Nerimstu ir aš apie užsakymus svajodama. Bet dar truputuką anksti siųstis. O pirkti randu ką, kad tik būtų už ką. Kai pabūni parodoje ir pamatai kitų lobius-oi, kiek mažai pasijunti beturinti.
Dabar niekaip nesumąstau iš kur gauti žymeklių augalų pavadinimams. Kauniečiai žinau kažkur perka, bet juk nelėksi į Kauną jų pirkti ir dar nežinodama kur ieškoti.
Kad taip atsirastų koks geradaris ir visoms jaučiančioms poreikį nupirktų, o po to išsiuntinėtų. Mielai už šį darbą apmokėčiau paprašytą sumą.
Pasvajoti juk galima?
QUOTE(evora @ 2015 02 04, 00:33)
Kauniečiai žinau kažkur perka, bet juk nelėksi į Kauną jų pirkti ir dar nežinodama kur ieškoti.
Kad taip atsirastų koks geradaris ir visoms jaučiančioms poreikį nupirktų, o po to išsiuntinėtų. Mielai už šį darbą apmokėčiau paprašytą sumą.
Pasvajoti juk galima?
Pasvajoti juk galima?
Galėsiu nupirkti, kai pro "Schetelig'ą" važiuosiu
QUOTE(Dalelė @ 2015 02 03, 20:32)
Aš jos nenusipirkau Tiesiog negali visko turėti
Vadinas aš ne taip supratau.Tikrai pamaniau,kad nusipirkai Aš kogero irgi nebūčiau pirkus. Labai jau išranki norams pasidariau. Vietos trūkumas daro savo
QUOTE(evora @ 2015 02 03, 21:16)
Fainuolė šita
QUOTE(Dalelė @ 2015 02 04, 09:43)
Galėsiu nupirkti, kai pro "Schetelig'ą" važiuosiu
Ačiū Tau, Viešpatie, už atsiųstą Dalelę
Ačiū Dalelei už pasiaukojimą
O dar sako nereikia svajoti
Mano gyvenime stebuklų pasitaiko vis dažniau.
Aš laiminga, laiminga, laiminga....
nu, evora, jei dėl žymeklių tokia laimė, tai kaip džiūgauji bliūdą naujokų gavusi (pirkusi). Jau pamaniau, kad ta lėkštę irgi turi pilną Nors įspūdingai atrodytų spalvų terapija
Nu, kad čia ne mano, bet šiaip graži spalvinga širdelė. Maniškis bliūdas daug kuklesnis ir dar nepilnas. O kol laukiau kokį dar grožį atveš nusipirkti, vienas stiebas supūdė kepurę. Ir dar taip pataikė-sesers dovanotą gimtadieniui. Vidurinis su geltonu kamuoliuku-pradėjo džiūti stiebas, teko išrauti. Štai maniškis prieš kokį mėnesiuką. Dabar pasipildė dviem paskutiniais.
O kaip nesidžiaugsi žymekliais, jei neturi ant ko pavadinimus rašyti, o ir senieji savadarbiai nubluko, reikia keisti. Toks jau mano būdas, kad mėgstu kolekcijoje ne betvarkę, viską ūkiškai sutvarkyta. Be to džiaugtis reikia, kad LT dar neišnyko geri žmonės. Tik padejavau ir ... Ne, tikrai gyvenime gerus žmones sutikti man sekas.
O kaip nesidžiaugsi žymekliais, jei neturi ant ko pavadinimus rašyti, o ir senieji savadarbiai nubluko, reikia keisti. Toks jau mano būdas, kad mėgstu kolekcijoje ne betvarkę, viską ūkiškai sutvarkyta. Be to džiaugtis reikia, kad LT dar neišnyko geri žmonės. Tik padejavau ir ... Ne, tikrai gyvenime gerus žmones sutikti man sekas.
evora, bet juk veiksmas turi atoveiksmį Kiek pati esat išdovanojus (aš tai labai dėkinga).
O tie spalvoti nėra ilgaamžiai, esu ne vieną turėjus, galas liūdnas... Paskutinis geltonais pirštukais pas mane keletą metų gyveno, labai išaugęs bovo, paskui ops ir mirė, nebepamneu, ar viršūnė, ar šaknys kaltos bu o. Kažkada užtikau filmukų, kaip juos skiepija man tai žiauru... Tik nesupratau, kaip tą spalvą išblukina ir modifkuoja.
O tie spalvoti nėra ilgaamžiai, esu ne vieną turėjus, galas liūdnas... Paskutinis geltonais pirštukais pas mane keletą metų gyveno, labai išaugęs bovo, paskui ops ir mirė, nebepamneu, ar viršūnė, ar šaknys kaltos bu o. Kažkada užtikau filmukų, kaip juos skiepija man tai žiauru... Tik nesupratau, kaip tą spalvą išblukina ir modifkuoja.
Kokie spalvoti kaktusiukai gražūs Jie į Opunciją skiepyti pirktiniai?
Turiu Crassula ovata jau pagyvenusį (gal kokių 5 metų), ar jis žydės, jei išnešiu į įstiklintą balkoną vėsiai pabūti? Iki kokios žemiausios temp. galima katusus (turbūt mamiliaria ir kt. nežydintys) laikyti balkone? (dabar kokie +7, iki minuso nenukrenta).
Turiu Crassula ovata jau pagyvenusį (gal kokių 5 metų), ar jis žydės, jei išnešiu į įstiklintą balkoną vėsiai pabūti? Iki kokios žemiausios temp. galima katusus (turbūt mamiliaria ir kt. nežydintys) laikyti balkone? (dabar kokie +7, iki minuso nenukrenta).
QUOTE(ziv @ 2015 02 05, 11:47)
nežinau, ar am crassula žydės pabuvus vėsiai. Rašo, kad turi vėsiai žeimoti.
Kiti kaktusai, jei jie iš principo žydintys, turi turėti ramybės periodą (vėsu, nelaistyti), kiek laiko, nepasakysiu, bent keletą mėn.
Mano patirtis: jau treji metai kaktusai laikomi stiklintam balkone penktam aukšte. Buvo visko, ir lauke iki -20 pernai. Tik pačius vertingiausius buvau tada parsinešusi, kiti liko, ir nieko, gyvi, tik aš jų nelaistau, laukiu dabar, kol atšils. naktimis mano balkone ir iki +1 yra buvę, bet maniškiai jau įpratę. O jei Jūsų tik dabar išnešit iš buto, bijau, kad sustresuos, jie žydėjimui dabar per žiemą ruošiasi. Gal reiktų luktelt, kol nusistovės temp.
Gal kitos kitaip patars
Štai kaip maniškiai žiemoja
O manieji prie plius 10-15 ziemoja. Balkoniuke pabijojau palikt. Bet itariu simet per silta jiems taip. Neuzilgo atidarysim sezona manau, nedaug liko
QUOTE(vija zemaite @ 2015 02 05, 11:24)
Gražu, kaip vasara Pas jus tik kaktusai, ar dar ir kitas gėles auginate?
Turbūt surizikuosiu ir savo išnešti, nes dabar jie laiptinėje yra, ne tiesiai iš kambario. Ar kalėdiniams kaktusams irgi reikia šalto periodo?