Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai.

Idėja skolinta-internete benaršant visokiausių grožybių galima surasti. Bet labai niežėjo pačiai kažką panašaus pabandyt. Bet laistyti, tai tikrai kai kur reiks su medicininiu švirštu.
Atsakyti
Evora thumbup.gif kaip grazu bigsmile.gif reiks pavasari kazka panasaus "nusibezdzioniuot" mirksiukas.gif (o laistymas su svirkstu visai geras dalykas-maziau apsilieja patys kaktusai,ir aplink)lieju su 20ml.bet pirksiu 100,bus dar patogiau
Atsakyti
evora, grazu thumbup.gif

QUOTE(Dalelė @ 2014 10 31, 22:06)
Tina, matomai pas tave ten šilta, kad kaktusas žydi.

Po nakties liek kokia 15. Jei buna sauleta, tai vis dar pakaitina iki kokiu 25.
Atsakyti
Evora, šauniai padirbėjai. Mačiau tokių kompozicijų internete ir man vis neaišku. Kaip suskaldyti tą vazoną, kad skiltų pagal planą.
Išduok paslaptį wink.gif.

QUOTE(kutvelioks @ 2014 10 31, 21:38)
(o laistymas su svirkstu visai geras dalykas-maziau apsilieja patys kaktusai,ir aplink)lieju su 20ml.bet pirksiu 100,bus dar patogiau

Turiu virš 200 vnt sukulentų ir visus lieju su 50 ml švirkštu. Vaistininkė sakė, kad didesnių nebūna. Apgavo?
Atsakyti
Ne iš pirmo karto ir man vazonas nuskilo taip kaip norėjau. Čia antrasis bandymas. Pasistačiau ant grindų ir su plaktuku drąsiai gerokai stuktelėjau kokie 5 cm. virš vazono apačios. Manau pasisekė, kad daugiau vazonų neteko sugadinti. Bet jei didelį skaldysiu, tai tikrai drebėsiu.
Mažiukų buvo negaila sugadinti-labai daug vaikų apmargintų guašu turėjau. Vis gailėjau išmesti, o dabar pravertė. Atmirkiau guašą kibire su vandeniu ir nuprausiau pašveitus. Manau pavasariui atėjus šilropes ir dar kokius sukulentus į dičkį vazoną susodinti. Per vasarą turėtų suaugti, tik tada grožis pasirodys. Gal dar kokį molinį namelį patupdysiu. g.gif

Čia keli gražesni variantai wub.gif

user posted imageuser posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
Va dar koks akmenynas patiko. Tik reik surasti taip horizontaliai skylančių akmenų.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2014 11 01, 00:21)
Evora,  šauniai padirbėjai. Mačiau tokių kompozicijų internete ir man vis neaišku. Kaip suskaldyti tą vazoną, kad skiltų pagal planą.
Išduok paslaptį wink.gif.
Turiu virš 200 vnt sukulentų ir visus lieju su 50 ml švirkštu. Vaistininkė sakė, kad didesnių nebūna. Apgavo?

As pirkau veterinarijos vaistinej,tai sakė kad ir 100ml.turi(gal ten kokiems stambiems gyvuliams g.gif )bet tai ir 50 jau gerai,tik apie toki neminejo..Na reiks uzlekt pasiklaust

Evoraačiū už pavyzdžius 4u.gif (kutvelioks-tai irgi aš biggrin.gif,ryt parašysiu mirksiukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebrina: 01 lapkričio 2014 - 18:36
Jaučiu pavasaris prasidės vazonų skaldymu lotuliukas.gif
Atsakyti
As galiu padovanot vazonu skaldymo praktikavimuisi biggrin.gif turiu neisvaizdziu molinuku. Menu nepraktikuoju ir jauciu kazkada juos mesiu lauk.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 10 19, 12:37)
Turiu klausimėlį g.gif

Turiu voratinklinę perkūnropę (Šilropę)-sempervivum arachnoideum. Praeitais metais palikau žiemoti įsodintą gėlyne ir neišgyveno. Šiais metais prisodinau ir kambaryje į vazonėlį, ir lauke.  Internetas pilnas gražių nuotraukyčių  su kambaryje auginamomis. thumbup.gif Taip ir nežinau ar ji kambarinė gėlė, ar reikia ją iškasti iš gėlyno, nes ir vėl neteksiu. O dar turiu kelis vazonėlius su po vieną prisodinta ir lyg norėčiau jų atsikratyti . Artimiausia tam vieta-gėlynas.
Patarkit kas auginat. biggrin.gif

user posted image

Kažkada buvau prisodinusi bliūde kompoziciją su gėlyne puikiai žiemojančiom perkūnropėm, bet labai jau per žiemą ištįso, šviesiai žalios paliko.  Buvo nebedekoratyvios ir išmečiau. Bijau, kad ir voratinklinėm taip neatsitiktų.
Na, tiesiog esu visiškai pasimetusi. SOS...

Maniskiai bliude (ir voratinklinės, ir kitos sempervivum), lauke praeitą žiemą peržiemojo(geriau peržiemojo, negu anytos į žemę susodintos, praktiškai neiššalo), ir šią paliksiu lauke (pasodinti), galvoju apdengti pusies sakomis ir ant visraus plevele, nes prie namo sienos pasodinau. Žiemą ten nuo stogo sniegas čiuožia, kad neužmirktų.
Atsakyti
Evora, na tiesiog nuostabiai padirbėjai smile.gif. ir pavyzdžiai puikūs. Pradėsiu namukus lipdyti. lotuliukas.gif
Atsakyti
Bet laistyti tokį grožį man nelabai sekasi. Tik užpilu daugiau vandens, tai nuskilimo vietose ir teka kaskadomis žemyn. O kartu ir žemė su vandeniu nusiplauna. Žodžiu, palangę nuolat apipilu, o vazonas baloje stovi. Vis kiloju ir šluostau. Reiks tikrai su švirkštu lyg medikei laistymo operaciją atlikinėti.
Atsakyti
Na jo evora reik švirkštu laistyt,kad to grožio nnuplaut.
Aš tai savo sanpaulijas liejugumin pūsl, vaistinėse parduodamos. tiposekretui iš nosies vaikams,kelių dydžių būna, patogiau nei švirkštas, dozuot paprasta...

Na o dabar pagalbos reik 4u.gif 4u.gif
Kas per brūdas mano sukulentuką užpuolė? Gavosi kad savaitę priepalangėsnebuvau priėjusiiršetau kad nori.Pastačiau dabar atskirai nuo kitu augalų,nesuprantu vabaliukai tenviduj arkas, naišku nuo ko purkšt.
user posted image
Atsakyti