Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(zomša @ 2014 09 28, 10:19)

O tamstos terminai kada?smile.gif

vasario 5
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 28, 05:21)

Kokią?  ax.gif Mano irgi jautri, bet kremų jautriai odai neperneša, nes jie visi graužia. Kol kas geriausiai VU Vaistinėje gamintas Šaltalankių arba vitamininis eina. Idelis iki 13 Lt, bet ilgam užtenka. Jokių nusiskundimų. Jie su lanolinu ir laikyti šaldytuve reikia.

Naudoju sio gamintojo krema high classic plus ir aloe-vera ekstrakta.

http://www.megavalis...cle/archive/35/
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 09 27, 14:03)
Dėl vaikų ir ne vaikų odos priežiūros. Nors gal labiau tiktų sakyti nepriežiūros...nes aš pati asmeniškai tepu ką nors (sviesto, aliejaus) kartą per savaitę...neprausiu veido jokiais prausikliais, tik vandeniu. Ir tai ne kasdien. Kuo mažiau kiši nagus tuo geriau. Tą pati principą taikau ir dukrai. Kol buvo leliukas tai tik vaneniu prausiau, net ir plaukus, jei kokį syki pašuto tai tik pataisų sporomis ir oro voniomis gydžiau. Nenaudoju skalbinių minkštiklio nei savo nei vaiko drabužiams. Manau geriausias kremas yra žmogaus sebumas. Todėl labiausiai rūpinuosi juo. Valgau daug riebalų, na ir žinoma jungiamojo audinio.

Man tai nepakeiciamas visokiems issutimams, paburkimams ir pan Bephanten tepaliukas

QUOTE(rytorasa @ 2014 09 27, 17:24)
drinks_cheers.gif visiškai pritariu.
Siaubas apima, kai pamatai, paskaitai kiek dabar žmonės naudoja įvairiausių kūno priežiūros, kosmetikos gaminių: muilai, prausikliai įvairioms kūno vietoms, pilingai, losjonai, kremai, kaukės,  kur dar dekoratyvinė kosmetika...  unsure.gif Prausikliai sunaikina natūralią odos apsaugą- riebalinį sluoksnį, tada oda sausėja, tepami losjonai, pieneliai, kremai, tada vėl prausiama... ir taip ratas sukasi..  rolleyes.gif O vartojimas įvairiomis formomis nuolat skatinamas..  doh.gif

O ka daryt, jei ta oda issausejusi ir ja tempia nusiprausus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2014 09 28, 10:36)
Man tai nepakeiciamas visokiems issutimams, paburkimams ir pan Bephanten tepaliukas
O ka daryt, jei ta oda issausejusi ir ja tempia nusiprausus  ax.gif

praustis minkštu vandeniu, nenaudoti agresyvių prausiklių, kurie pašalina odos riebalinį sluoksnį, dėl to oda ir sausėja. ... smile.gif Be to, aš nesakau, kad reikalui esant negalima nieko naudoti. Nerimą kelia besaikis vartojimas, o jeigu dar pasigilinus į kūno priežiūros bei kosmetikos priemonių sudėtis, tai... doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 09 28, 10:48)
praustis minkštu vandeniu, nenaudoti agresyvių prausiklių, kurie pašalina odos riebalinį sluoksnį, dėl to oda ir sausėja. ...  smile.gif  Be to, aš nesakau, kad reikalui esant negalima nieko naudoti. Nerimą kelia besaikis vartojimas, o jeigu dar pasigilinus į kūno priežiūros bei kosmetikos priemonių sudėtis, tai...  doh.gif  unsure.gif

Kai buvau paaugle ir ejau i mokykla....o tai buvo labai labai seniai, tada nebuvo nei prausikliu, nei sudikliu, nei kokiu kosmetologiu nebuvo....o oda buvo tokia sausa kad isdziudavo iki zaizdu ir skaudedavo nerealiai . I mokykla pesciomis kas ryta eidavau 4 km. tai iseidama kad neskaudetu saulegrazu aliejaus patepdavau pries mokykla nusivalydavau, nes VISI isbandyti kremai (o ju parduotuvese budavo lygiai kokie du) grausdavo taip, kad nespejus uztepti, lekdavau praustis.
Ilipkit i mano batus ir tada "stebekites" .
Ir jus man paaiskinkit kaip praustis minkstu vandeniu ... biggrin.gif as veida tai galiu, bet kai po dushu stoviu...tas kietas vanduo bega ir per veida. Va sito tai nesuvokiu, kaip isvengt vandens ant veido prausiantis dushe.

Kas turi riebia oda, kosmetika naudoja del estetinio vaizdo, grozio, kad nebertu, o as naudoju, kad neskaudetu.
Papildyta:
QUOTE(Izolda @ 2014 09 28, 10:36)
O ka daryt, jei ta oda issausejusi ir ja tempia nusiprausus  ax.gif

As irgi bepantena naudoja ir dar kartais sviestmedi.
Kol kas teko tik profilaktiskai ...nes jokiu issutimu, berimu ir pan.neturejom.

