Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 51

QUOTE(willow @ 2014 10 25, 15:36)
http://www.15min.lt/...50-462308?cf=df

Ar sulauksim šio gydymo praktikoje?

Dieve ,kad tik isaustu sitoji diena. As tikiu ,kad turi kazkada taip nutikti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 10 25, 15:36)

Mes tai kažin ar sulauksim,o ypač Lietuvoje, bet duok Dieve, kad kiti sulauktų smile.gif
O šiaip smagu, kad mokslininkai nestovi vietoje, ieško, tyrinėja...
Kažkada skaičiau straipsnį, kuriame buvo aprašyta, kad neapsimoka finansiškai ieškoti vaistų,
staipsnyje buvo minimos tokios priežastys, kad vėžys tai tarsi biologinis ginklas, kuris be karo išnaikins žmonyją... o labiausiai iš to pelnosi farmacininkų kompanijos.
Dar kažkur skaičiau, kad yra paskaičiuota, kad pasaulyje 2020m. vėžys taps dažniausia mirties priežastis (šiai dienai dažniausia yra širdies ir kraujagyslių ligos).
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 25, 00:47)
Taip, smulkialąstelinis, 3A.stadija. G raidė reiškia diferenciacijos laipsnis (kitaip sakant ant kiek pyktybiškas, arba dar kitaip, kaip greitai dauginasi blogos ląstelės).

Mano a.a.tetei buvo plaučių smulkialąstelinis. Pas jį buvo diagnozuota 3B stadija. Su metastazėmis į limfmazgius. Tai pradžioje išoperavo limfmazgius ir tada taikė chemoterapiją ir tik vėliau, kai liga vėl atsinaujino taikė radioterapiją (švytinimas).
Labai plačiai apie plaučių vėžio stadijas gali paskaityti Čia, paspaudus ant pirmo dokumento

Apie navikus visokių rūšių ČIA PLAČIAI APRAŠOMA

Aciu, butinai pasiskaitysiu. tik nezinau, nerandu as tu a niekur :S radau toki:
Galutinė patologijos diagnozė:
Vidutiniškai diferencijuota G2 plaučių adenokarcinoma.

dar tokia yra:
Klinikinė diagnozė:
Ca L1/ peripherica

QUOTE(ida1 @ 2014 10 25, 09:44)
ga jei ne paslaptis galit parasyti ar mama ruke?Cia siaip del bendros statistikos.Ga stadija dar mamai nenustayta.vien biopsijos neuztenka.ziuri isplitima.pagal papildomus tyrimus.

nea, mamukas neruke niekada gyvenime. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 25, 20:41)
...
Kažkada skaičiau straipsnį, kuriame buvo aprašyta, kad neapsimoka finansiškai ieškoti vaistų,
staipsnyje buvo minimos tokios priežastys, kad vėžys tai tarsi biologinis ginklas, kuris be karo išnaikins žmonyją... o labiausiai iš to pelnosi farmacininkų kompanijos.
Dar kažkur skaičiau, kad yra paskaičiuota, kad pasaulyje 2020m.  vėžys taps dažniausia mirties priežastis (šiai dienai dažniausia yra širdies ir kraujagyslių ligos).

Mėgstat sąmokslo teorijas? Geriau neskaitykit beverčių straipsnių... man tokiai rašliavai gaila laiko. Jei gyvent liko ne tiek daug, yra ką paskaityt prasmingesnio.
Atsakyti
Miela Leonile, ar Jūs pati savęs kada nors tyliai, bet labai atvirai paklausėte, kokiu tikslu ateinate į šią forumo temą, kuri vadinasi: " KERTELĖ SIELAI, onkologinės ligos - ČIA GYVENA VILTIS" ?

