Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(jaicy @ 2014 10 03, 20:23)
net silpna pasidare pasiziurejus...
AI protocolo nesilaikau, bet matyt reiketu...
ziuriu dideli dali uzima vaisiai.. kuriu negaliu valgyt del candidos... tai lieka tik mesa(subrocduktu man liepe vengt del disbalansu),  ir darzoves...
net kiausiniu negalima.. blink.gif

vaisių tik 20g per dieną cool.gif tikrai candida neišbujos, o dėl disaerobinio, tai aš kažkaip pradedu labai abejot Roko rekomendacijom dėl tų subproduktų (gal jis sumaišė kažką g.gif )..... juk visi (turbūt visi g.gif) autoimunininkai būna su kataboliniu-disaerobiniu disbalansu, o AI būtent pabrėžia, kad būtina kuo daugiau vartot subproduktų, ką rodo ir Silverio patirtis.... AI protokolas žiaurus, ten ir kiaušinių negalima doh.gif , o gal putpelių kiaušinius galima g.gif

QUOTE(jaicy @ 2014 10 03, 20:40)
gaminu moliugu sriuba. deje neturiu po ranak sultinio.. gal ant vandens iseis?
turiu kokoso pieno, bet bijau kad bus per saldu.
kaip manot? negadint pienu?

aš visur pilu tą kokoso kremą rolleyes.gif ir į cikorinę kavą, ir į sriubą, ir ant mėsos, man jis nieko negadina cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 10 03, 14:52)
is riesutu tik migdolai,  lazdynu, kokoso

O makadamijos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 10 03, 22:13)

o knygoje rašo, kad anakardžiai labai tinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 10 03, 19:23)
ziuriu dideli dali uzima vaisiai..

Vaisiai daugumoje AIP variacijų išmesti (arba ribojama iki 20 g fruktozės?), net ir tose lentelėse, kur avoid, apačioje siūloma apsvarstyti ir vaisių kategoriją.
Man AIP irgi atrodo per griežtas. Kažką išmečiau automatiškai iš karto (bet tiems produktams su paleo arba mano pačios sveikata vis tiek nelabai pakeliui), o kažkuriuos produktus ramiai bandžiausi po truputį. Tai gal, galvoju, ir nebūtina savęs visiškai užsmaugti.smile.gif

QUOTE(*Kamelija* @ 2014 10 03, 20:52)
juk visi (turbūt visi  g.gif)  autoimunininkai būna su kataboliniu-disaerobiniu disbalansu,

o gal putpelių kiaušinius galima g.gif

Dėl visų autoimunininkų aš labai linkusi abejoti. Pagrindimo neturiu, bet ir kita pusė jų neturi, todėl lygybė.biggrin.gif HS šaltiniais šita tema vietomis taip pat stipriai abejoju - nors iš kur ta informacija versta rasti galima lengvai, bent dalį, nuo to ji atrodo ne geriau.
Patarimai skiriasi dėl to, kad jų siūloma mityba ir nėra tapati tam, ką siūlo AIP. Čia temoje, kaip lengva pastebėti, visa krūva panašių mitybų rūšių, porūšių ir krypčių suplakta į vieną, disbalansiniai patarimai - prie to paties. Visų bazė maisto atžvilgiu panaši, bet skirtumų taip pat yra. Bet visada yra ir laisvė rinktis, ir kuo tikėti, ir ką skaityti, ir...smile.gif

Teoriškai jokių kiaušinių negalima kurį laiką.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 10 03, 15:12)
arba "atskrenda pas nelaukiancias taip pat"  rolleyes.gif

"Nori nenori - bus" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 03, 19:14)
Papasakok kaip darai moliugu sriuba:)

Pakepinau moliuga kubeliais orkaiteje apie 20 min. Tada keptuveje svoguna ir saliero kota apkepinau, ten sudejau moliuga ir puodeli vandens. dar 15 min patroskinau ir sumaliau viska. dejau pipiru , kumino. bte vis tiek saldi sriuba gavosi!
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 10 03, 22:44)
Čia temoje, kaip lengva pastebėti, visa krūva panašių mitybų rūšių, porūšių ir krypčių suplakta į vieną, disbalansiniai patarimai - prie to paties. Visų bazė maisto atžvilgiu panaši, bet skirtumų taip pat yra. Bet visada yra ir laisvė rinktis, ir kuo tikėti, ir ką skaityti, ir...smile.gif

