Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

As pirkau taukmedzio sviesta ir pati issukdavau su alyvuogiu, ar makadamijos riesutu aliejukais. O pirkti jo visuose eko parduotuvese yra. Dabar nesidomejau, o pries dvejus metus 100gr 7lt kainavo.
Atsakyti
Kazkas klause, kam man isvis tas paleo, jei as tokia bjauri bevale. Nu kaip tai kam. Noriu dar grazesne but smile.gif Tikrai, tpfu, tpfu, jauciamu sveikatos bedu nera. O svoris per mazas man tai privalumas - ziurint kas aplinkui darosi. Del to visa vaikyste kentejau, nes vaikai mokykloj saipydavosi, nes budavau jau per daug liekna ir auksta dar priedo. Bet dabar supratau, kad tai gamtos dovana. Visos mano vaikystes prieses, per kurias tiek asaru isliejau, dabar nutukusios. Sekmes joms. O as, galiu valgyt kiek noriu ir ka noriu.
Dabar dar skaitau, gal galima bus avizu kokiu i paleo ivest. Tiesiog, esu ismokusi kepti labai skanius avizu sausainius. Skaiciau, kad avizos nera pati blogiausia kruopa. O anksciau, pries sita paleo, darydavausi avizu kokteilius. Jie labai pagrazina oda, pastiprina plaukus. Na ir Hipokratas neabejojo avizu nauda smile.gif
Kazkaip, tikrai maniau, kad sis paleo ir yra ketogenine dieta. : http://sveik.harmoni...togenine-dieta/
QUOTE(rytorasa @ 2014 09 27, 17:24)
drinks_cheers.gif visiškai pritariu.
Siaubas apima, kai pamatai, paskaitai kiek dabar žmonės naudoja įvairiausių kūno priežiūros, kosmetikos gaminių: muilai, prausikliai įvairioms kūno vietoms, pilingai, losjonai, kremai, kaukės,  kur dar dekoratyvinė kosmetika...  unsure.gif Prausikliai sunaikina natūralią odos apsaugą- riebalinį sluoksnį, tada oda sausėja, tepami losjonai, pieneliai, kremai, tada vėl prausiama... ir taip ratas sukasi..  rolleyes.gif O vartojimas įvairiomis formomis nuolat skatinamas..  doh.gif

As isvis nieko beveik nenaudoju. Kazkaip nebesuprantu kam...Tik veida prausiu afrikietisku muilu dukart dienoj. Ir karta per savaite ar dvi, kazka, tam kad sunaudociau...Nes efekto jokio nematau. Ir nebetikiu, kad galima uzsikonservuoti kremais ar aliejais. O gal reiketu? Ir tikrai keista, kad apie kokosu alieju veidui tokios priesingos nuomones. Vienur raso, kad kemsa, kitur nekemsa poru. Ir isvis nebesuprantu ar galima alieju tepti kasdien ant dregno veido, ar tai jau negalima. Tos moteros is kvapu namu sako, kad labai galima. Supermamoj pasiskaitau, kad labai negalima, kad issauses biggrin.gif Ai nu, vistiek visi mirsim biggrin.gif
Atsakyti
As kunui naudoju kokosu alieju, veida karta dienoj prausiu ricinos aliejumi (ant siltu vandeniu pabrinkintos odos imasazuoju ricinos alieju ir pabunu 10-60 Min), po to sudrekintu vatos tamponeliu nusivalau iki norimo "riebumo", t.y.nuvalau Visiskai iki sausos odos arba palieku siektiek. Daugiau veidui nieko nenaudoju. Oda neblizga, bet svelni ir grazi. Ricinos aliejumi nusivalau blakstienu tusa visada. Savo vaikui siknyte tepiau pagrinde taukmedzio sviestu, kokosu aliejumi, ricinos aliejumi, pamaisydavau kartais. Prausiau ir tebeprausiu (beveik 4 metai) tik vandeniu tiek kuna, tiek galva, plaukai zvilga ir svarus, nesiriebaluoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamaMamaMama: 27 rugsėjo 2014 - 23:14
[quote=ivetacom,2014 09 27, 09:11]
Tai priaugai, kai atsisakei pieniskiu i daugiau vaisiu pradejai valgyti, ar ir dar kazka pakeitei?
[/quote]

Kai pradejo svoris augti, dar valgiau pieniskus ir 1 vaisiu. Po to meciau pieniskus ir valgiau.valgau 2 kartasi 3 vaisius.

kur dar dekoratyvinė kosmetika... unsure.gif Prausikliai sunaikina natūralią odos apsaugą- riebalinį sluoksnį, tada oda sausėja, [/quote]

O tu niekada kuno neprausi prausikliu? Visada tik vandeniu/? As Sante prausikli naudoju, bet nelakstau I disa kasdien, nes tikrai nesusipurvinu. Kasdien pakanka pazastis ir kitus galus apsiprausti o su prausikliais visa kuna sveisti tikrai nematau reikalo. Ir netepu niekuom nes tingiu, bet oda nei kiek neissausejusi. Siek tiek dekoratyvines kosmetikos as megstu, bet irgi siunciuosi naturalia.

