Merginos, dakui uz geranoriskuma ir palaikyma :4u :4u
O griztant prie paleo ir musu megiamo maisto noriu papidalinti savo tokiu atradimu. As siaip neesu didele kepeneliu gerbeja, bet po trupuri lavinu skonio receptorius. Vistu kepenelems pabodus issiruosiu ieskot kokiu kitu, zoliaedzio kepenu. Mesininkas paliulo avienos, dziugiai sutinku. Ir jis man istraukia is saldytuvo ne tai kad kepenis bet kartu regis su viskuo kas tas kepenis junge su kitais organais. Pas anyta esu ragavusi toki patiekala - visi tie vidaus organai su kepenelem ir daug svoguno troskinti raudonam vyne. Vaizdas siaip sau, bet mano didziai nuostabai visai skanu.
Tik va dabar mano klausimas - ar ten tie kepenu priedai realiai turi kokios naudos pridetines? O gal atvirsciai privengti reiketu? Kas cia pas mus didysis mesinetojas ir zinovas?
QUOTE(-sky- @ 2014 10 03, 11:17)
O del pieno riebalu vertingumo as manau kiekvienam skirtingai. As atsisakiau pries gera pusmeti pieno produktu del vienu priezasciu, ir atsisakius supratau, kad man jie netinka. Jau kelis kartus meginau ir... na ne man pieno baltymai ir nesvarbu ruge ar ne.
kaip supratote, kad jie netinka? kokie pozymiai, simptomai po vartojimo budavo?
jus taip skaniai apie tas kepeneles.. o man prisake ju vengt... nors taip mestu subproduktus! tai laaaabai retai paragauju..
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 10 03, 13:46)
kaip supratote, kad jie netinka? kokie pozymiai, simptomai po vartojimo budavo?
As taip buitiskai ir tiesiai sviesiai : turejau bedu su aptingusiais viduriais - metus piena viskas susinormalizavo. Po poros menesiu karta uzkandus surio eme raizyti pilva, vel nevalgiau. Betgi pasimirso blogumas, tad ismeginau pries pora savaiciu ir vel, ir vel - ozkos surio ir kita karta grietineles. Nu ir ka - 33 is karto, nuo wc sunku nulipti. Taip pat itariu, kad nuo pieno produktu virsutine ranku dali tokiais smulkiais smulkiais spuogeliais paberia. Neesu 100 proc tikra, kad nuo pieno produktu, bet jau daugiau nesinori ir tikrinti.
QUOTE(-sky- @ 2014 10 03, 12:57)
Merginos, dakui uz geranoriskuma ir palaikyma :4u :4u
O griztant prie paleo ir musu megiamo maisto noriu papidalinti savo tokiu atradimu. As siaip neesu didele kepeneliu gerbeja, bet po trupuri lavinu skonio receptorius. Vistu kepenelems pabodus issiruosiu ieskot kokiu kitu, zoliaedzio kepenu. Mesininkas paliulo avienos, dziugiai sutinku. Ir jis man istraukia is saldytuvo ne tai kad kepenis bet kartu regis su viskuo kas tas kepenis junge su kitais organais. Pas anyta esu ragavusi toki patiekala - visi tie vidaus organai su kepenelem ir daug svoguno troskinti raudonam vyne. Vaizdas siaip sau, bet mano didziai nuostabai visai skanu.
Tik va dabar mano klausimas - ar ten tie kepenu priedai realiai turi kokios naudos pridetines? O gal atvirsciai privengti reiketu? Kas cia pas mus didysis mesinetojas ir zinovas?
O griztant prie paleo ir musu megiamo maisto noriu papidalinti savo tokiu atradimu. As siaip neesu didele kepeneliu gerbeja, bet po trupuri lavinu skonio receptorius. Vistu kepenelems pabodus issiruosiu ieskot kokiu kitu, zoliaedzio kepenu. Mesininkas paliulo avienos, dziugiai sutinku. Ir jis man istraukia is saldytuvo ne tai kad kepenis bet kartu regis su viskuo kas tas kepenis junge su kitais organais. Pas anyta esu ragavusi toki patiekala - visi tie vidaus organai su kepenelem ir daug svoguno troskinti raudonam vyne. Vaizdas siaip sau, bet mano didziai nuostabai visai skanu.
Tik va dabar mano klausimas - ar ten tie kepenu priedai realiai turi kokios naudos pridetines? O gal atvirsciai privengti reiketu? Kas cia pas mus didysis mesinetojas ir zinovas?
kepenys jungiasi su žarnynu ir skrandžiu, nemanau kad juos tau davė , ir kepenys yra prisitvirtinusios prie diafragmos, kas visai panašu, tau ir kliuvo. Nieko ypatinga, visai valgomas dalykas.
QUOTE(jaicy @ 2014 10 03, 12:59)
jus taip skaniai apie tas kepeneles.. o man prisake ju vengt... nors taip mestu subproduktus! tai laaaabai retai paragauju..
