Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai.

kalėdiniai po žydėjimo ilsisi, reikia mažiau laistyti, bet labai nešaldyti

P.S. aš šiauliečių temoj apie augalus daugiau rašau
Mano gėlės tik kaktusai ir pelargonijos, ir viena kita atsitiktinė orchidėja
Atsakyti
Tai ir man tie mihanovičiai ne kartą nervus gadino. Auga, auga ir nežinia dėl ko nusibaigia.Štai ir dabar vidurinysis supuvo, bet nuo ko?-3 mėn. kaip nelaistytas. Bet pamatau ir vėl perku, nes gražūs. Geltonąjį su pirštukais net pražydinusi buvau, o juodajam pumpurai neišsiskleidė, nes rytinėj pusėj pro langą žvalgės.

user posted image

Spalva, kie supratau, būna geltona ar raudona, nes kaktuso organizmas negamina chlorofilo, kuris duoda žalią spalvą. Atskirai tokie kaktusai negali gyventi, todėl reikia įskiepyti į kitą normalų kaktusą. Tada per jį gauna trūkstamas gyvybines medžiagas. Įvairios spalvos yra augalo mutacija. Dažniausiai skiepija ne į opuncijas, o į Myrtillocactus geometrizans. Labai seniai esu tą baisiąją skiepijimo operaciją išbandžiusi. Keli gražiai suaugo. Štai ir dabar palikau supuvusios galvos stiebą-bandysiu vasarą įskiepyti kokį paprastutį kaktusėlį-gal pavyks.

vija zemaite, gražus balkono vaizdelis ir kaktusai atrodo žymiai didesni, nei pavasarinėse nuotraukose. Mano šios vasaros planas -didžiulis akvariumas 380 ltr., paaukota perdaryti sekcija į spintelę po juo, visa augmenija ir aparatūra, gruntas susipirkti. Va po to, kitą vasarą, kaip griebsiu kapitalinio balkono remonto, tai ojojoi... Su apšiltinimu, lentynų kaktusams spec. užsakymu. Tada, tai ištarabanysiu visus kaktusėkus kiek tilps į balkoną ir nebereiks tampytis pirmyn-atgal į kambarį šalčiams atėjus. Laukiu nesulaukiu kada savo kiauruškį susitvarkysiu. Bet sulauksiu, tvirtai planą vykdau.
Atsakyti
Evora, padėkosi, kai etiketes gausi smile.gif
Kauno ermitaže yra Haworthia "White stripes", ir su 25% nuolaida visai neblogai nusipirkti. Dar ir kaktusėlių pradėjo įdomesnių vežti, o tai rudenį kažkoks štilis tame skyriuje buvo schmoll.gif
Atsakyti
Šiandien pasišvaisčiau ,,Žalioj stotelėj''. Buvau vazonų gražių keramikinių medžioti. Kažkaip nepajutau kaip sukulentai tapo priviligijuotesni prieš kaktusus ir vis į gražius vazonus įsodinu. Kaktusam gerai ir lenkiškuose plastmasiniuose rudžiuose. Taigi radau ryškiai geltonos glazūros vazonėlius su lėkštute. Visas grožis tame, kad vazonas aplipdytas molinėm raudonom boružėlėm arba kitas variantas- bitutėm. Gal ką sudomino toks variantas-apsilankykite savo ,,Žaliose stotelėse", gal bus.
Atsakyti
O as vakar aplankiau Ermitaza ir tokia nykuma pasirode. Niekuom nesusigundziau. Isranki kolekcioniere lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mielosios katusininkes
As siemet nesugebejau kaktuseliams sudaryti tinkamu ziemojimo salygu verysad.gif verysad.gif gailla turiu nemazai netekciu, turbiukai sukrove zidelius, bet aisku be saulutes taip ir nuvyto... verysad.gif keliems jau virsunes zaliuojo .... nu zodziu viskas nelaiku pas mane siemet, ir su netektim.
Gal kas pasvajoja apie uzsakyma is cia http://www.wessner-kakteen.de/
Atsakyti
noriu pasidalinti savo kolekcija ,grožio gal ir nėra ,bet turiu daug ir visokių ,gal kam ko reikia galėtume mainyt ,ar už simbolinę kainą vaikutį perleist

Albumas
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2015 02 08, 16:14)

turiu nemazai netekciu, turbiukai sukrove zidelius, bet aisku be saulutes taip ir nuvyto...

sveika, kaip gaila vargšelių, tikiuosi, ne patys pačiausi numirė... jei kuo galiu padėti, prašom kreiptis
Užsakymo dar neplanuoju, šalta, o ir nežinau, ar reikia smile.gif tiesa, vietos palaisvėjo, nes numarinau orchidėją, sanpaulijas ir streptokarpus (baisuoklė pamotė)

rima, Jūsų kolekcija padidėjusi, kažkada seniau rodėt, mažiau buvo. tik man toks įspūdis, kad kai kurie serga? ar ten senatvės kamštinės dėmės?
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2015 02 08, 19:43)
sveika, kaip gaila vargšelių, tikiuosi, ne patys pačiausi numirė... jei kuo galiu padėti, prašom kreiptis
Užsakymo dar neplanuoju, šalta, o ir nežinau, ar reikia smile.gif tiesa, vietos palaisvėjo, nes numarinau orchidėją, sanpaulijas ir streptokarpus  (baisuoklė pamotė)

rima, Jūsų kolekcija padidėjusi, kažkada seniau rodėt, mažiau buvo. tik man toks įspūdis, kad kai kurie serga? ar ten senatvės kamštinės dėmės?

gal labiau senatvės ,nes kai kurie labai seni ,o kai kurie gal ir serga ,nes rudenim pora mėnesių nebūnu ,tai žinot kaip vaikams būna be,, mamos''
Atsakyti
QUOTE(rima.maniukiene @ 2015 02 08, 19:50)
gal  labiau senatvės ,nes kai kurie labai seni ,o kai kurie gal ir serga ,nes rudenim pora mėnesių nebūnu ,tai žinot kaip vaikams būna be,, mamos''

Rudenį jiems daug priežiūros ir nereikia. Geltonuoja jie nuo per šilto oro žiemą.Tįsta nuo drėgmės. Drėgmė skatina juos augti o šviesos už lango mažai.Matau,kad reikia purkšti nuo kenkėjų. Kai ką matau ir persodinti reikia nes auga pirktinėse durpėse. Ir šiaip netinkamas jiems substratas... Keli tikrai gražučiai yra ir žiedai džiugina 4u.gif
Atsakyti
labai ačiū už pastebėjimus ,patarimus ,žinoma tos sąlygos pas mane jiems nekokios,kambariuos šilta ir nelaistyt bijau ,kad nesudžiūtų ,o pavasariais beveik visus išnešu į lauką ,tada visi išgražėja ,pradeda žydėt

Papildyta:
QUOTE(rima.maniukiene @ 2015 02 08, 20:40)
labai ačiū už pastebėjimus ,patarimus ,žinoma tos sąlygos pas mane jiems nekokios,kambariuos šilta ir nelaistyt bijau ,kad nesudžiūtų ,o pavasariais beveik visus išnešu į lauką ,tada visi išgražėja ,pradeda žydėt

o su ligom kai kuriuos naujokėlius nusipirkau
Atsakyti
gal esate mačiuosios kažkur pirkti arba LT arba kitur
Trachiandra 4u.gif
Atsakyti