Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(nefifi @ 2014 10 05, 22:07)
Rasa, nežinau, kokia tavo padėtis, kiek tau metų ir pan, bet jei dėl mitybos man dingtų mmm, mesčiau visus paleo ir nepaleo... ir 8 mėnesiai man tai yra absoliučiai nenormalus laiko tarpas. Na, nebent yra galvojančių, kaip kažkada vaikščiojo vienas straipsnis su mintim, kad moteriai apskritai nebūtina sirgti mmm....  manau, reikia susirūpinti ir frazė "turėtų atsistatyti" jau nebegali būti paguoda.
Papildyta:

Bet tai jokiu būdu nėra taisyklė ir kiekvienos organizmas labai skirtingas. Ciklo ilgumas priklauso nuo lyt. hormonų kaitos, fazių ilgumo ir pan.

drinks_cheers.gif
Ir idomu koks ten buvo grieztas paleo.
Atsakyti
Sveikutės,

Ar sūdot pačios lašinius? Jei taip, tai pasidalinkit savo firminiu receptu 4u.gif

QUOTE(zomša @ 2014 10 05, 07:34)
Kad jau rankiojame iš konteksto - o tu žodžiams linkusi suteikti tik vieną - šiuo atveju - konfesinę - reikšmę?smile.gif
Jeigu (ypač) mes neišeisime iš mitybos ribų - kiekvienai tezei galima rasti antitezę, net jei kalbėsime apie mokslinį to pagrindimą. Ir (a)loginių ryšių paieškos, kritinis vertinimas, randamos informacijos sisteminimas ir klasifikacija - finale galvoje visa tai vis tiek bus suvesta į primityvų, bet prigimtinį žmogišką būvį - (ne)tikiu.

Todėl... Turbūt, kad tingiu, ir su savo demagogijomis šia konkrečia tema toliau stengsiuosi tylėti.biggrin.gif

bigsmile.gif viską supratau dirol.gif Iš antro karto biggrin.gif Pasirašo primityvas.

Demagogijom? Tai skiedei čia viską iš eilės ir hiperbolizavai, kad mums įspūdį padaryt? ohmy.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 10 04, 20:06)
Pakepinau moliuga kubeliais orkaiteje apie 20 min. Tada keptuveje svoguna ir saliero kota apkepinau, ten sudejau moliuga ir puodeli vandens. dar 15 min patroskinau ir sumaliau viska. dejau pipiru , kumino. bte vis tiek saldi sriuba gavosi!

Aš pagal Beatą dariau šiandien-orkaitėj pakepinau moliūgo gabalėlius, česnako skilteles, svogūno puseles, viską apšlakščius aliejum, čiobreliais apmėčius, druska ir pipirais apibarsčius, po to į puodą su vandeniu, kad kiek apsemtų, po to sublenderiavau, pripyliau kokoso pieno ir dar kartą užviriau-niam niam cool.gif

QUOTE(aFREAKa @ 2014 10 05, 11:27)
Sveikos, vakar buvau maloniai nustebinta savo mm. Rugsėjį ciklas buvo "vos" 46 dienos (tai daug maž įprasta pastaruosius pora metų). O vakar šast ir sulaukiau lygiai 29 dieną...ir kas per stebūklai? Paleo?

Oman 25-26 d. pasidarė.

QUOTE(nefifi @ 2014 10 05, 17:40)
dabartinė taip toli pažengus medicina gydo tiesiog tepaliukais. Gydo pasekmę, o ne priežastį - tas yra baisiausia.

drinks_cheers.gif Nuėjau su dičkiu dėl baltmės, po visko klausiu ar tai galėtų kaip nors įtakoti pakeista mityba? Jauna (niu, ne pensininkė, ta prasme) gydyoja atsako-NE. Tai kažkaip tikiuosi, kad tyrimas parodys, kad tai ne grbelis ir ne baltmė, o kokia baltoji dedervinė pvz.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 05 spalio 2014 - 22:53
QUOTE(Rasa:) @ 2014 10 05, 20:56)
Na, aš irgi 4-5 kg atsiauginau (grįžau į pradinį svorį), bet mm  schmoll.gif  O po kiek gastrolių  bigsmile.gif  laiko tau grįžo?

