Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 51

Dar yra Doloblok (manasis Tramadolio irgi netoleravo schmoll.gif )
Atsakyti
O ką vadiname priklausomybe? Tuomet, kad bet kokią kainą norėsiu susileisti Morfiną, net tada, kai neskaudės? (Man taip tikrai neatsitiks)

Aš bijau tik vieno, jeigu pasiryšiu antrai chemoterapijai gydytojos skirti vaistai man nepadės, skausmas ir vėl užvaldys, tada tikrai vėl norėsiu Morfino čia faktas, nes žinau, kad jis tikrai suveiks.Tai čia jau priklausomybė?

Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2014 10 13, 20:59)
atleiskit, bet jau neistveriau unsure.gif
o chemoterapeute nesake, kad morfinas ir pripratima duoda? g.gif narkomanai po vienos dozes uzsikabina unsure.gif jus pati savo rankom sau duobe kasat verysad.gif
darbe buvo ne vienas atv, kai buvo ligoniu morfinikais padarytu(skyre nesant butino reikalo), tai jau paskui pagal gyvybines indikacijas turi skirti nori nenori doh.gif

Atleiskite,bet neistveriau taip pat,nu tikra nesamone rasote,prie ko cia narkomanai?? Leisdavo man morfina ir po operacijos,ir chemijos metu,jokio pripratimo.Jei gydytoja skiria-reiskia butinas reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 14, 00:20)
O ką vadiname priklausomybe? Tuomet, kad bet kokią kainą norėsiu susileisti Morfiną, net tada, kai neskaudės? (Man taip tikrai neatsitiks)

Aš bijau tik vieno, jeigu pasiryšiu antrai chemoterapijai gydytojos skirti vaistai man nepadės, skausmas ir vėl užvaldys, tada tikrai vėl norėsiu Morfino čia faktas, nes žinau, kad jis tikrai suveiks.Tai čia jau priklausomybė?

Priklausomybe vadinasi tada, kai organizmas, reikalaudamas Morfino ima sukelti pats be priezasties beprotiskus skausmus 4u.gif Narkomanai narkotiku ieskosi ne del kaifo(pradzioj taip), bet tam, kad panaikinti beprotiska organizmo skausmo(sakoma-"lomkes", neveltui toks zodis vartojamas, jei rusu kalba mokat, reiskia "lauzymas").
Bandykit viska protingai susieti: jums bloga ir skauda nuo chemijos, vadinasi, tuos nuodus reikia kaip galima greiciau plauti is organizmo, tai arba reikia gerti labai daug, ko negalite, arba statytis lasaline. Kad viena sesute nepataike-tai nereiskia, kad neimanoma pasistatyti lasalines, tiesiog pataiket ant neprofesionalios sesutes 4u.gif Mes keitem tris sesutes, kol pagaliau radom puikia, kuri sugeba pastatyti is pirmo durio wub.gif Lasalines jums isplaus chemijos likucius, jums neskaudes, o kai neskaudes-nebevartosit nuskausminamuju. Ne pasekmes reikia uzglusinti, o naikinkit skausmo priezasti 4u.gif Ir tikrai pamatysit, kad paprasta lasaline bus kur kas geriau nei Morfinas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 14, 00:20)

Tai čia jau priklausomybė?

taip 4u.gif
kad jau ''man taip neatsitiks'' kartoja turbut kiekvienas nusprendes syki pazaisti verysad.gif
o atsitinka, deja cool.gif
taip 4u.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2014 10 14, 00:48)
Atleiskite,bet neistveriau taip pat,nu tikra nesamone rasote,prie ko cia narkomanai??  Leisdavo man morfina ir po operacijos,ir chemijos metu,jokio pripratimo.Jei gydytoja skiria-reiskia butinas reikalas.

kai skiria, taip 4u.gif ir viena is skyrimo priezasciu pooperacinio skausmo malsinimas smile.gif

prie ko? cia tikrai ne vieta apie tai kalbeti unsure.gif bet mane asmeniskai sukrecia, kai tokioje temoje atsiranda ''ligoniukai'' kuriems ''staiga'' prireike, nes pasibaige ir t.t. man visalaik kyla tokia keista mintis- tu pagelbeji, o paskui uztampo uz prekyba doh.gif ar kad sm yra terpe, kur gali visko gauti, net ir sito(nes zinuciu netrina, ar istrina negreit, tai suprask- toleruoja?)g.gif
net kai kazkada, prase senbuve, istryne ne jos prasyma, bet mano zinute blink.gif bet gal todel, kad isreiskiau nustebima, kad ji neslepe, kad vartodama morfina(jau pastoviai) vairuoja automobili blink.gif bet gal tai normalu? nenormalu tik tada, kai koks pavartojes jaunuolis nusluoja nuo saligatvio mamyte su kudikio vezimeliu unsure.gif

QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 14, 06:11)
Priklausomybe vadinasi tada, kai organizmas, reikalaudamas Morfino ima sukelti pats be priezasties beprotiskus skausmus 4u.gif

ne tik smile.gif atsiranda ir kiti pozymiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 14 spalio 2014 - 07:32
milaaa, labai protingai kalbate... bet gal ne toj vietoj doh.gif

Jus pati asmeniskai toki skausma isgyvenus buvote??? ar turejote kenteti, sukandus dantis kai vienintele mintis yra: Jetau padek bent kaip, kad tik nejausciau TO skausmo??? Kai mano a.a.mamyte kentejo ir prase ko nors, guledama patale, as tikrai negalvojau, kad ji busima narkomane. masciau tik apie skausmo numalsinima... Kai pati susirgau, isgyvenau operacija, chemo ir t.t. galvojau patyliukais, kad TIK NETEKTU to skausmo patirt..

