Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai.

As turiu labai gera nuojauta kada augalus namo susitempt, ir taip kasmet biggrin.gif vyras vakar sakosedejai sedejai, o dabar lakstai su tais vazonais sutemus, o nuojauta pasirodo ir vel neapgavo. Iskisau nosi laukan ir pagalvojau, kad gero nelauk jau dabar. Ir is tikro pacirskino saltukas.
Atsakyti
Maniškiai naktį praleido šiltnamyje. Romantiškai,su degančiomis žvakėmis. Lyg ir visi sveiki gyvi liko unsure.gif Galvoju gal ir šiai nakčiai palikt unsure.gif dar visai neblogas dienas žada... g.gif
Atsakyti
Aš jei gyvenčiau šalia savo kaktusinio šiltnamio, tai dar palikčiau. Buvo jau didesnių šalnų prie Dusetų ir parodos metu, pastačiau tepalinį radiatorių šilnamyje, teta jį įjungdavo nakčiai ir nieko blogo kaktusams nenutiko smile.gif Vis tik šiltnamyje šviesos daug ir nedžiūsta jie smarkiai, o tai pas mus Vilniuje jau šildymą vakar įjungė - visiems naminiams kaktusėliams per karšta verysad.gif
Atsakyti
Aš savo gymnocalycium'ų vazoną ir didžiausią echinopsį hybr. vakar pamiršau įnešti blush2.gif . Stovėjo prie pat namo sienos ant terasos. Atrodo, kad nenukentėjo, mat kanos dar šiek tiek šaltį užstojo. Dabar jau visi kaktusai sunešti smile.gif .
Atsakyti
Vistik su vaikio pagalba susinešiau savo augintinius. Pabijojau,kad galiu apturėti nuostolių... Radau porą vazonų neaišiu kokiu būdu permirkusių blink.gif ar tik nebus per kur prilyta g.gif
Bedėliodama vazonus pasigrožėjau,kokie dabar visi augalai gražūs,atsigavę,išsipūtę wub.gif
Atsakyti
@asta, gerai padarei, nes MB sake jau dabar leduka su pirstu nuo siltnamio nubrauke. Bus salta sita naktis.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2014 10 18, 18:28)
@asta, gerai padarei, nes MB sake jau dabar leduka su pirstu nuo siltnamio nubrauke. Bus salta sita naktis.

Tai va,dabar ramu ant dūšios,miegosiu ramiai šiąnakt smile.gif Pomidorai praeitą naktį nušalo,gaila sad.gif būtų dar derėję ilgai ilgai.
Atsakyti
Na, pomidorai savo sezoną užbaigė, bet jei kaktusai savo gyvenimą pabaigtų šiuo sezonu, būtų iš tiesų gaila. Asta, dvi saulėtos dienos labai daug įtakos kaktusų gyvenime neturės, bet tu jau ramiai gali miegoti. O orai į ateitį visai nedžiuginants schmoll.gif Artėja bjaurusis laikotarpis schmoll.gif
Atsakyti
Turiu klausimėlį g.gif

Turiu voratinklinę perkūnropę (Šilropę)-sempervivum arachnoideum. Praeitais metais palikau žiemoti įsodintą gėlyne ir neišgyveno. Šiais metais prisodinau ir kambaryje į vazonėlį, ir lauke. Internetas pilnas gražių nuotraukyčių su kambaryje auginamomis. thumbup.gif Taip ir nežinau ar ji kambarinė gėlė, ar reikia ją iškasti iš gėlyno, nes ir vėl neteksiu. O dar turiu kelis vazonėlius su po vieną prisodinta ir lyg norėčiau jų atsikratyti . Artimiausia tam vieta-gėlynas.
Patarkit kas auginat. biggrin.gif

user posted image

Kažkada buvau prisodinusi bliūde kompoziciją su gėlyne puikiai žiemojančiom perkūnropėm, bet labai jau per žiemą ištįso, šviesiai žalios paliko. Buvo nebedekoratyvios ir išmečiau. Bijau, kad ir voratinklinėm taip neatsitiktų.
Na, tiesiog esu visiškai pasimetusi. SOS...
Atsakyti
Sako, perkūnropės gerai peržiemoja šiltnamyje. Ne taip mirksta. Ketinu ir aš pabandyti. Namie joms gali būti per šilta
Atsakyti
Ermitažinis laimikis. blush2.gif

user posted image
Atsakyti
evora, medžioklės sezonas tęsiasi smile.gif

mano kaktusai dar balkone stiklintam, jau nebelaistau, bet yra dar mamkių žydinčių. Namo nenešiu, nebent -20 lauke būtų. Vieną alijošių esu sode šiltnamy palikus, po šalnų nebuvau dar, ar tik nerasiu košės...
Atsakyti