Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 51

QUOTE(Leonilė @ 2014 10 14, 16:42)
Aš jau trečia diena, kaip guliu lovoje, nueinu iki tualeto ir į lovą. Skauda ir šiandien dar, bet jau galima kentėti.
Kojose iš ryto jutau tirpimą (neuropatija), tai galima ir iškęsti, tik stovėti ant kojų, paeiti sunkiau, galvą skauda, svaigsta, čia irgi galima iškęsti. Dabar skauda kelių sąnarius, kenčiu.

Man baisiausias skausmas yra kaulų.  Ypač ilgųjų kojų kaulų. Kol jų neskauda galiu kentėti.
Šiandien besišypsanti, (jei nicko nesipainiojau) minėjai, kad tau lašina topotekaną, ką tau nuo jo skauda? kokius nuskausminančius vartoji?
drambiuke, kaip mama?

Silpna mamyte. .. Po morfino miwga istysai,pazadinam tik pavalgyt. Kaip dziuvesiukas liekna,ir balselus toks kaip pauksciuko vos girdimas. Dar dirbu siandien,tai negaliu pamatyt jos ...
Greit ja i namus israsys,nes na jokio gydymo jau ten skirt negali. Merginos kyla klausimas,ligonineje jsi leidzia morfiju, ka geriau prasyt kad israsytu namo ar pleistriukus ar leidziama morfiju? Kokia nuomone apie Megace? Noriu prasyt kad jos israsytu. Tetos dar nupirko Marij Treben lasiuku koncentrato,sako prifuoda jegu...
Atsakyti
QUOTE(drambiuke @ 2014 10 15, 09:19)
Silpna mamyte. .. Po morfino miwga istysai,pazadinam tik pavalgyt. Kaip dziuvesiukas liekna,ir balselus toks kaip pauksciuko vos girdimas. Dar dirbu siandien,tai negaliu pamatyt jos ...
Greit ja i namus israsys,nes na jokio gydymo jau ten skirt negali. Merginos kyla klausimas,ligonineje jsi leidzia morfiju, ka geriau prasyt kad israsytu namo ar pleistriukus ar leidziama morfiju? Kokia nuomone apie Megace? Noriu prasyt kad jos israsytu. Tetos dar nupirko Marij Treben lasiuku koncentrato,sako prifuoda jegu...

Jei jau gydymo jokio nera, tera paliatyvioji slauga, tai tada morfiju verysad.gif Pleistriukai nepades. Apie Megace labai teigiamos nuomones 4u.gif Bet bijau, kad gali jo nebeisrasyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 15, 09:24)
Jei jau gydymo jokio nera, tera paliatyvioji slauga, tai tada morfiju verysad.gif Pleistriukai nepades. Apie Megace labai teigiamos nuomones 4u.gif Bet bijau, kad gali jo nebeisrasyti g.gif

Na ligonineje gauna morfiju,nes jie nieko kito neturi. Bet galvoju gal pabandyt pleistriukus,ar jie zymiai silpnesni? Nuo morfijaus miega, istysai diena nakti.
O seimos gydytojas kazi gali israsyt Megace ar tik onkologas?
Atsakyti
QUOTE(drambiuke @ 2014 10 15, 09:30)
Na ligonineje gauna morfiju,nes jie nieko kito neturi. Bet galvoju gal pabandyt pleistriukus,ar jie zymiai silpnesni? Nuo morfijaus miega, istysai diena nakti.
O seimos gydytojas kazi gali israsyt Megace ar tik onkologas?

