Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 51

QUOTE(Remedy @ 2014 10 15, 23:14)
Labas vakaras,

Ryt man PET'as, sakė negerti kavos, bet galima, o ir reikia gerti daug vandens. Bet kava tai irgi skysčiai  g.gif  ar čia kažkas kitko dėl tos kavos? Nemoku ryto pradėt be kavos, oi bus sunku.

kava varo skyscius is organizmo. Gal kaip nors be jos viena ryta ? wink.gif
o mane badas uzpuole - baigiu suvalgyt viska, kas siek tiek tinka ir nelabai. Ziauru. Dar vakar apie maista net negalvojau, siandien ryju ir negaliu sustot net uzmigt negaliu, kokia alkana esu. Oi...bandysiu dar migdytis, gal kol soti pavyks? Buvo jums taip?
Atsakyti
Atkritau. verysad.gif Krėties vėžys skverbiasi į plaučius. Išrašė gerti tris dienas po 2x16
dexametazon ir vėl chemoterapija minimui 6 kartai. Šiandieną pirma serija. Labai dusina. Miegu sėdėdama. Judėjimas ribotas, o lipti laiptais - tai oj, kaip negera. Baisiai trūksta deguonies. Gal reikia papildomai naudoti kokias nors deguonies procedūras ar kokteilius? Aš su tuo nesusidūrusi. Laukiu visokiausių patarimų, kas žinpte apie tokius negalavimus.
Atsakyti
Leonile, su kiekviena diena dabar bus lengviau mirksiukas.gif Valio. Mums labai padėdavo ižkandžiavimas-po truputį, bet labai dažnai. Paskaičiau-kažkas pasiūlė virti kompotą ir prisiminiau, kaip virdavau spanguolių/citrinų kompotą , tik jis vienu metu buvo tinkamas, paskui tik Vytautas ir t.t.
Wilow, tikiuosi kad kiekvieną dieną vis daugiau jėgų bus mirksiukas.gif
Vitute, labai gaila verysad.gif Kiek laiko prabuvot iki atkryčio? Kaupkit jėgas ir stokit vėl į kovą.
remedy, negalima kavos. Tik vandenukas, virta vištiena ir daržovės. Tikiuosi atsakymai suteiks ramybę.
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2014 10 15, 23:39)
kava varo skyscius is organizmo. Gal kaip nors be jos viena ryta ? wink.gif
o mane badas uzpuole - baigiu suvalgyt viska, kas siek tiek tinka ir nelabai. Ziauru. Dar vakar apie maista net negalvojau, siandien ryju ir negaliu sustot net uzmigt negaliu, kokia alkana esu. Oi...bandysiu dar migdytis, gal kol soti pavyks? Buvo jums taip?

man taip su maistu būdavo kai gydžiaus 2012m. Kol nelabai gerai tai vos vos kas lenda, aš valgydavau daug obuolių, tai paskui vilką neskustą galėdavau suvalgyti....
Papildyta:
QUOTE(Vitute* @ 2014 10 16, 07:36)
Atkritau.  verysad.gif   Krėties vėžys skverbiasi į plaučius. Išrašė gerti tris dienas po 2x16
dexametazon ir vėl chemoterapija minimui 6 kartai. Šiandieną pirma serija. Labai dusina. Miegu sėdėdama. Judėjimas ribotas, o lipti laiptais - tai oj, kaip negera. Baisiai trūksta deguonies. Gal reikia papildomai naudoti kokias nors deguonies procedūras ar kokteilius? Aš su tuo nesusidūrusi. Laukiu visokiausių patarimų, kas žinpte apie tokius negalavimus.

Labai, labai liūdna žinoma, bet, jei skaitei, atkritusi ir aš, ir jau gydausi. Liga išplito į plaučius, kepenis, smegenis. Kuri stadija buvo tave, jei pamenu, tai 2? Pas tave skysčių daug pleuroj susikaupė nuo mts, užtai dusina, gal gali gydytojai sprendimą priimt ir nupunktuot juos - bus lengviau, nedirgins? Stiprybės atlaikyt. Kokią chemiją gausi?

Dar širdelę pasitikrink, man buvo perikarde skysčiai susikaupę, baisiai dusino.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 16 spalio 2014 - 08:45
Sedziu ligonineje... Mamyte silpna miega,o kai atsibunda ne ka tepasako nes mintys jos kazkur ne su mumis... Ne visad mane atpazista, ir mato haliucinacijas, tai tokia busena nuo morfino jai... Sizndien vel clorid lasino, ir visa diena ima kraujuka gliukozei ( 3 kart siandien ims). Valgo mazai,kai pavyksta pazadint tsi pamaitinam.
Atsakyti
Vitute* stiprybės tau prieš stojant į kovą.
Liūdna žinia verysad.gif

drambiuke, Aš kartais pagalvoju, kad artimiesiems daug sunkiau negu mums sergantiems verysad.gif
Mes išeisim, mūsų neliks, mums neskaudės, o visas skausmas liks patiems artimiausiems.... verysad.gif

Šiandien man gerai jau, tik iš lovos neišlipu verysad.gif kojose dar tirpimas jaučiasi, bet šiaip jau ok.

