Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(nefifi @ 2014 10 07, 10:59)
Bet puiki sveikata be gerų kraujo tyrimų  - dar baisesnis reikalas... aš manau, kad būtent kraujo rodikliai parodo tikrąją mūsų sveikatą (na, cukrus ir cholesterolis nėra vieninteliai rodikliai) smile.gif

Įdomu kas, būdamas puikios sveikatos, lekia kraujo tikrintis biggrin.gif
Aš, atradusi metabolizmo parametrų matavimą, nebematau reikalo bėgiot į polikliniką ir mėtyt pinigus už tyrimus, porą kart iš smalsumo pasitikrinau ir nieko ypatinga nerado. Daugiau nežadu ten eiti.
Sakykim, kraujyje randa padidėjusį cukrų ar cholesterolį, paskiria"vaistus", pakartotinis tyrimas rodo pagerėjusius rezultatus, tačiau ar dėl to pagerėja sveikata? Žmogus kaip buvo ligonis, taip ir lieka, nors jo kraujo rodikliai pagerėjo?
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2014 10 07, 12:26)
aciu aciu....bet matai, mes butent ir norejom paleo receptu, tam ir kurem butent  paleo receptai

Pasiūliau reaguodama į komentarą dėl receptų tikrinimo. Turėjau omeny, kad galima būtų turėti kažkokių požymių (kad ir tagų), pagal kuriuos būtų lengva nustatyti recepto paleo'iškumo lygį biggrin.gif nu pvz., kiek suprantu, paleo yra platesnė sąvoką nei whole 30. Tai ne visi paleo receptai įeis į tą antrąją kategoriją. Tik pasiūlymas, galima ignoruoti 4u.gif

Kas čia per matabolizmo tyrimas ir kur jis daromas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 07 spalio 2014 - 12:37
QUOTE(" voresta " @ 2014 10 07, 12:28)
Įdomu kas, būdamas puikios sveikatos,  lekia kraujo tikrintis  biggrin.gif
Aš, atradusi metabolizmo parametrų matavimą,  nebematau reikalo bėgiot į polikliniką ir  mėtyt pinigus už tyrimus,  porą kart  iš smalsumo pasitikrinau ir nieko ypatinga nerado.  Daugiau nežadu ten eiti.
Sakykim, kraujyje randa padidėjusį cukrų ar cholesterolį, paskiria"vaistus", pakartotinis tyrimas rodo pagerėjusius rezultatus, tačiau ar dėl to pagerėja sveikata? Žmogus kaip buvo ligonis,  taip ir lieka,  nors jo kraujo rodikliai pagerėjo?

Aš matai iš kitos pusės žiūriu - mano tečiui diagnozavo debetą tik per privalomąją med. patikrą, o pagal sveikatą nė nebūtų įtaręs, kad kažkuo serga... Tai tęsiant kalbą apie tą nuorodą, tenoriu pasakyt, kad nėra vienos tiesos. Ir viskam galioja auksinė taisyklė - kas tinka vienam, nebūtinai tinka kitam. Dėl to žmogus ir ieško, bando, kas jam tinka labiau. Ir tas yra valio.
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2014 10 07, 14:01)

o kas tai tikrins? nes ten deti gali pati, arba atsiusti man, as kiek ismanau patikrinsiu, poto merginos bendrom jegom patars ir tada ziuresim, kas netiks ir neatitiks paleo, galima bus salinti. sis puslapis ir skirtas mums visoms bendrai, kad turetume ideju, tad nemanau kad des kuri bele ka. tam ir nera viesios regitsracijosm kad neprisidetu bele ko ir bele kas 4u.gif

na va kas gerai jau ismano paleo, kad permestu akimis ir pasiulytu kaip ta recepta pakoreguoti, jei nepaeliskas, arba isvis isimti. Aisku cia jau gal is fantazijos srities, bet jei butu galima dar parasyti, kad Autoimuninkams pvz. netinka tas receptas, nes yra pomidoru.
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2014 10 07, 12:38)
na va kas gerai jau ismano paleo, kad permestu akimis ir pasiulytu kaip ta recepta pakoreguoti, jei nepaeliskas, arba isvis isimti. Aisku cia jau gal is fantazijos srities, bet jei butu galima dar parasyti, kad Autoimuninkams pvz. netinka tas receptas, nes yra pomidoru.

