dėl visų. mačius jin visokių šalutinių sočiai. sunki tema tie skiepai, aš amžiais svarstau ir abejoju, ar teisingai elgiuosi. skaitau vis ką randu, kol kas sprendimas lieka toks - neskiepiju. kai kurie skiepai tikrai "įdomūs". kad ir tbc, katruo skiepyk neskiepijes, vis tiek sergamumas Lt dideliausias. kitose šalyse šito skiepo išvis nėra. efektyvumas jo praktiškai joks. išvis, kiekvienos šalies privalomų skiepų komplektacija ir kalendorius pakankamai smarkiai skiriasi. Lt man aiškino, kad nesuskiepyti vaiko nuo hepatito pirmą parą, tai jua šakės šakės
kai tuo tarpu uk juo skiepija ar ne trijų mėnesių. nu tai kur teisybė, katrais reiktų tikėti? kokliušo, raudonukės, parotito, tymų skiepais mūsų tėvų karta neskiepyta, prasirgo visom tom ligom. ir kai dabar sako, kad va, dėl neskiepytų vaikų mados kokliušas kelia galvą, tai kyla klausimas, o kaip dėl neskiepytų tėvų, senelių kartų, jos gi irgi dabar gyvena, o kažkodėl jų, kaip neskiepytų, niekas nekaltina dėl to protrūkio.
keista man tai, kad didžiosios daugumos skiepų veikimo laikas pas suaugusius kaip ir užsibaiges, bet paklauskit kokio gydytojo, ar jis pats persiskiepijo, kad tą imunitetą pratestų...
aišku, visada išlieka baimės jausmas, iš serijos "o kas, jeigu..."
o kas, jei nėštumo metu vaikui raudonukė kur nors pasitaikys, o kas, jei važiuos į kitą pasaulio galą, neskiepytų kai kur neįsileidžia, o kas, jei tas, jei anas...
Nomore, man labai baisi tema tie skiepai. Del to, kad niekas niekada neatsakys, jei skiepai padarys zalos musu vaikams
As labai issigandau ir nustojau skiepyti. Yra daug info apie tai, ir uz, ir pries. Bet kodel mes turim rinktis ta dalyka, del kurio taip abejojama yra...Bet dabar padare ta istatyma, kad nepriims i darzeli nuo 2016 sausio, jei vaikas nebus paskiepytas....mano vaikas gali dar ieiti i ta kategorija.