Man rodos, kad pleistriukai silpniau g.gif
Megace israso bet kuris gydytojas: tiek seimos daktaras, tiek onkologas 4u.gif
Atsakyti
Megace būtinai prašykit, kad išrašytų. Jei prašysit pleistriukų, neišrašys morfino, o jei pleistriukai nenuims reikiamo skausmo kiekio....
Mums irgi iš pradžių leido morfiną, tuomet pabandėm pleistriukus, bet jie nedavė norimo efekto-komforto zonos verysad.gif Bet mes visą tai darėm ligoninėj, paprasčiau buvo.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 10 15, 10:17)
Megace būtinai prašykit, kad išrašytų. Jei prašysit pleistriukų, neišrašys morfino, o jei pleistriukai nenuims reikiamo skausmo kiekio....
Mums irgi iš pradžių leido morfiną, tuomet pabandėm pleistriukus, bet jie nedavė norimo efekto-komforto zonos verysad.gif Bet mes visą tai darėm ligoninėj, paprasčiau buvo.

Dvejoju ka daryt. Na is pradziu suzinosiu kokia morfino doze jai leidzia. Bet nuo morfino mamulis miega,kartais ir mintys jos tokios neaiskios,sian kazko negalejo paaisint tai susinervino.
Kai vaziuosiu pas seimos gyd del nuskausminamuju tai prasysiu,kad israsytu Megace. Viena buteliuka mums viena is forumieciu pasisiule padovanot, tai neispasakytai dekoju. Kiek ci yra geru ir nuodirdziu zmoniy, patys serga ar rupinasi artimaisiais ir dalina dar kitiems rupesti.
Atsakyti
Dar pagalvojau- gal morfiną banadyt pakeisti vendaliu. Bet aišku čia jums tik mintys, viską nuspręsti turi gydytojas.
Atsakyti
Čia yra geras straipsnis apie skausmo malšinimą (pagrinde kalba apie morfiną).
Dabar sužinojau, kad būna ir morfino pompos ir kad netgi yra galimybė jas nemokamai gauti. O apart morfino dar yra labai gerų skausmus malšinančių vaistų tik jie yra nekompensuojami dėl to matyt jų nesiūlo gydytojai...

Čia ištrauka iš straipsnio, tikrai rekomenduoju paskaityti.

Skausmo malšinimo priemonės:

Tabletės

Žvakutės

Fentanilio pleistrai. Juos galima klijuoti kelis įvairaus stiprumo, siekiant didinti vaistų dozę. Ji neribojama.

Morfino pompos. Skiriamos ligoniams, kurie negali ryti arba kuriems skausmą reikia malšinti nuolat. Po oda įvedamas kateteris, aparatas su vaistų nuo skausmo paros doze pakabinamas ant kaklo. Vaistai švirkščiami tolygiai arba ligonis jų dozę, priklausomai nuo skausmo, gali reguliuoti pats. Pompas ligoniams paskolina skausmo klinikos, jų kaina – 600–800 litų.

Straipsnis čia:

http://www.manosveik...bas-o-isganymas

Mano vyras morfiną šiuo metu naudoja, tačiau įprasta dozė jau su skausmu nesusitvarko, tai padidino dozę, iš pradžių supanikavau, bet radau šį straipsni, lyg ir apsiraminau, nes mane kankino klausimas, o kas bus jei morfinas nebepadės, tai šiokį tokį atsakymą straipsnyje gavau.

Stiprybės visoms.
Atsakyti
Laba diena,

paskaiciau jusu isgyvenimus sad.gif laikykites visos ir sergancios ir slaugancios artimuosius.

As vakar tety veziau y nedarbingumo lygio nustatymo komisija,gavo 1 grupe ir speceliuju poreikiu pazymejima slaugai.
Gal kas tvarketes sita reikala? Ar as gerai supratau kad slauga tvarkysiu ne tecio bet savo vardu?

Vakar isvazinejant krito tetis aukstielninkas (kojos neatlaike ar susipyne ) issigandau siaubingai ..ir nesuprantu is kur radau tiek jegu jam pakelt,aisku sumenkes jis sveria gal tik 50 kg. Bet as pati esu maza ir tik tiek sveriu pati .

