Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 51

QUOTE(ANETELE @ 2014 10 15, 11:43)
Laba diena,

paskaiciau jusu isgyvenimus sad.gif laikykites visos ir sergancios ir slaugancios artimuosius.

As vakar tety veziau y nedarbingumo lygio nustatymo komisija,gavo 1 grupe ir speceliuju poreikiu pazymejima slaugai.
Gal kas tvarketes sita reikala? Ar as gerai supratau kad slauga tvarkysiu ne tecio bet savo vardu?

Vakar isvazinejant krito tetis aukstielninkas (kojos neatlaike ar susipyne ) issigandau siaubingai ..ir nesuprantu is kur radau tiek jegu jam pakelt,aisku sumenkes jis sveria gal tik 50 kg. Bet as pati esu maza ir tik tiek sveriu pati .

Kuo toliau tuo dazniau apima mintys iseit is darbo ir kiek ymanoma daugiau but su teciu,slaugysiu jy vistiek as ...daugiau nera kam,nors turiu du brolius bet jie uzsicikline ties savo gyvenimais...

Viską pasakys Soc.pašalpų skyriuje. Kiek pamenu, tai viską reikia rašyti tėčio vardu tik sąskaitą į kurią pinųgus pervesti savo pasakiau. Bet jūs dėl to tikrai nesijaudinkite darbuotojos viską išaiškins.

Dėl darbo nieko negaliu patarti verysad.gif už slaugą moka kiek pamenu 900 lt.(slaugos išlaidų tikslinė kompensacija) ir plius pensiją jei gauna pensininkas. Ar šių pinigėlių užteks jums?
kitą vertus prašykit pinigų ir iš brolių, tegul ir jie bent taip pridideda.

Laikykitės 4u.gif stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonilė: 15 spalio 2014 - 12:34
Dekui uz atsakymus jums willow,Leonile 4u.gif

bet as ir surasiau doh.gif ...
noriu pasiaiskint ,is darbo iseit as jau nuo pavasario tyliai galvoju (cia ne del tu pinigeliu jei kam taip pasirode.Mano atlyginimas nedidelis ir dideles reiksmes seimos pajamoms neturi nes dirbu tik puse etato.Seima pilnai islaiko vyras smile.gif ) .
Kas liecia darba iseiti noriu del darbiniu santykiu ir t.t.

Del isejimo galvoju ir del to kad ,tecio sveikata blogeja ,jegos senka o gyvena jis vienas ,kaime.
Skundziasi kad liudna, nera su kuo pasikalbeti,as ir vis lekime...
Tureciau daugiau laiko su juo pabuti ir jam padeti buityje.
Vaikams savo daugiau laiko skirti nes paskutiniai keli menesiai arba as darbe arba su teciu po gydytojus vazineju...

Del broliu liudna..zino kokia padetis bet "nesigilina" laimei turiu auksiny vyra kuris padeda visu 100% .

Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 15, 08:24)
Jei jau gydymo jokio nera, tera paliatyvioji slauga, tai tada morfiju verysad.gif Pleistriukai nepades. Apie Megace labai teigiamos nuomones 4u.gif Bet bijau, kad gali jo nebeisrasyti g.gif

laba, nebutinai pleistriukai nepades. ju gi buna lb stipriu. o morfijus nevisiems tinka ir kai kuriuos tikrai veikia keistai. be to su pleistrais galima naudot ir kitus vaistus nuo skausmo.
yra likusios megace. jei seimos gydytoja neisrasys, parasykit i az man.
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2014 10 14, 09:06)
milaaa, labai protingai kalbate... bet gal ne toj vietoj  doh.gif

panasu, kad taip 4u.gif

QUOTE(Remedy @ 2014 10 14, 09:15)
Milaa, kokią teisę turite teisti, smerkti ir pamokslauti apie vaistus?

Ar jūs sergate?

Ar jums kada nors skaudėjo tiek, kad lipote sienom, kai verkėt ir iš skausmo, ir iš beviltiškumo, kai nei vieni vaistai nepadeda, o tu negali sėdėti, nei gulėt, nei tuo labiau miegot? Ne?

