Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(cushy @ 2014 10 09, 13:37)
Aš su klausimu ne į temą truputi  biggrin.gif 
Buvusios ir esamos  nestuke.gif  , ar gėrėt (geriat) kalcį papildomai nėštumo metu? Nes man akušerė užsiminė, kad jau tuoj reiks gert. O kai paklausiau apie kraujo tyrimą, kad pažiūrėt ar ten reikia to kalcio, sako, ai, kam ten reikia, mokamas juk tyrimas, visos geria ir tau reikės  doh.gif  Blin, sakiau vis tiek to tyrimo prašysiu, ne karvę kainuoja juk

Negerem kalcio, magni gerem. Kalcis trukdo isisavinti magni, kiek girdejau...
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 10 09, 12:37)
Buvusios ir esamos  nestuke.gif  , ar gėrėt (geriat) kalcį papildomai nėštumo metu? Nes man akušerė užsiminė, kad jau tuoj reiks gert. O kai paklausiau apie kraujo tyrimą, kad pažiūrėt ar ten reikia to kalcio, sako, ai, kam ten reikia, mokamas juk tyrimas, visos geria ir tau reikės  doh.gif  Blin, sakiau vis tiek to tyrimo prašysiu, ne karvę kainuoja juk

Aš visą nėštumą geriu vitaminus PregnacarePlus nėščiosioms. Tai papildomai akušerė nieko neliepė gerti. O kitai gydytojai, kai užsiminiau, kad pieno produktų mažai vartoju, irgi daugiau nieko nerekomendavo. Labiau sakė, kad kūdikis pasiims tiek kiek reikia iš organizmo.
Bent man dar neužkliuvo, kad kas būtent kalcį rekomenduotų. Bet tyrimą tikriausiai verta pasidaryti.

QUOTE(mėnulis @ 2014 10 09, 12:43)
Kalcis trukdo isisavinti magni, kiek girdejau...

Tiesiog juos reikia gerti atskirail, ne vienu metu. Kalcį labiau vakare rekomenduoja gerti.

Atsakyti
Pramušinėja mane ant saldumo... taip norisi, kad baisu. Ot tos mėnesienos mano... vakar dieną viena ibuprom, vakare - dar viena. Šiandien dar laikausi be vaistų, bet balansuoju ant ribos vėl...
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 10 09, 12:03)
Yra daug specialybiu, kur galima namie prisitaikyti. (Vertejai, projektuotojai, dizaineriai ir n kitu)

Nes jau sakiau taip, o paskui kai pasiskaitinejau ir kitas nuomones, kazkaip atsoko noras.

Aš neturiu darbdavio.smile.gif
Visos tos profesijos, kurias tu išvardinai - jų atstovams reikia ir nuolatinio išėjimo kažkur, ir, jei jau nuspręs darbo vietą įsirengti namie - galimybės visiškai atsiriboti. Geras savo profesijos atstovas, net jeigu jis - individualistas tuo metu, kai atlieka savo darbus, vis tiek bendroje sistemoje negali funkcionuoti pats sau. Taip jau yra, tai darbai, reikalaujantys nuolatinio profesinio tobulinimosi, kuris susideda ne vien iš savo tiesioginių pareigų atlikimo. O tie, kurie užsidaro... Na, bent iš aplinkinių pavyzdžių - jie ir būna tokie stipriai priplėkę ir apkerpėję saviveiklininkai. Tada gal tikrai geriau būti pyragus kepančia ir receptų blogą rašančia supernamųšeimininke, ar panašiai. Nesišaipau, yra moterų, kurios tai puikiai daro ir tai joms tinka.

Skiepų minusais domėjausi nemažai. Savo argumentus turiu, jei juos čia surašyčiau - turbūt tikrai ką nors įžeisčiau. Pliusai, mano nuomone, gerokai atsveria galimas rizikas, tuo labiau, kai paaiškėja, kad visokie populiarieji tyrimai, siejantys, pvz. skiepus su autizmu, tebuvo apgaulė.