Aš irgi mėgstu - ir kepenėlės, ir skrandukus. Nors pati nei esu pirkus, nei gaminus. Šitų troškintų delikatesų privalgau pas močiutę svečiuos ale reiktų paeksperimentuot pačiai...
laukine prerija, pvz mano draugei kaip įdomiai - visus pieno produktus gali valgyt, o nuo varškės paleidžia vidurius. Kolegės vyrui - nuo grietinės paleidžia. Nu kuo tie nusikalto...
Voresta gal gali padet man suprasti:
Riešutai - ar visi ar kokoso riesuta galima? Ir kaip su kokosu ir migdolu miltais?
Bet iskaiciau labai gera dalyka, autoimuninkai gali valgyti organus, avokadus , as juos labaaai megstu:
organ meat and offal (aim for 5 times per week, the more the better)
As virdavau skrandukus, bet ilgokai, nes kitaip jie kieti buna, kaip juos reikia istikruju virti, kad nesugadinti?
So, just as some foods should be eliminated, there is also a focus on eating more of the following:
O pagal si sakini, tai galima vandens kefyra-kas tai, o kaip pasigaminti kokosu pieno jogurta arba Milk kefir grown in coconut milk?:
probiotic foods (fermented vegetables or fruit, kombucha, water kefir, coconut milk kefir, coconut milk yogurt, supplements)read about them here and here.
glycine-rich foods (anything with connective tissue, joints or skin, organ meat, and bone broth)
Dar nelabai supratu:
Omega-3 intake is very important: Aim for between 1:1 and 1:3 ratio of omega-3 fatty acids to omega-6 fatty acids. If you eat grass-fed, pasture-raised meat, not too much poultry, and some fish, this will be natural. If you eat more conventional meat or more frequent servings of poultry, you will need to increase your intake of oily cold-water fish (like salmon, mackerel, sardines, herring, kipper, anchovies, trout, fresh tuna, and carp).
Tai jei as valgau daug vistienos, nes nesupratau ar galima kiauliena ir jautiena pagal autoimunini protokola, tai galiu valgyti lasisa, kad atstatyti omega 3 ir omega 6 balansa? Ar nusisneku?
Papildyta:
aciu supratau, o taip norisi varskes, kefyro
Riešutai - ar visi ar kokoso riesuta galima? Ir kaip su kokosu ir migdolu miltais?
Bet iskaiciau labai gera dalyka, autoimuninkai gali valgyti organus, avokadus , as juos labaaai megstu:
organ meat and offal (aim for 5 times per week, the more the better)
As virdavau skrandukus, bet ilgokai, nes kitaip jie kieti buna, kaip juos reikia istikruju virti, kad nesugadinti?
So, just as some foods should be eliminated, there is also a focus on eating more of the following:
O pagal si sakini, tai galima vandens kefyra-kas tai, o kaip pasigaminti kokosu pieno jogurta arba Milk kefir grown in coconut milk?:
probiotic foods (fermented vegetables or fruit, kombucha, water kefir, coconut milk kefir, coconut milk yogurt, supplements)read about them here and here.
glycine-rich foods (anything with connective tissue, joints or skin, organ meat, and bone broth)
Dar nelabai supratu:
Omega-3 intake is very important: Aim for between 1:1 and 1:3 ratio of omega-3 fatty acids to omega-6 fatty acids. If you eat grass-fed, pasture-raised meat, not too much poultry, and some fish, this will be natural. If you eat more conventional meat or more frequent servings of poultry, you will need to increase your intake of oily cold-water fish (like salmon, mackerel, sardines, herring, kipper, anchovies, trout, fresh tuna, and carp).
Tai jei as valgau daug vistienos, nes nesupratau ar galima kiauliena ir jautiena pagal autoimunini protokola, tai galiu valgyti lasisa, kad atstatyti omega 3 ir omega 6 balansa? Ar nusisneku?
Papildyta:
QUOTE(san @ 2014 10 02, 20:05)
Vertimas: pieno produktai (netgi žole maitinamo gyvulio "ghy" gali turėti laktozės ir pieno baltymų pėdsakų) turi būti nevartojami pradžioje. Taip reikėtų laikytis ir visą gyvenimą, bet kai kurie žmonės gali grąžinti daugumą maistų po to, kai jų ligos pasiekia remisiją.
aciu supratau, o taip norisi varskes, kefyro
QUOTE(nefifi @ 2014 10 03, 13:16)
Aš irgi mėgstu - ir kepenėlės, ir skrandukus. Nors pati nei esu pirkus, nei gaminus. Šitų troškintų delikatesų privalgau pas močiutę svečiuos ale reiktų paeksperimentuot pačiai...
laukine prerija, pvz mano draugei kaip įdomiai - visus pieno produktus gali valgyt, o nuo varškės paleidžia vidurius. Kolegės vyrui - nuo grietinės paleidžia. Nu kuo tie nusikalto...
laukine prerija, pvz mano draugei kaip įdomiai - visus pieno produktus gali valgyt, o nuo varškės paleidžia vidurius. Kolegės vyrui - nuo grietinės paleidžia. Nu kuo tie nusikalto...
as irgi galiu valgyt pienisus , bet va nuo ozkos surio burbuliuoja ir bezdu
Papildyta:
QUOTE(SaDa @ 2014 10 03, 13:50)
Voresta gal gali padet man suprasti:
Riešutai - ar visi ar kokoso riesuta galima? Ir kaip su kokosu ir migdolu miltais?
