Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(nefifi @ 2014 10 06, 14:24)
ukutis, atsižvelgiant į tavo gana staigų svorio sumažėjimą (nuo pakankamai nedidelio svorio), klausimas, ar apskritai tu nesuvartoji per mažai tau reikalingų kcal? Čia merginos kaip ir nekreipia dėmesio į tas kalorijas, bet visgi atkreipčiau dėmesį, kiek jų suvartoji - juk jos ir yra mūsų energija ir kuras, ir nesvarbu, ar gautos iš riebalų ar iš anglių..  g.gif

Kalorijų neskaičiuoju. Valgau kaip geras kaimietis (iš ten ir kilusi, ir kol netapau "miestietė" tik 50 kg ir sverdavau). Grįžtu į vaikystę taip sakant. Net pačiai keista (gal jau kiek ir baisu) kaip nesunkiai svoris krenta. Šalia mėsos (delno ar didesnė porcija, tiesa mano delnas gana didelis - "vyriškas") ir daržovių (o dabar jos rudeninės - morkos, burokėliai, šakniniai salierai, moliūgai, cukinija) visada "desertinuosi" ~100g. lašinių. Ir kokoso aliejaus keli šaukštai per dieną susidaro.
Jau porą savaičių valgiau dukart dienoj, bet šiandien jau atsinešiau termosą pietų... Ne tai, kad valgyti noriu, bet kad nors kiek sušilti.

Tas "šalimas" mane visą gyvenimą lydi. Bet gal Paleo kada viską ir sunormalizuos...nebešalsiu taip.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 10 06, 14:43)

Nidulia, kiek laiko vartojai 5000TU vitamino D ir iki kiek maziausiau pas tave jis  buvo nukrites? Mama padare tyrimus, cukrus 9 wacko.gif , vitamino D stoka. Pries paleo priesinasi, bet nors dabar itikinau, del vitamino D papildymo.

As gerdavau po 10000. Mano rodmuo buvo 18, kuomet norma 30-100.Visa ziema geriau, bet vis tyrima darydavau, kad nepadauginti, neperdozuoti. Kai pasiekiau 59, nustojau gerti, po kiek laiko pakartojau tyrima, is velrodmuo zemiau minimalios normos - 28, tai vel emiau gerti. Panasu, kad pasikelus vitamin D, reikia palaikomaja doze gerti vos ne pastoviai.
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2014 10 06, 14:23)
o kokia pjaustykle pirkot, as taip noriu kopustu salotot7, bet jau taip tingiu juos tarkuoti  doh.gif

pries porą puslapių Rasa:) užrodė šitą:
http://pjaustykles.l...%...ė-TNS-3000
tai youtube pažiūrėjau kaip smagiai kopūstą pjausto ir užsisakiau.

Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 10 06, 13:52)
As apie tuos fitinus apskritai tik is paleo suzinojau. Idomu butu suzinoti ivairiu mitybos daktaru nuomone apie tai. Nes toks jausmas, kad paleo tuos fitinus ir sugalvojo smile.gif
Living With Phytic Acid
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 10 06, 15:02)

Ginko biloba kaip tik padeda reguliuoti membranu pralaiduma.

QUOTE(Nidulia @ 2014 10 06, 15:15)
As gerdavau po 10000. Mano rodmuo buvo 18, kuomet norma 30-100.Visa ziema geriau, bet vis tyrima darydavau, kad nepadauginti, neperdozuoti. Kai pasiekiau 59, nustojau gerti, po kiek laiko pakartojau tyrima, is velrodmuo  zemiau minimalios normos - 28, tai vel emiau gerti. Panasu, kad pasikelus vitamin D, reikia palaikomaja doze gerti vos ne pastoviai.

