Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(aFREAKa @ 2014 09 27, 14:03)
Dėl vaikų ir ne vaikų odos priežiūros. Nors gal labiau tiktų sakyti nepriežiūros...nes aš pati asmeniškai tepu ką nors (sviesto, aliejaus) kartą per savaitę...neprausiu veido jokiais prausikliais, tik vandeniu. Ir tai ne kasdien. Kuo mažiau kiši nagus tuo geriau. Tą pati principą taikau ir dukrai. Kol buvo leliukas tai tik vaneniu prausiau, net ir plaukus, jei kokį syki pašuto tai tik pataisų sporomis ir oro voniomis gydžiau. Nenaudoju skalbinių minkštiklio nei savo nei vaiko drabužiams. Manau geriausias kremas yra žmogaus sebumas. Todėl labiausiai rūpinuosi juo. Valgau daug riebalų, na ir žinoma jungiamojo audinio.

drinks_cheers.gif visiškai pritariu.
Siaubas apima, kai pamatai, paskaitai kiek dabar žmonės naudoja įvairiausių kūno priežiūros, kosmetikos gaminių: muilai, prausikliai įvairioms kūno vietoms, pilingai, losjonai, kremai, kaukės, kur dar dekoratyvinė kosmetika... unsure.gif Prausikliai sunaikina natūralią odos apsaugą- riebalinį sluoksnį, tada oda sausėja, tepami losjonai, pieneliai, kremai, tada vėl prausiama... ir taip ratas sukasi.. rolleyes.gif O vartojimas įvairiomis formomis nuolat skatinamas.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 09 27, 14:23)
Beje, prašau rekomenduokit kokių keptų skanybių iš varškės, nes taip paprastai varškė su grietine man lipa lauk biggrin.gif

Kai laikiausi diukano dietos kepdavau tokį, dabar irgi visai tinakmas būtų valgantiems varškę.
500 gr varškės
5 kiaušiniai
Šlakelis citrinos sulčių
Žiupsnis druskos
Saldiklio pagal norus
Prieskonių pagal nuotaiką

Varškę ir trynius, taip pat prieskonius druską ir saldiklius labai gerai išplaku blenderiu, kad būtų tešla be gumuliukų. Baltymus plaku mixeriu kol suputoja, supilu citrinos sultis ir plaku kol pradeda spindėti ir pasidaro nebekrentantys iš apversto dubens. Tada juos lengvai išmaišau varškės ir trynių masėje.
Kepimo formą iškloju kepimo popieriumi, sukratau pyrago tešlą, išlyginu kad gražiai sugultu. Viršų galima apibarstyti norimais trupiniais: kokoso drožlėmis, aguonomis, sezamais ir pan.
Kepdavai 175* elektrinėje orkaitėje, kaitrą paduodama iš apačios apie 45 min.
Kepimo laikas visuomet priklausydavo nuo ingredientų. Su ta mase galima įvairiai experimentuoti, papildyti džiovintais vaisiais, arba net daržovėmis.
Aišku, viso proceso metu derėtų stebėti kas vyksta orkaitėje.
Taip pat svarbu neištraukti pyrago iš orkaitės per anksti, kad jis nesukristų. Palaikydavau kokį 20 min prie atvirų durelių(aišku išjungus jau kaitrą), tada tik ištraukdavau.
Tikriausiai pastebėjot, kad pyragas be riebalų - juk diukano dieta. Bet, manau galima dėl skonio jais bent kepimo skardą ar popierių ištepti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2014 09 27, 16:24)
drinks_cheers.gif visiškai pritariu.
Siaubas apima, kai pamatai, paskaitai kiek dabar žmonės naudoja įvairiausių kūno priežiūros, kosmetikos gaminių: muilai, prausikliai įvairioms kūno vietoms, pilingai, losjonai, kremai, kaukės,  kur dar dekoratyvinė kosmetika...  unsure.gif Prausikliai sunaikina natūralią odos apsaugą- riebalinį sluoksnį, tada oda sausėja, tepami losjonai, pieneliai, kremai, tada vėl prausiama... ir taip ratas sukasi..  rolleyes.gif O vartojimas įvairiomis formomis nuolat skatinamas..  doh.gif

Kai neturiu patirtie su vaikų odele tai man siaubas nuo visko ima. Draugės vaikai labai grabanoti buvo. Nu rinkiukių daug visokių. Tai tuose įdubimuose labai šusti odelė galėjo greit pradėti.
Bet jei pastebėsiu, kad nebūtina tuos aliejus tepti, ir netepsiu. Net sau tik ant veido tepu, tai kam to kūdikio šarvus gadinti.
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 27, 17:45)
Kai neturiu patirtie su  vaikų odele tai man siaubas nuo visko ima. Draugės vaikai labai grabanoti buvo. Nu rinkiukių daug visokių. Tai tuose įdubimuose labai šusti odelė galėjo greit pradėti.
Bet jei pastebėsiu, kad nebūtina tuos aliejus tepti, ir netepsiu. Net sau tik ant veido tepu, tai kam to kūdikio šarvus gadinti.

tai, kai turėsi, tada ir pamatysi, kad jokio siaubo nėra... biggrin.gif Visų pirma, gal vaikas nebus garbanotas biggrin.gif , o jeigu ir bus, tai svarbiausia laikytis higienos- kasdien tas raukšles išvalyti pačia pačiausia valymo priemone- vandeniu, numaudžius svarbu tas raukšles nusausinti. Na, o jeigu to nepakaks, tada jau gelbėsim patarimais... biggrin.gif drinks_cheers.gif

Kada jau lialius atkeliaus? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 09 26, 18:46)
As meldziuosi, kad manes nepradetu prie miltiniu ir visokiu saldesiu/sausainesiu/spurgesiu ir tt traukti. Jau dabar skonio receptoriai durniuoja. Iki pietu apetitas kaip alkano zveries, o po pietu sleikstulys ir mieguistumas.