Tik, kad sapnai mane kokie kankina verysad.gif sapnuoju visus mirusius žmones kasnakt,o šiąnakt savo a.a.sesę sapnavau, kuri mane pasikvietė ir mes kažkur išėjome susikibusios už parankių į tolumą verysad.gif
Negeras čia sapnas, oj negeras verysad.gif

Atsakyti
Ačiū visoms. Man tokie likimo draugų palaikymai daug svarbesni už namiškių. Norisi visus Juos varyti lauk su Jų užuojautomis. Šiandieną vos nesusipykau su mama. Bet ji buvo protingesnė ir davė man durnei kelią. Dabar gėda. Reiks atsiprašyti. Po chemijos visada jaučiuosi gerai. Vaistai Docetakselis ir dar nuo antros ch prijungs herceptiną. Aš kaip rupūžė rūgšties gavusi. Visiems po chemijos blogai, o aš skraidau. Turbūt praeitame gyvenime buvau narkomatė. g.gif Nuo antradienio pragulėjau paslika. O šiandieną su vyru visą Prismą iššliaužiojome, jau kirpykloje buvau (juk jei po mėnesio reiks atsisveikinti su plaukais, tai tą mėnesį turiu būti pritrenkianti) ir vakare su drauge einame į muzikinį teatrą prasiblaškyti.
Priminsiu savo istoriją. 2011 m. pavasarį diagnozuotas 3b stadijos G2 vėžys. Gavau 6 ch, operacija-pilnai pašalinta dešinė krūtis ir limfmazgiai, 25 kartai spindulių ir metai herceptino. Viską pabaigiau 2012 m .rudenį.
Ką gi jaučiuosi likimui dėkinga už suteiktą laiką. Teks vėl pasiremontuoti.
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 16, 13:48)
Vitute*  stiprybės tau prieš stojant į kovą.
Liūdna žinia verysad.gif
drambiuke, Aš kartais pagalvoju, kad artimiesiems daug sunkiau negu mums sergantiems verysad.gif
Mes išeisim, mūsų neliks, mums neskaudės, o visas skausmas liks patiems artimiausiems.... verysad.gif
Šiandien man gerai jau, tik iš lovos neišlipu  verysad.gif  kojose dar tirpimas jaučiasi, bet šiaip jau ok.

Negeras čia sapnas, oj negeras verysad.gif

Leonile, turbūt ne sykį esate girdėjusi, kad sergant onko ligomis, visų pirma daug ką lemia nusiteikimas ir požiūris. Nusiteikus pasiduoti, nusiteikus pesimistiškai, net su geriausiom prognozėm įmanoma ristis žemyn. Tą visiškai atvirai kalba ir gydytojai. I

Neveltui onko ligoniams ir siūlomi antidepresantai, psichologinė pagalba ir t.t.
Nes neigiamai ir pasyviai nusiteikusį pacientą ir gyd. sunku sugrąžint į gyvenimą.

Tie jūsų sapnai reiškia tik tiek, kas kirba jūsų pasąmonėje. Ir nieko ne daugiau. Nėra negerų sapnų, nėra schmoll.gif Ir nieko tie susitikimai su mirusiais nereiškia, juose tiesiog išgyvename tai, kas tūno mumyse. Mūsų mintys, mūsų gyvenimai, mūsų baimės.

QUOTE(Vitute* @ 2014 10 16, 16:47)
Norisi visus Juos varyti lauk su Jų užuojautomis.

Na, nepykit labai, ne iš blogos valios su tom savo užuojautom doh.gif Kartais nežinodamas kaip palaikyti, ką pasakyti artimam žmogui ir nepataikai smarkiai.

Likimas dar duos Jums laiko ne vieną mėnesį ir ne vienus metus būti pritrenkiamai mirksiukas.gif Laikykitės įsikibus kiek įmanoma tokio požiūrio kaip dabar, o po remonto būsit kaip nauja 4u.gif

Sveikatos Jums visoms 4u.gif
Atsakyti
Vitute*, net pavydžiu jums tiek optimizmo thumbup.gif Šaunuolė thumbup.gif Džiugu girdėti ir tai, kad labai lengvai chemijas ištveriate, vien dėl to jau esate laiminga mirksiukas.gif
Gero spektaklio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitute* @ 2014 10 16, 16:47)
Ačiū visoms. Man tokie likimo draugų palaikymai daug svarbesni už namiškių. Norisi visus Juos varyti lauk su Jų užuojautomis. Šiandieną vos nesusipykau su mama. Bet ji buvo protingesnė ir davė man durnei kelią. Dabar gėda. Reiks atsiprašyti. Po chemijos visada jaučiuosi gerai. Vaistai Docetakselis ir dar nuo antros ch prijungs herceptiną. Aš kaip rupūžė rūgšties gavusi. Visiems po chemijos blogai, o aš skraidau. Turbūt praeitame gyvenime buvau narkomatė.  g.gif  Nuo antradienio pragulėjau paslika. O šiandieną su vyru visą Prismą iššliaužiojome, jau kirpykloje buvau (juk jei po mėnesio reiks atsisveikinti su plaukais, tai tą mėnesį turiu būti pritrenkianti) ir vakare su drauge einame į muzikinį teatrą prasiblaškyti.
Priminsiu savo istoriją. 2011 m. pavasarį diagnozuotas 3b stadijos G2 vėžys. Gavau 6 ch, operacija-pilnai pašalinta dešinė krūtis ir limfmazgiai, 25 kartai spindulių ir metai herceptino. Viską pabaigiau 2012 m .rudenį.

Stiprybės, sėkmės ir tikėjimo 4u.gif
Aš jau beveik metai po antro remonto pabaigos. Man klausimas, o tau antrą kursą metams skirs herceptino.
Atsakyti
verysad.gifMirė vežiu sirgusi moteris, kuriai valdininkai siūlė eiti dirbti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonilė: 16 spalio 2014 - 18:07
Labas merginos 4u.gif
Gal kuriai teko vartoti SUTENT kapsules?Gal pasidalinsit kaip su šalutiniai poveikiais buvo? 4u.gif Jis skiriamas prie inkstų vėžio 4u.gif
Atsakyti