Aciu, tai 5000 ramiai gali gerti kazkiek laiko. O idomu vitaminas d aliejinis, gal irgi membranoms itaka turi, ar jei jos per standzios, tai nepateks i vidu g.gif
Atsakyti
QUOTE(ukutis @ 2014 10 06, 14:13)
patarkit prašau, ar radot būdą kaip kovoti su galūnių šalimu?
(Tos kurios turit mažą svorį ir žemą kraujo spaudimą.)
Apart Nidulios minėto ir a.a. V. Kernagio apdainuoto kojų laikymo šiltai man geriausiai padeda karšto vandens pripiltas bambelis (nuo mineralinio) - laikau rankose, įsidedu į skreitą (gi sėdima prie PC ar TV) - apšyla visas kūnas thumbup.gif . Vadinu tą bampelį draugiškai - sugyventinis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 10 06, 15:02)
tavo išvardyti simptomai labiau atitiktų katabolinį disbalansą
Pasisiok į stiklainį,  pažiūrėk ar labai ryškus,  uždėk dangtelį, smarkiai suplak,  atidenk ir padėk ant stalo- ar labai suputoja,  ar putos greit išnyksta- parašyk po kiek min putos viduryje prasiskiria.
Kiek kartų šlapinies per parą?
dar info- pasimatuok - kaip rašoma-kraujospūdžio aparatu ir pasitikrink dėl elektrolitų trūkumo.
http://www.homosanit...oles_ir_vaistus

Sisiot bandžiau į stiklainį jau kelias dienas. Sakyčiau labai šviesiai gelsvos spalvos (kiek pablukusios, ne skaisčios). Geriu nemažai vandens. Tai sisioju dažnai. Kai pradėjau Paleo - buvo vasara, tai maniau nuo karščio troškina. Bet ir rudeniniu oru mane toliau troškina. Va šiandien nuo ryto namie du puodeliai vandens iki pusryčių, darbe du puodeliai arbatos (kmynai) ir jau beveik litras vandens.
Dėl sisiaus putojimo - suputoja vos vos. Smulkiais burbuliukais. Per kiek prasiskiria negaliu pasakyti. Pakartoti reiks.
O čia geriau rytinis šlapimas? ar bet koks? Tiesa, naktį irgi einu. Tiek sisiot, tiek atsigerti.
Šiokia tokia sloga, tad troškina ir naktį.
Atsakyti
QUOTE(ukutis @ 2014 10 06, 14:15)
Kalorijų neskaičiuoju. Valgau kaip geras kaimietis (iš ten ir kilusi, ir kol netapau "miestietė" tik 50 kg ir sverdavau). Grįžtu į vaikystę taip sakant. Net pačiai keista (gal jau kiek ir baisu) kaip nesunkiai svoris krenta. Šalia mėsos (delno ar didesnė porcija, tiesa mano delnas gana didelis - "vyriškas") ir daržovių (o dabar jos rudeninės - morkos, burokėliai, šakniniai salierai, moliūgai, cukinija) visada "desertinuosi" ~100g. lašinių. Ir kokoso aliejaus keli šaukštai per dieną susidaro.
Jau porą savaičių valgiau dukart dienoj, bet šiandien jau atsinešiau termosą pietų... Ne tai, kad valgyti noriu, bet kad nors kiek sušilti.

Tas "šalimas" mane visą gyvenimą lydi. Bet gal Paleo kada viską ir sunormalizuos...nebešalsiu taip.

nu supratau.... tai gal ir nepamažini maisto, vien iš lašinių turėtum neblogai pasienergetinti. bet vistiek labai greit svoris krenta. žiūrėk nenusikūdink per daug ir per sparčiai, kad kokių vėl bėdų rimtesnių neiššauktum.
Man, beje, irgi galūnės šala, irgi sėdimas darbas, bet matyt kraujotaka sutrikus ir nelabai kreipiu dėmesio. Ypač šąla dešinioji kur pelę laiko biggrin.gif Galėčiau ten kokių ginkoprim pagert, ale labai tingiu biggrin.gif

