Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Vaikučiams nepamainomas odos tepaliukas- nerafinuotas sviestmedžio aliejus... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 27 rugsėjo 2014 - 12:06
QUOTE(rytorasa @ 2014 09 27, 12:05)
Vaikučiams nepamainomas odos tepaliukas- nerafinuotas sviestmedžio aliejus...  4u.gif

Ooo, ačiū, tas visai buvo iš galvos iškritęs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 09 27, 13:05)
Vaikučiams nepamainomas odos tepaliukas- nerafinuotas sviestmedžio aliejus...  4u.gif
Ypač išsuktas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 09 27, 11:38)
Ai, dar saltis krecia, su vilnonem kojinem ir megztiniu purtausi. Nezinau ar normalu...

Mane šaltis pradžioj nėštumo irgi labai krėtė, o buvo vasara smile.gif Sulig 12 savaičių baigėsi ir šaltkrėtis ir pykinimai smile.gif
Sėkmės pas daktarę smile.gif

Mačiau mėnulis vis valią mini daug kur. Tik ta valia čia išvis ne prie ko. Svarbiausia - motyvacija.

Atsakyti
Del tu alieju tai cia daug diskusiju visur buna. Vieni sako, kad kokoso aliejus nepamainomas, kiti sako, kad tie aliejai, kurie sukieteja yra netinkami odai, nes kemsa poras ( bent veido tai tikrai ). Kiti dar sako, kad tepti reikia ant dregnos odos, tada drekinimas gaunasi, ant sausos - maitinimas g.gif

Atsakyti
Dėl vaikų ir ne vaikų odos priežiūros. Nors gal labiau tiktų sakyti nepriežiūros...nes aš pati asmeniškai tepu ką nors (sviesto, aliejaus) kartą per savaitę...neprausiu veido jokiais prausikliais, tik vandeniu. Ir tai ne kasdien. Kuo mažiau kiši nagus tuo geriau. Tą pati principą taikau ir dukrai. Kol buvo leliukas tai tik vaneniu prausiau, net ir plaukus, jei kokį syki pašuto tai tik pataisų sporomis ir oro voniomis gydžiau. Nenaudoju skalbinių minkštiklio nei savo nei vaiko drabužiams. Manau geriausias kremas yra žmogaus sebumas. Todėl labiausiai rūpinuosi juo. Valgau daug riebalų, na ir žinoma jungiamojo audinio.
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 09 27, 12:53)
Tik ta valia čia išvis ne prie ko. Svarbiausia - motyvacija.

drinks_cheers.gif nereik čia tos valios, nebent kažkiek laiko pradžioj reikia su galva susitvarkyti. o po kurio laiko išvis nereikia jokių valios pastangų.

QUOTE(Egliukasz @ 2014 09 27, 13:01)
kiti sako, kad tie aliejai, kurie sukieteja yra netinkami odai, nes kemsa poras

aš vadovajuosi atvirkščia taisykle - jei aliejus kietėja, jame mažai polinesočiųjų, vadinasi, galima teptis ant saves smile.gif

QUOTE(aFREAKa @ 2014 09 27, 13:03)
Dėl vaikų ir ne vaikų odos priežiūros. Nors gal labiau tiktų sakyti nepriežiūros...nes aš pati asmeniškai tepu ką nors (sviesto, aliejaus) kartą per savaitę...neprausiu veido jokiais prausikliais, tik vandeniu. Ir tai ne kasdien. Kuo mažiau kiši nagus tuo geriau. Tą pati principą taikau ir dukrai. Kol buvo leliukas tai tik vaneniu prausiau, net ir plaukus, jei kokį syki pašuto tai tik pataisų sporomis ir oro voniomis gydžiau. Nenaudoju skalbinių minkštiklio nei savo nei vaiko drabužiams. Manau geriausias kremas yra žmogaus sebumas. Todėl labiausiai rūpinuosi juo. Valgau daug riebalų, na ir žinoma jungiamojo audinio.

drinks_cheers.gif elgiuosi analogiškai, tik visgi užpakalį tepu kokosu, kad susidarytų barjeras riebalinis, padeda išvengti iššutimų. o daugiau nieko nereik, jei prausi tik su vandeniu, ir ne kasdien, tai susireguliuoja pati oda drėgmės lygį. jei kartais kas kur papleiskanoja, ypač pradžioj, kol vaikiukas mažas, kai natūraliai odelė keičiasi, tai patepliojau kakavos sviestu arba taukmedžiu. planuoju pateplioti pastaruoju žandus ir tada, kai šalčiai bus lauke. bet tikrai ne nuolatos.
Atsakyti
Klausiau apie aliejų, bet pardėj už akių užkliuvo lenkiškas ghi, tai papirkau.

Pakalbėkim apie cukrų. Kaip minėjau, sveikatos bėdų rimtų neturiu (tfu tfu tfu), o bet tačiau, pusryčiauju visada vaisiais - du arba trys, valgomi arba atskirai arba dedu į plaktuvą,užsipilu vandens (įsidedu maca miltelių dėl savo moteriškų bėdų) ir srebiu. Na, ir šiuo metu būna koks 1-2 š. medaus. Ar tai jau didelis cukraus kiekis? Kito cukraus šiuo metu kaip ir nevartoju, konservų irgi atsisakiau.
Bet kad energijos nulis, tai, matyt, čia jau ne mitybos pasekmė, nes cukraus gaunu, bet toks jausmas, kad kojas sunku kelti, net vaikščiot tingis.