Tai va čia tagai ir praverstų.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 07, 13:37)
Aš matai iš kitos pusės žiūriu - mano tečiui diagnozavo debetą tik per privalomąją med. patikrą, o pagal sveikatą nė nebūtų įtaręs, kad kažkuo serga...  Tai tęsiant kalbą apie tą nuorodą, tenoriu pasakyt, kad nėra vienos tiesos. Ir viskam galioja auksinė taisyklė - kas tinka vienam, nebūtinai tinka kitam. Dėl to žmogus ir ieško, bando, kas jam tinka labiau. Ir tas yra valio.

na aš savo vyrui pati diabeto pradžią diagnozavau, kvėpavimą paskaičiavusi biggrin.gif o tik vėliau ans lėkė poliklinikon pasižiūrėti. Kai pasitvirtino, tik tada manim patikėjo, pradėjo mažint insulino išskyrimą, ir po kurio laiko cukrus kraujyje tapo normalus.
Dėl auksinės taisyklės- jei į vegetarystę, veganystę, žaliavalgystę metasi žmogus, blogai besijaučiantis dėl anabolinio disbalanso , su uždarom membranom- jam tikrai pagerės atsisakius gyvulinės kilmės riebalų su cholesteroliu ar sugadinto gyvulinio baltymo. Jam įvairių riešutų ir aliejų vartojimas atidarys membranas ir sveikata bus puiki. Tikrai jis visai pagrįstai galės tvirtinti kad mėsa ir riebalai yra blogių blogis. Jam, tuo metu. Kol po kažkiek metų nepersivers į katabolizmą.
O pradėjus kepenis plauti augaliniu aliejumi katabolikui, su jau pralaidžiom membranomis, tokia mityba neduos nieko gera.
Tokia ta auksinė taisyklė žiūrint iš metabolizmo pusės. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 10 07, 15:07)
na aš savo vyrui pati diabeto pradžią diagnozavau,  kvėpavimą paskaičiavusi  biggrin.gif  o tik vėliau ans lėkė poliklinikon pasižiūrėti. Kai pasitvirtino,  tik tada manim patikėjo, pradėjo mažint insulino išskyrimą,  ir po kurio laiko cukrus kraujyje tapo normalus.
Dėl auksinės taisyklės- jei į vegetarystę, veganystę,  žaliavalgystę metasi žmogus, blogai besijaučiantis dėl anabolinio disbalanso , su uždarom membranom- jam tikrai pagerės atsisakius gyvulinės kilmės riebalų su cholesteroliu ar sugadinto gyvulinio baltymo. Jam įvairių riešutų ir aliejų vartojimas atidarys membranas ir sveikata bus puiki. Tikrai jis visai pagrįstai galės tvirtinti kad mėsa ir  riebalai yra blogių blogis. Jam, tuo metu. Kol po kažkiek metų nepersivers į katabolizmą.
O pradėjus kepenis plauti augaliniu aliejumi katabolikui,  su jau pralaidžiom membranomis,  tokia mityba neduos nieko gera.
Tokia ta auksinė taisyklė žiūrint iš metabolizmo pusės.  mirksiukas.gif