Bepanteno tepimo taisykle - per tris minutes po odos nuplovimo vandeniu. Nes per dregna oda tas riebalas geriau suveikia.
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 27, 23:06)
Kazkas klause, kam man isvis tas paleo, jei as tokia bjauri bevale. Nu kaip tai kam. Noriu dar grazesne but smile.gif Tikrai, tpfu, tpfu, jauciamu sveikatos bedu nera. O svoris per mazas man tai privalumas - ziurint kas aplinkui darosi. Del to visa vaikyste kentejau, nes vaikai mokykloj saipydavosi, nes budavau jau per daug liekna ir auksta dar priedo. Bet dabar supratau, kad tai gamtos dovana. Visos mano vaikystes prieses, per kurias tiek asaru isliejau, dabar nutukusios. Sekmes joms. O as, galiu valgyt kiek noriu ir ka noriu.

Ojojoj....sad.gif
Atsakyti
Sveikos,

esu tyli skaitytoja jau kuris laikas, o Paleo Whole laikausi 2 men.
Kadangi forume esanti info labai padėjo "žengiant pirmuosius" žingsnius į Paleo,
tad "šiuo tuo" norisi ir pasidalinti blush2.gif
Truputis istorijos:
Didžiausia diskomfortą kėlusios žarnyno problemos dingo per savaitę.
Negausūs buvę paaugliški spuogai išnyko, odos nešvarumai-juoduliai taip pat (per mėnesį).
Deja, liko veido bėrimas/raudonis. Kuris paskutinę savaitę sustiprėjo tiek, kad net naktį žandus kaista. Ir deginimo, sausumo jausmas ne tik po dušo, bet po kiekvieno valgio.
Jau žvalgausi į autoimunini protokolą (paprikų, pomidorų, baklažanų, kuris laikas jau anksčiau nevalgiau).
O "visi taškai ant i" susidėjo, kai gydytojas pagal nusiskundimus ir odos būklę konstatavo
veido rozine, t.y. Rosacea.
Griežta Paleo dieta (be pieno produktų ir ghee -kurį aš vartojau deja daug) "googl'as sako" - turėtų padėt.
Deja, toks mėgiamas Paleo produktas kaip avokadas ir kepenys netinka taip pat:(
(O aš jų vartojau tikrai daug paskutiniu metu). Karštos vonios ir saulės taip pat buvo tikrai per daug.

O su jumis noriu pasidalinti nuorodomus apie akne ir Rosacea.
http://www.jcadonlin...ne-and-rosacea/
skaityti ir nuorodas po straipsniu.

Pasitikrinimui, ar tokia autoimunine liga nesergat:
http://www.rosacea.o...php#Identifying

Maisto produktai, kurie gali įtakoti:
Mėsa: kepenėlės
Pieno produktai: jogurtas, grietinė, pelėsiniai sūriai
Daržovės: pomidorai, baklažanas, špinatai, žirniai
Vaisiai: avokadai, bananai, slyvos, razinos, figos ir citrusiniai vaisiai
Prieskoniai: kakava ir vanilė, sojos padažas, actas
Kiti: karštas ir aštrus maistas, mielinė tešla
Vynas (raudonas labiau), šampanas.

Na ir histamino turintys produktai (nuorodoje lentelė):
http://www.medprakti...mas-ir-alergija

Gal tarp Paleo senbuvių yra tą Rosacea įveikusių? Kaip?
Man maisto kokio nors atsisakyt nesunku (šiuo metu aišku gaila avokadų, bet susilaikysiu), kad tik nereiktų kokių vaistų vartot.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2014 09 28, 01:14)
As kai turiu ziauriai jautria ir sausa oda, visi papostringavimai, kam ka nors naudot, juk aliejais neuzsiknservuosi, kelia pykti. Man riebus kremai yra butina kad veidas iki zaizdu neissausetu, kas budavo net paauglystej. Ir kai visos tepdavo stebuklingaji nivea is melyno indelio, as tepdavau bele koki maistini alieju, kuri pries ieinant i mokykla nusivalydavau. .
dabar esu susiradus kosmetika kuri tinka mano jautriai odai ir kuri uzsitepus neskauda, o tai yra lb daug.