po 3 menesiu

QUOTE(nefifi @ 2014 10 05, 22:07)
Rasa, nežinau, kokia tavo padėtis, kiek tau metų ir pan, bet jei dėl mitybos man dingtų mmm, mesčiau visus paleo ir nepaleoPapildyta:

Bet tai jokiu būdu nėra taisyklė ir kiekvienos organizmas labai skirtingas. Ciklo ilgumas priklauso nuo lyt. hormonų kaitos, fazių ilgumo ir pan.

O a cia mesti? susigrazinti I raciona makaronus, bandeles ir saldainius?smile.gif
Ir netvirtinu, kad tai taisykle visoms. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 10 05, 23:47)
Nuėjau su dičkiu dėl baltmės, po visko klausiu ar tai galėtų kaip nors įtakoti pakeista mityba? Jauna (niu, ne pensininkė, ta prasme) gydyoja atsako-NE.
Gal neskaitei Ką bendro turi žylantys plaukai ir baltmė 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, na dėl ciklo tiksliai negaliu pasakyti kas labiausiai įtakojo. PKS diagnozuota 18 metų. Hormoninius kontraceptikus gėriau gal 5-7 metus. Paskui mečiau tabletes, rūkyti ir žaliavalgiavau pusmetį (su gyvulinės kilmės produktais, lašiniai, silkė etc.). Sėkmingai pastojau. Priaugau apie 25 kg (susireikšminusios nėštukės racionas: sasyskos, melionai ir cukrus su miltais), paskui liūdnas post partum su dar daugiau cukraus ir sėdėjimo. Iki šiol turiu antsvorio. Prasta savijauta, suretėjęs ciklas . Vasarą diagnozuotas hašimotas ( autoimuninis tiroiditas)+ hiperinsulemija. Visas rugpjūtis blaškymosi tarp paleo ir miltų, o va rugsėjis gražus WHOLE. 2-3 kartai per dieną daržovių su baltymais, be kiaušinių. Nuodėmiauju naminiais pomidorais (pažadėjau savus suvalgyti, ir daugiau nepirkti). kartą per savaitę taurė balto sauso vyno, 1-2 obuoliai per savaitę. DAUG organų (kasdien, ar net du kart dienoj). Geriu l-tyroxino 25 mg. Rytais 20 min jogos, darbe stengiuosi energingai palaipioti laiptais. Per mėnesį -5kg.
Atsakyti
afreaka, man taip su paleo ciklas stojo į vietą, tik ne taip greitai, prireikė kelių mėnesių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 05, 23:53)
po 3 menesiu
O a cia mesti? susigrazinti I raciona makaronus, bandeles ir saldainius?smile.gif
Ir netvirtinu, kad tai taisykle visoms. smile.gif

Bent jau juoda is ukininko pirkta duona, grikius, bulves, kukuruzus, ryzius, avizas, zirnius, pupas. Pieno rugstaus produktus, nes jei tai grieztas paleo, ne to gal nebuvo. Nebutinai kasdienai. Mm dingimas daugiau nei pusmeciui anaiptol neturetu rodyti jokio gerio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 06 spalio 2014 - 07:34
QUOTE(Hippie @ 2014 10 06, 00:19)
Sveikutės,

*Ar sūdot pačios lašinius? Jei taip, tai pasidalinkit savo firminiu receptu 4u.gif
* bigsmile.gif viską supratau dirol.gif Iš antro karto  biggrin.gif Pasirašo primityvas.

