Mano vokietukų metamorfozė:
Ačiū Tinai*
Super nuotraukytes
Noriu taves kaip profesionales paklaust - kokioj zemej augint dorstenijas ir aplamai kaudeksai kokioj auga? Ar tinka tokia pat kaip kaktusams ar reik "sotesnes"?
QUOTE(Ortija @ 2015 04 24, 07:25)
Dorstenia Gigas labai gerai pas mane prigijo. Nepergyvenkit.
Noriu taves kaip profesionales paklaust - kokioj zemej augint dorstenijas ir aplamai kaudeksai kokioj auga? Ar tinka tokia pat kaip kaktusams ar reik "sotesnes"?
QUOTE(Gaske @ 2015 04 24, 09:43)
Mano vokietukų metamorfozė:
O gal galėtumėte pavadinimus surašyti savo gėrio? Man labai smalsu, o nuotrauka neišsididina ir neįskaitau
Kaunietes, laukiu atsiimant Wessner'io
I kitus miestus issiusti galesiu tik pirmadieni. Siandien ir taip siunta is anksto, dar be lapelio atsiemiau, nes butu likus savaitgaliui paste.
Wessner kaip visada, tik man vieno kaktuso neidejo Sekas kaip tam striukiui beuodegiui. Ir dovanele leisgyve puna... Kitu nemaciau, nes buvau prasius, kad iskart suskirstytu pakuodamas pagal mano sarasa. Tai nereikejo islupinet. Lauksiu jusu nuotrauku, nes smalsu labai.
I kitus miestus issiusti galesiu tik pirmadieni. Siandien ir taip siunta is anksto, dar be lapelio atsiemiau, nes butu likus savaitgaliui paste.
Wessner kaip visada, tik man vieno kaktuso neidejo Sekas kaip tam striukiui beuodegiui. Ir dovanele leisgyve puna... Kitu nemaciau, nes buvau prasius, kad iskart suskirstytu pakuodamas pagal mano sarasa. Tai nereikejo islupinet. Lauksiu jusu nuotrauku, nes smalsu labai.
QUOTE(Tina* @ 2015 04 24, 09:48)
Super nuotraukytes
... tai jau du metus nepadvese , tai profe ?
Biri zeme, su ceolitu, maltu moliu, ir smeliu nuo kudros kranto. Ir juodžemio. O dar tas juodžemis tai nuo stasiuku. Nu , slieku ... tai kompostas ? As visiems vienodai maišau.
Manolitta, nieko perdaug blogo as nematau. su amzium cia jie taip "grazeja" Pas mane veslesnis krumas, bet is apacios irgi toks sausesnis.
QUOTE(Ortija @ 2015 04 24, 08:25)
Dorstenia Gigas labai gerai pas mane prigijo. Nepergyvenkit.
Uranija,kas ta storulė ? Super dorstenijos. NOriu.
Uranija,kas ta storulė ? Super dorstenijos. NOriu.
Storulė - tai D. crispa. Šiandien pastebėjau kad ir žiedelis auga . Ir man jos labai patinka, nelepios, žydi beveik ištisai
Čia pirktos prieš porą metų iš Migmig.
Uranija5, o kokia tu zeme ruosi dorstenijoms?
Jau, kad dirbau, tai dirbau-tempiau kaktusų lentyną iš rytinio kambario į pietinį. Aišku teko atrasti vietos prie lango kur pastatyti. Ta proga perstumdžiau baldus, išsivaliau langus, nuprausiau po dušu kai kuriuos kaktusus, nušveičiau palanges, vazonų lėkštutes... Dar ir keliais nepatikusiais kaktusais atsikračiau. Bet į lentyną viską dar nesukroviau-naktis atėjo. Bus kas veikt rytoj.
Ant kambario palangės sugrupavau krūvoje notokaktusus, antra grupė-parodijos. Ant virtuvės palangės vien astrofitumai karaliauja.
Žiūrėsiu, gal dabar saulėtesnėje pusėje geriau kaktusėkai augs, gal ir žiedų daugiau sulauksiu.
Ant kambario palangės sugrupavau krūvoje notokaktusus, antra grupė-parodijos. Ant virtuvės palangės vien astrofitumai karaliauja.
Žiūrėsiu, gal dabar saulėtesnėje pusėje geriau kaktusėkai augs, gal ir žiedų daugiau sulauksiu.
QUOTE(Manolitta @ 2015 04 24, 16:01)
TRICHODIADEMA , ji auga kaip medelis, gamtoje krūmokšnis. Apatiniai lapukai nudžiuna. Kai kurios iš sėklyčių išaugintos turi kaudeksus. Bet ir nuo šakelių padaugintos gali būti puikiais bonsai ar banzai medeliais Sukulentuose tikra girtuoklė.