Azu, kodel jums turetu kelti pyktti jei kazkas kazka daro, ar nedaro...Man pykcio visai nekelia. Mano oda kitokia, ji isskiria gana daug riebalo. Nuo sios dietos ji pastebimai darosi svaresne. As tiesiog noreciau kosmetikos pasitobulinimui. Tai kol nieko neradau, beveik nieko ir netepu, arba koki alieju, arba Margarita uz 5 lt. Gal kazkam juoka kelia. Man tai ne. Nuo ne vienos kosmetikos neturejau kazkokiu labai jau pastebimu rezultatu. Visa laika maniau, kad odos isvaizda yra tiesiogiai susijusi su nervine bukle. Ir zinot, manau, kad ir dabar neklystu, neklydau...Kai gemalas vystosi, jo oda ir nervai susiformuoja is tos pacios lasteles. Tai viena ir tas pats. Taip pat virskinimas labai susijes. Ar pastebejote, kad kai stresas, vidurius paleidzia. Tai va, nervai lygu oda, oda lygu virskinimo sistema...
Voresta, idomu kaip del tu striju. Mano pilvas labai susistrijeves. Labai. Gal tikrai truksta tu sociuju riebalu, ir nuo to, mano oda tokia, plius del to, atsirado striju nestumu metu. g.gif
Del tu avizu, nesijuokit. Yra receptu, kaip jas paruosti pagal si mitybos buda, kad fitinai iseitu.:
http://paleohacks.co...8#axzz1Ub7nae2x

P/s: ar kas nors kalbejo su savo lietuviska terapeute ar kita gydytoja apie paleo? Ka ji sako, nesijuokia? Nieko nezino apie tai?

Ukuti, sveika. Aciu uz nuorodas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 28 rugsėjo 2014 - 11:37
QUOTE(Azu @ 2014 09 28, 11:32)
Kai buvau paaugle ir ejau i mokykla....o tai buvo labai labai seniai, tada nebuvo nei prausikliu, nei sudikliu, nei kokiu kosmetologiu nebuvo....o oda buvo tokia sausa kad isdziudavo iki zaizdu ir skaudedavo nerealiai .  I mokykla pesciomis kas ryta eidavau 4 km. tai iseidama kad neskaudetu saulegrazu aliejaus patepdavau pries mokykla nusivalydavau, nes VISI isbandyti kremai (o ju parduotuvese budavo lygiai kokie du) grausdavo taip, kad nespejus uztepti, lekdavau praustis.
Ilipkit i mano batus ir tada "stebekites" .
Ir jus man paaiskinkit kaip praustis minkstu vandeniu ... biggrin.gif as veida tai galiu, bet kai po dushu stoviu...tas kietas vanduo bega ir per veida. Va sito tai nesuvokiu, kaip isvengt vandens ant veido prausiantis dushe.

Kas turi riebia oda, kosmetika naudoja del estetinio vaizdo, grozio, kad nebertu, o as naudoju, kad neskaudetu.

nu kam čia taip griežtai, juk rašiau, kad neteigiu, kad esant reikalui negalima nieko tepti. Bet tokia odos būklė, kaip aprašot nėra normali, kažkur glūdi to priežastys ir tie kremai, ar aliejus tėra tik simptomų slopinimas... 4u.gif Dėl dušo- tai nejaugi nemokat nusiprausti po dušu, nepilant ant galvos vandens? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 27, 19:41)
Jei viskas pagal planą, tai lapkričio 27. Bet kad lėliukė jau dabar visa savaitę daugiau išsivysčiusi, įtariu pajudės gerokai greičiau.

kaip greitai jau! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 09 28, 13:09)
nu kam čia taip griežtai, juk rašiau, kad neteigiu, kad esant reikalui negalima nieko tepti. Bet tokia odos būklė, kaip aprašot nėra normali, kažkur glūdi to priežastys ir tie kremai, ar aliejus tėra tik simptomų slopinimas...  4u.gif Dėl dušo- tai nejaugi nemokat nusiprausti po dušu, nepilant ant galvos vandens?  bigsmile.gif

Taip , nera normali smile.gif, kaip nera normalu sirgti biggrin.gif o bet taciau biggrin.gif
o del aliejaus... ir simptomu slopinimo - kai tau 15 metu ir skauda, uz lango gudus sovietmetis , parduotuvej tik nivea kremas skardinej bankej.... ir tevai , neturintys problemu su oda .

Na tikrai nemoku praustis po dushu ir plauti galva kad vanduo nebegtu per veida , neisivaizduoju kaip tai padaryt biggrin.gif

Del to man kremai yra butinybe, kad ir kaip jus is zmoniu juos vartojanciu , saipytumetes.
Atsakyti
beje, dfar norejau paklaust - visos kas gimdet virs 30 - ar lanketes pas genetike?
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 09 28, 14:39)
beje, dfar norejau paklaust - visos kas gimdet virs 30 - ar lanketes pas  genetike?

Pas genetikus priklauso tik nuo 35, bent Lietuvoj. Jos pačios sako, kad dėl einančių be reikalo susidaro tokios eilės, kad laiku papult neįmanoma. Jei tau virš 35, tai reikėtų užsirašyt tik pradėjus planuot pastojimą doh.gif
Atsakyti