Patarimai patarimais, bet kartais zmogiskasis faktorius viska keicia.
Atsakyti
Milaa, kokią teisę turite teisti, smerkti ir pamokslauti apie vaistus? Ar jūs sergate? Ar jums kada nors skaudėjo tiek, kad lipote sienom, kai verkėt ir iš skausmo, ir iš beviltiškumo, kai nei vieni vaistai nepadeda, o tu negali sėdėti, nei gulėt, nei tuo labiau miegot? Ne? O man taip buvo, ir galiu pasakyt būčiau leidusis bet ką, kad tik neskaudėtų. o ir leidausi, tai ką, aš jau narkomanė dabar?! Gal pasilaikykit savo nuomonę sau, ir prie ko čia tie narkomanai ir vežimėliai apskritai? Praeina skausmas, praeina ir vaistų maldavimas.Jeeez, kokia bejautrė persona. unsure.gif
Atsakyti

i 
Mielos moterys ir merginos, milaaa (nesupykit, kad jus išskiriu iš bendro tarpo),
Gal baigiam šitas diskusijas apie priklausomybes. Ne ta vieta, ne tas laikas.
Onkologiniams ligoniams šie vaistai skiriami su gydytojo žinia ir jie turi būti naudojami, kai reikia.
Leonilei skirtas gydymas, kuris sukelia pragariškus skausmus, tad natūralu, kad moteris dalinasi išgyvenimais ir mini, kokius vaistus vartoja jiems malšinti. Jokių vaistų prašymų mes čia nematome.
Tačiau, jeigu temoje matote žinutę, kuri susijusi su tokių vaistų prašymu, bet kada apie tai galite informuoti mane AŽ (galbūt ne visada tokias žinutes pamatau) ir tokia žinutė bus pašalinta.
Ačiū Jums už supratimą!

Sveikatos ir stiprybės visoms, kas grumiasi su onkologine liga ir stiprybės artimiesiems, padedantiems išlaikyti viltį ir sveikti :4u:
Moderatorė Rasma

Papildyta:
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 13, 23:46)
Bet daugiau nebesileisiu, nuo 2 kartų nemanau, kad pripratau.
Tiesiog, kai žiauriai skauda tada negalvoji apie pasekmes, svarbiausiu tikslu tampa bet kokia kaina numalšinti skausmą.

Nepripratot. Man buvo leistas morfinas (nes Tramadol netoleravau) tikrai daugiau kartų, bet jokio pripratimo nebuvo ir nebus. Kaip ir nebuvo jokio "kaifo", kurį išgyvena narkomanai.

Atsakyti
...
(po moderatorės posto ištrinu žinutę)

Sveikatos visoms! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 14 spalio 2014 - 08:35
Leonil, kaip šiandien reikalai? Keiskit sesutę, nes pučiasi venos dėl netaiklumo mirksiukas.gif Kai užmalšinat skausmą pulkit plauti chemijos mirksiukas.gif
Ar padarė mamai echo? Kaip tas pilvas?
Atsakyti
Tikrai nuoširdžiai nežinau ką tokie skausmai reiškia, nors ir chemijų buvo ir operacijų ne viena, bet aš žinau, kad mano labai plati skausmo skalė, todėl apie nuskausminamuosius nekomentuosiu 4u.gif

Bet man kilo tokia mintis, jei taip blogai, kam kęst tai namuose, kam namuose tas lašines statyt, reikia varyt ir prašytis guldomai į skyrių ir tas dienas leisti ten, ten ir lašinę pastatys ir vaistus parinks gydytojas, nes čia jau gaunasi kaip ir improvazicija, kad paskui rimtai nenusigydyt, nepažeist inkstų, kepenų, čia gi viską reik įvertint, tai tik pirma chemija, dar gi ne vieną teks atlaikyt 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

ka patartumet daryt mano situacijoje, bijau, kad mamai kazko gal ir nedasako gydytojas :S situacija kaip ir sakiau jau, pasake penkt kad plauciuose piktybinis auglys, daro dabar genetini tyrima, na kaip jis mutuos, iki 5m. Atsakymas bus ryt, bet gyd nebus iki pirmadienio. Kazkodel vis kalba mama apie chemoterapija, bet ji labai jos nenori, sako gyd gal kazkokia geriama yra, jis nieko jai nesako kol nebus ale to genetinio tyrimo, nes tik tuomet aisku koki gydyma taikyti, bet jei butu ta lengvesne stadija, juk kalba eitu apie operacija, ar klystu? nes kiek skaitau, tai I ir II operuoja, o jau veliau taiko chemo... Mamai jau buvo atlikta operacija anais metais, bet teige, kad ten nepiktybinis auglys, vis tikrinosi ir va dabar rado 12mm padara.... israse: citologiskai nustatyta adenokarcinomos lasteles. kazi jei nuvaziuociau iki gyd ar jis man kazka pasakytu? aisku, telefonu speju isvis nieko nesakys....
Atsakyti