Dar nelabai supratu:
Omega-3 intake is very important: Aim for between 1:1 and 1:3 ratio of omega-3 fatty acids to omega-6 fatty acids. If you eat grass-fed, pasture-raised meat, not too much poultry, and some fish, this will be natural. If you eat more conventional meat or more frequent servings of poultry, you will need to increase your intake of oily cold-water fish (like salmon, mackerel, sardines, herring, kipper, anchovies, trout, fresh tuna, and carp).
Tai jei as valgau daug vistienos, nes nesupratau ar galima kiauliena ir jautiena pagal autoimunini protokola, tai galiu valgyti lasisa, kad atstatyti omega 3 ir omega 6 balansa? Ar nusisneku?
Papildyta:
aciu supratau, o taip norisi varskes, kefyro
Riešutai - ar visi ar kokoso riesuta galima? Ir kaip su kokosu ir migdolu miltais?
Dar nelabai supratu:
Omega-3 intake is very important: Aim for between 1:1 and 1:3 ratio of omega-3 fatty acids to omega-6 fatty acids. If you eat grass-fed, pasture-raised meat, not too much poultry, and some fish, this will be natural. If you eat more conventional meat or more frequent servings of poultry, you will need to increase your intake of oily cold-water fish (like salmon, mackerel, sardines, herring, kipper, anchovies, trout, fresh tuna, and carp).
Tai jei as valgau daug vistienos, nes nesupratau ar galima kiauliena ir jautiena pagal autoimunini protokola, tai galiu valgyti lasisa, kad atstatyti omega 3 ir omega 6 balansa? Ar nusisneku?
Papildyta:
aciu supratau, o taip norisi varskes, kefyro
is riesutu tik migdolai, lazdynu, kokos
lasisoje negeras santykis tu omega kaip tik.
QUOTE(SaDa @ 2014 10 03, 14:50)
Riešutai - ar visi ar kokoso riesuta galima? Ir kaip su kokosu ir migdolu miltais?
aciu supratau, o taip norisi varskes, kefyro
aciu supratau, o taip norisi varskes, kefyro
Jeigu tu čia klausi dėl autoimuninio protokolo, tai stabdyk su VISAIS riešutais, išskyrus kokosą ir iš jo gaunamus produktus (aliejus, pats riešutas, grietinėlė, pienas, miltai taip pat tinka). Migdolų miltai - ne.
Išbrauk pieno produktus 3-4 savaitėms. O po to bandyk įvedinėti ir žiūrėk, ar nieko blogo nesidaro.
Man atrodo, kad apie AIP čia truputį mažiau painu.
Čia dar yra lentelės.
QUOTE(nomore @ 2014 10 03, 10:05)
nea, reiktų į skyrelį, kur nesulaukusios sulaukia
arba "atskrenda pas nelaukiancias taip pat"
turiu viesnia namuose - mociute (mano mama) atvyko anuko aplankyt. sukiojasi virtuvej. iskart keptuvej 1cm aliejaus
QUOTE(zomša @ 2014 10 03, 17:11)
Jeigu tu čia klausi dėl autoimuninio protokolo, tai stabdyk su VISAIS riešutais, išskyrus kokosą ir iš jo gaunamus produktus (aliejus, pats riešutas, grietinėlė, pienas, miltai taip pat tinka). Migdolų miltai - ne.
Išbrauk pieno produktus 3-4 savaitėms. O po to bandyk įvedinėti ir žiūrėk, ar nieko blogo nesidaro.
Man atrodo, kad apie AIP čia truputį mažiau painu.
Čia dar yra lentelės.
Išbrauk pieno produktus 3-4 savaitėms. O po to bandyk įvedinėti ir žiūrėk, ar nieko blogo nesidaro.
Man atrodo, kad apie AIP čia truputį mažiau painu.
Čia dar yra lentelės.
Supratau tik kokosas. Reikia paieskoti kaip tas kokosu jogurtas, kefyras gaminas
QUOTE(jautiena @ 2014 10 03, 15:12)
arba "atskrenda pas nelaukiancias taip pat"
turiu viesnia namuose - mociute (mano mama) atvyko anuko aplankyt. sukiojasi virtuvej. iskart keptuvej 1cm aliejaus
turiu viesnia namuose - mociute (mano mama) atvyko anuko aplankyt. sukiojasi virtuvej. iskart keptuvej 1cm aliejaus
O blogai, kad aliejus ar, kad 1 cm?