Demagogijom? Tai skiedei čia viską iš eilės ir hiperbolizavai, kad mums įspūdį padaryt? ohmy.gif biggrin.gif

labas,

*aš sūdžiau bigsmile.gif pirmąkart gyvenime gavau puse kiaulės, tai sūdžiau pora gabaliukų lašinių su rumeniu (raumens turbūt nereikėjo g.gif ) pabandymui. Receptas buvo iš interneto, bet gavosi labai neblogai thumbup.gif . Iš pradžių įtrinti cukrum (1 arb. šaukštelį dėjau ant kokių 2,5 kg mėsos, nors nežinau ar šito išvis reikia g.gif ), paskui 100 g druskos ant 1 kg lašinių (galima ir mažiau), piprų ir česnako, viską įtrinti ir padėti vėsiai, bet ne į šaldytuvą (aš lauke laikiau, šilčiau tada dar buvo), 10 dienų, kasdien pajudinti, palaistyti atsiradusiu skysčiu, o po 10 dienų galima valgyt ir padėt į šaldytuvą. Voresta turbūt papasakos paprastesnį receptą cool.gif

* drinks_cheers.gif aš tai gal iš trečio lotuliukas.gif

Nidulia, bet tai 21 d. ciklas skaitosi labai trumpas g.gif pas mane dabar 24d. ir man trumpas dar atrodo, kai buvau vegetarė buvo 22, tai čia jau ėjau pas gyd., kuri aišku pasakė kad iki 21d. yr normalu ir sėdėk ramiai, multivitaminų pagerk bigsmile.gif , o pasirodo jau tada hormanai susivėlę buvo doh.gif

Rasa, gal tu hormonus pasityrinėk g.gif ar jau tyreis?
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 10 06, 08:32)
Bent jau juoda is ukininko pirkta duona, grikius, bulves, kukuruzus, ryzius, avizas, zirnius, pupas. Pieno rugstaus produktus, nes jei tai grieztas paleo, ne to gal nebuvo. Nebutinai kasdienai. Mm dingimas daugiau nei pusmeciui anaiptol neturetu rodyti jokio gerio.

O jus manote, kad juoda duona is kvieciu apipurkstu randapu, su glitimu ir gal dar kazkokiais priedais, bulviu krakmolas ir visa kita sveikai grazins menesines?

As vis dar keleta dienu valgiau burokelius, slapimo spalva truputi dazyta gaunasi, taigi ji nuo koncentracijos priklauso, bent jau pas mane.

As lasinukus tiesiog itrinu druska ir pipirais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 06 spalio 2014 - 08:42
QUOTE(nefifi @ 2014 10 05, 19:40)
Paskaičius daugumos jūsų postus, esu laiminga, kad visgi nesu AI ligonė, neturiu visokių baisių ligų, kurias net dabartinė taip toli pažengus medicina gydo tiesiog tepaliukais.

tai ir aš buvau laiminga, kol nepradėjau gilintis doh.gif mūsų medicinos nuomone, tai aš sveika bigsmile.gif o va baigiu prisikasti iki autoimuninių ligų doh.gif o iš tikrųjų, gal man hipochondrija unsure.gif , nes ir širdį jaučiu ir galva svaigsta blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 10 06, 09:38)
O jus manote, kad juoda duona is kvieciu apipurkstu randapu, su glitimu ir gal dar kazkokiais priedais, bulviu krakmolas ir visa kita sveikai grazins menesines?

As vis dar keleta dienu valgiau burokelius, slapimo spalva truputi dazyta gaunasi, taigi ji nuo koncentracijos priklauso, bent jau pas mane.

As lasinukus tiesiog itrinu druska ir pipirais.

Buna is ekologisku rugiu. Ekologiniuose ukiuose nepurskiama jokiais roundapais. 4u.gif Bulvese yra ne tik krakmolo. Bet ir kitu medziagu. O zmogus dar zino per mazai apie savo kuna, kad butu galima is viso kazka labai grieztai teigti. Viskas ateina bandymu budu. Primityviu genciu patirtis man atrodo labai itikinama. Mazai apdirbto maisto, bet biski daugiau, nei siulo paleo. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 06 spalio 2014 - 09:01