4u.gif laikykis!
idomu , kaip su paleo, ar labai pykina/ vemia ar ne?
ka merginos sake ta tema?
Papildyta:
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 27, 10:29)

Šiandien grįžo moliūgas ant stalo. Su vištos krūtine. Super. Net vyras 100 proc paleo pusryčius valgė ir pakomentavo, kad labai sotu  thumbup.gif

as vakar vistos kulsele su maoliugais valgiau nestuke.gif
o siandien daug visokiu darzoviu orkaitei kepu ir ta pacia vista idesiu smile.gif
Atsakyti
lengvai pykino kelis kartus, vemt - nevemiau.
vaikui naudoju kokosu+migdolu alieju, tepu tik uzpakaliuka, gausiai negailiu, bet kazkur jis dingsta iki kito sauskelniu keitimo. prasiu su Weleda prausikliu, nes plaukuciai susiriebaluoja, paprastu vandenuku neisplausi...
Atsakyti
As irgi nevemiu ir tikiuosi nevemti, bet sleikstulys yra ir gana nemalonus.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 09 27, 17:49)
Kada jau lialius atkeliaus?  bigsmile.gif

Jei viskas pagal planą, tai lapkričio 27. Bet kad lėliukė jau dabar visa savaitę daugiau išsivysčiusi, įtariu pajudės gerokai greičiau.

QUOTE(jaicy @ 2014 09 27, 18:14)
4u.gif laikykis!
idomu , kaip su paleo, ar labai pykina/ vemia ar ne?

Visai nepykino. Net ir ne paleo pirmais mėnesiais valgant. Bet per nėštumą vėmiau du kartus: vieną kartą nuo valdiško maisto, kitą - nuo valerijono lašų (teko kelias dienas Santariškėse praleisti, ten visas pilvotasias valerijonais ramina. Tik man jų per daug pasirodė, matyt)

Nusipirkau weleda tepalą, gal abiem ir man, ir kūdikiui užteks jei nereiks daug naudoti. O sviestmedžio kur geriausia pirkti Vilniuje? 4u.gif
Atsakyti
Dar noriu vėl pasidžiaugti, kad nėštumo metu grįžau į paleo. Nors ne visada labai švariai valgau. Tačiau taip gera, kad svoris laikosi normalus. Dabar, pradėjus 8 mėn esu priaugus 10 kg. Tiesa, esu jau numetusi 2 kg kai atsisakiau pieno. Bet savijauta taip valgant yra tikrai nuostabi. Ir džiaugsmas, kad vaikiukas irgi gerai vystosi, thumbup.gif pagal savaites net augesnis yra. Bet čia dar ir genai gal savo daro, nes abu su vyru milžinai esame lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 27, 20:41)
O sviestmedžio kur geriausia pirkti Vilniuje?  4u.gif
Man šis Išsuktas kreminis taukmedžio sviestas patinka ax.gif Žinau, mamytės maišo kartais kokosą sus sviestmedžiu.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 27, 19:07)
Man šis Išsuktas kreminis taukmedžio sviestas patinka  ax.gif Žinau, mamytės maišo kartais kokosą sus sviestmedžiu.
koks fainas, dabar uzsimaniau, tik reik kur uzsienyje susirasti bigsmile.gif
beje, kai nescia buvau, tai pilva ir (.)(.) kokosu al. tepiau - striju taip pat nera mirksiukas.gif tik ant krutines ir klubu, mazos baltos tokios ir matosi tik kai oda patempi, bet man rodos ten jos ir pries tai buvo...
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 27, 20:41)
Jei viskas pagal planą, tai lapkričio 27. Bet kad lėliukė jau dabar visa savaitę daugiau išsivysčiusi, įtariu pajudės gerokai greičiau.

O sviestmedžio kur geriausia pirkti Vilniuje?  4u.gif

o, nedaug liko... bigsmile.gif Tai mergytės laukiat... smile.gif

Sviestmedžio aliejų perku čia:

Nilinis: http://www.aromanatu...sviestas-2.html

Paprastas: http://www.aromanatu...u-sviestas.html

QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 27, 21:07)
Man šis Išsuktas kreminis taukmedžio sviestas patinka  ax.gif Žinau, mamytės maišo kartais kokosą sus sviestmedžiu.

kookia kaina... doh.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 27 rugsėjo 2014 - 21:38
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 27, 21:07)
Prisiminiau - viena mamytė džiaugėsi šiuo Taukmedžių sviestas iš Vakarų Afrikos naujagimiams ir vaikams.
O visas pasirinkimas čia
Atsakyti