is kur tu taip viska zinai, skaitau ir grazu kaip isdestai viska. Kad as suprasciau kas as tokia, niekaip man nedaeina, tik zinau kad turui autoimunio protokolo laikytis.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 10 07, 12:36)
Pasiūliau reaguodama į komentarą dėl receptų tikrinimo. Turėjau omeny, kad galima būtų turėti kažkokių požymių (kad ir tagų), pagal kuriuos būtų lengva nustatyti recepto paleo'iškumo lygį  biggrin.gif nu pvz., kiek suprantu, paleo yra platesnė sąvoką nei whole 30. Tai ne visi paleo receptai įeis į tą antrąją kategoriją. Tik pasiūlymas, galima ignoruoti  4u.gif

ne ne nieko as neignoruosiu, tiesiog buvo kalba apie paprasta saita kur butu sudeti receptai, kad pasiziureti idomesnio ko pasigaminti, o del skirstymo net nebuvo kalbos, nezinau...reikia klausti MB ar imanoma kas....bet cia jau gaunasi papildomi dalykai, kazi ar kas taip skirstis

QUOTE(SaDa @ 2014 10 07, 12:38)

bet cia jau turi buti linkes i autoimunini protokola kad tiksliai viska zinoti. cia ir isigilinti viska reik....nezinau kas cia gali praeiti visa ta patikra g.gif
Atsakyti
Priminkite, kodel netinka geltoni suriiai, per ilgai fermentuotas baltymas, ar dar kazka? Kur apie tai paskaityti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 07 spalio 2014 - 13:39
QUOTE(SaDa @ 2014 10 07, 14:20)
is kur tu taip viska zinai, skaitau ir grazu kaip isdestai viska. Kad as suprasciau kas as tokia, niekaip man nedaeina, tik zinau kad turui autoimunio protokolo laikytis.

ne tu viena biggrin.gif as irgi nieko nesuprantu, nes kai skaitau tuos aprasymus anabolinio ir katabolinio-tai puse to puse to tinka g.gif ir finale nichera neikertu... g.gif svoris stovi kaip ikaltas-ni pirmyn ni atgal...nu pasvyruoja kazkiek kaip svarstykles ir tiek... Šiaip visa gyvenima nevengiau riebalu, nebuvau megeja saldumynu ir miltu. Na bulves megau, bet ne iki nuprotejimo. isviso to pasigendu juodos duonos ir basmati ryziu... blush2.gif Dabar dar rytais koki sauksteli be meiles dideles kokoso aliejaus praryju... o vat vyrui kokosas patiko doh.gif sako kaip ledai... biggrin.gif ai, va dar avokadus kartais po puse suvalgau-skanu jie man vieni...bet daug riebalo skrandis nenori priimti-paskui lipa jis man atgal schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2014 10 07, 17:10)
ne tu viena biggrin.gif as irgi nieko nesuprantu, nes kai skaitau tuos aprasymus anabolinio ir katabolinio-tai puse to puse to tinka  g.gif ir finale nichera neikertu...  g.gif svoris stovi kaip ikaltas-ni pirmyn ni atgal...nu pasvyruoja kazkiek kaip svarstykles ir tiek... Šiaip visa gyvenima nevengiau riebalu, nebuvau megeja saldumynu ir miltu. Na bulves megau, bet ne iki nuprotejimo. isviso to pasigendu juodos duonos ir basmati ryziu...  blush2.gif Dabar dar rytais koki sauksteli be meiles dideles kokoso aliejaus praryju... o vat vyrui kokosas patiko  doh.gif sako kaip ledai... biggrin.gif ai, va dar avokadus kartais po puse suvalgau-skanu jie man vieni...bet daug riebalo skrandis nenori priimti-paskui lipa jis man atgal  schmoll.gif

na aisku as ne vienisa tokia nesuprantanti kam priklausau, bet neprarandu vilties gal kada rasiu, kuriam as tipui anaboliniam ar kataboliniam priklausau.
Atsakyti
Galima dar pakartosiu savo klausima blush2.gif
Jei lopyti leaky gut, tai reikia laikytis imuninio protokolo ir ar reikia gerti gerasias bakterijas, jei taip, tai kokios geriausios?
Aciu pasisakusiom 4u.gif
Atsakyti