QUOTE(MamaMamaMama @ 2014 10 07, 20:01)
As kiek bandziau vesti i cronometer maista, tai man visada vienintelio kalcio trukumas,
Aš kalcio normos irgi nesurenku, o pieno produktus tai vartoju. Turiu įtarimą, kad tie, kurie valgo viską, normos irgi nesukrapšto.
Jonizuotą kalcį šiuo metu reguliariai tikrinu, viskas tvarkoje, trūkumo kol kas nėra. Hm. Nors čia dar reikėtų išsiaiškinti geriau, kaip su tuo kalciu/vitaminu d3 organizme yra, informacijos krūva, plaukioju. Papildų bet kokiu atveju gerti negaliu.
Bet viskas, man atrodo, vis tiek labiau susiję su tuo, kaip organizmas tą turimą kalcį pasisavina ir kiek efektyviai naudoja, tad jei lygiai normalūs - gal ir nereikia labai dėl to nerimauti? Žiūrėk, kad vitamino d3 lygiai būtų geri (jei trūkumas ir gali vartoti jo papildus - vartok), jie būtini gerai kalcio apykaitai.
Natūralaus vitamino A perteklius lyg ir nekenksmingas, kažkaip dauguma tyrimų, skelbiančių apie žalą, daryti su sintetiniu. Bent mano aptingusios smegenys taip prisimena.
Skiepai. Vaikus privalomaisiais skiepais skiepyčiau be jokių klausimų, būtinai. Argumentai
prieš neįtikina. O nuo visokių peršalimo ligų - tikrai ne, savęs - irgi.
Tik apie skiepus nuo erkinio encefalito vis dėlto galvoju - gal kitais metais jau reikės tam ciklui prisiruošti.
Nuo sėdėjimo namie ir vaikų auginimo labai greitai išprotėčiau. Dabar pakankamai dažnai leidžiu sau dirbti iš namų ir gyventi laisvu grafiku, bet tai tik todėl, kad vaikų nėra. Būtų - turbūt bėgčiau kur į ofisą. Apskritai - jei bus vaikų - turbūt būsiu ta motina-žvėris, kuri į darželį (ar auklei) savo vaikus atiduos kaip įmanoma anksčiau. Darbas man ne tik soc. garantijos. Labiau - savirealizacija, tobulėjimas, asmenybės ugdymas, galų gale - ir pati aplinka, su kuria bedirbdamas bendrauji.