Kuo toliau tuo dazniau apima mintys iseit is darbo ir kiek ymanoma daugiau but su teciu,slaugysiu jy vistiek as ...daugiau nera kam,nors turiu du brolius bet jie uzsicikline ties savo gyvenimais...
Atsakyti
QUOTE(drambiuke @ 2014 10 15, 09:19)

Mano nuomone - tik morfijų. Megace būtinai pabandykit. Geriau tegu ramiai miega ir nejaučia skausmo, negu kankinasi. Rašau iš patirties.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 10 15, 10:17)

Mano tėtei išrašė tiek pleistrus, tiek morfiną ir tą ir tą gavo. Pleistrai jam nepadėjo, skausmo nenuėmė.
Ir Megace vartojo. Bet apetito jis jam nepridėjo sad.gif

---------------------------------------
Perskaičiau šį straipsnį Kodėl gydytojai miršta kitaip ir susimąsčiau verysad.gif straipsnis man pasirodė visai teisingas, geriau kokybė, bet ne kiekybė.....

Dabar norisi nutraukti man gydymą cray.gif

Nors rytoj turbūt vėl kitaip galvosiu.....
Atsakyti
QUOTE(ANETELE @ 2014 10 15, 10:43)
Laba diena,

paskaiciau jusu isgyvenimus sad.gif laikykites visos ir sergancios ir slaugancios artimuosius.

As vakar tety veziau y nedarbingumo lygio nustatymo komisija,gavo 1 grupe ir speceliuju poreikiu pazymejima slaugai.
Gal kas tvarketes sita reikala? Ar as gerai supratau kad slauga tvarkysiu ne tecio bet savo vardu?

Vakar isvazinejant krito tetis aukstielninkas (kojos neatlaike ar susipyne ) issigandau siaubingai ..ir nesuprantu is kur radau tiek jegu jam pakelt,aisku sumenkes jis sveria gal tik 50 kg. Bet as pati esu maza ir tik tiek sveriu pati .

Kuo toliau tuo dazniau apima mintys iseit is darbo ir kiek ymanoma daugiau but su teciu,slaugysiu jy vistiek as ...daugiau nera kam,nors turiu du brolius bet jie uzsicikline ties savo gyvenimais...

Aš gavau pirmą grupę ir tą spec. poreikių pažymėjimą. Nueikit į neįgaliųjų tarnybą prie seniūnijos, parašykit pareiškimą, gausit priedą prie pensijos 350Lt. Viskas. kaip elgsitės su tais pinigais - jūsų reikalas, už tiek nei vienas slaugantis ligonį neišgyvens, jei isugalvosit išeit iš darbo.... Kol aš pati viena dar šiaip ne taip nuvažiuoju pas gydytojus, tai tiesiog laikau priedu prie pensijos, pasinaudoju txi paslaugomis, jei jau bėda, benzinui kas veža kur nors.... nes ir pirmos gr pensija juokinga, nors mano alga buvo beveik visą laiką gera, ir stažą turiu visą.

Leonile, jūs išgyvenate pirmąją chemiją, jums, viskas baisu, sunku.... Daug kas čia jų turėjo žymiai daugiau ir vienos buvo lengvesnės, kitos - nesinori prisiminti. laikykitės. Valia ir užsispyrimas , noras pasveikti jums padės tas kančias praeiti, tik laikykitės, nepasiduokit. kai praeis, pasirodys, nieko tokio klaikaus nebuvo. Viskas baisiausia, kas yra čia ir dabar. Daugiau optimizmo, svarbiausias tikslas - atsikratyti žnypliaus. Ir dar.... negaiškit nei laiko, nei proto rezervų nenaudokit popsiniams straipsniams....

Buvau pas nefrologę. Kreatininas jau tik 200, neutrofikai ir leukocitai susibalansavę užtai pašoko vėl CRB iki 20.... kalis krito iki 3 , užtai ir tachikardija atsirado.... Naktim pradejau prastai miegot ir galvoj kažkoks vakuumas atsiranda.... gal kraujo spaudimo viražai čia, bijau aš tų mts ataugimo.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 15 spalio 2014 - 12:36