[quote=rytorasa,2014 09 27, 22:32]

Sviestmedžio aliejų perku čia:

Nilinis: [url=http://www.aromanatural.lt/baziniai-aliejai-fitoliai/sviestmedziu-
[/quote]

Tas nilinis sviestmedis labia fainas ir purus, nepalyginamai smagesnis nei paprastas, kuris yra kietokas ir juo sunku teptis.

[quote=MamaMamaMama,2014 09 28, 00:11]
As kunui naudoju kokosu alieju, veida karta dienoj prausiu ricinos aliejumi (ant siltu vandeniu pabrinkintos odos imasazuoju ricinos alieju ir pabunu 10-60 Min), [/quote]

Su ricinos aliejumi sausiaodems reikia atsargiai, nes ricinos aliejus labia sausina oda. Mano kakta visada buvo riebi, tai as darydavausi ricinos prausimusis, labia nusausino, meciau ta reikala. Ricinos reikia pilti I bazini alieju koki 10%
Atsakyti
As kai turiu ziauriai jautria ir sausa oda, visi papostringavimai, kam ka nors naudot, juk aliejais neuzsiknservuosi, kelia pykti. Man riebus kremai yra butina kad veidas iki zaizdu neissausetu, kas budavo net paauglystej. Ir kai visos tepdavo stebuklingaji nivea is melyno indelio, as tepdavau bele koki maistini alieju, kuri pries ieinant i mokykla nusivalydavau. .
dabar esu susiradus kosmetika kuri tinka mano jautriai odai ir kuri uzsitepus neskauda, o tai yra lb daug.
Atsakyti
Tfu, plem...
Atsakyti
Idomu buti isgirsti nuomones skaiciusiuju knyga apie vitamina K2 ir Kalci http://www.amazon.co...=cm_cr_asin_lnk
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 27, 20:07)
Man šis Išsuktas kreminis taukmedžio sviestas patinka  ax.gif Žinau, mamytės maišo kartais kokosą sus sviestmedžiu.

O, koks fainas atrodo. Ačiū 4u.gif
Gydytojai tris kartus patvirtino, kad mergytės laukiamės. Bet nė vienas nepasakė, kad 100 proc. Tai dar gali pasikeisti lotuliukas.gif

Tiek pasiūlėte tų sviestų, jau susipainiojau ar taukmedis ir sviestmedis tas pats daiktas? doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(mėnulis @ 2014 09 27, 22:06)
Dabar dar skaitau, gal galima bus avizu kokiu i paleo ivest.

Tai jūs įvedinėkit ką norit į tą "paleo". Daug kam ir baltas cukrus naudingas, nes energijos duoda. Tik gal neklaidinkit pradedančių skaitytojų, ir kaip Azu siūlė, vadinkit savo mitybą Mėnulio dieta.
Papildyta:
QUOTE(Azu @ 2014 09 28, 00:14)
dabar esu susiradus kosmetika kuri tinka mano jautriai odai ir kuri uzsitepus neskauda, o tai yra lb daug.

Kokią? ax.gif Mano irgi jautri, bet kremų jautriai odai neperneša, nes jie visi graužia. Kol kas geriausiai VU Vaistinėje gamintas Šaltalankių arba vitamininis eina. Idelis iki 13 Lt, bet ilgam užtenka. Jokių nusiskundimų. Jie su lanolinu ir laikyti šaldytuve reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ursula Star: 28 rugsėjo 2014 - 04:18
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 28, 06:21)
Gydytojai tris kartus patvirtino, kad mergytės laukiamės. Bet nė vienas nepasakė, kad 100 proc.  Tai dar gali pasikeisti lotuliukas.gif

Man genetikė irgi pasakė, kad mergaitė smile.gif Paklausiau, ar 100 proc, tai sakė, kad 100 būna tik kai gimsta biggrin.gif
Aš su tuo taukmedžiu ir sviestmedžiu irgi visai susipainiojau
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 28, 00:06)
Kazkas klause, kam man isvis tas paleo, jei as tokia bjauri bevale. D

Kartojuosi - valia čia ne prie ko, tiesiog pas tave motyvacijos trūksta.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 09 27, 19:13)
As irgi nevemiu ir tikiuosi nevemti, bet sleikstulys yra ir gana nemalonus.

