Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 51

QUOTE(shipra @ 2014 10 11, 17:08)
gal kuri is Jusu gere kordicepsa (kiniskas grybas), cia grybai kazkokie, skaiciau labai daug geru atsiliepimu tiek lietuviskuose saituose, tiek angliskuose.

Mano mama gėrė. Nepamenu, kiek laiko. Gal 2 mėn. Po to supratom, kad tai tuščias reikalas. Tik piniginę plonina. Jei labai norisis, geriau gerti žoles, augančias pas mus.
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 12, 18:27)
Ir kuo tepti venas ?ten kur lašino chemiją irgi mėlynės susidarė

Tepalais, turinčiais heparino.
Atsakyti
Drambiuke, tik nenuleiskit rankų ir nepasiduokit, echo darykit kuo greičiau ir lai gydytojai daro sprendimus. Stovėkit ant galvos jiems ir važiuokit pas juos, lai dirba savo darbą. Sutikit, kad sunki situacija ir vėl iš naujo savo reikalaukit. Tvirtai užtikrintai. kai liepos 25d nuvežė mane į VOUI po dveijų dienų priepuolių dėl smegenų mts iskausmų dėl smegenų edemos, kabinete pasakė, kad pradės gydymą rugsėjo! 15d, o geriausiu atveju, turėsiu važinėt švitintintis rugpjūčio vidury. Aš pasakiau, kad neišeisiu iš kabineto šiandien, apie kokį rugpjūtį ar rugsėjį kalbam, aš iki tol neišgyvensiu. Turėjau 2-jų žmonių "pastiprinimą", tai kol nepaguldė, neišėjom iš kabineto. Tiesa, reikėjo "pasivaikščiot" prmyn atgal po kabinetus, bet rezultate paguldė tą pačią dieną ir po lašinių atsistojau ant kojų tą patį vakarą, nors maniau, jog vargu ar jo sulauksiu. Sveiko lydinčio žmogaus atkaklumas daug ką reiškia, tad reikalaukit visko, kas priklauso, nepaisant jokių prognozių.

Leonile, chemijas reikia ištverti - tai jūsų sąjungininkės prieš ligą. O va šalutinius poveikius kaip gydyti, tai kiekviena individualiai juos patiria. Dėl venų, tai gal tiesiog nemoka sesutė statyt.... Nes pučiasi, kai teka ne į veną, ar vena ta jau užakus, mano supratimu, bet jūs tik vieną chemiją turėjus, tai tb dar daug sveikų venų...

Pas mane nieko naujo - nesu stipri, bet apetitas kaip ir normalus, tik jau skrandis susitraukęs, tai valgau daug mažiau. Svoris beveik stabilizavosi. Trečiadienį vėl pas nefrologę dėl tyrimų. Neramina, kad leukocitų per mažai, o neutrofilų per daug, bet čia %, o vienetais/l - normos ribose... Bjauriausias yra kojų silpnumas, dėl kurio baisu vaikščioti, nes linksta kojos. Beje, spaudimas nukritęs - vakar 105/75 (čia kai mano pastoviai padidintas), vėl nebegeriu vaistų nuo spaudimo. Naktim nelabai gerai miegu.... Kosčiu, kartai smarkiai, kosulys drėgnas ir nežinau, ar čia dar nepraėjo peršalimas, ar čia nuo tos plaučių embolijos, ar nuo mts... Padeda decatylen, bet aš jo nenoriu padaugint.

Evute, laikykis ir daugiau nesirk.
Ida, Nera, Karme, Angele, sena pažįstama - visiems ir visoms sveikatos stiprybės, jėgų ir nepasiduokit.

Visoms kitoms, kurių nepaminėjau - irgi didžiausių fizinių ir dvasinių jėgų.

Aš čia dabar rečiau lankaus, nesijaučiu kažkaip dvasiškai tvirtai, kad galėčiau ką nors palaikyti, greičiau atvirkščiai...

