Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 51

QUOTE(miegapele @ 2014 10 24, 14:14)
Gal kas galit pasidalinti patirtimi del polipu salinimo zarnyne onkologiniame? Kas ir kaip ten vyksta. Yra pamesta mamos biopsija, vienas daktaras atsisako operuoti, nes neaisku kas ir kaip ten viduje, gal net reikia pjauti pilva. Jam biopsija labai svarbus dalykas, nes polipas didelis, paprasto aprasymo neuztenka. Kiti pataria vaziuot i onkologini. Kaip suprantu ten viskas per Petruli vyksta. Gal kas turit patirties su juo?

O kur buvo daryta biopsija ?
Manau, kad be biopsijos atsakymo Jums nė vienas gydytojas neoperuos.
Šiaip galima tartis su gydytoju, kuris paskyrė biopsiją - kad jis kreiptųsi į laboratoriją, kur buvo darinukas tiriamas - ir prašyti, gal ten bus išlikę koks įrašas. Arba kad per naują tą patį darinuką ištirtų.
Atsakyti
QUOTE(korcula @ 2014 10 24, 13:59)
O kur buvo daryta biopsija ?
Manau, kad be biopsijos atsakymo Jums nė vienas gydytojas neoperuos.
Šiaip galima tartis su gydytoju, kuris paskyrė biopsiją - kad jis kreiptųsi į laboratoriją, kur buvo darinukas tiriamas  - ir prašyti, gal ten bus išlikę koks įrašas. Arba kad per naują tą patį darinuką ištirtų.

Nutiko taip, kad tikrai niekas neatsiras. Tyrimo kartot nenori, tai privati klinika. Kaip suprantu, siuntimo seimos daktare nebegali israsyt dar karta tam paciam.
Atsakyti
Jei dėl jų kaltės dingo tyrimai, tai turi kartoti, kokie dar siuntimai. Žmogus iškenčia procedūrą, laukia, kas sunkiausia. Belieka reikalauti savo
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2014 10 24, 15:04)
Nutiko taip, kad tikrai niekas neatsiras. Tyrimo kartot nenori, tai privati klinika. Kaip suprantu, siuntimo seimos daktare nebegali israsyt dar karta tam paciam.

As su zarnynu nesusidurus.bet manau.kad jei gydytojas itaria polypa. tai turi operuoti nepriklausomai nuo biopsijos atsakymo.O kiek dariniu operuoja medikai.be jokios biopsijos.tik paskui siuncia daryti histologini.Del dingusios biopsijos.jei privati kinika turi savo labaratorija.tai citologinius daro jose.o siaip visi tyrimai yra siunciami i santariskes.Jei nenusiunte jie ir kalti turetu kompensuoti ir prisiimti kalte.Siuntima turetu israsyti dar karta.
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 10 24, 15:31)
Jei dėl jų kaltės dingo tyrimai, tai turi kartoti, kokie dar siuntimai. Žmogus iškenčia procedūrą, laukia, kas sunkiausia.  Belieka reikalauti savo

kalte yra metoma ant ten atvaziuojancio daktaro ir atgal ant klinikos, pakalbejus su daktaru. Zodziu atsirado papildomas galvos skausmas. Kazkaip noreciau susirast, kas isoperuotu ta polipa ir paskui jau ziuret kas ir kaip ten toliau, ar yra vezys ar ne. Man tai cia grynai klinikos kaltes, nes jiems sumoketi pinigai, kreiptasi i juos. Bet zinot kas ir kaip. Mama nemiega nuo 2 nakties, reikia kuo greiciau pasalint ji, nes kol cia kas sutiks pakartoti nervus visai papils.

O sakykit, kruties vezys plinta i ta zarnyna?
Atsakyti
QUOTE(miegapele @ 2014 10 24, 17:56)
kalte yra metoma ant ten atvaziuojancio daktaro ir atgal ant klinikos, pakalbejus su daktaru. Zodziu atsirado papildomas galvos skausmas. Kazkaip noreciau susirast, kas isoperuotu ta polipa ir paskui jau ziuret kas ir kaip ten toliau, ar yra vezys ar ne. Man tai cia grynai klinikos kaltes, nes jiems sumoketi pinigai, kreiptasi i juos. Bet zinot kas ir kaip. Mama nemiega nuo 2 nakties, reikia kuo greiciau pasalint ji, nes kol cia kas sutiks pakartoti nervus visai papils.