va, man taip buvo., su pirmąja ir šleikštulio išvengiau, o dabar tai gan įkyrus jis buvo, bet vėmiau tik vieną kartą. Gerdavau imbiero arbatą, labai padėdavo numažinti tą šleikštulį. Kitos valgydavo ištisai, nes tada jis nusimuša, aš kažkaip susilaikiau nuo tokio būdo biggrin.gif
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 27, 19:41)
Nusipirkau weleda tepalą, gal abiem ir man, ir kūdikiui užteks jei nereiks daug naudoti. O sviestmedžio kur geriausia pirkti Vilniuje?  4u.gif

aš pirkau ne Vilniuje, iherbe, va tokį, o čia nuoroda į jį kur pirkau. didelis kiekis, superinė kaina, puikiai naudojasi. aišku, ne toks minkštas, kaip išsuktas, nu bet kaina užtat nesikandžiojanti, o išsukti ir pačiai galima biggrin.gif

QUOTE(jautiena @ 2014 09 27, 20:46)
beje, kai nescia buvau, tai pilva ir (.)(.) kokosu al. tepiau - striju taip pat nera  mirksiukas.gif tik ant krutines ir klubu, mazos baltos tokios ir matosi tik kai oda patempi, bet man rodos ten jos ir pries tai buvo...

jei baltos, tai jau iš anksčiau buvusios, raudonos ar mėlynos būtų naujos, pas mane naujų šį kartą irgi neatsirado, nors per praeitą nėštumą ir gyvenimo svorio svyravimus jų tieeek turiu, kad siaubas. galvojau, kad šį kartą irgi smarkiai pasigausinsiu jų. bet voresta buvo teisi, prie paleo strijų neatsiranda biggrin.gif

QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 28, 04:21)
Tiek pasiūlėte tų sviestų, jau susipainiojau ar taukmedis ir sviestmedis tas pats daiktas?  doh.gif  lotuliukas.gif

tas pats shea butter, tik skirtingai vadinamas.
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 27, 20:41)
Jei viskas pagal planą, tai lapkričio 27. Bet kad lėliukė jau dabar visa savaitę daugiau išsivysčiusi, įtariu pajudės gerokai greičiau.

Jau tuoj. bigsmile.gif

QUOTE(Azu @ 2014 09 28, 01:14)

Man irgi įdomu - ką naudoji?smile.gif

Milijono buteliukų neturiu (nes čia jau kitas kraštutinumas), bet ir naudoju ką reikia, ir dažausi, ir į dušą kasdien einu. Ir net esu įsitikinusi, kad tai, ką naudoju, man padeda - puikiai žinau, kad nenaudojant būtų blogiau. Dabar anaiptol ne idealu, bet tam jau gaila laiko ir pinigų, ir genai ne tie, ir poreikio gal nėra.biggrin.gif
Ne vakuume gyvename, yra ne tik genetika, bet ir aplinkos poveikis, ir visokie fiziniai veiksniai.

QUOTE(cushy @ 2014 09 28, 08:16)
Man genetikė irgi pasakė, kad mergaitė smile.gif

O tamstos terminai kada?smile.gif

QUOTE(nomore @ 2014 09 28, 08:17)
Kitos valgydavo ištisai, nes tada jis nusimuša, aš kažkaip susilaikiau nuo tokio būdo  biggrin.gif

Draugė migdolus grauždavo. Irgi sakydavo, kad vienintelis daiktas, kuris padeda.biggrin.gif Desperacijos akimirką gal verta pabandyti.
Atsakyti
Sveikos,
su rugsėju, matau, tema atgijo, nebespėju nė perskaityt. thumbup.gif
QUOTE(nomore @ 2014 09 28, 08:17)

jei baltos, tai jau iš anksčiau buvusios, raudonos ar mėlynos būtų naujos, pas mane naujų šį kartą irgi neatsirado, nors per praeitą nėštumą ir gyvenimo svorio svyravimus jų tieeek turiu, kad siaubas. galvojau, kad šį kartą irgi smarkiai pasigausinsiu jų. bet voresta buvo teisi, prie paleo strijų neatsiranda  biggrin.gif

kadangi pati turiu pilvo odą su strijomis nuo nėštumų, tai skaitydama HS užfiksavau
kodėl jos atsirado. Nuo strijų ne aliejukai saugo, tačiau aišku,kad aliejų pardavėjai naudojasi proga pagausint aliejų pirkimą, pasakodami savo pasakas.
augantis vaisius priverčia motinos kūną didėti ir, jei nėra kokybiškos statybinės medžiagos naujoms ląstelėms(aminorūgščių, nuėjusių anaboliniu keliu), bus paprasčiausiai ištemptos senos, ko pasėkoje po gimdymo liks sutrūkusi ir pažeista oda.
todėl strijų nenorinčios, baltymo smarkiai nekaitinkit, ir ant daug baltymo nesėskit.
Atsakyti