Gal pasilaikykit savo nuomonę sau...

nei teisiau, nei smerkiau blink.gif doh.gif
pamokslauti g.gif gal tiksliau butu ispeti? na gerai, bent tam turiu siokia tokia teise- issilavinima, diploma, galiojancia licencija, kategorija(kuriu dabar nebera), darbo patirti ir n+k kursu/konferenciju pazymejimu 4u.gif netgi skaiciau medicinine dokumentacija, kai kuriu aptarinetu situaciju unsure.gif

as asmeniskai nesergu, tiek kiek zinau unsure.gif bet aplinkoje yra ir serganciu, ir pasveikusiu(!), ir remisijoje 4u.gif

taip 4u.gif

cia yra viesas forumas, ir tiek jus, tiek as galime issakyti savo nuomone 4u.gif neparasiau nieko izeidziancio ar nemandagaus g.gif

QUOTE(Rasma @ 2014 10 14, 09:28)
Jokių vaistų prašymų mes čia nematome.

labai gaila unsure.gif ju is tiesu buvo ne vienas. paskutinis mano matytas net sukele diskusijas sioje temoje ir netgi moterys pasidalino, kad yra atsiliepusios i tokius pagalbos prasymus 4u.gif ir netgi pripazino buvusios per patiklios 4u.gif
suprantu, kad zmonems nepatinka nepagrazinta tiesa 4u.gif
Atsakyti
Ji vaistu neprase. Ji prase patarimi. Ir panaudojo savo tecio vaistu likuti. Nieko nematau blogo. Daznai zmones ir pradeda patys buti sau daktarais, nes i balta chalta, zmogu, kuris dave hipokrato priesaika, atsimusa kaip i siena. Abejingumas ir tiek. Tad zmones cia ateina patarimo, kurio negauna is gydytojo.
Papildyta:
QUOTE(drambiuke @ 2014 10 15, 08:19)
Silpna mamyte. .. Po morfino miwga istysai,pazadinam tik pavalgyt. Kaip dziuvesiukas liekna,ir balselus toks kaip pauksciuko vos girdimas. Dar dirbu siandien,tai negaliu pamatyt jos ...
Greit ja i namus israsys,nes na jokio gydymo jau ten skirt negali. Merginos kyla klausimas,ligonineje jsi leidzia morfiju, ka geriau prasyt kad israsytu namo ar pleistriukus ar leidziama morfiju? Kokia nuomone apie Megace? Noriu prasyt kad jos israsytu. Tetos dar nupirko Marij Treben lasiuku koncentrato,sako prifuoda jegu...

Bandyk, kad mamyte dar palaikytu ligoninej. Jums pacioms butu lengviau.

QUOTE(drambiuke @ 2014 10 15, 08:30)
Na ligonineje gauna morfiju,nes jie nieko kito neturi. Bet galvoju gal pabandyt pleistriukus,ar jie zymiai silpnesni? Nuo morfijaus miega, istysai diena nakti.
O seimos gydytojas kazi gali israsyt Megace ar tik onkologas?

Zinok ji miega gal ne nuo morfijaus, o todel, kad visai neturi jegu. Mano mamyte irgi taip miegodavo ir vis prase, kad leistume pamiegoti. Man atrodo jau geriau snaudzia nei skauda.

QUOTE(Leonilė @ 2014 10 15, 12:03)
Mano tėtei išrašė tiek pleistrus, tiek morfiną ir tą ir tą gavo. Pleistrai jam nepadėjo, skausmo nenuėmė.
Ir Megace vartojo. Bet apetito jis jam nepridėjo sad.gif
---------------------------------------
Perskaičiau šį straipsnį Kodėl gydytojai miršta kitaip ir susimąsčiau verysad.gif  straipsnis man pasirodė visai teisingas, geriau kokybė, bet ne kiekybė.....

Dabar norisi nutraukti man gydymą  cray.gif

Nors rytoj turbūt vėl kitaip galvosiu.....

As tikiu tavim, kad tu tikrai galvosi kitaip. Ir iveiksi visus blogumus. Siandien geriau?
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2014 10 15, 17:21)
Ji vaistu neprase. Ji prase patarimi. Ir panaudojo savo tecio vaistu likuti. Nieko nematau blogo. Daznai zmones ir pradeda patys buti sau daktarais, nes i balta chalta, zmogu, kuris dave hipokrato priesaika, atsimusa kaip i siena. Abejingumas ir tiek. Tad zmones cia ateina patarimo, kurio negauna is gydytojo.

Visiskai pritariu! Cia gavau daugiau ziniu nei is mediku... Visi tik nuo saves stumia, visiems sunkus ligoniai neparankus, aisku tai neliecia visu,bet yra daug bejausmiu ... Kaip pasake viena daktaryte, o kam viniot zodzius i vata, nu mirs greit, susitaikikyt ir nusiteikit. Kaip? Kaip nusiteikt mamos mirciai?
Atsakyti
Leonile, perskaiciau straipsni ir is dalies nesutinku. Mano mama buvo medike ir drasiai prieme gydyma. Kente visu blogumus. Cia temoje, tarpe musu irgi yra medike, kuri drasiai stojo i kova su liga.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 10 15, 13:25)

Buvau pas nefrologę. Kreatininas jau tik 200, neutrofikai ir leukocitai susibalansavę užtai pašoko vėl CRB iki 20.... kalis krito iki 3 , užtai ir tachikardija atsirado.... Naktim pradejau prastai miegot ir galvoj kažkoks vakuumas atsiranda.... gal kraujo spaudimo viražai čia, bijau aš tų mts ataugimo.....