Bet kur Nida, man taip neramu, kad nors kauk....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 13 spalio 2014 - 17:51
Aš čia nauja pas jus temukej,rašiau pora kart kad mamyte serga kepenų v. Db geria chemija gydomes klinikose
Drambliuke mamai taip pat kaupėsi skysčiai labai,tai kaip gulėjo ligoninėj skyriui nutraukė juos... Bet kaip paleido apie tai uzmirsom paklausti,ir ką savaitgalį pradėjo visa ginti viska skauda sunku pajudėti pilvas išpūstas,skambinu y priimama sakau ar atliekat šitą procedura,sako jeigu matom kad būtina tada taip atliekam,nu ką mes mama y masina varom y priimama,nuvezem,o ten tyrimus visus daro iš naujo,mama sako pas vyrą yra išrašas leiskit nueisiu paimsiu,nes artimųjų neįleidžia ten,tie sako ne ne padarysim tyrimus ir ziuresim,tai po 3val ten buvimo,nusiuntė y 3cia ligonine,sako ten jūsų lauks ir nutrauks skysčius,o aš jau buvau išvažiavus namo,pas mažytė,mama liko su tėčiu ir sese.. Nuvažiuoja y ta praplaukia dar pora h,nes jų ten nieks nelaukia,mama visa pavargus skauda verkia,o jie sako savaitgalį neatliekam šitos procedūros... Tetis parvežė mama namo,tada kita diena pirmadienį jau aš veziau y klinikas,ejom y priimama sakau skambinta klausta kodėl nedarot?? Sako mes atliekam tik jau kaip visai blogai žmogui būna,sakau kas tas blogai? Sako kaip jai dūsta!!! Nu aš už telefono skambinu profesorej kuri gydo mama,sakau taip ir taip,jinai sako privalo padaryti,jei nepadarys ateikit y skyrių,tada aš jiems sakau prof.sake jeigu nedarot jus einam y skyrių,iškart pasikeitė kalba,gerai padarysime,uztruksim apie 3val.jus galit nelaukt bus pasirūpinta ir paskambinta kada atvažiuoti pasiimti mamytes... Tai va susidurem su tokiom nemaloniom situacijoms...
Atsakyti
Man jau šiandien ir morfinas nepadeda, skausmą nuima, bet ne visų 100 proc. verysad.gif
Dar jaučiu "vaikščiojantį", "dūriantį", "geliantį"
Aišku, aš noriu, visiškai nejausti skausmo verysad.gif
Bet gal aš per daug noriu?

Kai kalbėjau su chemoterapeute, tai ji sakė, kad morfinas 10 kartų stipresnis už Tramadolį, tai logiškai galvojant, jei man Morfinas pilnai skausmo nenuima, tai Tramadolis irgi nesuveiktų.
Apie Ketanovą jau net nekalbu...

Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 13, 19:31)
Man jau šiandien ir morfinas nepadeda...

Kai kalbėjau su chemoterapeute, tai ji sakė, kad morfinas 10 kartų stipresnis už Tramadolį, tai logiškai galvojant...

atleiskit, bet jau neistveriau unsure.gif
o chemoterapeute nesake, kad morfinas ir pripratima duoda? g.gif narkomanai po vienos dozes uzsikabina unsure.gif jus pati savo rankom sau duobe kasat verysad.gif
darbe buvo ne vienas atv, kai buvo ligoniu morfinikais padarytu(skyre nesant butino reikalo), tai jau paskui pagal gyvybines indikacijas turi skirti nori nenori doh.gif
Atsakyti
willow aciu uz tai kad jus esat.visos labai labai jus palaikom.nepasiduokit ir jus...Maniskis irgi koset pradejo.bet jis daugiau.kai juda.nakti nieko.tai arbatom gydau.Keista irgi KT nesenai darytas...Visom istvermes
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2014 10 13, 19:59)
o chemoterapeute nesake, kad morfinas ir pripratima duoda? g.gif narkomanai po vienos dozes uzsikabina unsure.gif jus pati savo rankom sau duobe kasat verysad.gif
darbe buvo ne vienas atv, kai buvo ligoniu morfinikais padarytu(skyre nesant butino reikalo), tai jau paskui pagal gyvybines indikacijas turi skirti nori nenori doh.gif

O ką Jus man patarsite? kentėti? g.gif
noriu vienintelio dalyko, kad NESKAUDĖTŲ!!!!!

Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 13, 21:14)
O ką Jus man patarsite? kentėti? g.gif
noriu vienintelio dalyko, kad NESKAUDĖTŲ!!!!!

deja, nepatarsiu nieko, nes jusu nepazystu 4u.gif jums siuo klausimu turetu patarti jusu gydantis gydytojas smile.gif
netikiu, kad gydytoja niekaip nesureagavo, kai pasakete, ka vartojote g.gif butu keista...
supraskite paprasta dalyka- nuskauminamieji nepradedami skirti nuo stipriausio( yra visokiu situaciju, kai skiriama nediskutuojant), bet visada stipresnis, ir dar stipresnis pasiliekami rezervui, kai ''tikrai'' skaudes 4u.gif jokiu budu nenoriu pasakyti, kad jums neskauda, ar skauda ''nepakankamai'' schmoll.gif tikrai ne. bet pradeti reikia nuo silpnesniu.
morfina skiria nuskausminimui po operaciju, premedikacijai, esant ivariom situacijom, bet tai narkotinis analgetikas, opiatas, sukeliantis ir euforija, ir pripratima 4u.gif na, taip greit pereisit ant 40* stipresnio fentanylio biggrin.gif
nedarykit sito bent savavaliskai, be gydytoju skyrimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 10 13, 18:31)
Man jau šiandien ir morfinas nepadeda, skausmą nuima, bet ne visų 100 proc.  verysad.gif
Dar jaučiu "vaikščiojantį", "dūriantį", "geliantį"
Aišku, aš noriu, visiškai nejausti skausmo verysad.gif
Bet gal aš per daug noriu?

Kai kalbėjau su chemoterapeute, tai ji sakė, kad morfinas 10 kartų stipresnis už Tramadolį, tai logiškai galvojant, jei man Morfinas pilnai skausmo nenuima, tai Tramadolis irgi nesuveiktų.
Apie Ketanovą jau net nekalbu...

Iš tiesų jūs pradėjote nuo labai stipraus nuskausminamojo.... gal kažkiek ir silpnesni vaistai padėtų, negi chemikė jums iš karto morfiną paskyrė? - juk turi baigtis tie skausmai (gal aš tiesiog apie šitą chemiją nieko neišmanau....). Man , kai keldavo leukocitus su filgrastimu, ir kaulus laužydavo, pakakdavo Nimesil. Bet kiekvieno skausmo pajautimo ir ištvėrimolygis turbūt skiriasi...
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 10 13, 22:39)
... negi chemikė jums iš karto morfiną paskyrė? 

nea, pati pasiskyre unsure.gif rase, kad turejo tecio likuti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2014 10 13, 19:59)

Nesutikčiau su šita nuomone, slaugoje daug kam iš onkologinių duoda morfiną, nes trimadolis daug kam sukelia haliucinacijas, laikomasi nuomonės, kad geriau kartą morfinas, nei kelis kart trimadolis + ketanovas. Kažkodėl morfiną daug kas geriau priima. Onkologiniams ligoniams jis turi kitą poveikį, čia negali būti užsikabinimas. Tiesiog jis geriausiai nuima skausma. Girdėjau ne iš vieno ligonio, kad jį toleruoja daug geriau nei trimadolį.

Bet čia tik mano nuomonė, manau geriausiai gali patarti gydytojas.

O apie mūsų onkologinį - aš tai labai prastos nuomonės. Ne taip lengva ten papulti ir mano patirtis su mama labai prasta. Kažkaip slogų įspūdį man paliko.
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2014 10 13, 22:50)
nea, pati pasiskyre unsure.gif rase, kad turejo tecio likuti verysad.gif

Prieš tai pasikonsultavau su chemoterapeute. Bet daugiau nebesileisiu, nuo 2 kartų nemanau, kad pripratau.
Tiesiog, kai žiauriai skauda tada negalvoji apie pasekmes, svarbiausiu tikslu tampa bet kokia kaina numalšinti skausmą.
Nimesil man nepadėjo, kaip ir nepadėjo Ketanov, Diclofenac leidziami, Ibuprofenas verysad.gif
Atsakyti