Beje, prašau rekomenduokit kokių keptų skanybių iš varškės, nes taip paprastai varškė su grietine man lipa lauk biggrin.gif
Atsakyti
truputi cesnakiuko i varske isidek - rysi kaip chipsus wink.gif

Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 09 27, 15:23)
Beje, prašau rekomenduokit kokių keptų skanybių iš varškės, nes taip paprastai varškė su grietine man lipa lauk biggrin.gif
Anksčiau mano rekomenduota grūdėta varškė (varškės sūris dar geriau) su pomidorais, galima ir agurkų šiek tiek. Žinoma, krapai, porai ar česnakas nepakenks ax.gif
O dėl cukraus, tai, manau, sočiai - tiksliau, per sočiai ax.gif Medų tikrai ne kasdien ir ne po 2 šaukštus reikėtų...
Primink - nuo kokių moteriškų bėdų padeda maka? Testosterono trūkumo?
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 27, 09:46)
MamaMamaMama, ativas - norėjau paklausti - o kokia pas jus ten, toli, situacija su geresnės kokybės mėsa, žuvimi, kainomis, galimybėmis tuos produktus pirkti - sunku rasti? Kad perkat, tai matau.smile.gif O realiai vertinant - ar tokių produktų kainos ir gaunamų (ar vidutinių) gyventojų pajamų santykis yra normalus, tai nėra kažkokia prabangos prekių kategorija?

Jav yra galimybe nusipirkti geros zuvies, juros gerybiu, kainuoja daug, mano nuomone, bet as visada perku didziuliais kiekiais (ne viena) ir gaunas zymiai pigiau. dziaugiuos, kad cia yra ka pirkti, nes Lietuvoj tai normalios zuvies praktiskai nerasi..
Mesa taip pat perku dideliais kiekiais (ne viena), keliems menesiams saldikli prikisu, velgi gaunas zymiai pigiau, vos ne uz parduotuvines iprastos mesos kaina (ne organic, ne grass fed ir pan). Be to smagiau net ciupineti normalia pvz kokia vistyte, negu is paprastos parduotuves 5 kartus didesne vista luzusiom kojom. Jeigu kalbet apie geresnes mesos ir zuvies pirkima parduotuvej su zenkliukais organic, 5 step, grass fed ir pan - tai pagal mane beprotiskas pinigu metymas.
Jei lygint kainu santyki, ka as perku jav su tuo, ka pirkau Lt (is ukininku ir kaimo) - tas pats sakyciau. As aplamai labai daug ka namie dabar darausi, ghee, kokosu pienas, saldumynai, kokosu sviestas, kakavos sviestas, sokoladas, majonezas, pomidoru tyre, kartais suris, grietinele, ir t.t., ant palanges/balkone zalumos auginu, renku (ziemai dziovinu )laukines zoles kokteiliams, pasirauginu kopustu, kombuchos, tai bendram vaizde maistas man neatsieina labai daug. Jei eit viska pirkt i parduotuves, tada labai brangu, kaip jus saket - gaunanciam vidutines pajamas, ir netgi santykis su LT sakyciau didesnis iseitu.

QUOTE(Izolda @ 2014 09 27, 09:55)
Oi ir as noreciau receptelio smile.gif

Apie kuri jus cia kalbat? Apie duonos? As kolkas jos dar nedariau, nes pirkau kepaliuka. Ne stebuklinga ta duona, bet va kai sumustinio uzsimanai, tai nieko smile.gif Kai pabaigsiu pirktine, pasidarysiu pati ir galesiu pakomentuoti ir tikslu recepta sudelioti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 27, 03:46)
MamaMamaMama, ativas - norėjau paklausti - o kokia pas jus ten, toli, situacija su geresnės kokybės mėsa, žuvimi, kainomis, galimybėmis tuos produktus pirkti - sunku rasti? Kad perkat, tai matau.smile.gif O realiai vertinant - ar tokių produktų kainos ir gaunamų (ar vidutinių) gyventojų pajamų santykis yra normalus, tai nėra kažkokia prabangos prekių kategorija?

as dar neradau ukininku aplinkui mesai. tenka is pardes "organic" ar "natural" pirkti.
bet kaip ir mamamamamama daug gaminu namie, turiu darzeli, tik siemet labai sausa vasara, tai niekas neuzaugo. neturejau galimybiu prilaistyt pakankamai.
pas mus cia, nelabai jau koks laukines zuvies pasirinkimas parduotuvese. "whole foods" per daug kainos ispustos. ipirk, ipirktume, bet man sirdis neleidzia tiek isleist schmoll.gif
palyginus dabar ir pries 10 metu, organiniu prekiu asortimentas padidejo ir kainos sumazajo. tai nebera prabangos preke, sakyciau.
Atsakyti