. Bet esmė tame.
Shipra, klauskit mamos ko nori ir vežkit: bandelę, lašinių sūdytų, silkės...bet ko, kad tik valgytų.
Skanaus  essen.gif

Labai panašiai elgiaus ir aš pirmo gydymo metu. Dabar nevalgau to, ko nenoriu, privengiu saldumynų, cukraus, baltų miltų, saldžių vaisių, bet daugiau dėl diabeto, nes jis labai su chemija komplikacijų daug sukelia....
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 10 28, 18:06)
Na, čia įdomiai. Kažkaip onkologai nesiunčia. Kas įdomiausia, tai man radiologė (tokia gan jauna), per antrą mano gydymąsi, patarė pasidaryti genetinį. Pati galvojau, galvojau, čia merginos vis padiskutuodavo, bet neprisiruošdavau. Tik šiemet po antro gydymo nusprendžiau, patarta radiologės, pasidaryti, ir rado ...

Man tai buvo netiketa labai net. Bet, veliau suzinojau, kad atsirado VUOI daktare-genetike ir ji labai reikli, reikalauja siusti visus, susirgusius iki 50 m. arba turejusius vezio atvejus seimoje, tirtis. Tai gal as tiesiog po ranka papuoliau smile.gif
Del maisto... skaudi tema. Ne karta jau cia diskutavom... as valgau viska. Tik cukraus (gryno) kategoriskai atsisakiau. Sumazinau kai kuriu produktu vartojima, bet neatsisakiau. Stebiu save ir savo organizmo norus ir tiek. Stengiuosi gert daugiau vandens.
Atsakyti
QUOTE(loretaval @ 2014 10 28, 16:17)
Vadinasi nėr ką valgyt.... Kišu vyrui įvairius vaisius ir daržoves,nes vitaminų negalima, vietoj bulvių verdu įvairias kruopas, vietoj saldumynų perku džiovintus vaisius ir riešutus, vietoj batono- tik ruginė duona - o pasirodo beveik niekas netinka  verysad.gif

Nuo pat pradziu sakiau valgiau viska ir taip toliau valgysiu,nezadu nieko keisti.Ir niekad netikiu ir netikesiu,kad maistas ,ka nors itakoja.Jei butu tiesa,tada visi butu sveiki ,ar pasveiktu,jei tas maistas taip padetu. unsure.gif
Ir taip saldumynu nemegeja,nerukau,alkoholio nevartoju,o vistiek susergi.Nuo mazens augusi kaime,maistas tik savo uzaugintas ...mesyte,darzoves.Uztai niekada netikesiu ,kad del nesveiko maisto ir pan.susergama schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skorpe555: 29 spalio 2014 - 09:10
Pritariu skorpei visu 100 procentų. Serga ir visiški sveikuoliai.

Mano pet'o atsakymas lapkričio 5d.

Ir kas sakė kad nelaimės po vieną nevaikšto? Vyro brolienei tuberkuliozė doh.gif 32 metu moteris.
Atsakyti
Tai ką, apsilankiau šiandien pas mamologą. Pačiupino, padarė mamogramą, jos rezultatų nekomentavo ir nusiuntė lapkričio 4 d. echoskopiją darytis. Ją man darė prieš pusantros savaitės Santariškėse, bet tebūnie... Dabar tik smalsu ką jis ten pamatė/nepamatė mamogramoj. Mat paklaust nebuvo kada, kol kitą pacientę apžiūrinėjo sesutė mane užregistravo echo ir išsiuntė namo.
Atsakyti
QUOTE(Remedy @ 2014 10 29, 11:48)
Pritariu skorpei visu 100 procentų. Serga ir visiški sveikuoliai.

Mano pet'o atsakymas lapkričio 5d.

Ir kas sakė kad nelaimės po vieną nevaikšto? Vyro brolienei tuberkuliozė  doh.gif  32 metu moteris.

Tuberkuliozė išgydoma, nepergyvenkite ax.gif aš dar vaikystėje ją esu prasirgusi ir dar atvira forma irnesakyk.gif ir plaučiuose jokių požymių neliko, kad būčiau sirgusi ax.gif
Kiek pamenu gydymas trūko kažkur 7-8 mėn. Šita liga nėra tokia baisi, kaip onkologinė smile.gif

Man plaukai nuslinko, tai šiandien pasipuošiau peruku. Visada svajojau turėti ilgus šviesius plaukus, tai bent dalinai svajonę išpildžiau smile.gif vyras pagyrė, kad dar gražiau atrodau hihihi.gif
Antakių permanentinį makiažą pasidariau (dar prieš chemiją).

