Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai.

QUOTE(evora @ 2015 04 25, 23:11)
Jau, kad dirbau, tai dirbau-tempiau  kaktusų lentyną iš rytinio kambario į pietinį. Aišku teko atrasti vietos prie lango kur pastatyti.  Ta proga perstumdžiau baldus, išsivaliau langus, nuprausiau po dušu kai kuriuos kaktusus, nušveičiau palanges, vazonų lėkštutes...

nu jo, geras savaitgalis, pailsėjusi į darbą nueisi bigsmile.gif Arba ten pailsėsi. O kurie liks rytuose gyventi? gymnai? mammkes?
P.S. pražydo šiandien tavo rebutija oranžinė. kaip man gražu, kaip ryšku. Papaveiksluosiu, kai bus gausiau žiedų.
Atsakyti
O as zinokit vakar lauke dirvonus ariau karsta.gif kaktuselius tik per vartus interesantems permetu ir vel su kastuvu lotuliukas.gif dar Asta man tokiu mielu dovaneliu atveze wub.gif, reiks susodint.

Tai ka dabar laukiam savo dedules ceko apie geguzes viduri? O to kito ceko tikrai dar norite? Galim pradet si uzsakyma tuomet.

Nieks nerodot Wessneriuku, as ju neispakavau, tai ir man smalsu ka gavote. Savo veliau parodysiu, kai prisikaupsiu ir rasiu laiko nufotkint.
Atsakyti
Mano grožiai dauguma su pumpurais, jei nenumėtys tai ir žiedus neužilgo pamatysiu. Wessnerio dovana - sulcorebutia heinzii. Kaktusiukai puikūs - labai džiaugiuosi thumbup.gif Ačiū Tina 4u.gif
Man irgi smalsu kokie kitų pirkiniai, laukiam nuotraukų....
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Laba smile.gif džiaugiuosi naujokiukais kartu su jumis. Daivike,kokią lobiviją gavai bigsmile.gif wub.gif Žiedas jaučiu pernykščias bigsmile.gif

Maniškiai jau irgi visi pasodinti.Augalai labai gražūs wub.gif Ačiū Tina thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ortija @ 2015 04 25, 22:34)
TRICHODIADEMA , ji auga kaip medelis, gamtoje krūmokšnis. Apatiniai lapukai nudžiuna. Kai kurios iš sėklyčių išaugintos turi kaudeksus.  Bet ir nuo šakelių padaugintos gali būti puikiais bonsai ar banzai medeliais  smile.gif Sukulentuose tikra girtuoklė.

Ortija, o gal galit patart kokių gudrybiu, kad Trichodiadema labiau suvesetų ?

Wesneriukus turiu nufotografavusi, ikelsiu ryt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manolitta: 26 balandžio 2015 - 19:41
QUOTE(Tina* @ 2015 04 24, 23:31)
Uranija5, o kokia tu zeme ruosi dorstenijoms?

Šįkart maišiau kaktusų žemę (durpėtos), akadamą, perlitą, o ant viršaus žvyriuko pabėriau.
Atsakyti
kokie rubuiliai Wessneriukai, tokie akuratni, sveiki. Linkiu visoms, kad nė vienas nesudžiūtų, nesupūtų ar kaip kitaip nesunyktų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2015 04 26, 21:10)
Šįkart maišiau kaktusų žemę (durpėtos), akadamą, perlitą, o ant viršaus žvyriuko pabėriau.

4u.gif tik dabar mastau kas tas akadamas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2015 04 26, 23:15)
4u.gif tik dabar mastau kas tas akadamas  g.gif

Akadama - tai aukščiausios kokybės dirvožemio gruntas, naudojamas bonsai. Japonijos ir viso pasaulio bonsai meistrai naudoja akadama už jos grunto aukštą kokybę. Bonsai gruntas akadama - tai skatinti šaknų augimą ir suteikti optimalią vandens ir maistinių medžiagų įsisavinimą.

Mano wesneriukas ax.gif
user posted image

O čia dovana... g.gif Labai tikiuosi, kad ne visai sudžiuvusi ir dar pamatysiu žalumos... g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2015 04 27, 00:15)
4u.gif tik dabar mastau kas tas akadamas  g.gif

QUOTE(Manolitta @ 2015 04 27, 09:40)
Akadama - tai aukščiausios kokybės dirvožemio gruntas, naudojamas bonsai. Japonijos ir viso pasaulio bonsai meistrai naudoja akadama už jos grunto aukštą kokybę. Bonsai  gruntas akadama - tai skatinti šaknų augimą ir suteikti optimalią vandens ir maistinių medžiagų įsisavinimą.

drinks_cheers.gif
Taip, tokios molio dalelės. Pirkau pernai mugėje, maišiukas kainavo apie 40 lt doh.gif, planavau mamai prieš 4 metus dovanotą bonsą persodinėti, bet ji neleidžia, kol gerai auga, liepė nekliudyti. Tai įmaišau jo į substratą sukulentams, žemėje augančiom orchidėjom rolleyes.gif.
Atsakyti
Šiek tiek žiedų (ir aišku, kaip be katinų moheros... lotuliukas.gif):

user posted image
user posted image
user posted image

Karpažolė žydi nesustodama visus metus. Pastebėjau, kad masiškai atsibudo ir susiruošė žydėti visi sukulentai, kurių žiedynas primena smilgą. Nieko per daug įspūdingo, bet malonu, nes galima pagal tai spręsti ar augalui tinka pas mane gyventi.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2015 04 27, 09:20)
Šiek tiek žiedų (ir aišku, kaip be katinų moheros... lotuliukas.gif):

Evora, gražūs žiedukai wub.gif
Atsakyti