Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai.

QUOTE(evora @ 2014 10 19, 12:37)
Kažkada buvau prisodinusi bliūde kompoziciją su gėlyne puikiai žiemojančiom perkūnropėm, bet labai jau per žiemą ištįso, šviesiai žalios paliko.  Buvo nebedekoratyvios ir išmečiau. Bijau, kad ir voratinklinėm taip neatsitiktų.
Na, tiesiog esu visiškai pasimetusi. SOS...

Turiu porą vazonų šilropių, kurios jau kokie 3 metai gyvena įstiklintam balkone. Tiek žiemą, tiek vasarą. Kai atsimenu, palaistau ax.gif o žiemą palieku ramybėj. Niekas netįsta, labai kompaktiškos, užkankintos 'sausromis' lotuliukas.gif
QUOTE(evora @ 2014 10 21, 16:30)
Ermitažinis laimikis. blush2.gif

Su šitais aš jau praradau viltį - kiek esu įsigijus, neišgyvena. Turiu tik vieną nuo senų laikų (gal 2009 pirktą), tik jis, šaunuolis, kažkaip laikosi. Nors kiti augina ir vargo nemato... mastau.gif

P.S. Gražus bliūdas gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Pas mane jie n metu gyvena ir zydi.

Va ka numarinu pastoviai tai hoodia. Nesiseka man su jomis susikalbet. O tokios man jos grazios.
Atsakyti
Laba diena, mergaitės, gal žinot, kas čia per gėlė. Sukulentas sakyčiau, bet ne kaktusas, nes spyglių tai nėra. Gal galėtumėt padėti...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Fėja* @ 2014 10 24, 10:46)
Laba diena, mergaitės, gal žinot, kas čia per gėlė. Sukulentas sakyčiau, bet ne kaktusas, nes spyglių tai nėra. Gal galėtumėt padėti...

Tai viena iš karpažolių.Euphorbia leuconeura.
Atsakyti
Karpažolė (euphorbia).

Nemaciau, kad @asta pirmesnė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 24 spalio 2014 - 11:30
Ačiū, merginos 4u.gif Labai labai 4u.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif
Esu naujai prisiekusi sukulentų mylėtoja ax.gif isigijau keleta gražuolių kurie mane truputuka neramina. Na kol kas praktikos nulis, tai bijau numarint. Patakit kaip jiems griausia žiemavot.

*Šitam gražuoliui iš apačios nužiuvo jau 2 lapukas.. ar čia taip turi but, ar per sausai jam ....
user posted image

** Šitas gražuolis pas mene nuopavasario iraugo puikiausiai, vasaros gale perliejau.Susodinau sveikusgumbiukus irlaikėsi gražiai.Bet dabar nebesuprantu, kaip jį žiemą laikyt...palieju po truputi i savaite karta, mažai ko gero, nes pora siūliukų sudžiuvo.
user posted image

O gal žinot kaip vadinasi šis mano senučiukas user posted image user posted image
Atsakyti
pirmas - echeveria runyonii topsy turvy,normalu, kad apatiniai lapeliai nudžiūsta, žiemą gali stovėti labai šaltai-tuomet neaugs, nelaistyti, tai neištįs.jei labai šilta ir ištįs-galima nupjauti viršūnę ir įšaknydinti .Antra-ceropegia woodi-jei nudžius šakelės-nieko baisaus-turi kaudeksiuką ir pavasarį atželia iš naujo, blogiau ,jei supus.Senučiukas- aš pavadinus gasteria liliputana, bet tiksliai nežinau.
Atsakyti
Zydim smile.gif

[attachmentid=233449]
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 10 31, 19:16)

Kokia spalva wub.gif
Atsakyti
OHO, TINA, thumbup.gif Ir dar pražydęs taip vėlai.

O čia mano eksperimentas:vazonas mažutis tik 18 cm. aukščio. Iki pavasario tikiuosi susiveikti gerokai didesnį. Tada ir pasireikšti bus daugiau erdvės.

user posted image
user posted image

Ir šviežutėlė naujokėlė blush2.gif

user posted image
Atsakyti
evora, na tu čia šauniai sugalvojai bigsmile.gif Labai gera įdėja.
Tina, matomai pas tave ten šilta, kad kaktusas žydi.
Atsakyti