Wilow, atrodo, kad tavo reikalai po truputį taisosi, CRB gal laikinai sureagavo, na kalis su šita liga nuolat ant ribos, aš visą laiką geriu Kalicord 850, jo daktarai nepataria, bet jis man tinka, ir skrandžiui lengvesnis ir rezultatas jau apie 4. Labai suprantu tavo baimę, linkiu, kad ji būtų be pagrindo

Sutirštėjo forumiečių problemos pastarosioms dienom, visoms tik gerų sprendimų ir rezultatų, sėkmės 4u.gif 4u.gif
Leonile, ištvėrei patį sunkiausią, laikykis tvirtai toliau 4u.gif
Atsakyti
Šiandien dar lovoje,jau 4 paras lovoje, tik į tualetą nueinu ir vėl į lovą. Labai mieguista jaučiuosi. Dvi dienas jau be nuskausminamųjų gyvenu, vakar dar jutau skausmą, šiandien skausmo beveik nėra, tik šiaip labai silpna.
Noriu keltis, bet neina, traukia į lovą nors tu ką doh.gif verysad.gif apetito beveik nėra, šiandien dar pykino, bet užkandau ir praėjo, apsėjau be vaistų.

Klausimas, gavau rekomendacijų lapą, kuriame parašyta praėjus savaitei po cht gerti A+E vitaminus, bei seleną.
Ar visos gėrėte? Čia iminitetui? Ar kam tie vitaminai?

Atsakyti
leonile, net nebandyk nutraukti gydymo. Tas skausmas kitus kartus nebuvo toks aštus, kaip pirmą kartą. Man jis mažėjo, tai gal ir tau mažės. Dėl vandens gėrimo - jei neišeina gryno vandens gerti, citrinos įpjaustyk, kompoto virk. Man vienu metu labai tiko nugarintas vytauto mineralinis vanduo.
Man chemijos labai spaudimą mušdavo, budavo koks 60/98, kai normaliai šiek tiek linkęs į didėjimą. Tai dėl to irgi pora dienų daug miegodavau. Dar kartu su chemija suleisdavo ir tavegilio, tai mane jis irgi migdančiai veikdavo.
Chemijos metu aš jokių vitaminų negėriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edmė: 15 spalio 2014 - 17:21
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 15, 18:03)
Šiandien dar lovoje,jau 4 paras lovoje, tik į tualetą nueinu ir vėl į lovą. Labai mieguista jaučiuosi. Dvi dienas jau be nuskausminamųjų gyvenu, vakar dar jutau skausmą, šiandien skausmo beveik nėra, tik šiaip labai silpna.
Noriu keltis, bet neina, traukia į lovą nors tu ką doh.gif  verysad.gif apetito beveik nėra, šiandien dar pykino, bet užkandau ir praėjo, apsėjau be vaistų.
Klausimas, gavau rekomendacijų lapą, kuriame parašyta praėjus savaitei po cht gerti A+E vitaminus, bei seleną.
Ar visos gėrėte? Čia iminitetui? Ar kam tie vitaminai?

Na va jau geriau ir eis tik geryn, pamatysit mirksiukas.gif Gaila, kad visa tai teko namuos iškęst be gydytojų priežiūros, asmeniškai aš pirmą chemiją gavau skyriuj ir kai gydytoja pamatė mane kitą dieną, tai pasakė, kad taip būt negali, nustatė man normalią dozę vaistų nuo pykinimo, dėl skausmo, tai man buvo atvirkščiai, kadangi iki tol kol nustatė ligą jau gyvenau ant leidžiamo Ketanovo, po pirmos chemijos jo nebeprireikė.

Šitą junginį naudoja beveik visi, aš asmeniškai pirkdavau Triovit. Nemokėsiu jau moksliškai paaiškint, bet visokie vitaminų junginiai, kur yra visų vitaminų ir mineralų sveikam žmogui dienos norma onko ligoniams netinka besigydant, tai ir rekomenduoja tik tuos, kurie veikia kaip antiokcidantai 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Ryt man PET'as, sakė negerti kavos, bet galima, o ir reikia gerti daug vandens. Bet kava tai irgi skysčiai g.gif ar čia kažkas kitko dėl tos kavos? Nemoku ryto pradėt be kavos, oi bus sunku.
Atsakyti