Blin, sakiau vis tiek to tyrimo prašysiu, ne karvę kainuoja juk

Mokama, bet kažkas apie 7 lt už jonizuotą. Man atrodo, kad dėl žinojimo vis tiek verta pasidaryti. Jei netrūksta - kurių galų gerti?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 10 09, 13:51)
Aš visą nėštumą geriu vitaminus PregnacarePlus nėščiosioms. Tai papildomai akušerė nieko neliepė gerti. O kitai gydytojai, kai užsiminiau, kad pieno produktų mažai vartoju, irgi daugiau nieko nerekomendavo. Labiau sakė, kad kūdikis pasiims tiek kiek reikia iš organizmo.
Bent man dar neužkliuvo, kad kas būtent kalcį rekomenduotų. Bet tyrimą tikriausiai verta pasidaryti.
Tiesiog juos reikia gerti atskirail, ne vienu metu. Kalcį labiau vakare rekomenduoja gerti.

PregnacarePlus sintetiniai vitaminai, tik padidina alergiju rizika vaikui, o dar tirpancius vandenyje reiketu gerti pries valgi, o vitamina D, E , K po valgio, nes tirpsta riebaluose.
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 10 09, 14:51)
Aš visą nėštumą geriu vitaminus PregnacarePlus nėščiosioms.

Nieko negeriu smile.gif Tik magnio, kai nepamirštu biggrin.gif
Kaip tau sekasi? Nedaug jau liko laukt smile.gif Man jau dabar vakarop sunku batus užsidėt, o kas vėliau bus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 10 09, 12:37)

negeriau, ir nesiūlė. gėriau magnį.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 10 09, 14:30)
PregnacarePlus sintetiniai vitaminai, tik padidina alergiju rizika vaikui, o dar tirpancius vandenyje reiketu gerti pries valgi, o vitamina D, E , K  po valgio, nes tirpsta riebaluose.

Taip, girdėjau. Bet apie juos kaip ir apie skiepus ar pampersus, vienos nuomonės nėra. Ir vargu ar kiti nėštumui skirti vitminai būtų mažiau sintetiniai. Rodžiau juos savo gydytojui, kuriuo tikrai pasitikiu, sakė, kad galiu vartoti. Tuo labiau, kad bent kraujo tyrimai man nerodo kokių nors vitaminų pertekliaus.

QUOTE(cushy @ 2014 10 09, 14:46)
Nieko negeriu  smile.gif  Tik magnio, kai nepamirštu  biggrin.gif 
Kaip tau sekasi? Nedaug jau liko laukt smile.gif Man jau dabar vakarop sunku batus užsidėt, o kas vėliau bus  doh.gif

Magnio ir aš papildomai, nes jei negeriu - sutraukia kojas naktį.
Jaučiuosi gerai, laiminga atosotgauju jau trečią savaitę ir visiška namisėda pasidariau. Jokių tinimų, ar brinkimų nėra. Net vestuviniį žiedą nošioju ir laisvai nusiimti galiu. Tik man dėl placentos padėties ilgiau stovėti ir daugiau vaikščioti sunkoka, be to, gydytojų nurodymu esu pasodinta ant "taupaus režimo" lotuliukas.gif Su batais normaliai, galiu net pedikiūrą susitvarkyti kol kas, bet čia, matyt, ilgakojiškumas lemia. biggrin.gif Laikas keistai eina. Atrodo, savaitė vos praslenka, bet kai pažiūriu, kad nė 50 dienų iki gimimo neliko, nesuprantu kur tas visas nėštumas nuėjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 10 09, 10:27)
Nesutinku.biggrin.gif Aišku, galima sakyti, kad nežinai, kaip nutiks. Bet žinau savo charakterį, o, svarbiausia, aplink save matau pagimdžiusius pavyzdžius.

prie tu pavyzdziu ir mane pridek . smile.gif as leidau sau kokias pora savaiciu po gimdymo "palervet". Dirbu namie .
Papildyta:

as negeriau. Geriau tik folio rugsti, bet ir ja pradejau nuo kokios 11 sav iki kokios 18 gal. (per velai ...zinau biggrin.gif )
O su kalciu reik atsargiai, nes pas vaika atseit irgi gali skeletas per greitai kaulet (tokia teorija esu girdejus).
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 10 09, 12:43)
Negerem kalcio, magni gerem. Kalcis trukdo isisavinti magni, kiek girdejau...

Su magniu reikia kali vartoti wink.gif
Atsakyti
ir skiepaijau visais privalomais
Atsakyti
ar tik apie skiepus ir tekalbat jus cia paleo psl
Atsakyti