KAROČE biggrin.gif vėl iš vakaro nepasidarius pietų, valgykloj pasiėmiau karbonadą vien su daržovėm. Sumokėjau 9 litus. Ką aš už juos gavau - 150g įv. salotų/burokėlių mišinį ir mėsos gabalą, kuris voliotas kokius 2 kartus pakaitom kiaušis+miltai. Apnuoginau karbonadą (ta masė man pasirodė baisiai neapetitna), ir supratau, kad mano kepsnys lygiai 3 milimetrų storio. Jaučiuos alkana. Očen.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 10 06, 15:26)
Apart Nidulios minėto ir a.a. V. Kernagio apdainuoto kojų laikymo šiltai man geriausiai padeda karšto vandens pripiltas bambelis (nuo mineralinio) - laikau rankose, įsidedu į skreitą (gi sėdima prie PC ar TV) - apšyla visas kūnas  thumbup.gif . Vadinu tą bampelį draugiškai - sugyventinis  lotuliukas.gif

Na bet darbe nebent su pirstinėm išmokčiau barškinti klavišais. Kojos tai sėdi šiltai - turiu elektrinę kojinę-šildytuvą.
Atsakyti
QUOTE(ukutis @ 2014 10 06, 15:30)
Na bet darbe nebent su pirstinėm išmokčiau barškinti klavišais. Kojos tai sėdi šiltai - turiu elektrinę kojinę-šildytuvą.
Ar darbe labai viešai, matomai sėdi? Jei gali kojas į šildyklę susikišt, tai gal gali ir bampelį, iš virdulio prisipildžiusi, nors į skreitą įsidėt (o kai nieks nemato ir rankose palaikyt) mirksiukas.gif Jei pati to nepraktikuočiau, sunkiai tikėčiau - tačiau efektas tikrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 06, 15:27)
KAROČE biggrin.gif  vėl iš vakaro nepasidarius pietų, valgykloj pasiėmiau karbonadą vien su daržovėm. Sumokėjau 9 litus. Ką aš už juos gavau - 150g įv. salotų/burokėlių mišinį ir mėsos gabalą, kuris voliotas kokius 2 kartus pakaitom kiaušis+miltai. Apnuoginau karbonadą (ta masė man pasirodė baisiai neapetitna), ir supratau, kad mano kepsnys lygiai 3 milimetrų storio. Jaučiuos alkana. Očen.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Uoj kad prajuokinai, su tuo karbonado nuoginimu biggrin.gif As va LT viesedama irgi turejau progos prisiminti kaip tie karbonadai voliojami pervoliojami... Kai vilniaus centre su uosviais uzsukome i kavinaite, dienos pietus siulancia, kepsniu pavalgyti, tai zmonem vos akys neislipo kai DYDZIULEJ lekstej megino tuos kepsniukus iziuret. Daugiau nejom.

Tai va kuo negaliu skustis, tai Kipre jei jau einam valgyt i miesta tai gaunam ohoho koki smota mesos. Dar ir paklausia kaip kept, paduotu ir puszali jei tik pageidausi. Bet tokie kepsniai, tai vakarienem zinoma... o va pietums, jei nepasiimciau nieko tai gauciau rinktis is aibes sumustiniu, kurie irgi ohoho dydziu, bet realiai tai bulka su permatomais griezineliai darzoviu ir mesgaliu...

Beje, meginau gamintis pati kokosu piena. Nu ir toks slabnas gavosi kad fui, kokosu vanduo... tai as sumasciau kad tos kokoso drozles jau tikrai buvo karta nusunktos, isdziovintos ir kaip geros parduodamos vel ir vel. Supykus nusipirkau ciela kokosa. OMG!!! Liepiau vyrui greiciau atimti is manes, nes buciau sugrauzus visa per karta! Visus kitus riesutus meciau i sona kuriam laikui, bet jau kokoso jauciu nepavyks mest man - priklausomybe ne kitaip.
Atsakyti
As irgi grauziu kokosa, tik atsargiai reikia, jis kietina vidurius.
Atsakyti