nu aš kaip tik bandau viską suvest į vieną, nes jeigu maisto bazė ta pati, vadinasi ir maisto pasirinkimo principai tie patys, tik vieni žiūri iš metabolizmo disbalansų pusės (šitas požiūris yra viską apimantis), kiti jau konkrečiai, pvz. knygoj išskirta pagal ligas (autoimuninės, diabetas, alergija) , tai pvz. diabetas gali būti ir dėl katabolinio, ir dėl anabolinio disbalanso, o šitų disbalansų mitybos tikrai skiriasi, nors knygoj diabetui "išrašytas vienas receptas" cool.gif todėl man pvz. neužtenka žinoti "vienos teorijos", gal iš pirmo žvilgsnio atrodo viskas suplakta, bet, kai įsigilini į visus požiūrių kampus, tai prieštaravimų tarp vieno ir kito neturi būti ir jų nėra, bent jau esminių, tai tikrai. Kol kas, kiek aš domiuosi savo problemomis, tai tik viena info papildo kitą, o kardinalių prieštaravimų tikrai nėra schmoll.gif Tikėti, tai čia niekuo nereikia, ne bažnyčia čia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 10 04, 21:20)
nu aš kaip tik bandau viską suvest į vieną....
todėl man pvz. neužtenka žinoti "vienos teorijos", gal iš pirmo žvilgsnio atrodo viskas suplakta, bet, kai įsigilini į visus požiūrių kampus, tai prieštaravimų tarp vieno ir kito neturi būti ir jų nėra, bent jau esminių, tai tikrai. Kol kas, kiek aš domiuosi savo problemomis, tai tik viena info papildo kitą, o kardinalių prieštaravimų tikrai nėra schmoll.gif  Tikėti, tai čia niekuo nereikia, ne bažnyčia čia  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 10 04, 21:20)
Tikėti, tai čia niekuo nereikia, ne bažnyčia čia  lotuliukas.gif

Kad jau rankiojame iš konteksto - o tu žodžiams linkusi suteikti tik vieną - šiuo atveju - konfesinę - reikšmę?smile.gif
Jeigu (ypač) mes neišeisime iš mitybos ribų - kiekvienai tezei galima rasti antitezę, net jei kalbėsime apie mokslinį to pagrindimą. Ir (a)loginių ryšių paieškos, kritinis vertinimas, randamos informacijos sisteminimas ir klasifikacija - finale galvoje visa tai vis tiek bus suvesta į primityvų, bet prigimtinį žmogišką būvį - (ne)tikiu.

o dėl disaerobinio, tai aš kažkaip pradedu labai abejot Roko rekomendacijom dėl tų subproduktų (gal jis sumaišė kažką g.gif )..... juk visi (turbūt visi  g.gif) autoimunininkai būna su kataboliniu-disaerobiniu disbalansu, o AI būtent pabrėžia, kad būtina kuo daugiau vartot subproduktų, ką rodo ir Silverio patirtis...

Dėl skirtingų mitybų (apie radikalumus niekas ir nekalbėjo, tik apie siūlomo maisto skirtumus) - rašiau būtent apie šitai.
Nemanau, kad kažkas kažką sumaišė.smile.gif Jeigu jis (jie) visus autoimunininkus priskiria prie K-D disbalanso, subproduktų, tam tikrų aliejų ar dar kažko jiems, tuo besiremiant, ir nerekomenduoja.
AI (čia tu turi galvoje protokolą? Nors nesvarbu), jei jau siūlo vartoti ir subproduktus, ir mėsą, ir visus bendrai šiai mitybai tinkančius aliejus, panašu, atskirų disbalansų neišskiria ir visus autoimunininkus pasodina po viena didele etikete siūlydamas jiems tik galimai netinkančių maisto produktų-dirgiklių selekciją išmetimo-įtraukimo į racioną principu.
O va dabar jau galime bandyti daryti išvadas:
Gali būti, kad Silverio (atsiprašau! biggrin.gif ) su visa jo AI liga disbalansas buvo kitoks, todėl subproduktai jam tiko. Jei pritarsime šiam teiginiui - paneigsime, kad visi AI yra K-D tipo, ir tada, einant toliau, sutiksime, kad ir AI ligų klasifikacijų pagal tinkamą maistą gali būti N (keturi, ar kiek ten tiksliai jų yra).

Be to pati rašai, kad diabetui, priklausomai nuo tipo, taikytinas ir K, ir A disbalansas. Bet bet - tas pats diabetas (visi tipai) irgi traktuotinas kaip AI liga. Ok, tada teoriškai pripažinsime, kad visos AI ligos gali būti skirtingų disbalansų, ir bus pasakyta, kad reikia matuotis ir skaičiuoti individualiai (o čia dar vienas bet - bet tada grįžtame prie to, bendrųjų AI susirgusiųjų skirtų rekomendacijų K-D konstruktas pasidaro labai klibantis). Todėl... Turbūt, kad tingiu, ir su savo demagogijomis šia konkrečia tema toliau stengsiuosi tylėti.biggrin.gif
Atsakyti
Zomsa, del K-D tipo tu teisi. Pagal HS as turejau buti kuda sklerozininke, bet buvau stora sklerozininke. Ir tokiu daugybe. Ypac uzsienieciu tarpe, pilna storu sklerozininku, kurie i K-D tipa neisipaiso.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 10 05, 09:04)
Zomsa, del K-D tipo tu teisi. Pagal HS as turejau buti kuda sklerozininke, bet buvau stora sklerozininke. Ir tokiu daugybe. Ypac uzsienieciu tarpe, pilna storu sklerozininku, kurie i K-D tipa neisipaiso.

drinks_cheers.gif kaip ir stori psoriazininkai biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, vakar buvau maloniai nustebinta savo mm. Rugsėjį ciklas buvo "vos" 46 dienos (tai daug maž įprasta pastaruosius pora metų). O vakar šast ir sulaukiau lygiai 29 dieną...ir kas per stebūklai? Paleo?
Atsakyti