QUOTE(willow @ 2014 10 25, 14:36)
Aš nepatingėjau Harvardo puslapyje paskaityt, tai rašė, kad klinikinius bandymus tikisi pradėti per 5 metus. 5 metai - daug, bet įveikiamas laikotarpis. Tai duok dieve kad sulauktume
Dėl Leonilės pasisakymo, tai jis kaip ir į temą... Dalinamės informacija apie gydymą. Sąmokslo teorijos irgi šiokia tokia informacija...
Nereikia taip pult ir klaust "ko čia ateinat". Visos ateinam to pačio - paramos, išsikalbėt, kitų patirties pasiklausyt, kažką sužinot ir pan. Visas tas pats vienyja. Aš įsivaizduoju, kad Leonilei sunku susitaikyt su diagnoze, viskas atrodo baisu, chemoterapija košmaras, ligos perspektyvos nekokios, tai ir neišeina pozityviai mąstyt. Arba tiesiog užėjo sunkesnis laikotarpis. Visoms būna...
Kai atsimenu save neseniai diagnozuotą, tai elgiausi tikrai panašiai - virkavau, visko bijojau, skaičiau konspiracijos teorijas ir pykau, norėjau atsisakyt chemoterapijos, nes ji man nepadės, laksčiau po savipagalbos grupes, psichologus, šnekinau likimo drauges ir galiausiai susiimiau. Dabar vis dar paranojinu dėl kiekvieno skausmelio, bet jaučiuosi tikrai geriau ir mažiau bijau. Tam reikėjo laiko, susitaikymo su liga ir kad dabar toks yra mano gyvenimas. Dabar prie mūsų namų stato kažkokį prekybcentrį ir aš kartais pagalvoju, ar sulauksiu kol pastatys, bet taip jau nebeskauda, kaip anksčiau pagalvojus ar sulauksiu kol eurą įves
Dėl konspiracijos teorijų pakomentuot galiu nebent tiek, kad jas veikiausiai kuria smarkiai nuskriausti ligos (giminaičiai, palaidoję sergantyjį, nesugebantieji susitaikyti su tuo, kad medicina negali padėti ir pan.) arba tikintys pasaulio neteisybe. O galiausiai tie, kurie neturi ką veikti.
Medicina netobula, bet mes visgi turim kelis ginklus prieš ligą ir, jos dėka, pasveikusių žmonių. Tai kodėl jais nepasinaudojus.