Šiandien kraujo tyrimus poliklinikoje pasidariau, kraujas geras. Tik vieno nesuprantu, hemoglobinas dabar aukštesnis nei prieš chemiją g.gif Buvo 111, dabar 119. Nuo ko pakilo? g.gif
Ir visi kiti rodikliai norma.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonilė: 29 spalio 2014 - 13:33
QUOTE(kastuvas @ 2014 10 29, 13:19)
Tai ką, apsilankiau šiandien pas mamologą. Pačiupino, padarė mamogramą, jos rezultatų nekomentavo ir nusiuntė lapkričio 4 d. echoskopiją darytis. Ją man darė prieš pusantros savaitės Santariškėse, bet tebūnie... Dabar tik smalsu ką jis ten pamatė/nepamatė mamogramoj. Mat paklaust nebuvo kada, kol kitą pacientę apžiūrinėjo sesutė mane užregistravo echo ir išsiuntė namo.

Vat šitas labiausiai nervuoja, kai pasidarai tyrimus, o niekas nepasako kas ir kaip doh.gif
Dar nervus patamtys iki 4 dienos wacko.gif bet laikykis 4u.gif
Aš labai tikiuosi, kad viskas bus tau gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 29, 14:30)
Šiandien kraujo tyrimus poliklinikoje pasidariau, kraujas geras. Tik vieno nesuprantu, hemoglobinas dabar aukštesnis nei prieš chemiją g.gif  Buvo 111, dabar 119. Nuo ko pakilo? g.gif
Ir visi kiti rodikliai norma.

na pakilęs nežymiai, bet čia labai gerai, mano kai kraujo liga, tai po kiekvienos chemijos, tie rodikliai kurie buvo prieš diagnozę žiauriai kritę arba pakilę vis taisėsi ir taisėsi, kol atsistatė į normas, tas pats HGB, PLT ir kiti.

tai va, chemija matyt gerai veikia, antram pasiruošus etapui, jau daba žinai ko tikėtis, manau bus lengviau viską ištvert, sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 10 29, 14:19)

Žinai, jei ką nors rastų, na kažkokį darinį, ir sakytų reikia stebėti. Tai nėra ko stebėti, tegul biopsiją ima. Čia aš iš savo patirties - man pasakė, kad čia fibrodenoma ir reikia stebėti, ateiti po 4 mėn. Atėjau po 4 mėn, ta "fibrodenoma" padidėjo, tai paskui jau siuntė ir biopsiją ėmė. O paskui sekė ilgas gydymas. Esu kalbėjusi su keliomis savo likimo moterimis, kurioms taip pat pradžia buvo tokia kaip man, liepė stebėti, tai po "stebėjimo" paskui jau ir pasekmės kitokios.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 10 29, 20:55)
Žinai, jei ką nors rastų, na kažkokį darinį, ir sakytų reikia stebėti. Tai nėra ko stebėti, tegul biopsiją  ima. Čia aš iš savo patirties -  man pasakė, kad čia fibrodenoma ir reikia stebėti, ateiti po 4 mėn. Atėjau po 4 mėn, ta "fibrodenoma" padidėjo, tai paskui jau siuntė ir biopsiją ėmė. O paskui sekė ilgas gydymas. Esu kalbėjusi su keliomis savo likimo moterimis, kurioms taip pat pradžia buvo tokia kaip man, liepė stebėti, tai po "stebėjimo" paskui jau ir  pasekmės kitokios.

Ačiū už patarimą, būtinai spausiu biopsijai. O kaip ją ima? Bent nuskausmina padoriai? Bijau. Darinį tai jau rado. Tiksliau kelis. Tai nežinau ar po kelis būna vėžiniai augliai toje pačioje krūtyje, visiškai šituose reikaluose nesigaudau.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 10 28, 09:19)
Fentanilis kompensuojamas, bet kiek žinau irgi yra jo kvotos.
Kastuve, puikios naujienos thumbup.gif Man atrodo visas tas bardakas pilve yra normalus reiklas po tokių procedūrų g.gif
romantike, geriau vėliau negu niekada biggrin.gif
aš labai pritariu visoms, kurios sako, kad vaikai yra džiaugsmas  ir gėris, bet iš karto ir noriu prieštarauti, nes nieko nėra baisiau , kai vaikas serga sunkia ir nepagydoma liga unsure.gif
Stengiuosi teigiamai mąstyti, negalvoti apie ligas ir pan. Pritariu, nieko nėra baisiau...
Ką tenka mano mamai išgyventi dėl sesers, kiekvienas pokytis kelia nerimą. Galimas recidyvas ar dar kokie pokyčiai, kaip norėtųsi kad taip nebūtų... Per mažai meldžiamės ar ką.
Atsakyti