Jau pora mėnesių esu tyli, bet pastovi šio skyrelio skaitytoja. Onkologine liga serga mano dukra, jaunutė studentė. Ateinu čia ieškodama konkrečių žinių, kitų patirties, atsakymų į tūkstančius naujų klausimų (jų pirmiausia tyliai ieškau ankstesnėse temose), bendrystės jausmo, pozityvumo, stiprybės ir VILTIES.
Ačiū visoms, kurios nuoširdžiai dalinatės savo patirtimi, žiniomis ir patarimais. Tai padeda ir nuramina.
Dvasinės tvirtybės, vilties, tikėjimo ir meilės visoms čia užsukančioms.
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 25, 20:41)
Dar kažkur skaičiau, kad yra paskaičiuota, kad pasaulyje 2020m.  vėžys taps dažniausia mirties priežastis (šiai dienai dažniausia yra širdies ir kraujagyslių ligos).

Tai gal nutraukit gydymą (kam kankintis?) ir būkit statistikos skaičiukas.. būsit ginklo auka..? Ar nejaučiat kad "ne į temą? rašot apie savo kažkada skaitytus straipsnius?
Teisingai pastebėjo,kad čia Kertelė sielai o ne Mokslas ir gyvenimas skiltis..ir kažkada skaitytų straipsnių reziume..
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 10 25, 14:36)

Aš nepatingėjau Harvardo puslapyje paskaityt, tai rašė, kad klinikinius bandymus tikisi pradėti per 5 metus. 5 metai - daug, bet įveikiamas laikotarpis. Tai duok dieve kad sulauktume ax.gif

Dėl Leonilės pasisakymo, tai jis kaip ir į temą... Dalinamės informacija apie gydymą. Sąmokslo teorijos irgi šiokia tokia informacija...
Nereikia taip pult ir klaust "ko čia ateinat". Visos ateinam to pačio - paramos, išsikalbėt, kitų patirties pasiklausyt, kažką sužinot ir pan. Visas tas pats vienyja. Aš įsivaizduoju, kad Leonilei sunku susitaikyt su diagnoze, viskas atrodo baisu, chemoterapija košmaras, ligos perspektyvos nekokios, tai ir neišeina pozityviai mąstyt. Arba tiesiog užėjo sunkesnis laikotarpis. Visoms būna...
Kai atsimenu save neseniai diagnozuotą, tai elgiausi tikrai panašiai - virkavau, visko bijojau, skaičiau konspiracijos teorijas ir pykau, norėjau atsisakyt chemoterapijos, nes ji man nepadės, laksčiau po savipagalbos grupes, psichologus, šnekinau likimo drauges ir galiausiai susiimiau. Dabar vis dar paranojinu dėl kiekvieno skausmelio, bet jaučiuosi tikrai geriau ir mažiau bijau. Tam reikėjo laiko, susitaikymo su liga ir kad dabar toks yra mano gyvenimas. Dabar prie mūsų namų stato kažkokį prekybcentrį ir aš kartais pagalvoju, ar sulauksiu kol pastatys, bet taip jau nebeskauda, kaip anksčiau pagalvojus ar sulauksiu kol eurą įves biggrin.gif

Dėl konspiracijos teorijų pakomentuot galiu nebent tiek, kad jas veikiausiai kuria smarkiai nuskriausti ligos (giminaičiai, palaidoję sergantyjį, nesugebantieji susitaikyti su tuo, kad medicina negali padėti ir pan.) arba tikintys pasaulio neteisybe. O galiausiai tie, kurie neturi ką veikti.
Medicina netobula, bet mes visgi turim kelis ginklus prieš ligą ir, jos dėka, pasveikusių žmonių. Tai kodėl jais nepasinaudojus.
Atsakyti
Atsiprašau, jeigu kažką įžeidžiau ar įskaudinau tikrai nenorėjau to 4u.gif
Bet apie "nutraukite gydymą, kam kankintis" čia jau tikrai ne Jūsų reikalas ką man daryti mirksiukas.gif čia bus tik mano vienos apsisprendimas smile.gif nebent pasklausiu Jūsų patarimo, vat tada ir galėsite patarti ax.gif
"Kertelė sielai" tai tikrai nereiškia, kad turiu visada rašyti "viskas bus gerai", "visi pasveiksta-pasveiksime ir mes", nereiškia, kad visada turiu būti teigiama ir pozityvi.