O sakykit, kruties vezys plinta i ta zarnyna?

jo jo reik greiciau operuot.del ispitimo skaityk internete.forume berods neteko skaityti.Greiciausiai tik polypas...
Atsakyti
QUOTE(Marijaoje @ 2014 10 23, 18:37)
sergu kruties veziu su metastazemis kepenyse,noreciau kad man parasytu moterys  sergancios ta pacia liga.noreciau suzinoti kur jos gydesi,kaip jos jauciasi,gal zino kur geriausias gydymas lietuvoje.manau kad man tas pades,norisi pabendrauti su zmonemis kurie taip pat serga,aciu is anksto .as gydausi kaune bet girdejau kad vilniuje yra efektyvesnis gydymas.prasau moteru kad pasidalintu savo patirtimi ir patartu man.aciu is anksto.as jau praejau viena chemoterapijos kursa.

Sveika. Yra nemažai mergaičių šiame forume su šia liga. Aš taip pat gydžiausi jau du kartus. Paskaityk daugiau forumą, rasi daug visokios informacijos jame. Gydymas, manau, tiek Kaune, tiek Vilniuje, vienodas, yra nustatytos tos pačios schemos. Svarbiausia pasitikėti savo gydytoju. Kiek tau chemoterapios kursų skyrė, operavo, ar dar operuos? Spindulinis gydymas bus?
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 23, 11:24)
Shipra,  labai buitiškai paaiškinsiu, smulkialąstelinis reiškia, kad nėra "guzo", o yra daug mažiukų avižų grūdelių. Dažniausiai neoperuojamas smulkialąstelinis, bet nežinau ar paguosiu, bet būtent šitas vėžys labai gerai pasiduoda chemijai.
Kokio amžiaus mamytė?

Leonine, mamukui 60m. cia jau galima spresti, kad smulkialastis is to aprasymo? tai va, kad apie operacija kaip keista nekalba, na pirmadieni bus jau konsiliumas, nuspres ka daro.... bet kalbejau su vienais ekspertais, tai sake greiciausiai chemija arba radioterapija. kaip suprantu svitinimas.

Kaip pati jauties, atgavai jegeles?

QUOTE(ida1 @ 2014 10 23, 15:55)
koscioja.praitais metais 3a

o ka reiskia 3 a? tai 3 stadija?
nes pas mano mama raso G2 :S
Atsakyti

QUOTE(shipra @ 2014 10 24, 23:02)
Leonine, mamukui 60m. cia jau galima spresti, kad smulkialastis is to aprasymo? tai va, kad apie operacija kaip keista nekalba, na pirmadieni bus jau konsiliumas, nuspres ka daro.... bet kalbejau su vienais ekspertais, tai sake greiciausiai chemija arba radioterapija. kaip suprantu svitinimas.

Taip, smulkialąstelinis, 3A.stadija. G raidė reiškia diferenciacijos laipsnis (kitaip sakant ant kiek pyktybiškas, arba dar kitaip, kaip greitai dauginasi blogos ląstelės).

Mano a.a.tetei buvo plaučių smulkialąstelinis. Pas jį buvo diagnozuota 3B stadija. Su metastazėmis į limfmazgius. Tai pradžioje išoperavo limfmazgius ir tada taikė chemoterapiją ir tik vėliau, kai liga vėl atsinaujino taikė radioterapiją (švytinimas).

Labai plačiai apie plaučių vėžio stadijas gali paskaityti Čia, paspaudus ant pirmo dokumento

Apie navikus visokių rūšių ČIA PLAČIAI APRAŠOMA

Atsakyti
QUOTE(shipra @ 2014 10 24, 23:02)

ga jei ne paslaptis galit parasyti ar mama ruke?Cia siaip del bendros statistikos.Ga stadija dar mamai nenustayta.vien biopsijos neuztenka.ziuri isplitima.pagal papildomus tyrimus.
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 10 25, 09:44)
vien biopsijos neuztenka

Mūsų atveju stadiją dianozavo atlikus bronchoskopiją ir plaučių RO (foto). Papildomi tyrimai stadijai nustatyti daryti nebuvo.

O dėl "bendros statistikos" ji jau yra padaryta smile.gif Ir nustatyta, kad visų plaučių vėžio atvejų smulkialąstelinis sudaro 20%, kurio pagrindinė priežastis yra rūkymas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonilė: 25 spalio 2014 - 09:01
http://www.15min.lt/...50-462308?cf=df

Ar sulauksim šio gydymo praktikoje?
Atsakyti