O viltis niekada nemiršta tik kartais prigęsta manyje, bet vėliau vėl įsižiebia, ir nuoširdžiai tikiu, kad taip būna kiekvienai sergančiai šia baisia liga...
Atsakyti
oi moteraites, manau per astriai Jus cia. kam ta ironija? tai tikrai nei vienai nepades. tai geriau uzmerkit akytes jei kazkas parase ne taip kaip pati manot ar ne ta zodi pavartojo. bus tim visom geriau ir sutaupysit bent viena nervu lastele, nes jos neatsistato biggrin.gif salta, niuru, uztat tokios ir nuotaikos.

o mes su mamuku ryt vaziuojam i nuosprendi koki gydyma skirs.... ka tos raideles reiskia nezinot? anksciau rasiau zinuteje. ir galima pagal jas spresti kokia stadija?
Atsakyti
Tikrai Leonile stiprybes jums 4u.gif .forumas viesas kas ka nori tas ta raso.o man patinka kai ideda straipsnius ar kokia informacija.Atsirenki kas sau.o kad temutes pavadinimas CIA gyvena viltis.tai dar nereiskia.kad cia vien pozityvios zinutes turi buti.Tikrai gyvenkim draugiskai.as per metus ne tokiu nesamoningu zinuciu prirasius....bet komentaru nesulaukiau blink.gif .Reikia supratingumo artimui.Visom sveikatos
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 10 26, 13:01)
Tikrai Leonile stiprybes jums 4u.gif .forumas viesas kas ka nori tas ta raso.o man patinka kai ideda straipsnius ar kokia informacija.Atsirenki kas sau.o kad temutes pavadinimas CIA gyvena viltis.tai dar nereiskia.kad cia vien pozityvios zinutes turi buti.Tikrai gyvenkim draugiskai.as per metus ne tokiu nesamoningu zinuciu prirasius....bet komentaru nesulaukiau blink.gif .Reikia supratingumo artimui.Visom sveikatos

Ida, tos tavo panikos pilnos žinutės nebuvo žlugdančios. Deja, dažnėja tokiu juodu užtaisu parašytų žinučių, kad sergančiam norisi nuo šio forumo bėgt ir neužeit, ką aš "saugodama savo nervų ląsteles, kurios neatsistato" savaitėmis ir darau....Ir pagal nick,us matau daug kas taip daro. Priežastys tik musyse smile.gif Mažėja info, patarimų, pasitarimų, patirties dalijimosi... Daug kas tingi net toj pačioj temoj info pasiskaityt, jau nekalbant apie senas....
Sveikatos visoms ir visiems 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 26 spalio 2014 - 13:37
Man rodos čia pagrindinė tema yra sergantiesiems išsisakyti. Nesvarbu ar tai optimizmas ar pasimetimas. Bet palaikymo reikia, kartais ir priminimo kovoti, o ne kažkokio moralo. Visos emocijos natūralu, kiekvienas išgyvenam savaip.
Aš pati iš kitos pusės, gal per daug sriūbavimo, bet stengiuosi mažinti kiek įmanoma ir dalintis geresnėm žiniom, bet visaip būna. Tai vieta išsisakyti vis tik.
Kastuvas puikiai apibūdino viską.

Uždarose erdvėse beveik nenaudoja ramentų, nors su įtvarais. Eisena dar nėra taisyklinga, ramentą prigriebia į lauką. Vyrui mėšlungis vis dažniau traukia, elektrolitai daugmaž norma, bet būna paskutiniu metu dažniau. Ypač nemalonu rankos, taip sutraukia, kad pirštai išsiklaipo g.gif Šiandien buvo gana ilgai sutraukę, skausminga, nuskausminamųjų gert teko. Svartėm tendenciją, gal kiek pergyvenimai emocijos įtakoja g.gif Išlydėjom vyro tėvą, vienam žmogui dviejų vėžių per daug anot gydytojo. Man vis daugiau minčių pasidomėti genetika, kas įtakoja, noras apsaugoti vaikus, bet ar prevencija viskas.
Atsakyti